BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #247409 przez madziaska
Dziewczyny dzieki za kciuki... Ja podobnie jak Roza tylko WAS podczytuje... Juz mam nerwa :/ Jak do pon nie urodze to chyba pojade do lekarza na wizyte zeby zobaczyl czy cos sie dzieje... On mi kazal zglosic sie do szpitala 7 dni po terminie, gdybym nie zapytala co mam robic w sytucji kiedy bede po terminie mam wrazenie, ze nawet by mi nic na ten temat nie powiedzial. Nie chce rodzic w jego szpitalu :/ Ehhhh....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jestem dzisiaj taka wsciekla, ze szok :ohmy: Wiec ide sobie, zeby i WAM nie psuc humorow ;)

I wieczni9e ktos dzwoni, czy juz urodzilam :P Cholera, jakbym urodzila to dalabym znac :ohmy: Wlasnie wylaczylam telefon :silly:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 tygodni temu #247437 przez Dorciaition
Madzia nie dziwię się Tobie, że jesteś nerwowa. Ale jeszcze troszkę Kochana. Wiem, wiem- teraz to każdy dzień jak wieczność B)
Telefony są wkurzające. Dobrze zrobiłaś wyłączając :lol:

Buziaki :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 3 tygodni temu #247440 przez Bejbi
DZIEWCZYNY JAKIE KRZESEŁKO DO KARMIENIA MAM WYBRAĆ NA ALLEGRO TAK DO 170 zł z przesyłką.
13 lata 3 tygodni temu #247442 przez madziaska
dzieki Dorcia :kiss:
Dzisiaj mam poprostu gorszy dzien i dlatego tak marudze :(
13 lata 3 tygodni temu #247448 przez Dorciaition
Marudź Madzia ile tylko chcesz ;)

Alanek[*] :(
13 lata 3 tygodni temu #247515 przez Malina86
Czesc Dziewuszki!
Znowu mam male zaleglosci, ale troche sie u nas dzialo ostatnio i nie mialam glowy.
Najpierw ja chyba we wtorek wieczorem dostalam 39 st goraczki, mega dreszcze i bol cycow, myslalam, ze padne, lezalam w pizamie, szlafroku, pod koldra i kocem i nadal bylo mi zimno, telepalam sie jak galareta. Nie wiem czy to byl nawal, czy co, ale mlek w cyckach wiecej nie mialam wcale, dzwonilam do szpitala, ale mi wlasciwie nic madrego nie powiedzieli... Kazali wziac dwa paracetamole i robic zimne oklady i po paru godzinach mi przeszlo.
Wczoraj bylismy z Misia u pediatry i u poloznej i okazalo sie ze przybrala tylko 90g przez tydzien, podobno to zdecydowanie za malo. Dostala skierowanie na morfologie i bilirubine. Jak jej pobieraly krew z paluszka tak starsznie plakala, az sie zanosila, a ja razem z nia :( Na szczescie morfologie ma dobra, bilirubine podwyzszona, ale nie na tyle, zeby tzreba bylo np. jechac do szpitala. Teraz musze sciagac pokarm i dawac jej z butli i zapisywac ile zjada i zobaczymy jak bedzie z waga za tydzien.
Mamy jeszcze jeden problem: od wczoraj rana nie robila kupy. Martwie sie troche bo tak walila po kilka dziennie, a od wczoraj nic. Masuje jej brzuszek, klade na brzuszku, dalam czopek, bo miala twardawy brzuch i nic. Puszcza baki, ale kupy z tego nie ma. Poradzcie mamuski czy to normalne taka przerwa czy raczej powod do niepokoju?
Nie wspomne, ze nadal cale noce Mała wojuje, od 24:00 do 6:00 rano praktycznie wogole nie spi...
Z przyjemniejszych rzeczy to w koncu wychodzimy na spacerki :)
Ach uroki macierzynstwa :)
13 lata 3 tygodni temu #247694 przez Batmanik
jeastem wkoncu
mala spi juz sobie za niedlugo bedzie sie budzila na karmienie alke za to Igor dzis jeszcze nie spi:( i szaleje
tak samo jak tatus na pepkowym

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ach musialam Wam to napisac sorry ze marudze i sie zale ale mam takiego nerwa- dobrze ze juz malej nie karmie cycem bo mialaby wsciekle mleko:)
milej nocki!!!
13 lata 3 tygodni temu #247780 przez Aleksandra
Zniknęłąm ale już jestm :)

Natalka zaczęła marudzic trochę. O 16 obudziła się na jedzenie. Zjadła z dwóch cyców więc powinna się najeśc ale nieeee..... Pospała z pół godziny i wrzask bo głodna, no to dawaj cyca i tak bujałyśmy się do 18.20 :S Poźniej poszliśmy do teściów na dół bo byli goście z okazji imienin szwagierki i Nacia przysnęła tak do 19.45. Jak się obudziła to kąpiel i jedzenie, teraz usypia na rękach u tatusia :)

Malina to normalna przerwa w robieniu kupy. Moja Nacia też miał taki przestój jednodniowy a później już ładnie robiła :)

Marudźcie dziewczynki bo między innymi po to tu jesteśmy :)
13 lata 3 tygodni temu #247944 przez emkapl84
Hejka :woohoo: :woohoo:
cos niesamowitego wydarzylo sie dzisiejszej nocy!!!!Moja mała spała od 21 do 2.30!!!!!!!!!!chyba kapiel tak na nia podzialala :) ja juz na nogach staram sie od rana mieszkanie ogarnac bo jak moj urwis tyle w nocy spala to w ciagu dnia nie ma mowy zebym miala od niej chwile wytchnienia...generalnie nadal spi moj anioleczek!!!
tak wiec wstalam w dobrym humorku...wypoczeta....ciekawe jak dzien minie..
buziaki dla was...ma nadzieje, ze tez sobie w nocy pospalyscie :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 3 tygodni temu #247947 przez [email protected]
hello
powracam do Was po tych okropnych dniach
Domiś dostał wczoraj wieczorem ostatni zastrzyk, ale dostaje jeszcze jakies lekarstwa-tzn probuje mu podawac i dupa, jak sie uda cos przemycic podstepem to wezmie ale to 1/10 tego co powinien:/ generalnie od wczoraj moje chłopaki są już razem, kwarantanna zakończona, szczesliwa rodzinka w komplecie.
Daro coś ma problemy z brzuszkiem od przedwczoraj, nie zakazdym razem ale czasem jak ma zrobić kupke to sie strasznie meczy, napina i płacze-az wreszcie słychac wielki wypierd i jest kupa-nie wiem dlaczego tak ma, moze dlatego ze tak łapczywie je i łyka powietrza duzo...duzo beka i duzo ulewa-ale widze ze juz mu pucie urosły więc tyje mój bobasek!
teraz schodzi mu naskorek z brzuszka i nozek, zmartwilam sie ale wczoraj byla polozna i powiedziala zetak ma byc ze to normalne, zmienia skore na tą z brzucha na tą na zycie na swiecie hehe-Domiś tak nie mial-jestem w szoku jak bardzo moje dzieci sie roznią od siebie i tood samego początku!

nie jestem w stanie Was nadrobic, odpisze wiec tylko to co pamietam

Emka-super ze mloda w koncu zcayna Ci spać w nocy. Mam nadzieje ze ze sie rozkreca i bedzie spala coraz dluzej-fajnie ze wrocil Ci humor:)

Malina-(niedozytałam Twojego postu ale z wypowiedzi batmanika wnioskuje ze twoj maluszek ma problemy z wyproznieniem tak?)
moj domis jak byl malusi tez mial problem z kupą. nie robil nawet 5 dni wtedy poszlam znim do lekarza i lekarz kazala rovic "lewatywki". Brałam termometr (plastikowy) balsam i w pupe, trzeba było kręcić i kręcić aż w końcu robil kupy za cale 5 dni. Trzymałam na brzychu podkład pieluchowy bo strzelałby tą kupa na mert! potem kilka dni bylo normalnie a potemb znowu sie blokowal i znowu termometr w tyłek!

Batmanik-oj jaka wsciekla bym byla gdyby na pepkowym u mojego adama bylyby dziewychy jakies-rozszarpalabym chyba! ogole jak kiedys robilismy imprezy i ktos sie wbijal to byłam mega wkur...i bylam niemila na tyle ze sobie szli-chociaz niezawsze, czasem zostawali mi na zlosc:/ No co za tupet trzeba mieć zeby wbijać sie do kogoś tak na krzywy ryj!!! nienawidze takich ludzi i takiego zachowania!!!
tez dalabym chlopu do wiwatu za to ze nie pogonil tych wproszonych pind.
MOj Adam na szczescie tym razem nie robi pępokowego. w piątek po porodzie miał Karczme Piwną, była umowa ze jak urodze przed Karczmą, to nie pojdzie. ale stwierdzial ze lepiej niech idzie i bedzie 2 w 1...albo i wiecej ko0rzysci. zero kupowania,wiec i kasy nie pojdzie, zero bałaganu, ja nie musze sie martwic kto by przyszedl noi ja w szpitalu wiec nie musze wąchać tych alkoholowych wyziewów. Teraz 2 dzieci to jakby robil pepkowe w jakims barze to zaś kasy pełno no i to publiczne chlanie-nie spalabym ani chwili ani spokojnie wysiedziec bym nie mogla...

a tu foteczka mojego najmniejszego:)
Załączniki:
13 lata 3 tygodni temu #247955 przez emkapl84
Sarna swietna fotka!!!!
tez mam nadzieje, ze natalia sie rozkreca...nocka byla naprawde suuuuuper ale za to caly dzien pewnie nie bedzie spac...cos za cos..
u mnie dopiero 7 a ja juz posprzatalam, poprasowalam...korzystam poki mala jeszcze drzemie...chociaz widze, ze juz sie powoli rozbudza wiec lece szybko zrobic sobie sniadanie :) i zacznie sie kolejny dluuuuuuugi dzien z moim skarbem :laugh:
13 lata 3 tygodni temu #247960 przez [email protected]
dzięki emka:)
powiem Ci ze moj Domis taki był, cały dzień nie spał, no robił jedną drzemkę. i tak było prawie od początku! ale on na szczescie byl taki grzeczniutki, cały czas lezał w krzesełku i tylko sobie gadał i za mna patrzył, jak chciał jesc to jęczał, nawet nie płakał(za to teraz cholera jasna nadrabia:P)

Malina-zazdrpszcze Ci ze juz chodzicie na spacerki. Ja jeszcze nie ide choc bardzo chce, ale jestem mega oslabiona i mam anemie:/ hemo mialam ostatnio 7,4. biore tabletki i jem zelazowe rzeczy:/ jestem mega blada, nie mam sily nosic domisia aw nocy mam mega dreszcze, pot mnie zalewa i zimno mi:( wole nie wychodzić bo znając mnie zaraz coś złapie! a domis ledwo wyzdrowial.
Malina GRZEJ CYCE!!! rób dodatkowe okłady tzn jak wychodzisz to okrywaj je nawet pieluchą bo przeczytalam co pisalas i kurcze zeybs tylko nie zawiała cyców ani nie przeziebila, bo jak dostaniesz zapalenia piersi-a obiawy w nocy juz mialas, to przesrane. bez fachowej pomocy mozna stracic pokarm
13 lata 3 tygodni temu #247977 przez Batmanik
Witam,
ja nadal jestem w podlym humorze- tyle ze wiem ze to nie jego wina ze przyszly nie proszone ale to bylo do przewidzenia ze one przyjda i tylko czekam jak przyjedzie to powiem mu co mysle :angry:
u nas nocka oki mala jak zwykle dwa razy wstawala na amciu...gorzej z Igorem- zreszta on ostatnio wykancza totalnie- nie dosc ze ida mu zeby to jest o wszystko placz
wczoraj tulil malutka i robil cacy cacy:) a wieczorem szatan w niego wstapil i ciotke chcial z nerwow ugrysc bo mu szczotke zabrala ;)

Sarna cudasna fotka!!!!
13 lata 3 tygodni temu #247998 przez aniaa_
Dzien dobry mamusie

Ja tylko na chwilkę, odkąd zdecydowałam sie karmić tylko piersią to nie jest łatwo :dry: wczoraj młody cały dzien wisiał na cycku i nie spał, za to w nocy dał troche odpoczać, bo jak zasną po 20 to obudził sie o 1.30 :ohmy: :ohmy: :ohmy: a ja nie spalam bo głupia myślałam, po co pojde spac jak i tak zaraz wstanie, no i pozniej co 3 godzinki sie budził, a teraz nie spi od rana i marudzi ponad godzine wisiał a cycu wiec wątpie czy jest dalej głodny, kurde to karmienie nie jest wcale takie proste :dry:

Malina co do kupki to u nas jak była położna to mówiła, że może sie tak właśnie zdarzyć, że dzidzia nie będzie robiła, kupki przz np 4 dni, wtedy kazała taki masaż robić nóżkami i brzuszka, ale to trzyba byłby pokazac jak to sie robi.

Sarna śliczne zdjęcie :)

Madzia wierzę, że jesteś zdenerwowana tymi ciągłymi pytaniami, mnie też to wytrącało z równowagi, ale już niedługo, jak to sie mówi, nie zna sie dnia ani godziny, mnie poród też zaskoczył. :silly:
13 lata 3 tygodni temu #248013 przez emkapl84
aniaa ja mam dokladnie tak samo...mala jako tako spi w nocy a w dzien wisi na cycku po kilka godzin i jak zasnie to na 20 minut i sie przebudza...wiem, ze nie jest latwo...to przez to, ze nasz pokarm tak szybko jest trawiony i maluszki domagaja sie czesciej karmienia...ja staram sie do tego jakos przyzwyczaic...a zasada karmienia co 3 godziny zdecydowanie sie u mnie nie sprawdza
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia