BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu #246148 przez Aleksandra
Witajcie dziewczynki :)

Batmanik śliczny komplecik :) Z mlekiem to tak jak pisze Milla - z czasem zmieni swój skład i konsystencję, ale nie zaszkodzi poradzic się specjalisty :)

Iva super, że macie takie spotkania. U mnie w okolicy nie ma czegoś takiego, a chętnie bym chodziła :)

Ja dziś mam kiepski nastrój. Natalka w sumie w nocy ładnie spała. O 5.30 ja ją karmiłam, zjadła ładnie jednego cyca i usnęła mocno to ją położyłam do łóżeczka. Pospała z pól godziny i zaczęła się kręcic to dałam jej monia, to znowu usnęła. Obudziła się z płaczem i 7.30 - jakąś godzinę po skończonym mega jedzeniu. Najpierw myslałam, że to pielucha to ją zmieniłam. Jednak nadal płakała, smok nie pomagał no to Z stwierdził, że jest głodna. Ja byłam tak niepatomna że nawet tego nie podejrzewałam - przecież się najadła!!. No, ale trezba wszystko sprawdzic. Zaczęłam się szykowac do karmienia to Z do mnie z tekstem że mu nie wieżę, ja na to że przecież się szykuję (a że mam piżamkę zapinaną na guziki to troszkę sie schodzi) i niech już idzie do pracy. Wkurzył mnie, bo sam miał kiepski humor to musiał i mnie zarazic, a jego teksty czasami mnie drażnią - szczególnie jak ledwo na oczy widzę. Ech...może kawy się dziś napiję, żeby jakoś funkcjonowac i później melisą poprawię na poprawienie nastroju :)

Jo_anna super, że Filipowi coraz lepiej idzie jedzenie z butelki :) A za poniedziałkową wizytę trzymam kciukasy :)

Ja używam laktatora Medeli i jestem z niego bardzo zadowolona :)
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #246157 przez Batmanik
ja mam tez nastroj do d...ale to przez to karmienie no i Igor wyprowadza mnie juz z rownowagi ale to chyba przez jego zeby tak meczy siebie i nas- bo dzis mala plakala a ten zagladal do kojca co sie dzieje, robi tez jej cacy cacy i daje smoczka no i daje swoje picie zeby dac dzidzi...a dzis to nawet mialam mala na rekch i jego wzielam na kolana i sie nie pogryzli:) a w nocy daje koncert bo chyba teskni za D..:( bo odkad jest mala to on wstaje do Igora w nocy....
napisalam do tej babeczki mam nadzieje ze odpisze szybko bo umre z niecierpliwosci...
dzis mam wizyte u dentysty boje sie jak cholera - pewnie poprosze o znieczulenie i dzis juz nie bede karmic malej zeby jej nie zaszkodzic...
ninia po podwujnym karmieniu jakos usnela ale po godz juz sie zaczela krecic wiec dostala 60ml butli i jest spokoj....
ja jestem na etapie prezentow pod choinke - w sumie zostalo mi kupic mojemu jego matce i bratu a tak to wczoraj allegro zadzialalo i mam dla reszty prezenty:)
a dla mojego matki kupie mydlo i szcotke druciana i moze dezodorant :P
13 lata 4 miesiąc temu #246160 przez emkapl84
hej dziewczyny!!!
mam pytanie...od jakiegos czasu mam wrazenie ze moje piersi sa miekkie , zwlaszcza ze mala chce byc karmiona co jakas godzine...i mam wrazenie ze ona sie nie najada...czasem nawet zaczyna plakac jak ja karmie i w ogole taka zniecierpliwiona sie wydaje i marudna...myslicie,ze moge ja tak ze dwa razy na dobe dokarmiac jakims kupnym mlekiem???
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #246165 przez madziaska
Dzien dobry Kochane :)
Batmanik mydlo, szczotka druciana niezly pomysl ;) No i zycze powodzenia w dalszym karmieniu... Aaa i stroj na chrzciny bardzo ladny :) Ja tez planowalam chrzciny na Świeta, ale chyba zrezygnujemy, raczej na pewno. Pomyslalam, ze zrobimy razem ze slubem ;)
Joanna na pewno z Filipkiem bedzie ok, trzymam kciuki bardzo mocno. :)
Milla, Luska u mnie tez na ta chwile spokoj choc w nocy brzuch mnie dosyc mocno bolal, o plecach nie wspomne. O 9.20 mialam skurcz kilkunastosekundowy i na tym koniec :( Kurcze, boje sie, ze bede dlugo po terminie :(
13 lata 4 miesiąc temu #246180 przez Aleksandra
Madziaska może nie będzie aż tak długo po terminie. Coś zaczyna się dziac, pomału ale zawsze :)

Ja właśnie jem sniadanie :)

Dzis spacer odpada bo jest zimno i pochmurno a mi sie nawet nie chce tyłka za dom wystawiac.

Batmanka prezent uważam, że udany i trafiony :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #246182 przez Milla
Batmanik,pomysł prezentu dla "teściówki" bardzo mi się podoba :lol:
Oluś a z Medeli masz elektryczny laktator czy ręczny?
13 lata 4 miesiąc temu #246196 przez Aleksandra
I taki i taki, ale częściej używam ręcznego bo po karmieniu nie mam aż tak dużo pokarmu.
13 lata 4 miesiąc temu #246199 przez Milla
Aleksandra napisał:

I taki i taki, ale częściej używam ręcznego bo po karmieniu nie mam aż tak dużo pokarmu.

Ja myślałam o elektrycznym ale kupię go dopiero po porodzie, jak malutka będzie już ze mną. widziałam na allegro taką wersję mini, chyba za 250 zł. mam nadzieję że się sprawdzi.
13 lata 4 miesiąc temu #246205 przez Dorciaition
Cześć Dziewczyny.

Kimuś sto latek
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Joanna będzie dobrze :kiss:

Batmanik cudny strój dla Córki :)
A prezent super hehe

Wczoraj narzekałam Wam, że mam nawał, a dziś w nocy był problem. Małej nie wystarczyło pokarmu. Dobrze, że miałam ściągnięty wcześniej, bo byłby problem.
Teraz śpi już prawie 6 godz! Chciałam przed chwilą ściągnąć pokarm ale też słabo. Dziwne to. I właśnie Emka tak jak u Ciebie, cycki są miękkie.

Dziewczyny dokarmiacie mlekiem sztucznym?

U nas buteleczki Avent się sprawdziły. Laktator też mam Avent - ręczny.

Madziaska trzymam kciuki żeby Hanulka szybciutko wyszła ;)Czekam na Nią z niecierpliwościa :)

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #246210 przez Aleksandra
Ja wcześniej dokarmiałam Bebilonem bo też miałam kryzys laktacyjny. Teraz małą zjada tak dużo, że prawie nie mam co odciągac a przydałoby się zamrażac bo zapasy się kończą. Jak będziemy za 2 tyg na szczepieniu to porozmawiam z lekarką, może nam poleci jakieś mleko żebyśmy Nacię w nocy karmili sztucznym, żebym mogła więcej odciągac i zamrażac. Sama nie wiem....

Kima 1000 lat kochana i spełnienia marzeń :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #246215 przez jo_anna20
Ja karmię Bebiko i jest ok, wcześniej dawałam Hipp Bio, ale mnie to śmierdziało! Ola a Bebilon był ok?

W poniedziałek zostajemy w szpitalu na te badania, więc nie wiem kiedy wrócimy - albo we wtorek, albo w środę. I dzięki za kciuki! Boję się welfronu w głowce, znieczuleń ogólnych i innych takich.... brrrr! Oby tylko mnie nie musieli na intensywną terapię przewieźć!

KIMA NAJLEPSZEGO!!!!!
13 lata 4 miesiąc temu #246223 przez aniaa_
Jo_anna trzymam kciuki, wszytko bedzie dobrze

Ja dokarmiam Bebilonem i jak narazie jest ok
13 lata 4 miesiąc temu #246227 przez Aleksandra
Tak, Bebilon był ok. My mieliśmy Bebilon dla wcześniaków i byłam z niego zadowolona a i Natalce smakowało :)
13 lata 4 miesiąc temu #246229 przez aniaa_
Dorcia coś sie z tabelka popsuło, bo nie ma zaktualizowanej
13 lata 4 miesiąc temu #246242 przez luska
hej kobietki

Batmanko mam nadzieje ,ze babeczka szybko ci odpisze i jakoś sobie poradzisz :)

No a komplecik boski :kiss: Sama bym kupiła jak byś chrzcili jakoś szybko ale my na razie nie będziemy.

No a prezent dla teściowej hehehe boski :silly:

Eh Mila , Madzia ja bym chciała jeszcze w tym tygodniu się rozpakować ale zero objawów , wiec powoli oddalam od siebie myśl , ze maluch będą miał taka sama datę urodzin :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

emka po czasie mimo , ze pokarm jest to cyce i tak miękkie .No ale skoro mała taka marudna i nerwowa i przy cycu się denerwuje , to rzeczywiście mało.Co do mleczka to nie wiem jakie są u was , mój np nie tolerował bebiko a teraz jest na Nan albo nestle junior.Tyle ,ze mój do 6m-cy nie dostawał sztucznego , tylko się cycowaliśmy.Ale mi laska kiedyś napisała , ze to co dam w butelce dziecku tyle mniej wyprodukują mojego mleczka piersi i tak stopniowo skończy się moja przygoda z naturalnym karmieniem .Wiec się wzięłam i karmiłam , karmiłam , przystawiałam jak trzeba było to i odciągałam aż w końcu się unormowało (nie liczę tych przepisowych kryzysów laktacyjnych po 6 tygodniach i 3 miesiącach)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia