- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- anaconda_she
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- "...jeszcze cię nie znam a już cię kocham..."
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #241052 przez anaconda_she
3 tygodnie. Powinna sie urodzic 15 w tym tygodniu
Porod szybki ale ja o dziwo jak adrenalina zeszla to bylam slaba. Nawet krew mi przetaczali takze pobyt w szpitali zamiast 3 dni byl 5 i mala pod lampami. Ogolnie nerwy nerwy i nerwy zeby bylo ok i nadal trzeba uwazac.
A Milena miala 3040 i 52 cm ale rosnie jak na drozdzach. Przez zoltaczke karmie co 3 godziny i musze ja w nocy budzic. Od 3ech tygodni nie przespalam normalnie jednej nocy ale niezle sie trzymam
I nawet nie widac ze po porodzie jestem. BRzucha zero wchodze w swoje ubrania sprzed ciazy tylko twarz zmeczona bo te nocki....ale wszystko dla malenstwa

A Milena miala 3040 i 52 cm ale rosnie jak na drozdzach. Przez zoltaczke karmie co 3 godziny i musze ja w nocy budzic. Od 3ech tygodni nie przespalam normalnie jednej nocy ale niezle sie trzymam

Temat został zablokowany.
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #241062 przez Milla
To duża dziewczynka
a ta żółtaczka jeszcze nie zeszła?
U mnie leci 36 tydzień, mała ważyła w pn 2600g, mam miękką szyjkę więc wg gina urodzę przed terminem.Tak się wsłuchuję w siebie że szok. Z jednej strony chciałabym mieć już malutką przy sobie ale z drugiej niech jeszcze tam sobie posiedzi. Schizuję bo w styczniu straciłam córkę w 38tc (urodziła się martwa)

U mnie leci 36 tydzień, mała ważyła w pn 2600g, mam miękką szyjkę więc wg gina urodzę przed terminem.Tak się wsłuchuję w siebie że szok. Z jednej strony chciałabym mieć już malutką przy sobie ale z drugiej niech jeszcze tam sobie posiedzi. Schizuję bo w styczniu straciłam córkę w 38tc (urodziła się martwa)

- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Mniej Więcej
- anaconda_she
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #241106 przez anaconda_she
Moja w 37 tyg. Wszystkie dzieci zazwyczaj maja zoltaczke ale niektore -szczegolnie te urodzone wczesniej - wieksza.
Kima a dlugo sie meczyliscie z zoltaczka, wysoka mial Wasz Kubus?Moja po porodzie miala 15,7 a na wyjsciu 13. Tydzien temu spadla na 11,3 ale jeszcze sie utrzymuje.
Kima a dlugo sie meczyliscie z zoltaczka, wysoka mial Wasz Kubus?Moja po porodzie miala 15,7 a na wyjsciu 13. Tydzien temu spadla na 11,3 ale jeszcze sie utrzymuje.
- jo_anna20
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Róża
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Szymcio jest już z nami ;)))
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #241114 przez Róża
Dzien dobry 
Anaconda - gratuluje córeczki, trzymajcie sie ciepło i dbajcie o siebie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ola Nacia jest cudowna
taki bobasek jak z reklamy 

i tak słodko się uśmiecha przez sen !!! 
Luśka - dobrze, ze wszystko dobrze
czy te samochody to nie mają się kiedy psuć ? ;/

Anaconda - gratuluje córeczki, trzymajcie sie ciepło i dbajcie o siebie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ola Nacia jest cudowna

Luśka - dobrze, ze wszystko dobrze

- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #241144 przez Aleksandra
Cześc dziewuszki 
Natalka dzisiaj w nocy bardzo ładnie się zachowywała
Dała nam pospac
O 1 miała problem z zaśnieściem to wzięłam ją do nas i spała do 2.30 a później już u siebie. O 7.30 jadła znowu a że Z szedł do pracy to spałyśmy razem. Ja wstałam o 11 a Nacia jeszcze śpi 
Kima ja używam różnych pieluszek. Raz Happy raz Pampersów, ale przynajmniej wiem że mogę różnych bo nic się z pupcią nie dzieje
Po kąpieli smaruje ją całą oliwką. Pachnie wtedy tak cudownie, że mam ochotę ją schrupac 
Jo_annna nie stresuj się tak kochana, wiem że się martwisz ale wszystko będzie dobrze. A z tą nóżką to nie wiem...
Luska jesteś jedyną osobą która powiedziała, że Natalka jest do taty podobna
W sumie to ona jest do każdego podobna. Czasami zrobi taką minę, że widzę w niej mojego tatę
A jak patrzę na swoje zdjęcia z tego okresu to znowu widzę w niej siebie 
Anaconda gratulacje kochana !!!! Koniecznie pochwal się swoją córeczką
Natalkę też urodziłam przed terminem - w 34 tygodniu ciąży - 4.10
Zazdroszczę ci figury, bo moje spodnie sprzed ciązy chyba poczekają do lata
Trzymajcie się cieplutko w zaglądaj do nas bo wiele się dzieje

Natalka dzisiaj w nocy bardzo ładnie się zachowywała

Kima ja używam różnych pieluszek. Raz Happy raz Pampersów, ale przynajmniej wiem że mogę różnych bo nic się z pupcią nie dzieje

Jo_annna nie stresuj się tak kochana, wiem że się martwisz ale wszystko będzie dobrze. A z tą nóżką to nie wiem...
Luska jesteś jedyną osobą która powiedziała, że Natalka jest do taty podobna

Anaconda gratulacje kochana !!!! Koniecznie pochwal się swoją córeczką

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #241148 przez madziaska
Czesc babenki 
Ja jeszcze nie urodzilam
Olcia Nacia jest sliczniutka, to ostatnie zdjecie rozbrajajace
Luska jak dobrze, ze jestes
Joanna kurcze, mam nadzieje, ze wszytsko bedzie w porzadku.
Kredka ja to czuje juz "cos" w odbycie wiec chyba glowka malej tez juz bardzo nisko... Wogole caly czas brzuch mi sie napina, czasami zaboli, czasami nie... No nic, nie nakrecam sie, tylko czekam
Anaconda dobrze, ze sie odezwalas. Myslalam o Tobie
Wrzuc nam fotke Milenki 
Mi tez juz hormony buzuja niezle, wczoraj wieczorem ryczalam jak bobr... Oczywiscie kilka spraw sie nalozylo, ale to nie powod zeby tak beczec... No nic, dzisiaj troche lepiej
Pisalam do Vestusi, jeszcze sa z mala w szpitalu. Zuzia stracila na wadze, caly czas wisi przy cycu. Udalo sie przytyc 20 gram, wiec moze dzisiaj wyjda. Vestusia miala kryzys, dostala goraczki i biegunki, po antybiotyku czuje sie lepiej...
Sarna szczesliwa, wczorja maly caly czas spal. Karmila 4 razy i zrobil pierwsza kupke
Pisalam tez do Anakol, jej odp:
Mam nadzieję, że niedługo się ogarnę i zacznę znowu zaglądać na forum. Z Natalką już OK, ale ostatni tydzień znowu spędziłyśmy w szpitalu, bo miała zakażenie w układzie moczowym i musiała brać antybiotyk. Przedwczoraj wyszłyśmy i na nowo staramy się wyrobić sobie chociaż namiastkę rutyny domowej
A co u Ciebie? Uściskaj wszystkich na forum. Brakuje mi Was i myślę często co słychać (najczęściej jak leżę i karmię, bo mam wtedy baaardzo dużo czasu
). Na razie nie zaglądam, bo forum strasznie wsysa, a ja mam problem żeby zdążyć umyć zęby albo zjeść 
Pozdrawiam ciepło!
Pa

Ja jeszcze nie urodzilam

Olcia Nacia jest sliczniutka, to ostatnie zdjecie rozbrajajace

Luska jak dobrze, ze jestes

Joanna kurcze, mam nadzieje, ze wszytsko bedzie w porzadku.
Kredka ja to czuje juz "cos" w odbycie wiec chyba glowka malej tez juz bardzo nisko... Wogole caly czas brzuch mi sie napina, czasami zaboli, czasami nie... No nic, nie nakrecam sie, tylko czekam

Anaconda dobrze, ze sie odezwalas. Myslalam o Tobie

Mi tez juz hormony buzuja niezle, wczoraj wieczorem ryczalam jak bobr... Oczywiscie kilka spraw sie nalozylo, ale to nie powod zeby tak beczec... No nic, dzisiaj troche lepiej

Pisalam do Vestusi, jeszcze sa z mala w szpitalu. Zuzia stracila na wadze, caly czas wisi przy cycu. Udalo sie przytyc 20 gram, wiec moze dzisiaj wyjda. Vestusia miala kryzys, dostala goraczki i biegunki, po antybiotyku czuje sie lepiej...
Sarna szczesliwa, wczorja maly caly czas spal. Karmila 4 razy i zrobil pierwsza kupke

Pisalam tez do Anakol, jej odp:
Mam nadzieję, że niedługo się ogarnę i zacznę znowu zaglądać na forum. Z Natalką już OK, ale ostatni tydzień znowu spędziłyśmy w szpitalu, bo miała zakażenie w układzie moczowym i musiała brać antybiotyk. Przedwczoraj wyszłyśmy i na nowo staramy się wyrobić sobie chociaż namiastkę rutyny domowej

A co u Ciebie? Uściskaj wszystkich na forum. Brakuje mi Was i myślę często co słychać (najczęściej jak leżę i karmię, bo mam wtedy baaardzo dużo czasu

Pozdrawiam ciepło!
Pa

Ostatnio zmieniany: 13 lata 4 miesiąc temu przez madziaska.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #241163 przez kima
Anaconda mój najwyższą bilirubine miał 14,2 pod lampkami leżał 2 pełne dni, jak mi go dali to też był troszkę żółty, zwłaszcza oczka - białka, ale powiedzieli, że to wyjdzie z pokarmem i rzeczywiście. Też karmie średnio co 3 godziny, często częściej, w nocy czasem przesypia 3,5 godz, raz chyba mi się zdarzyło, że 4 więc go nie budze.
Pisałam do Dorci, brakuje jej forum i naszych rad
mała wisi jej na cycu i bolą ją już brodawki więc zastanawia się nad laktatorem i butlą. Zaraz jej odpisze, żeby jednak próbowała z cycem, zawsze to "zdrowiej" bo jak mała się przyzwyczai do butli to za cyca się już później nie będzie chciała chycić.
Pisałam do Dorci, brakuje jej forum i naszych rad

- anaconda_she
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- anaconda_she
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #241171 przez anaconda_she
Kima jakbym u siebie widziala ta sytuacje. A kazali wam przepajac glukoza? Bo my musimy poic butelka i tez mam przy tym traume bo moj glodomorek to lyka jakwampir ten smoczek i sie zachlystuje wiec karmie tylko jak mam mojego Jarka w domu bo sama sie boje. Moja tez pod lampami lezala 2 dni ale powinysmy jeszcze jeden dzien zostac. OIczywiscie wypuscili bo potrzebowali miejsca.
Dziewczyny a macie jakies dobre smoczki do polecenia zeby mala sobie ciumkala w przerwie? Mam nuk-a ale cos sie nie sprawdza. A piersi musza mi troche odpoczac bo idzie zwariowac.
Dziewczyny a macie jakies dobre smoczki do polecenia zeby mala sobie ciumkala w przerwie? Mam nuk-a ale cos sie nie sprawdza. A piersi musza mi troche odpoczac bo idzie zwariowac.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- anaconda_she
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #241189 przez anaconda_she
Moja tez ladnie przybiera.Ja tez tylko piersia a glukoza to zeby przeplukac organizm z bilirubiny. Mysle ze moze juz wazyc z 3500 bo juz ja na rekach czuje. I wogole widze jak sie wyciagnela i zaokragla z dnia na dzien. Ale to dobrze bo przy zoltaczce najwazniejsze. A u ciebie tez maluszek ciagle chce ssac piers czy daje odpoczac? Bo moja mala na poczatku spala te 3 godziny i jak w zegarku sie budzila a teraz to juz zupelnie inny rytm. Mysle ze juz tez coraz bardziej cwana sie robi i wie co dostanie jak poplacze 
Poza tym podpytam jeszcze mamusie czy wasze maluchy stekaja podczas snu w nocy? Bo u nas pojawilo sie nocne a wlasciwe poranne stekanie. Miedzy 4 a 6 rano mala przez sen steka prezy sie i wyglada jakby sie strasznie meczyla ale nie budzi sie i nie placze. Polozna powiedziala ze to nie kolki bo inaczej byloby ja slychac 3 ulice dalej a ze jest to niedojrzalosc ukladu pokarmowego ale wyglada to i slucha sie tego srednio przyjemnie. Ja wciaz nasluchuje i latam do lozeczka sprawdzic czy wszystko ok. A ona spi posteka 5 minut przerwy i znowu to samo i tak 2 godziny. A w dzien spokoj, procz tego ze spac nie chce i co 20 minut najlepiej cycka dac

Poza tym podpytam jeszcze mamusie czy wasze maluchy stekaja podczas snu w nocy? Bo u nas pojawilo sie nocne a wlasciwe poranne stekanie. Miedzy 4 a 6 rano mala przez sen steka prezy sie i wyglada jakby sie strasznie meczyla ale nie budzi sie i nie placze. Polozna powiedziala ze to nie kolki bo inaczej byloby ja slychac 3 ulice dalej a ze jest to niedojrzalosc ukladu pokarmowego ale wyglada to i slucha sie tego srednio przyjemnie. Ja wciaz nasluchuje i latam do lozeczka sprawdzic czy wszystko ok. A ona spi posteka 5 minut przerwy i znowu to samo i tak 2 godziny. A w dzien spokoj, procz tego ze spac nie chce i co 20 minut najlepiej cycka dac

- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #241211 przez Suari
anaconda- ja mam tzn mój dzidek
ma smoczki lovi, na początku nie chciał, ale póżniej załapał
teraz właśnie pojadł, położyłam go do łóżeczka, dałam smoka i usnął 
co do glukozy- to dostawał w szpitalu, bo tez mial zoltaczke, a mój urodzil sie w 37 tygodniu
pisalam kiedys odnosnie zoltaczki, ze polozna mowila mi zeby lezal jak najwiec ej do swiatla.

co do glukozy- to dostawał w szpitalu, bo tez mial zoltaczke, a mój urodzil sie w 37 tygodniu

Ostatnio zmieniany: 13 lata 4 miesiąc temu przez Suari.
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona