- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #240791 przez kima
Jasne Olcia, wyślij, jutro wrzuce, bo dzisiaj już pewnie nie wejde, Kubuś wykąpany i odpadł mu dzisiaj pępuszek
też jestem za tym, że dziecko wie że kąpiel, cyc i nyny. Zawsze też puszczam muzyczkę do kąpieli, żeby kojarzył że będzie pluskanie jak tylko usłyszy te dźwięki 
Milla ja też już jestem matka kwoka dzisiaj wysprzątałam całą łazienkę oczywiście w rękawiczkach żeby mi potem ręce nie prześmierdły Ajaxem i żebym mogła wziąć Kubusia na ręce
ciągle coś sprzątam, gotuje i już się tak zorganizowałam, że znajduje czas na forum 
Lece sama pod prysznic, może uda mi się chwilkę kimnąć zanim Kubuś znowu zawoła cyca

Milla ja też już jestem matka kwoka dzisiaj wysprzątałam całą łazienkę oczywiście w rękawiczkach żeby mi potem ręce nie prześmierdły Ajaxem i żebym mogła wziąć Kubusia na ręce

Lece sama pod prysznic, może uda mi się chwilkę kimnąć zanim Kubuś znowu zawoła cyca

Temat został zablokowany.
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #240810 przez Aleksandra
My już Natalkę wykapaliśmy, najedzona i śpi 
Kima zaraz ci wyślę
Dzięki kochana 
Muszę poczekac aż się łazienka zwolni to idę pod prysznic

Kima zaraz ci wyślę

Muszę poczekac aż się łazienka zwolni to idę pod prysznic

- anyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #240845 przez anyanka
Jutro przychodzi do mnie pediatra na szczęście bo ja nie wyobrażam sobie iść z wrzeszczącym małym w wózku przez całe miasto. Mój maluch nie lubi spacerów w wózku jeszcze... 
A teraz mamy ataki kolki od 20
masakra
gdyby była taka możliwość to bym wzięła jego ból na siebie... nie mogę patrzeć jak on cierpi

A teraz mamy ataki kolki od 20

- Kredka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- malutkie rączki a chwycą za serce na całe życie
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #240918 przez Kredka
Witam!
Już na wstępie chce pogratulować Ani oraz Sarnie szybkiego porodu
- czekam na wiesci i zdjęcia 
Anyanka nie chce Cie martwić ale musisz sprawdzić czy mu się kanaliki łzowe nie zatkały. Moi znajomi tak mieli. Masowali delikatnie opuszkiem palca oczko od kącika wzdłuż gałki ocznej. Ale ja nie jestem lekarzem. Musisz porozmawiac z pediatrą. Ty najlepiej widzisz maluszka i skoro czujesz ze cos jest nie tak - trzeba to koniecznie sprawdzić.
Kima Kubus taki pulchniutki
świetne te zdjecia.
Milla nie mogą odesłać kobiety rodzącej. Uważam że nie mają prawa. Tym bardziej że chodzisz do lekarza w tym szpitalu. Wiec jak cos kontaktuj się z nim w razie "akcji". Uszy do góry. A z tym syndromem wicia gniazda to ja tez szaleje. Okna, podłogi, firany, wszystko najlepiej od razu
Aleksandra z niecierpliwoscią czekamy na zdjecia.
Iva spróbuj małą owijać w rożek i zobaczysz efekty. Choć jeszcze nie mam maluszka obok siebie to wiem, że kazda z nas bedzie miala (lub juz ma) chwile zwątpienia. Taki maluch niestety nie powie nam wprost o co mu chodzi i płacze.. A my mamy musimy sie domyśleć. Dobrze że mamy forum, mamy siebie i zawsze jedna czy druga podpowie co można zrobić. Mam nadzieje że malutka dała Ci dzis pospac w nocy i dzisiejszy dzien bedzie dla Was pogodniejszy.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Już na wstępie chce pogratulować Ani oraz Sarnie szybkiego porodu

Anyanka nie chce Cie martwić ale musisz sprawdzić czy mu się kanaliki łzowe nie zatkały. Moi znajomi tak mieli. Masowali delikatnie opuszkiem palca oczko od kącika wzdłuż gałki ocznej. Ale ja nie jestem lekarzem. Musisz porozmawiac z pediatrą. Ty najlepiej widzisz maluszka i skoro czujesz ze cos jest nie tak - trzeba to koniecznie sprawdzić.
Kima Kubus taki pulchniutki

Milla nie mogą odesłać kobiety rodzącej. Uważam że nie mają prawa. Tym bardziej że chodzisz do lekarza w tym szpitalu. Wiec jak cos kontaktuj się z nim w razie "akcji". Uszy do góry. A z tym syndromem wicia gniazda to ja tez szaleje. Okna, podłogi, firany, wszystko najlepiej od razu

Aleksandra z niecierpliwoscią czekamy na zdjecia.
Iva spróbuj małą owijać w rożek i zobaczysz efekty. Choć jeszcze nie mam maluszka obok siebie to wiem, że kazda z nas bedzie miala (lub juz ma) chwile zwątpienia. Taki maluch niestety nie powie nam wprost o co mu chodzi i płacze.. A my mamy musimy sie domyśleć. Dobrze że mamy forum, mamy siebie i zawsze jedna czy druga podpowie co można zrobić. Mam nadzieje że malutka dała Ci dzis pospac w nocy i dzisiejszy dzien bedzie dla Was pogodniejszy.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez Kredka.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #240948 przez kima
Witam z rana 
Kredka nie przejmuj się, ja w ciąży byłam nie do wytrzymania, robiłam mojemu P. awanture, wogóle nie miałam racji a potem ryczałam i on i tak musiałam załagodzić sprawę
w ciąży już tak hormony buzują - a przynajmniej ja zawsze na to zwalałam 
Apropo Kubusia, na zdjęciach wychodzi jak taki pulpecik, zawsze brode taką robi, musze zrobić zdjęcia w samym pampersiku, nóżki ma strasznie chudziutkie i ogólnie nie jest gruby
Olcia ja też używam pieluszek Happy (obczaiłam to na zdjęciu
) jestem z nich bardzo zadowolona. Ty smarujesz Nacie całą oliwką?
AnyAnka napisz koniecznie co Ci powiedział ten pediatra. Też gdy mojego męczy kolka za każdym razem się modle, żeby przeszła na mnie - takie już chyba serce matki
Pisałam do Dorci, małą dali jej do siebie, najchętniej wisiałaby tylko na cycu, a ją boli jeszcze troche rana. Pozdrawia wszystkich.
Kubuś chwilkę śpi, mimo tego Delikolu troszkę jeszcze napina się przy kupce
Olcia ja też daje już po 4-5 kropelek, mam nadzieje, że niedługo przejdzie.

Kredka nie przejmuj się, ja w ciąży byłam nie do wytrzymania, robiłam mojemu P. awanture, wogóle nie miałam racji a potem ryczałam i on i tak musiałam załagodzić sprawę

Apropo Kubusia, na zdjęciach wychodzi jak taki pulpecik, zawsze brode taką robi, musze zrobić zdjęcia w samym pampersiku, nóżki ma strasznie chudziutkie i ogólnie nie jest gruby

Olcia ja też używam pieluszek Happy (obczaiłam to na zdjęciu

AnyAnka napisz koniecznie co Ci powiedział ten pediatra. Też gdy mojego męczy kolka za każdym razem się modle, żeby przeszła na mnie - takie już chyba serce matki

Pisałam do Dorci, małą dali jej do siebie, najchętniej wisiałaby tylko na cycu, a ją boli jeszcze troche rana. Pozdrawia wszystkich.
Kubuś chwilkę śpi, mimo tego Delikolu troszkę jeszcze napina się przy kupce

- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Kredka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #240957 przez Kredka
Olu piękną rodzinkę tworzycie
Aż miło popatrzeć. Natalka widać że jest szczęśliwa
Olu piękną rodzinkę tworzycie

Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez Kredka.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #240964 przez kima
Przejdą napewno 
U mnie sytuacja wyglądała tak, że główka była bardzo nisko, jak mi badali w usg, to żeby zobaczyć główke to jeździli po cipce, po spojeniu łonowym, więc ja ucisk czułam cały czas, wręcz kości miednicy mi się rozluźniły i już wogóle chodziłam jak kwoka
Narazie poczekaj na rozwój sytuacji, jeśli to się zaczyna poród - napewno nie przegapisz
obserwuj siebie

U mnie sytuacja wyglądała tak, że główka była bardzo nisko, jak mi badali w usg, to żeby zobaczyć główke to jeździli po cipce, po spojeniu łonowym, więc ja ucisk czułam cały czas, wręcz kości miednicy mi się rozluźniły i już wogóle chodziłam jak kwoka

- Kredka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #240967 przez Kredka
kima napisał:
dziękuje za radę
na razie cisza. Zobaczymy co czas przyniesie.
Przejdą napewno
U mnie sytuacja wyglądała tak, że główka była bardzo nisko, jak mi badali w usg, to żeby zobaczyć główke to jeździli po cipce, po spojeniu łonowym, więc ja ucisk czułam cały czas, wręcz kości miednicy mi się rozluźniły i już wogóle chodziłam jak kwokaNarazie poczekaj na rozwój sytuacji, jeśli to się zaczyna poród - napewno nie przegapisz
obserwuj siebie
dziękuje za radę

- jo_anna20
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #240995 przez jo_anna20
Dziewczyny mam pytanko: od wczoraj Mały prostuje jedna nóżkę bardzo ladnie a druga jest cały czas podkurczona.... Wiecie coś na ten temat? Pediatra przyjdzie dziś po14tej ale do tego czasu chyba zwariuję! Położna była 2 dni temu i wszystko z biodrami było ok....
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 27
13 lata 5 miesiąc temu #241013 przez luska
hej laseczki
Jak widać pisze jestem w domu , kolejny zapis wyszedł oki.Wiec w pon powtórka z rozrywki
Ale juz sie zestresowałam i miałam wizje szpitala prze oczyma to chciałam z tamtąd zwiać
No a jak by było ciekawiej .Wsiadamy do samochodu a tam kontrolka , kot nam auto załatwił
Bosko, fakt problemu nie ma na podwórku stoją jeszcze dwa ale swój to swój
Moj od rana jeździ za częścią, bo to jakaś śrubka do wymiany ale samej jej nie maja tylko jakaś tam cała cześć trzeba kupić za 500-600zł .Moj powiedział , ze nie da za śrubkę tyle kasy, no a ja się z nim zgadzam 
Mila nie no w samochodzie raczej nie urodzisz ale nie pociesze cie bo ode mnie odkąd jest czynna autostrada to tragedia.Wszyscy gnają na Toruń
Wczoraj popołudniu jechaliśmy ponad godzinę , jakieś 15km od Torunia już w sznureczku i tak prawie do samego szpitala
My wiezdzamy od szosy lubickiej.No a potem ten most i tez koreczki B)A dla porównania jak wracaliśmy to wyjechaliśmy 22,50 spad szpitala a23,20 byliśmy u siebie na podwórku 
No i dzis nie mam na nic siły
Olu zdjęcia super ale Nacia chyba do tatusia bardziej podobna:)
Jak widać pisze jestem w domu , kolejny zapis wyszedł oki.Wiec w pon powtórka z rozrywki

Mila nie no w samochodzie raczej nie urodzisz ale nie pociesze cie bo ode mnie odkąd jest czynna autostrada to tragedia.Wszyscy gnają na Toruń

No i dzis nie mam na nic siły

Olu zdjęcia super ale Nacia chyba do tatusia bardziej podobna:)
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #241029 przez Milla
Witam!
Luśka,dobrze,że drugie ktg było ok. Ja czuję się nieswojo. Mała wali mnie wszędzie,najbardziej boli jak wypycha rączkę po prawej stronie. Trochę bolą mnie pachwiny. Idę dziś na ktg do naszego szpitala ale dopiero popołudniu.
Oluś, piękne zdjęcia
No mój lekarz niestety nie pracuje w tym szpitalu
mam nadzieję, że nie będzie problemu z przyjęciem.
Luśka,dobrze,że drugie ktg było ok. Ja czuję się nieswojo. Mała wali mnie wszędzie,najbardziej boli jak wypycha rączkę po prawej stronie. Trochę bolą mnie pachwiny. Idę dziś na ktg do naszego szpitala ale dopiero popołudniu.
Oluś, piękne zdjęcia

No mój lekarz niestety nie pracuje w tym szpitalu

- anaconda_she
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- "...jeszcze cię nie znam a już cię kocham..."
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #241047 przez anaconda_she
Hej dziewuszki.Baaardzo dawno sie nie odzywalam i teraz tez nie wiem jak znowu dam rade ale do tych ktore mnie pamietaja z poczatkow forum pozdrawiamy wszystkie kobietki ja i moja mala corunia Milenka;) We wtorek beda juz 4 tygodnie. Urodzila sie przed terminem...w pazdzierniku.I bylo troche nerwow z nia bo ma zoltaczke noworodkowa wysoka i byl bezdech po porodzie. Takze nadal trzeba sie obserwowac ale nie zapomnialam o forum jak dam rade miedzy jednym cyckiem a drugim bede sie odzywac 
Buziaki

Buziaki
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona