BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 tydzień temu #270576 przez kima
Hej Mamusie :)

Wszystkiego dobrego w nowym roczku :)

Mojemu też zaczęła się robić ciemieniucha 2 dni temu, na czole tak jakby na grzywce, porządnie wyczesałam i naoliwkowałam troche pomogło,male całkowicie nie zeszła.

My na sylwka opglądaliśmy film "Rytuał" szczerze polecam. Kubunio obudził się wpółdo 2, przespał wszystkie fajerwerki i wystrzały na szczęście.

A wogole to, co tu taka ciszaaaaaa?
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu #270593 przez anyanka
Hej!
Nam sie zaczął strasznie ten rok :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Haloo gdzie jesteście??
13 lata 1 tydzień temu #270596 przez vestusia
Witam Was Kochane :)

Luska - nóżki Aurelki cudaśne :) Nic tylko całować :)
No a zdjęcie z Mają też słodkie :) Rosną koleżanki :)

Madziaska - spóźnione życzonka z okazji 1 m-ca dla Hanulki ;)

No i oczywiście najlepsze życzonka dla Aurelki - również z okazji 1 m-ca :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dorcia - cieszę się, że Lenka spała grzecznie i nie przeszkadzała jej impreza :)

My siedzieliśmy w domku, ale mieliśmy pracowity dzień. Musiałam nas popakować. Złożyliśmy sobie życzonka, wypiłam ze dwa łyczki szampana i poszliśmy spać. Zuzia przespała fajerwerki, nic jej nie obudziło :)

No i wczoraj przeprowadzaliśmy się z pierwszą częścią gratów. Masakra ile tego jest. Nawet nie wiem, kiedy to wszystko znalazło się w Oleśnicy :)

Piotrek zaczyna pracę od środy, pojechał dziś z rana gadać z kolesiem od roboty, a potem do Oleśnicy. Tam ma rozmontować łóżeczko i popakować różne inne rzeczy, które zostały. Będzie jutro wieczorkiem. No i ma odebrać to nosidełko, mam nadzieję, że jutro przyjdzie, bo inaczej się wścieknę.
Ja dziś sama z Zuzanką. Poszłyśmy na spacer - teraz to nie problem. Windą z 6 piętra i na górę to samo. Aż chce się żyć. Odwiedziłyśmy babcię, byłyśmy w sklepie. Później troszkę marudziła, to samo z rana, ale dałam radę. Rano gadałam do niej jak nienormalna, żeby tylko dała mi się wykąpać i jakoś doprowadzić do ładu. A po powrocie ze spacerku wisiała na cycusiu tak długo, że w końcu zasnęła. No i śpi sobie od jakichś 30 minut. Byłam z Funią na dworze, wzięłam już prysznic no i mam chwilę dla siebie. Chyba posprzątam coś, żeby na jutro było mniej. Bo jutro też sama z Zuzanką aż do wieczora.

A, i wczoraj dostałam okres. Szczerze mówiąc już zapomniałam jak to jest :D
W przyszłym tygodniu pójdę do gina, niech przejrzy moje podwozie, zaleci jakąś antykoncepcję i poproszę o tabletki na wstrzymanie laktacji. Nie chcę już chyba karmić, bo nie daję rady. Co drugie karmienie kończy się i tak butelką. Dziś w nocy nie dałam nawet rady jej nakarmić!! Przez 4 godziny, co godzinę budziła się i wisiała bardzo długo na cycu, praktycznie spała z nim i ciągle go ciągnęła. A ja praktycznie spałam jak ona zajadała. Spała ze mną, bo łóżeczko dopiero Piotrek przywiezie jutro.
Ech, aż się boję pomyśleć co to będzie dzisiejszej nocy :(

No nic. Nie zanudzam Was.

Do napisania Kochane :)

No i oczywiście Szczęśliwego Nowego Jorku, bo nie zdążyłam Wam złożyć życzeń :*
13 lata 1 tydzień temu #270600 przez vestusia

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #270654 przez Dorciaition
Hej Dziewczyny.

Oj, forum nie działało.

Luśka ale fajna fotka Aurelki i Majki :) No i jak Olo je obserwuje :) A pytki cudaśne :)

Kima oby Kubusiowi szybko przeszła ta ciemieniucha.

Vestuśka fajnie, że już jesteś u siebie. Teraz sobie będziesz spacerowała, no i trochę życia towarzyskiego nadrobisz ;)

U mnie też dziwnie z tym karmieniem. Lenka już nie bardzo chce cycka, ale tak długo ją trzymam aż załapie. Nie ma, najpierw cycek, potem butla.
Jak gin nie będzie chciał dać Tobie tabletek daj znać, wyśle Tobie kilka.

My juterko na szczepienie. Ale mam stracha.

Sarna odezwij się jak Wasze zdrówko?

A ja sobie dzień przed sylwkiem zakupiłam majty uciskające brzuszek. No i przed sylwkiem zadowlona chce je założyć, otwieram pudełko, a tam na metce rozmiar "S", choć kupiłam rozmiar "L". Poprostu ktoś majty podmienił. Oczywiście ich nie przymierzałam. Kuźwa a miałam mieć taki ładny brzuszek. Mam nadzieję, że ta babka mi je wymieni bo sie wscieknę. W końcu 75 zł nie leży na ulicy. A to ich pomyłka!

Alanek[*] :(
13 lata 1 tydzień temu #270675 przez emkapl84
Hejka :)
no wlasnie nie dzialalo forum caly dzien!!!!a juz myslalam, ze to tylko ja mialam problem z wejsciem na stronke...
U nas sylwester calkiem ok :) goscie wyrozumiali i nie siedzieli jakos bardzo dlugo i chyba kolo 2 nad ranem skonczylismy imprezowac...natalka nie chciala spac w swoim pokoju w lozeczku wiec musielismy wstawic jej wozek do kuchni i wsrod glosnej muzyki i rozmow dopiero zasneła :)
Jutro jedziemy do manchesteru wyrobic paszport dla malej i ja tez musze przy okazji...a wszystko bedzie mnie kosztowac okolo 600 zl!!!!masakra jakas :dry:
Anyanka moja tez ma odparzenie pod pacha :dry:
Vestusia a ja ciagle czekam na okres...juz od miesiaca nie karmie piersia a okresu nadal nie mam..
we czwartek mamy szczepienia...ciekawe jak je malutka zniesie...
od jutra niestety koniec sielanki bo M wraca do pracy :( znowu zaczna sie wstawania na nocne karmienia i cale dnie samemu w domu :(
13 lata 1 tydzień temu #270787 przez Malina86
Czesc Mamusie!

No forum cos dzisiaj nie dzialalo :(

U nas Sylwester spokojnie, Mała pieknie spala, ja zrobilam troche dobrego jedzonka i mielismy z Mezem romantyczny wieczor...

Jakos tak smutno mi bylo, ze rok sie juz konczyl... Chyba dlatego, ze byl taki wyjatkowy- praktycznie caly w ciazy, a potem narodziny naszej Buni (taka ma ksywke) :) Jakos tak dziwnie mi bylo...

Vestusia, a moze bez tabletek sie u Ciebie obejdzie? U mnie sie udalo. Przez pare dni odciagalam tak max.30ml z dwoch cyckow, a teraz juz conajmniej od tygodnia nie odciagam wcale, czasem po prysznicu poleci pare kropelek, ale generalnie cycki miekkie i nie czuje potrzeby, zeby cos odciagac. Te tabletki sa dosc inwazyjne z tego co czytalam na necie w ulotce.

Luska fajna Aurelka z kolezanka :)

Kuzwa widze, ze wszystkie dziciaczki juz prawie zaszczepione, a moja Miśka nadal nie. Dorcia jak szczepisz?

Anyanka to Ci sie trafila lekarka "z powolania". Jak masz mozliwosc to pewnie, ze ja zmien.

Uciekam spac, bo jakas zmachana jestem dzis.

Dobranoc!
13 lata 1 tydzień temu #270788 przez luska
hej laseczki

Vestusia nie stresuj sie dasz sobie na pewno rade:)
A klamotow to sie zawsze nazbiera, no ale juz najgorsze penie macie za soba z przewozeniem.

Docia no bym sie wkurzyła ale , zeby L z S pomylić :dry:

Sarna niesety zostaje z malutkim do piatku dzis po badaniach okzało sie , ze ma jedno z plucek chore :(
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #270807 przez Dorciaition
Buziaczki dla Aurelci i Kubusia :kiss: :kiss: :kiss:

Malinka szczepię 5w1. A Misia dlaczego jeszcze nie szczepiona?
Super, że Sylwek udany :)

O tak, stary rok był wyjątkowy, ale ten też będzie. Na pewno wesoły z naszymi maluszkami :)

Biedna Sarna i Daro.

Emka Lenka też najlepiej czuła się będąc przy nas, a było naprawdę głośno.
Oj duży koszt paszportów. Planujesz przyjechać do Polski?

Vestusia faktycznie te tabletki mają dużo skutków ubocznych. Choć przy Alanku je brałam i nic mi nie było, ale różnie to bywa.
U mnie pewnie też obędzie się bez.

13 lata 1 tydzień temu #270820 przez vestusia
Dobry wieczór :)

Dorcia Ty to masz szczęście do przesyłek z Allegro. Pamiętam, że sukienkę na wesele też chyba mniejszą dostałaś? he, he, he :D Mam nadzieję, że reklamacja szybko zostanie uwzględniona. A brzusio na pewno będzie piękny :)

Malina - może masz rację - spróbuję odciągać ewentualnie mniej, może to pomoże, bo i tak mam mało pokarmu i cycki mnie nie bolą od jego nadmiaru...

Dorcia - ja też daję Zuzi najpierw cyca, potem drugiego. Ale od kilku dni zaczyna mi się denerwować jak już nie leci mocnym strumieniem. Ja naciskam, jeszcze mleko jest, ale ona leniwa i rzuca się na cycku jak nie wiem co. Potem jest ryk no i trzeba iść po butelkę... :(

Cieszę się, że Sylwki udane :)

A co do tych szczepień 5w1 to nie chcę Was straszyć. Mojej koleżanki z pracy bratanek był tak zaszczepiony no i jest już dzieckiem autystycznym. A od drugiej koleżanki, od której kupiłam wózek - też od męża kolegi dziecko również stało się warzywkiem nie reagującym na nic... jakoś mi się słabo zrobiło jak sobie o tym pomyślałam i ucieszyłam się, że szczepiłam normalnie...

Idę zaraz spać. Wcześniej Zuzia nie spała długo, ale wykąpałam ją i jakoś zasnęła. Pewnie za jakieś 2h obudzi się na jedzonko więc idę powoli nynkać.

Trzymajcie się cieplutko.

Dużo zdrówka dla Sarny. Bidulka się nastresuje i nacierpi :(
13 lata 1 tydzień temu #270864 przez emkapl84
dzien dobry :)
czy wasze maluszki tez sie tak rzucaja przez sen...moja dzis od 1 nie moze zasnac...ciagle machala raczkami nozkami...widac bylo, ze jest spiaca ale cos jej przeszkadzalo w zasnieciu...niestety nie doszlam do tego co to takiego....moze po prostu ma taki okres bo od kilku dni po przespaniu w nocy okolo 4 godzin nastepne 4 godzinki przesypia budzac sie co chwile i macha raczkami nozkami jakby jej bylo niewygodnie itp :dry:
Dorcia przylatuje do polski w czerwcu ochrzcic Natalke :) :)
Vestusia ja tez sie obylam bez tabletek...pierwsze trzy dni i noce byly okropne bo piersi bolaly ale po nich prawie w ogole nie mialam pokarmu a laktatora nie uzywam od miesiaca :)
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #270982 przez Dorciaition
Matko Vestusia aż mi się gorąco zrobiło po tym co napisałaś, bo ja właśnie zaszczepiłam 5w1. Nic nie słyszałam o żadnych skutkach ubocznych.
A może u tych dzieciaczków inna przyczyna była? Myślę że gdyby takie rzeczy się działy to tych szczepionek by nie podawano dzieciom i to jeszcze odpłatnie.
Z tego co się orientowałam są lepiej tolerowane przez organizm, no i przede wszystkim mniej kłuć. Lenka miała dziś 2 w nogi. Ale płakała, biedna, a teraz spi jak suseł.

13 lata 1 tydzień temu #270987 przez Batmanik
Witam mi tez nie dzialalo forum i ne dziala jak trzeba...
Anayka- na plesniawki dobry jest flukonazole badz nystatyna...a odparzenia pod pacha moja miala poniewaz nie da sobie podniesc raczki do gory w kapaniu ani po zeby ja naoliwkowac...
a kupilam wczoraj olejuszek- zobacze jak dziala i dam ci znac bo szampopianki z musteli n-jedynie na zamowienie :( wiec nie chcialam czekac
a co za pediatra jakas dziwna :angry:
a ja sie wczoraj wkurz... poniewaz bebilon mam na recepte i w zeszlym roki placilam na recepte 11zl za opakowanie w tym roku jest znizka 70% wiec placilabym 7zl ale ze lekarze strajkuja bede placic 100% czyli 22zl....miesiecznie mialabym z 200zl w kieszeni
i uwazam ze niech strajkuja na starych a nie na dzieciach skoro do 2 giego roku zycia dziecko czy ma ubezp czy nie korzysta z darmowej opieki!!!
co za kraj!!!!
co doo szczepien to ja ani igorowi ani malej nie robie zadnych dodatkowych poniewaz uwazam ze ja nie mam i zyje!!
13 lata 1 tydzień temu #270989 przez Dorciaition
Batmanik masz normalne mleko Bebilon na recepte??

Co do szczepien to ja też zrezygnowalam z rotawirusów i pneumakoków.

13 lata 1 tydzień temu #270991 przez Batmanik
ja mam bebilon pepti to jest preparat mlekozastepczy bo mala miala uczulenie na buzce bo nie toleruje laktozy:(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia