- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #311138 przez chłopek
hej
a co do przebicia uszu dzieciom, to u nas np nie chca takim maluszkom np jak mają 7 miesiecy,bo sie boją ze za małe dziecko no i ze bedzie bardzo płakać az sie zapomni, jedynie na prosbe matki i jej odpowiedzialność, najlepiej na wiosnę tak jak vestusia pisała bo w zimie mozna zachaczyc o czapkę i wogóle gorzej sie goi, moja siostrzenica miała uszy przebijne jak miała 8 miesiecy tak płakała ze na dwa razy jej uszy przebijali,
a wie ktoś co u Kredki ja do niej pisałam ale pewnie nie miała czasu, biedny Mikołaj a już było wszystko ok
a co do przebicia uszu dzieciom, to u nas np nie chca takim maluszkom np jak mają 7 miesiecy,bo sie boją ze za małe dziecko no i ze bedzie bardzo płakać az sie zapomni, jedynie na prosbe matki i jej odpowiedzialność, najlepiej na wiosnę tak jak vestusia pisała bo w zimie mozna zachaczyc o czapkę i wogóle gorzej sie goi, moja siostrzenica miała uszy przebijne jak miała 8 miesiecy tak płakała ze na dwa razy jej uszy przebijali,
a wie ktoś co u Kredki ja do niej pisałam ale pewnie nie miała czasu, biedny Mikołaj a już było wszystko ok
Temat został zablokowany.
- emkapl84
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #311140 przez vestusia
chłopek - dlatego właśnie ja chcę przebić Zuzi uszy szybciej, zanim będzie już kumała, co się dzieje. Tak to szybko zapomni i będzie po krzyku. I dobrze mówisz - w zimie to czapka, a na wiosnę akurat No najdalej w lecie
Zuzia się budzi, więc lecę!
Zuzia się budzi, więc lecę!
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311146 przez Dorciaition
Wielkie buziaczki i sto lat dla naszych maluchów- Darusia i Wojtusia
Ha ha Luśka jak szybko podziałasz to jeszcze się załapiesz z dzieciątkiem na 2012 rok
Vestusia hej
Oj jak już człowiek jest przyzwyczajony do tv i seriali to ciężko bez tego. Ale wiesz co, na razie nic ciekawego się tam nie dzieje. Już mnie powoli drażnią te seriale.
Tak, zdjątko robione w tym programie. Szaleję teraz i w wolnej chwili kombinuje
U nas tak samo zakładają kolczyki najpierw malutkie. Cieżko było je później zdjąć mojej Oliwce, tak mocno trzymały, ale daliśmy radę. Moja mama chcę jak przyjedzie (pod koniec marca)iść z Lenką przekłuć, ale nie wiem. Umówiłam się z koleżanką, że z Lenką pójdzie. Ja nie chce
Myślę, że właśnie lepiej o takiej porze roku gdy nie zakłada się masy ciuchów żeby nic nie przeszkadzało na początku.
O wow Vestusia podziwiam. W życiu bym sobie ucha nie przekłuła, nie dałabym rady. Mięczak jestem. Lenka pewnie też, wiec im szybciej tym lepiej
Co do papmków to ja teraz używam Huggis, tych co dostałam w prezencie. No i powiem Wam, że są super. Może dlatego, że z Anglii i jakiś inny rodzaj. Bo te, co w Polsce kupiłam to masakra, a o chusteczkach już nie wspomnę. Nawet do kurzy się nie nadawały.
Ha ha to poszalałaś wczoraj- fajnie. Chciałbym Ciebie widzieć z taką "bombą" Tzn, że już nie karmisz?
Fajnie, że Zuzia jest już przewidywalna. Bardzo ułatwia to funkcjonowanie.
Miałam dziśw planie długi spacer, ale tak pada śnieg, że chyba nie damy rady.
Mam to samo- nie mogę się już doczekać słoiczków Ale będzie wesoło
Kurde oby Piotrek znalazł szybko pracę.
Co tak się boisz tej Twojej mamy? Chyba lubi porządek co? Jak wszystko jest poukładane jak ona chce? Przyjeżdza na stałe czy tylko na "wakacje"? Mozę znowu zabierze Cię na extra zakupy
Ha ha Luśka jak szybko podziałasz to jeszcze się załapiesz z dzieciątkiem na 2012 rok
Vestusia hej
Oj jak już człowiek jest przyzwyczajony do tv i seriali to ciężko bez tego. Ale wiesz co, na razie nic ciekawego się tam nie dzieje. Już mnie powoli drażnią te seriale.
Tak, zdjątko robione w tym programie. Szaleję teraz i w wolnej chwili kombinuje
U nas tak samo zakładają kolczyki najpierw malutkie. Cieżko było je później zdjąć mojej Oliwce, tak mocno trzymały, ale daliśmy radę. Moja mama chcę jak przyjedzie (pod koniec marca)iść z Lenką przekłuć, ale nie wiem. Umówiłam się z koleżanką, że z Lenką pójdzie. Ja nie chce
Myślę, że właśnie lepiej o takiej porze roku gdy nie zakłada się masy ciuchów żeby nic nie przeszkadzało na początku.
O wow Vestusia podziwiam. W życiu bym sobie ucha nie przekłuła, nie dałabym rady. Mięczak jestem. Lenka pewnie też, wiec im szybciej tym lepiej
Co do papmków to ja teraz używam Huggis, tych co dostałam w prezencie. No i powiem Wam, że są super. Może dlatego, że z Anglii i jakiś inny rodzaj. Bo te, co w Polsce kupiłam to masakra, a o chusteczkach już nie wspomnę. Nawet do kurzy się nie nadawały.
Ha ha to poszalałaś wczoraj- fajnie. Chciałbym Ciebie widzieć z taką "bombą" Tzn, że już nie karmisz?
Fajnie, że Zuzia jest już przewidywalna. Bardzo ułatwia to funkcjonowanie.
Miałam dziśw planie długi spacer, ale tak pada śnieg, że chyba nie damy rady.
Mam to samo- nie mogę się już doczekać słoiczków Ale będzie wesoło
Kurde oby Piotrek znalazł szybko pracę.
Co tak się boisz tej Twojej mamy? Chyba lubi porządek co? Jak wszystko jest poukładane jak ona chce? Przyjeżdza na stałe czy tylko na "wakacje"? Mozę znowu zabierze Cię na extra zakupy
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez Dorciaition.
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #311147 przez iva 20
Witam z Ranca
Anakol bardzo mozliwe ,ze mala jest przyzwyczajona do twojego glosu i , ze jestes przy niej .
Moj m jak kaze mu uspic mala to jak Nadia jest najedzona to bez problemu zasypia razem z nim . Od dzisiaj bede ja usypiac tak jak w dzien czyli cycek i do lozeczka , bo tak to siedzimy razem na lozku z godzinke i ja odkladam do lozeczka:)
Kredzia trzymam kciuki ,ze bedzie wszystko wporzadeczku i wrocicie do domku z dobrymi wiesciami Niech Mikus sie trzyma
Malina no to super ,ze trafilas do nas ,bo my tu od ´zawsze´ tolerancyjne:P:P
Roza co do planowania nastepnego dzieciaczka to ja sie zapisuje:D hihi jeszcze ktos ???
Daro i Wojtus buziaki z okazji ukonczenia 3 miesiecy od Nadusi i cioci Iwonki
Vestusia to wypad sie udal super ,ze sie troche wyluzowalas i oczywiscie miedzy ludzmi nie ma to jak wyjscie do kogos innego
No a ja dziewczyny nocka wporzadku zasnela oc 19 wstala o 24 pozniej o 3 i o 6 wiec moze byc Wstalam rano poskakalam brzuszki zrobione mieszkanko czysciutkie mala uspalam wiec troszke czsu dla siebie Sniadanko juz wcielam i pisze tutaj do was hehe wspominajac zycie na forum to pamietam jak sie do was zapisalam hehe to byly czasy chwalilysmy sie waga brzuszkami zdjeciami z usg hahaha i te napisy na zdjeciach ,ze to siusiak hehe az sie buzka smieje oki ide sprawdzic ta moja laske czy spiocha dalej i trzeba jakis obiadek ugotowac macie jakies pomysly bo ja nie
Anakol bardzo mozliwe ,ze mala jest przyzwyczajona do twojego glosu i , ze jestes przy niej .
Moj m jak kaze mu uspic mala to jak Nadia jest najedzona to bez problemu zasypia razem z nim . Od dzisiaj bede ja usypiac tak jak w dzien czyli cycek i do lozeczka , bo tak to siedzimy razem na lozku z godzinke i ja odkladam do lozeczka:)
Kredzia trzymam kciuki ,ze bedzie wszystko wporzadeczku i wrocicie do domku z dobrymi wiesciami Niech Mikus sie trzyma
Malina no to super ,ze trafilas do nas ,bo my tu od ´zawsze´ tolerancyjne:P:P
Roza co do planowania nastepnego dzieciaczka to ja sie zapisuje:D hihi jeszcze ktos ???
Daro i Wojtus buziaki z okazji ukonczenia 3 miesiecy od Nadusi i cioci Iwonki
Vestusia to wypad sie udal super ,ze sie troche wyluzowalas i oczywiscie miedzy ludzmi nie ma to jak wyjscie do kogos innego
No a ja dziewczyny nocka wporzadku zasnela oc 19 wstala o 24 pozniej o 3 i o 6 wiec moze byc Wstalam rano poskakalam brzuszki zrobione mieszkanko czysciutkie mala uspalam wiec troszke czsu dla siebie Sniadanko juz wcielam i pisze tutaj do was hehe wspominajac zycie na forum to pamietam jak sie do was zapisalam hehe to byly czasy chwalilysmy sie waga brzuszkami zdjeciami z usg hahaha i te napisy na zdjeciach ,ze to siusiak hehe az sie buzka smieje oki ide sprawdzic ta moja laske czy spiocha dalej i trzeba jakis obiadek ugotowac macie jakies pomysly bo ja nie
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311148 przez Dorciaition
Chłopek na razie Mikiego cały czas badają. PRzed jedzeniem i po kłują go żeby sprawdzić poziom cukru. Nic nie wiadomo na razie.
Iva u mnie dziś spagetti
Iva u mnie dziś spagetti
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez Dorciaition.
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #311150 przez Batmanik
dokladnie jestem za przebiciem uszu poki dziecko jeszcze nie kuma - pozneij bol zapamieta i bedzie kiepsko- dlatego ja igorowi tak szybko jezyczek podcielam jak mial 7 mies...a jak mu krew pobierali i 4 razy klulli to pielegniarka mowila ze lepiaj byllo jak byl jeszcze mlodszy bo niemowle nie odczuwa stresu a on maja 7 mies tak sie zestresowal ze krew nie chciala leciec- teraz to grzebanie w zyle i tak dzielnie znosi ostatnio nawet nie kweknal:))
dlatego planuje przebic uszy marzec- kwiecien
ja tam sobie przekluwalam i w uchu i w nosie:))
dlatego planuje przebic uszy marzec- kwiecien
ja tam sobie przekluwalam i w uchu i w nosie:))
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #311156 przez chłopek
no w sumie tak najlepiej jak dziecko jeszcze małe, ja w miałam przekuwane na komunie, a kolczyków nie nosze od jakiegos czasu jestem uczulona na nikiel i musze miec tylko srebrne, kolczyka w pępku mam ale tez juz sie go pozbyłam i chyba juz nie założe
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 27
12 lata 10 miesiąc temu #311171 przez luska
hehe wiecie , ze ja nie skumałam o co wam chodzi z ta data heheh:) zaraz poprawie
Vestsuia to wieczorek udany , pozazdroscic tylko:)
wszystkiego naj dla naszych dzieciaczkó z okazji miesięcznicy:)
Kurcze wy juz o słoiczkach , nie nie wierze , że ten czas tak szybko leci Ja na razie o tym nie myslę.Mam w planach by mała była na piersi do 6mca, ale to ja mam w planach, a co ona na to , to sie okaże;)
z kolczykami to sie cały czas zastanwaim , ale jak bym się zdecydowała to jakos własnie na lto.Tylko ja miałam tak przebijane uszy i moja mam mowi , że to była porażka , kolczyki kubiłam nadrywałam uszy.W końcu mi zdjela i miałam jeszcze razy przebijane na komunie.Później to zaszalałam w jednym uchy ma 10 dziurek , sam nos przebijałam i przepychałam dziurkę w języku bo mi zarosła.Małej jednak bym sie nie odważyła sam przebić, i chyba poprosimy ciocie która jest kosmetyczką
Vestsuia to wieczorek udany , pozazdroscic tylko:)
wszystkiego naj dla naszych dzieciaczkó z okazji miesięcznicy:)
Kurcze wy juz o słoiczkach , nie nie wierze , że ten czas tak szybko leci Ja na razie o tym nie myslę.Mam w planach by mała była na piersi do 6mca, ale to ja mam w planach, a co ona na to , to sie okaże;)
z kolczykami to sie cały czas zastanwaim , ale jak bym się zdecydowała to jakos własnie na lto.Tylko ja miałam tak przebijane uszy i moja mam mowi , że to była porażka , kolczyki kubiłam nadrywałam uszy.W końcu mi zdjela i miałam jeszcze razy przebijane na komunie.Później to zaszalałam w jednym uchy ma 10 dziurek , sam nos przebijałam i przepychałam dziurkę w języku bo mi zarosła.Małej jednak bym sie nie odważyła sam przebić, i chyba poprosimy ciocie która jest kosmetyczką
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311211 przez madziaska
Helllloooooo
Luska moja Hania moze nie ma odruchow wymiotnych, tylko cofa jej sie pokarm do przelyku. Moze Aurelce tez sie troszke cofa i tak reaguje. Nie wiem... Aaa i ja tez planuj nie za szybko powadac sloiczki... Jest cyc, jest dobrze Mysle, ze jak skonczy 5 miesiecy...
My dzisiaj nocke mialysmy nie za bardzo. od ok 4.30 Hanie meczyl refluks, bidulka az sie poplakala. Juz WAM nie marudze o tym naszym refluksie, pewnie macie juz dosc
No wlasnie Vestusia, co TY sie tak boisz mamci swojej??? Ona nie widziala jeszcze ZUZI, prawda??? No i dlaczego nie mozecie u niej mieszkac??? Wscibska jestem
Mamokuby zagladaj jak najczesciej i pisz do nas
Buziaczki dla DARA i WOJTUSIA
W ktorym miejscu na tej stronie jest to serduszko??????????
Luska moja Hania moze nie ma odruchow wymiotnych, tylko cofa jej sie pokarm do przelyku. Moze Aurelce tez sie troszke cofa i tak reaguje. Nie wiem... Aaa i ja tez planuj nie za szybko powadac sloiczki... Jest cyc, jest dobrze Mysle, ze jak skonczy 5 miesiecy...
My dzisiaj nocke mialysmy nie za bardzo. od ok 4.30 Hanie meczyl refluks, bidulka az sie poplakala. Juz WAM nie marudze o tym naszym refluksie, pewnie macie juz dosc
No wlasnie Vestusia, co TY sie tak boisz mamci swojej??? Ona nie widziala jeszcze ZUZI, prawda??? No i dlaczego nie mozecie u niej mieszkac??? Wscibska jestem
Mamokuby zagladaj jak najczesciej i pisz do nas
Buziaczki dla DARA i WOJTUSIA
W ktorym miejscu na tej stronie jest to serduszko??????????
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez madziaska.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 27
12 lata 10 miesiąc temu #311232 przez luska
Madzia nie wiem, tak mi się wydaje , ze jej coś tam musi stać bo ona właśnie tak reaguje jak by miała zaraz się z hawtować, a kończy się na kaszlniecu takim dziwnym.Fakt zaczęła nam coraz więcej ulewać , no i te odbicia.Potrafi z 10 razy się jej odbić po jedzeniu i mimo , ze tyle razy je sie odbije jak ja podniosę po godzinie to i tak jej się odbije
Teraz ja mam czas to was nie ma młoda , po zabawie na macie odleciał i spocha na misu a ja objadek mam wczorajszy , Olo w przedszkolu i się nudzę
Teraz ja mam czas to was nie ma młoda , po zabawie na macie odleciał i spocha na misu a ja objadek mam wczorajszy , Olo w przedszkolu i się nudzę
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #311253 przez vestusia
No ja już nie karmię. Lekarka powiedziała, że szkoda, ale już mam jej nie mieszać, że raz cycek, raz butla. Że musimy uspokoić jej żołądek. I powiem Wam, że jest naprawdę poprawa. Zuzia dostaje mniejsze ilości jedzonka, zagęszczonego oczywiście i nie ulewa. Odbije, można ją posadzić w leżaczku i jest dobrze. Ewentualnie uleje, ale troszeczkę. Na wieczór mleko z kleikiem. Jak na razie jest super.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Muszę lecieć, bo Zuzia dalej płacze. Przeczytamy jeszcze Brzydkie Kaczątko i potem coś pośpiewamy. Buziole :*
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Muszę lecieć, bo Zuzia dalej płacze. Przeczytamy jeszcze Brzydkie Kaczątko i potem coś pośpiewamy. Buziole :*
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #311262 przez Dorciaition
Magduś
www.caption.it/ na pierwszej stronie. tylko tam musisz kolor zmienić. A ja mądra przeszukałam wszystkie strony za srebrnym serduszkiem
Moderatorzy: ilona