BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #302243 przez luska
Kima wow ale masz już klocuszka ,my wczoraj wieczorem mała ważyliśmy i aż 4950...porównywałam z waga Olka, kiedy miał 8tygoni (czyli był młodszy o 2tyg)ważył 5210 B)
Iva twoja Nadia to już tez kawał dziewczynki :laugh:

emka to oby tak dalej te ćwiczenia przynosiły rezultaty :)

Madzia twoja Hania to już wogole mnie rozwala......ty chyba drożdżami ją dokarmiasz :ohmy: :ohmy: Moja jest długa ale wazy niewile, bo też już z szafki powyjmowałam 68

Docia ja się nie mogę na Lenka napatrzyć, ja wogole tej plamki nie zauważyłam :)

Dark kurcze to szacun, ze dajesz rade :kiss: A Kubuś jak krzykacz hehe super filmik

Katka świetne zdjęcia a w którym tc byłaś??

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No a zakupy tez superanckie
Dziewczyny ten cały cepan to w aptece się kupuje , bo tak go chwalicie , ze chyba sobie fundne B)
Widze , ze strasznie was meczy ten filmik , ja na szczęście go nie obejrzałam i nie mam zamiaru , bo tez bym pewnie nocki miała z głowy B)

Ja ostatnio powróciłam na allegro
allegro.pl/yorker-rajstopki-ze-spodniczk...ski-i2071599128.html
allegro.pl/hello-kitty-spodniczka-i-legg...-cm-i2082623056.html
allegro.pl/68-74-yo-zakardowe-yorker-bia...owe-i2071599120.html
allegro.pl/92-98-rajstopki-bawelna-yorker-i2050088675.html
allegro.pl/56-62-rajstopki-bawelna-yorke...rki-i2050088664.html
Oczywiście wszystko rózwe :P

Sarna wow , ze na jednym tak Daro ci rośnie wow :laugh:
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #302248 przez Dorciaition
Mój poród to też masakra, pomimo, że cc, choć w sumie nie wiele pamiętam. Najpierw oxy, która nie działała, rozwarcia nic. Potem coś ze mna zaczeło się dziać, ale nie wiem co ;) Podali mi tlen, wodę w kroplówce. Poźniej Lence zaginęło tętno,wiec decyzja o cc. Panikowałam, że nie chce w ogóle urodzić ;) Dostałam znieczulenie, zaczął mnie ciąć, a ja z bólu wyłam. A ten stwierdził, że na pewno nie czuję, więc dawaj drugi raz mnie tnie. A ja tak wrzasnęłam i za moment już spałam. PRzy lekkim wybudzeniu słyszałam tylko płacz dziecka. pytałam cały czas czyje to. Podobno strasznie bredziłam. Na sali pooperacyjnej dzwoniła moja mama, która mi gratulowała, a ja do niej podobno mówiłam, że nie mam dziecka, że nie urodziłam i nic nie wiem na ten temat ;) No a później mój stres z narzędziem w brzuchu ;)

Ha ha Madziaska no własnie, Sarna ma rację. Szukasz meżczyzny dla Lenki, a Hanka to co? :silly: :laugh:

Malina
tatar? Wow! B) Smacznego :)

Lenka też przed chwilą na rękach mi usnęła. Lubię to. Choć biedna ma zaparcia, tak mi się przynajmniej wydaje z tego co wyczytałam na necie.

Wow, Emka w takim szpitalu to można leżeć ;) Ja tak jak Kima, schudłam na początku, no a później już odwiedzałyśmy z koleżankami Kfc bo było na przeciwko ;)

Madziaska szkoda, że nie nagrałaś Hanki jak reagowała na filmik Kubusia :)

O Sarno to sporo Twój mężuś jest starszy :) A Twoje cycki wymiatają. ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ha ha Anakol czasami go prasuje, dlatego taki płaski jest, tzn chudy :laugh: :blink:

Malina
Ty nie myśl o takich rzeczach tyle i nie najadaj się na noc :silly: Jak nie moge zasnąć to oglądam zdjęcia Lenki w telefonie. Wtedy staje się spokojniejsza :

Kredka
where are You???

Dziewczęta pokazujcie swoje dzieciątka. Kocham patrzeć na nasze maluszki :)

Idę się legnąć ;)

Miłych nocek, bez koszmarów ;)

:kiss: :kiss: :kiss:

P.S.
Ale Domiś miał frajdę na basenie :) Super sobie wskakiwał. Szalony :)

Luśka Oluś więcej ważył bo to chłopak jest :) Aurelka to laseczka :)
Zakupy superowe :)

Alanek[*] :(
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #302257 przez [email protected]
Lusia-ja cepanem smarowałam blizne bo mam wielką na brodzie, i nic nie pomowgl, ale ponoc jest super i teraz tym smrodem smaruje Domisiowi dwie dziurki po ospie bo sobie zdrapał na buzi:/
lusia tyle rajstop nakupiłaś? wow hehehe
12 lata 10 miesiąc temu #302260 przez luska
Sarna filik zarabiaty hehe a Domis jaki skoczek :lol: :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #302262 przez luska
Sarna mam kupe kiecek dla małej ,a deficyty w różowych rajstopkach.A nie będę jej zakładac w czołgi i samochody heheh
12 lata 10 miesiąc temu #302266 przez Batmanik
hejka
u mnie bez fajerwerkow
napewno Was nie nadrobie zolzy jedne :P
pierwszy raz od x czasu o tej porze dzieciaki juz spia :laugh: igor o dziwo poszedl spac o 21 bez zadnych ceregieli :ohmy:
jutro smigam na caly dzien do rodzicow
uciekam korzystac z chwili poki dzieci spia ide polezec spokojnie co juz dawno nie robilam a szczegolnie nie o tej porze:)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #302274 przez [email protected]

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #302280 przez [email protected]
Dorcia-mężuś starszy ale za to dojrzały i konkretny...serducho zapikało mi do niego od pierwszego wejrzenia,serio jak na filmie:)

co do piersi mojej to i Domisia tą jedną wykarmiłam-jest dojna jak krowie wymię:P
Adam mówi na nią OSM-Okręgowa Spóldzielnia Mleczrska czubek mój :D
prosiłas o zdjęcie w tej kiecce, jakkupie leginsy to sie pokaze no i wtedy zobaczysz jaki jeden cycor jest duzy a drugi gdzies sie gubi...musze kupic jaka wkładke bo jak kosmita wyglądam :P

Domis też na tej jednej tak rósł, ale ważył mniej troszke od Darusia-bo on okrutnie ulewał

no i Domiśkol mój to pływak pierwsza klasa! od trzeciego miesiąca jezdzimy z nim na basen i pływa on wyśmienicie...ale zakłądam mu pływaczki bo to wariat mały wskakuje do basenu gdzie jest 4m głębokości to się o niego boje :)

Lusia-co do rajstopek, noe nie dziwie się w sumie heheh, ja dla Darusia prawie nie kupuje bo po Domiśku mam wszystko, a ja dbam o ciuszki i szanuje. więc praktycznie wszystko jest w swietnym stanie-no bluzeczki raczej nie bo on tak ulewał ze prałam i prałam i się sparały...
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #302321 przez Malina86
Bry wieczor :)

anakol najlepszy na rozstepy dla karmiacych jest krem z Musteli- niestety drogi, albo dostepny w Douglasie Collistar z tanszych polecam Pharmaceris M.

Dorcia ja tez ogladam zdjecia w telefonie jak nie moge spac, a mam tam fotki ze szpitala i wtedy sobie przypominam jak to bylo jak Malutka sie rodzila i znowu becze wiec na uspokojenie to tak srednio pomaga :) No psychiatra tylko tu moze pomoc. Kuzwa kiedys bylam taka twarda, nic mnie nie zlamalo, a od dluzszego czasu jestem normalnie beksa, sama sie na siebie wkurzam za to :angry:

Dziewczynki trzymajcie kciuki jutro bo idziemy na to szczepienie i juz oczywiscie cala znerwicowana jestem. Zobaczymy tez ile moja Pyzula wazy :)

Wlasnie nakarmilam Glodzille i mam nadzieje, ze pospi do rana tj. do jakiejs 9:00 chociaz :)

Dobranoc!!!
12 lata 10 miesiąc temu #302347 przez Batmanik
Wstawac spiochy!!!
co do beksy to ja wczoraj ryczalam jak na 2ce ogladalam ekspres reporterow o tym Jasiu- cudny madry chlopczyk-sama wzielabym go gdybym tylko mogla....
ur sie w 29tyg matka go porzucila jest teraz w pogotowiu opiekunczym i to juz za dlugo- jak go nikt niezechce adoptowac to trafi do osrodka pomocy spolecznej bo nie widzi tzn gdziec na odleglosc 1 m a nawet mniej;( ma prawie dwa latka i jak na wczesniaka bardzo szybko sie rozwija....
12 lata 10 miesiąc temu #302393 przez madziaska
Helllooo z rańca :)

Sarna no nie mialam przerw miedzy skurczami, nawet lekarz mowi, ze to dziwne. I to nie bylo podczas partych, tylko przy normalnych. Badania rozwarcia prawie nie czulam w porownaniu do skurczy. Dali mi jakis zastrzyk i pewnych momentow nie pamietam. Przed chwilka zapytalam SZ jak ja sie zachowywalam, powiedzial "za normalne to nie bylo" ;) Podono krzyczalam juz na patologii ;) Ale mam to gdzies :P

Dziewczny ja dla Hani chlopaka nie szukam, bo ja jej nikomu nie oddam ;) Bedzie mieszkala z mamusia do konca zycia :silly:

Moja mala zasnela o 20.30 i spala do 7.30. wszystko byloby super, gdyby nie budzila sie na jedzonko az trzy razy!!!! Chyba nadrabia przedostatnia noc, kiedy nie jadla 8 h. ;) Smiejemy sie, ze boi sie, ze schudnie ;)

Mialinka powodzenia na szczepieniu :) My idziemy za trzy tyg...

Milego dnia babeczki :)

PS No wlasnie, gdzie jest Kredzia????? O ZAGUS, MILII, TYSZANCE nie wspomne.... Vestucha tez nas zaniedbuje!!!!!!
12 lata 10 miesiąc temu #302395 przez emkapl84
dzień doberek..
nocka miodzio(jak dla mnie) bo tylko jedna pobudka na karmienie o północy :)
Malinka może ty wiesz co mogę poradzić na to, że włosy mi strasznie wypadają i jak tak dalej będzie to niedługo wyłysieję!!!
dziewczyny jak czytam o waszych porodach to naprawdę czasami gęsiej skorki dostaje...
sarna jak skończyłam karmić i zobaczyłam ze jedna pierś doza a druga prawie zniknęła to myślałam ze padnę...cale szczęście po 2 miesiącach wszytko wróciło do normy...prawie ale i tak jestem już zadowolona :)
wczoraj zmieniłam operatora internetowego...i od tamtej pory ten stary, którego jeszcze używam działa bez zarzutów!!!!!!!no masakra jakaś :lol: :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #302433 przez Suari
Heloooooo,
Sarna- dzięki za informację, nie miałam wczoraj czasu na siedzenie na forum i tylko tat na chwile wpadłam z małym przy cycku ;)

Anakol- bez porozumienia z lekarzem na pewno bym nie stosowała tej maści, nie martw się :) ale mój mały w dwóch miejscach ma dużą ciemieniuchę i nie wiem jak się jej pozbyć, lekarz powiedział mi o jednej maści, ale chce jej użyć w ostateczności i nie kazał używać oliwki.

Madzia- mnie kość ogonowa bolała po porodzie przeokropnie, gorzej niż nacięcie,ale ja miałąm małe :)

Widzę, że tym razem wspominacie porody :laugh: mój był szybki, ale nie bezbolesny, bóle krzyżowe to jest coś ;) , ale już go nie pamiętam :)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #302435 przez [email protected]
Kredka żywiot bo na fb się udziela:)

emka-no złośliwośc taka z tym internetem:) co do piersi to sie nie przejmuje bo przy Domisiu tez tak miałam i jakoś miesiąc dwa, a potem się wyrównały:)

madziaska-się nie przejmuj się "poczytalnościa' na porodówce

wkleje Wam coś!!!
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #302443 przez Suari
A jak już się chwalicie ile śpią dzieciaczki to ja też się pochwalę ;)
poszłam spać przed 23, pobudka o 24, 3, 5, a poóźniej to już co godzinke bo marudzenie było, ale spałam od 8 do 9 :laugh: :woohoo:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia