BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #311138 przez chłopek
hej
a co do przebicia uszu dzieciom, to u nas np nie chca takim maluszkom np jak mają 7 miesiecy,bo sie boją ze za małe dziecko no i ze bedzie bardzo płakać az sie zapomni, jedynie na prosbe matki i jej odpowiedzialność, najlepiej na wiosnę tak jak vestusia pisała bo w zimie mozna zachaczyc o czapkę i wogóle gorzej sie goi, moja siostrzenica miała uszy przebijne jak miała 8 miesiecy tak płakała ze na dwa razy jej uszy przebijali,
a wie ktoś co u Kredki ja do niej pisałam ale pewnie nie miała czasu, biedny Mikołaj a już było wszystko ok
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #311139 przez emkapl84
Hej dziewczyny ja korzystam z tel bo nie mam neta nie wiem kiedy będę miała okazję popisać. . .buziaki dla was i miłego dnia. .pewnie będę tesknic :laugh: i nie piszcie za dużo bo się zalame jak :laugh: będę musiała nadrabiać tysiące postow
12 lata 10 miesiąc temu #311140 przez vestusia
chłopek - dlatego właśnie ja chcę przebić Zuzi uszy szybciej, zanim będzie już kumała, co się dzieje. Tak to szybko zapomni i będzie po krzyku. I dobrze mówisz - w zimie to czapka, a na wiosnę akurat :) No najdalej w lecie :D

Zuzia się budzi, więc lecę!
12 lata 10 miesiąc temu #311143 przez chłopek
ja też ide uspać Ksawcia bo od 5 na nogach jest
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311146 przez Dorciaition
Wielkie buziaczki i sto lat dla naszych maluchów- Darusia i Wojtusia

Ha ha Luśka jak szybko podziałasz to jeszcze się załapiesz z dzieciątkiem na 2012 rok :laugh: :laugh:

Vestusia hej :)

Oj jak już człowiek jest przyzwyczajony do tv i seriali to ciężko bez tego. Ale wiesz co, na razie nic ciekawego się tam nie dzieje. Już mnie powoli drażnią te seriale.

Tak, zdjątko robione w tym programie. Szaleję teraz i w wolnej chwili kombinuje ;)

U nas tak samo zakładają kolczyki najpierw malutkie. Cieżko było je później zdjąć mojej Oliwce, tak mocno trzymały, ale daliśmy radę. Moja mama chcę jak przyjedzie (pod koniec marca)iść z Lenką przekłuć, ale nie wiem. Umówiłam się z koleżanką, że z Lenką pójdzie. Ja nie chce ;)
Myślę, że właśnie lepiej o takiej porze roku gdy nie zakłada się masy ciuchów żeby nic nie przeszkadzało na początku.

O wow Vestusia podziwiam. W życiu bym sobie ucha nie przekłuła, nie dałabym rady. Mięczak jestem. Lenka pewnie też, wiec im szybciej tym lepiej :)

Co do papmków to ja teraz używam Huggis, tych co dostałam w prezencie. No i powiem Wam, że są super. Może dlatego, że z Anglii i jakiś inny rodzaj. Bo te, co w Polsce kupiłam to masakra, a o chusteczkach już nie wspomnę. Nawet do kurzy się nie nadawały.

Ha ha to poszalałaś wczoraj- fajnie. Chciałbym Ciebie widzieć z taką "bombą" :laugh: Tzn, że już nie karmisz?

Fajnie, że Zuzia jest już przewidywalna. Bardzo ułatwia to funkcjonowanie.

Miałam dziśw planie długi spacer, ale tak pada śnieg, że chyba nie damy rady. :huh:

Mam to samo- nie mogę się już doczekać słoiczków :) Ale będzie wesoło :lol:

Kurde oby Piotrek znalazł szybko pracę.
Co tak się boisz tej Twojej mamy? :blink: Chyba lubi porządek co? Jak wszystko jest poukładane jak ona chce? Przyjeżdza na stałe czy tylko na "wakacje"? Mozę znowu zabierze Cię na extra zakupy :lol:

Alanek[*] :(
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #311147 przez iva 20
Witam z Ranca :)
Anakol bardzo mozliwe ,ze mala jest przyzwyczajona do twojego glosu i , ze jestes przy niej .
Moj m jak kaze mu uspic mala to jak Nadia jest najedzona to bez problemu zasypia razem z nim . Od dzisiaj bede ja usypiac tak jak w dzien czyli cycek i do lozeczka , bo tak to siedzimy razem na lozku z godzinke i ja odkladam do lozeczka:)

Kredzia trzymam kciuki ,ze bedzie wszystko wporzadeczku i wrocicie do domku z dobrymi wiesciami :kiss: Niech Mikus sie trzyma :)
Malina no to super ,ze trafilas do nas ,bo my tu od ´zawsze´ tolerancyjne:P:P

Roza co do planowania nastepnego dzieciaczka to ja sie zapisuje:D hihi jeszcze ktos ??? :P
Daro i Wojtus buziaki z okazji ukonczenia 3 miesiecy od Nadusi i cioci Iwonki :) :kiss:

Vestusia to wypad sie udal super ,ze sie troche wyluzowalas i oczywiscie miedzy ludzmi nie ma to jak wyjscie do kogos innego :)

No a ja dziewczyny nocka wporzadku zasnela oc 19 wstala o 24 pozniej o 3 i o 6 wiec moze byc :) Wstalam rano poskakalam brzuszki zrobione mieszkanko czysciutkie mala uspalam wiec troszke czsu dla siebie :) Sniadanko juz wcielam i pisze tutaj do was hehe wspominajac zycie na forum to pamietam jak sie do was zapisalam hehe to byly czasy chwalilysmy sie waga brzuszkami zdjeciami z usg hahaha i te napisy na zdjeciach ,ze to siusiak hehe az sie buzka smieje ;) oki ide sprawdzic ta moja laske czy spiocha dalej i trzeba jakis obiadek ugotowac macie jakies pomysly bo ja nie :woohoo:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311148 przez Dorciaition
Chłopek na razie Mikiego cały czas badają. PRzed jedzeniem i po kłują go żeby sprawdzić poziom cukru. Nic nie wiadomo na razie. :huh:

Iva u mnie dziś spagetti

12 lata 10 miesiąc temu #311150 przez Batmanik
dokladnie jestem za przebiciem uszu poki dziecko jeszcze nie kuma - pozneij bol zapamieta i bedzie kiepsko- dlatego ja igorowi tak szybko jezyczek podcielam jak mial 7 mies...a jak mu krew pobierali i 4 razy klulli to pielegniarka mowila ze lepiaj byllo jak byl jeszcze mlodszy bo niemowle nie odczuwa stresu a on maja 7 mies tak sie zestresowal ze krew nie chciala leciec- teraz to grzebanie w zyle i tak dzielnie znosi ostatnio nawet nie kweknal:))
dlatego planuje przebic uszy marzec- kwiecien
ja tam sobie przekluwalam i w uchu i w nosie:))
12 lata 10 miesiąc temu #311156 przez chłopek
no w sumie tak najlepiej jak dziecko jeszcze małe, ja w miałam przekuwane na komunie, a kolczyków nie nosze od jakiegos czasu jestem uczulona na nikiel i musze miec tylko srebrne, kolczyka w pępku mam ale tez juz sie go pozbyłam i chyba juz nie założe
12 lata 10 miesiąc temu #311171 przez luska
hehe wiecie , ze ja nie skumałam o co wam chodzi z ta data heheh:) zaraz poprawie :P

Vestsuia to wieczorek udany , pozazdroscic tylko:)

wszystkiego naj dla naszych dzieciaczkó z okazji miesięcznicy:)

Kurcze wy juz o słoiczkach , nie nie wierze , że ten czas tak szybko leci :dry: Ja na razie o tym nie myslę.Mam w planach by mała była na piersi do 6mca, ale to ja mam w planach, a co ona na to , to sie okaże;)

z kolczykami to sie cały czas zastanwaim , ale jak bym się zdecydowała to jakos własnie na lto.Tylko ja miałam tak przebijane uszy i moja mam mowi , że to była porażka , kolczyki kubiłam nadrywałam uszy.W końcu mi zdjela i miałam jeszcze razy przebijane na komunie.Później to zaszalałam w jednym uchy ma 10 dziurek , sam nos przebijałam i przepychałam dziurkę w języku bo mi zarosła.Małej jednak bym sie nie odważyła sam przebić, i chyba poprosimy ciocie która jest kosmetyczką
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311211 przez madziaska
Helllloooooo :):):)

Luska moja Hania moze nie ma odruchow wymiotnych, tylko cofa jej sie pokarm do przelyku. Moze Aurelce tez sie troszke cofa i tak reaguje. Nie wiem... Aaa i ja tez planuj nie za szybko powadac sloiczki... Jest cyc, jest dobrze ;) Mysle, ze jak skonczy 5 miesiecy...

My dzisiaj nocke mialysmy nie za bardzo. od ok 4.30 Hanie meczyl refluks, bidulka az sie poplakala. Juz WAM nie marudze o tym naszym refluksie, pewnie macie juz dosc ;)

No wlasnie Vestusia, co TY sie tak boisz mamci swojej??? Ona nie widziala jeszcze ZUZI, prawda??? No i dlaczego nie mozecie u niej mieszkac??? Wscibska jestem ;)

Mamokuby zagladaj jak najczesciej i pisz do nas :)

Buziaczki dla DARA i WOJTUSIA :)

W ktorym miejscu na tej stronie jest to serduszko?????????? :huh:
12 lata 10 miesiąc temu #311232 przez luska
Madzia nie wiem, tak mi się wydaje , ze jej coś tam musi stać bo ona właśnie tak reaguje jak by miała zaraz się z hawtować, a kończy się na kaszlniecu takim dziwnym.Fakt zaczęła nam coraz więcej ulewać , no i te odbicia.Potrafi z 10 razy się jej odbić po jedzeniu i mimo , ze tyle razy je sie odbije jak ja podniosę po godzinie to i tak jej się odbije B)

Teraz ja mam czas to was nie ma młoda , po zabawie na macie odleciał i spocha na misu a ja objadek mam wczorajszy , Olo w przedszkolu i się nudzę :silly:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311238 przez madziaska
Lusia, podobnie jak u nas ... Oby Aurelka nie meczyla sie jak moja Hanka...
12 lata 10 miesiąc temu #311253 przez vestusia
No ja już nie karmię. Lekarka powiedziała, że szkoda, ale już mam jej nie mieszać, że raz cycek, raz butla. Że musimy uspokoić jej żołądek. I powiem Wam, że jest naprawdę poprawa. Zuzia dostaje mniejsze ilości jedzonka, zagęszczonego oczywiście i nie ulewa. Odbije, można ją posadzić w leżaczku i jest dobrze. Ewentualnie uleje, ale troszeczkę. Na wieczór mleko z kleikiem. Jak na razie jest super.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Muszę lecieć, bo Zuzia dalej płacze. Przeczytamy jeszcze Brzydkie Kaczątko i potem coś pośpiewamy. Buziole :*
12 lata 10 miesiąc temu #311262 przez Dorciaition
Magduś www.caption.it/ na pierwszej stronie. tylko tam musisz kolor zmienić. A ja mądra przeszukałam wszystkie strony za srebrnym serduszkiem ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka