BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 dni temu #271791 przez iva 20
Ale malo tutaj skrobiecie dzisiaj gdzie wszystkie sie podzialy ??
Anyanka tak jak pisze Dorcia trzeba bardzo duzo pic przedewszystkim i sie dobrze odzywiac i pokarm powinien byc matka karmiaca powinna wypic do 3 litrow dziennie :)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 dni temu - 13 lata 6 dni temu #271797 przez Dorciaition
Sarny Daro ma zapalenie prawego płuca. A dziś wykryli jakieś szmery na serduszku. Mówią, że to może być przelotne od zapalenia płuc albo zapalenie płuc wynika z wady serca. Robią mu mnóstwo badań. Jak coś okaże się nie tak skierują ich na Legnice.
Sarna ma zapalenie gardła i jednej piersi :(
Daro waży już 5,4!

Alanek[*] :(
13 lata 6 dni temu #271837 przez Malina86
Witajcie,

sarenko trzymajcie sie z Darem i szybkiego powrotu do zdrowia!

emkapl84 fajnie, ze na silke zaczelas sobie juz chodzic, ja z mojego zadupia musialabym jechac taki kawal, ze juz na sama mysl mi sie odechciewa, bo to wyprawa na pol dnia.

U nas nocka tragiczna... polozylam sie o 24:00 spac i oczywiscie w tym samym momencie obudzila sie Misia i nie spalaa do 6:00 rano :ohmy: Ja pierdziele brakuje mi normalnie cierpliwosci w takich chwilach. W lozeczku zle, w kolysce zle, w lezaczku rowniez i na lozku tez. Wyla prawie caly czas. Boje sie, ze znowu sie poprzestawiala, bo wygladalo to dokladnie tak jak na poczatku. O szostej zasnela i spala do 12:00 oczywiscie i teraz tez spi. Ja tez spalam tylko od 10:00 budzily mnie telefony. Dzwonila pielegniarka srodowiskowa, ze nas nawiedzi, ale nie powie kiedy. To ja jej mowie, zeby nas tylko zastala, bo jak sie na darmo przejedzie na drugi koniec miasta to chyba nie bedzie zbytnio zadowolona. Byla dzisiaj pod adresem zameldowania, czyli u moich rodzicow, no, ale tam nie mieszkamy. Kuzwa jeszcze jej mi brakuje, chyba teraz bede chodzila spac w ubraniu i makijazu, bo jak znam zycie to wpadnie w najmniej spodziewanym momencie. U Was tez byly pielegniarki srodowiskowe?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Tak oto dzisiaj milo dzien mi plynie po rownie milej nocce :)
13 lata 6 dni temu #271839 przez emkapl84
Sarna trzymamy za ciebie kciuki :kiss: :kiss: :kiss: buziaczki od natalki
My za godzine lecimy na rehabilitacje :) jak wroce i natalka pozwoli mamie posiedziec troche przed kompem to zdam wam relacje jak bylo..
Weszlam sobie na watek sierpniowek 2012...i kurcze jak widze te suwaczki z napisami typu : moj maluszek ma 8 tygodni i kilka dni to az mi sie chce znowu to wszystko przezywac...pierwsze usg..pierwsze kopniaki no i oczekiwanie na te wszystkie symptomy zblizajacego sie porodu...mimo, ze koncowka ciazy byla strasznie ciezka- teraz super ja wspominam...jeszcze kilka tyg temu nie wyobrazalam sobie, ze moge miec kolejne dziecko a teraz coraz czesciej tesknie za czasami, kiedy bylam w ciazy...
13 lata 6 dni temu #271849 przez Batmanik
zeby Daro szybciutko wyzdrowial!!!
i oby z serduszkiem bylo oki!!!
moja dzis od 23ciej pospala do 7 rano potem zjadla i pospalismy do 10tej:)

an tak to u nas bez zmian- wczoraj male spiecie z moim ale juz jest oki:)
lece posprzatca troche i pranie zrobic
13 lata 6 dni temu #271863 przez Dorciaition

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U mnie była tylko położna jednej raz, która przyszła o umówionej godzinie.

Lenka od dwóch dni przesypia noce. Sama jestem zdziwiona (odpukać). Moze dzieki temu, że przez ostatnich kilka dni wybudzałam ją w dzień, nie pozwalałam spać dlużej niż 2,5 godz.

Dziewczyny mam pytanie- jak często Wasze dzieciątka robią kupkę? Moja jak była tylko na piersi to po każdym jedzeniu, a teraz jak mieszane to raz na dobe. :/

Często dopajcie dzieciątka?

Emka ja jeszcze nie tęsknię za ciążą. Chodziłam prawie 1,5 roku więc muszę odpocząć, ale uwielbiam czytać inne wątkiem, gdzie dziewczyny wszystko przeżywają. Wspominam sobie jak my tutaj rozmawiałyśmy o mdłościach czy chwaliłyśmy się brzuszkami. Codziennym tematem było- "co dziś na obiad" ;)

Alanek[*] :(
13 lata 6 dni temu #271881 przez Batmanik

13 lata 6 dni temu #271885 przez luska
hej laseczki

no z forum pprazka od wczoraj p[robuje sie zalogowac i dupa :dry:

Kima moja malutka juz ładnie wodzi wzrokiem a jak mowimy dio niej to tak długo skupi wzrok na twarzy do puki sie nie przymkne ;) I niesmialo ale odpowiada usmiechem na usmiech :laugh:

docia ja nie moge sie napatrzc na ustka Lenki :P Sa mega duze i mega słodkie :kiss:
Noi ekstra , ze tyle z cycuchow znowu leci oby tak dalej :laugh:

Emka jak zapytasz to zzaraz nam napisz bomoja ani troszke nie unosi ew przekreci na drugi bok ale , zeby podniosla to nic, ajuz ma ponad miesiac i codziennie ja klade na brzuszek

Wlasnie moja mala tez dostala pełno czerwonych krostek na policzkach za uszami i na szyjce , smaruje bepanthenem ale jak na razie czesc sie rozjasniła ale obok porobily sie nowe :(

Iva jak by mi moj tak powidział i przy tym gral w gre uwierz ta gra by na scianie skonczyła hehe no ale z chlopami tak jest wlasnie "twoje dziecko "
co prawda w tej kwestij ja nie moge na mojego narzekac a nawet jestm w szoku , ze tak sie Olem zajmuje ja nic przy Olesku nie robie(dlatego tak czesto na forum zagladam hehe) a mała nie jest wymagajaca .No ale sie skonczy jak pojdzie do roboty

Malina no to Misia poszlała w nocy, no oby wam sie to nie powtarzało

moja mala odpukac tez ladnie spi mala kilka takich dni , ze chodził spac o 23 i do 6 spała bez pobudek a od 2 dni zasypia kolo 21 budzi sie na karmienie o 3.30 spi do 6 zje i spac dalej :laugh: Ale zauwazyłam , ze od rana ma ciekzo z zasypianiem i musi miec smoczek a po 11 zasypia sama , jak ja pierdy obudza , to tez potem sama zasypia.Po 15 znowu podudka harcowanie z 2 -4h i znowu problem ze spaniem a po 23 jak reką odjoł [potrafi sama w łozeczku zasnac i spi do rana, nie wiem czemu tak ma , ze raz ze smokiem musi spac albo przy cycu i to po max godzine a poptem sama usypia i spi po 3-6h
13 lata 6 dni temu - 13 lata 6 dni temu #271886 przez Batmanik
ach anayka ta olejuszka jest bardzo dobra- moj igor tez ma teraz ciemieniuche( dopiero z ulotki wycztalam ze ciemieniucha moze pojawic sie do 2-3roku zycia) i jemu posmarowalam raz i po 24godz umylam wlosy i wyczesalam i nie ma juz a mala jeszcze ma ale i tak juz jej po pierwszym razie zeszlo

dorcia co do dopajania to ja daje malej pic jak sie kreci a do karmienia ma jeszcze czas to wtedy jej podaje
13 lata 6 dni temu #271905 przez Aleksandra
O rrrrrrrrany!!!!!!! Dopiero mi sie udało wejśc. Ale namotali !

Byłyśmy dziś na szczepieniu. Było Polio i rotawirusy. Natalka waży już 4655g!!

Dorcia Natalka teraz robi kupkę raz dziennie albo co drugi dzień, ale to normalne jak jest na butli.

Sarna zdrowia dla Daro :kiss: :kiss:
13 lata 6 dni temu #271927 przez Suari
Malina- u mnie była pielęgniarka środowiskowa i też wpadła w najmniej oczekiwanym momencie, przed świętami, dobrze, że chociaż ogarnęłam troszkę mieszkanie ;) miała ochotę na rozmowę, ale mi nie chciało się gadać, bo szykowałam się do wyjazdu na świętam, więc ją "trochę" zbyłam ;)

jak to robicie, że dzieciaczki przesypiają wam całą noc ? mój regularnie jak w zegarku w nocy budzi się co 3 godziny na karmienie, a w dzień to je co 1,5-2 godziny, a czasami musi possać nawet co godzinę. Pytałam o to lekarza to powiedział, że jest duży i widocznie potrzebuje więcej jeść, a że mam pokarm to niczym mam nie dokarmiać.

Dorcia- mój mimo, że tylko na piersi to robi kupkę rzadziej niż kiedyś, tak ze 3 razy na dobę, ale czasami ma z tym problem i się męczy bidulek :(

sarna- szybkiego powrotu do zdrowia dla ciebie i synka
13 lata 6 dni temu #271945 przez Aleksandra
Natalka różnie śpi w nocy. Raz po jedzeniu np o 23 śpi do 5, a czasami sie budzi regularnie. Nie wiem od czego to zależy.

Kupiłam sobie dzisiaj kawę czekoladowo-truskawkową (smakuje i pachnie jak milka z nadzieniem truskawkowym), waniliową i herbatę cytryny w miodzie no i zaparzacz :)

Co do ciemieniuchy to ja używałam tylko oliwki. Oczywiście przy kąpeli myje główkę, smaruję dużo oliwką i zakładam czapusię. Ma już tylko w jednym miejscu u dosłownie odrobinkę. Na szczęscie miała tylko na czubku głowy a nie na buzi.
13 lata 6 dni temu #271983 przez emkapl84
wrocilismy od fizjoterapeuty...bardzo mila wizyta..pani pokazala nam kilka cwiczen, ktore mamy robic z natalka..sprawdzila tez bioderka i są ok a co podnoszenia glowki to powiedziala ze jeszcze ma na to czas Natalka...za miesiac mamy kolejna wizyte, zeby sprawdzic czy jest poprawa :) za to wkurzylam sie totalnie na M...nawet nie chce mi sie pisac o co poszlo ale nie gadamy ze soba!!!po prostu super!!!!
13 lata 6 dni temu - 13 lata 6 dni temu #271990 przez Aleksandra
Emka powiedz to ci troszke ulży. Wygadaj się, od tego jesteśmy :) Super, że z Natalka ok. Te cwiczenia są fajne. Moja Natalka najbardziej lubi leżec u mnie na kolanach na brzuchu a dzisiaj u lekarki ładnie leżała i się nie denerwowała :)

13 lata 6 dni temu #272001 przez emkapl84
Eh wkurzylam sie bo jak dla mnie M zgrywal super ojca jak bylismy na rehabilitacji a ja sie czulam jakbym byla 5 kolem u wozu...np mowie rehabilitantce, ze mala malo spi w ciagu dnia a na to M ze wcale nie bo to zalezy z kim spi bo jak z nim to przesypia 5-6 godzin...no to mi rece opadly i poczulam sie jakbym byla okropna matka, z ktora dziecko nie chce spac...w ogole rehabilitantka caly czas tylko sie do mojego M zwracala a ze mna nie gadala...no mowie wam masakra...i jeszcze po wyjsciu M mi rzucil tekst, ze dobrze, ze on tam poszedl bo ja to sie nic nie odezwalam.....przed chwila z nim o tym pogadalam...nie wiem czy zrozumial...ale jest lepiej
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia