BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #311279 przez Suari
100 latek dla naszych jubilatów :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #311280 przez katka
witajcie
Pochwale wam sie z rana już od jakiegoś tyg Olinka sobie unormowała noc. Moge zegarka nie nastawiać bo idzie spać 21 potem jedzonko 3 6 i do 9 śpimy normalnie jestem mega zadowolona. Oby nie zauroczyć :silly:
Vestusia troche szkoda tego cyca a nie możesz chociaż kilka razy dziennie odciągnąć zagęścić i podać. Zawsze to by miała troche mamusiowego ;) Chociaż z drugiej strony to na pewno inny smak więc sama nie wiem. a z mamą to nie wiem co ci doradzić bo moja też pedantka ale jak do mnie przyjdzie to jest super bo mi wysprząta i mam tydz z głowy generalne porządki :silly:
:kiss: :kiss: :kiss: dla Dara i Wojtusia
Kredka trzymamy kciukiza Mikusia i jak możesz to daj znać co u was bo sie martwimy. Przesyłamy moc :kiss: :kiss:
ja Olince chyba kolczyków nie zrobie jakoś sie boje. :(
Dobra uciekam ogarnąć mieszkanie
12 lata 10 miesiąc temu #311286 przez Suari
A ja nawet nie pamiętam ile razyw nocy wstawałam, pamiętam tylko, że coś koło 3.30, a wcześniej to chyba nie ????!!!!!! za to od 5 to już tak co godiznę :huh: dobrze, że przynajmniej pamiętam, że dziecko karmiłam :huh:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311309 przez vestusia
Dorcia ale mnie rozbawiłaś z tym serduszkiem he, he, he :D Niezła jesteś :*

Ja już praktycznie nie mam pokarmu, więc nie wchodzi w grę żadne odciąganie...
Nic nie odciągam, 3 dni temu troszkę pod prysznicem sobie odciągnęłam, żeby poczuć ulgę w jednym cycu i to wszystko. Nic z cycami nie robię, bo ani mnie nie bolą, ani mleka nie mam w nadmiarze. Po prostu laktacja sama zanika. Obyło się przynajmniej bez tabletek.
12 lata 10 miesiąc temu #311315 przez [email protected]
NA DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA LENKI, ZUZI I WOJTUSIA!!!
spoznione ale szczere:)

a teraz zabieram sie za nadrabianie...83 posty-masakra heheh
12 lata 10 miesiąc temu #311416 przez Dorciaition
Ha ha Sarna powodzenia! :P

Suari trzymam kciuki żeby Igor szybko się przestawił na ładne spanie :)

Vestusia odkąd nie karmię u nas też jest wielka poprawa. Nie ma problemów z kupą, brak zaparć. Nawet pediatra to zauważyła.
Widać nie było nam dane karmić B)

KAtka cudnie, że Olinka pięknie śpi. Oby tak dalej :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Alanek[*] :(
12 lata 10 miesiąc temu #311424 przez vestusia
Oj Dorcia - nie było nam dane, ale tyle, ile karmiłyśmy, to też coś. Lepsze to niż w ogóle.
Ja teraz też widzę poprawę w zachowaniu Zuzi. Jest naprawdę lepiej - i jej, i mnie. Nie marudzi tyle, bo też mniej teraz ulewa, można z nią więcej rzeczy robić i mniej płacze. Ma swoje humory, ale i tak jest nieźle.

A moja Zuzia też coraz częściej śmieje się w głos. Nie za każdym razem jej to wyjdzie, ale już wydaje dźwięki przy uśmiechaniu się i chyba sama jest tym zdziwiona :)
12 lata 10 miesiąc temu #311426 przez Batmanik
chwile mnie nie bylo a tu tyle do nadrobienia...
zadz do lekarki akurat bylo miejsce to skoczylam z mala bo ulewa wqiec mamy zageszczacz nutrion do tego materacyk podniesc wyciagnac poduszke i klasc ja na brzuszku...i wazy 6960:)) kluseczka moja a i lekarka powiedziala ze to dlatego ze lubi sobie pojesc;)
ide sobie odsapnac i lece dalej jak tylko mala nakarmie i na miasto wezme sanki zamiast wozka:))
12 lata 10 miesiąc temu #311438 przez Dorciaition
O wow Batmanik naprawdę kluseczka. Rośnie nam Nadziejka :)

Alanek[*] :(
12 lata 10 miesiąc temu #311442 przez luska

hehe Docia dobre z tym serduszkiem , ale czasem to się idzie mega zakręcić :P

Kartka no to fajnie , że Oloa sie tak ladnie "ustabilizowała" u nas nocki tez oki gorzej w dzień.

Suari u dzieci jedyna przewidywalna rzecz to , to , że są nie przewidywalne B)Może młodemu właśnie coś nie pasuje teraz z tego codziennego rytuału......
Mała jakieś jeszcze 3 dni tem taki cyrki nam odstawiała jak ją wyjmowaliśmy z wanienki , że szok :ohmy: Ale jak te ryki zaczęły się niespodziewanie tak zanikły .Ale teraz wydaje mi sie , ze coś jej się nie spodobało jak Łukasz ją kąpał (bo od tej kąpieli sie zaczęło)to już chyba tak z pamięci płakała......dopiero jak ja cały tydzień bity ją kapałam to teraz jest oki :blush:
Olo jak mi wczoraj padł :lol:
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311519 przez Malina86
Czesc Mamusie!

Wszystkiego najlepszego dla naszych trzy miesiecznych chlopakow Dara i Wojtusia!!!

My znowu do 11:00 spalysmy :) A obiecalam sobie, ze wstaniemy wczesniej- nie wyszlo :)

emka- tesknimy :kiss:

Vestusia widze, ze pomalu dolaczasz do mnie i do Dorci i bedziemy watek AA zakladac :lol: Fajnie, ze spotkanko sie udalo :) Co do karmienia to i u mnie problemy z dzieckiem skonczyly sie razem z karmieniem cyckiem. Jak reka odjal normalnie.

Dorcia rozwalilas mnie z sreduszkiem haha :) Jaki ladny kolaz zrobilas Lence :) Powiedz czy Lenia tylko na tych fotach tak trzyma glowe czy ogolnie tak ma? Bo jak patrze na nia to jakbym moja Miśke widziala.

Batmanik, ale kluseczka z Nadziejki :)

katka super, ze Olinka ladnie spi :) Jak to moze czlowieka ucieszyc :)

Nie pamietaj co wiecej chcialam napisac :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #311551 przez Aleksandra
Cześc mamusie :)

Wczoraj wieczorem wybyłam do domu przetestowac zmywarkę bo juz Z podłączył. Wyniosłam wszystkie kieliszki jakie miałam i tam było też parę rzeczy. Domywa rewelacyjnie a kieliszki lśnią jak nowe :) Muszę tylko któregoś dnia, może jutro umyc szafki i zacząc chowac swoje rzeczy.

Dziś byłyśmy na pobraniu krwi i zawiozłam mocz Natalki w sprawie tej krzywicy. W przyszłym tyg będą wyniki, no i szczepienie.

Buziaki dla Wojtusia i Dara :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ja tez lubie porządek. U moich rodziców jest zawsze czysto i schludnie. Staram sie i u nas w pokoju utrzymywać porządek ale to nie zawsze wychodzi. Ale w swoim domu już od początku będę działac ku temu, żeby było czysto i przytulnie :) Vestusia będzie dobrze, nie przejmuj się :)

Batmanik Nadzieja rośnie w oczach, gratulacje !!

Natalka też coraz częściej śmieje się na głos ale nie do mnie ani Z tylko do ciotek i wujków i do obcych, no ale....zawsze to coś :lol: A nie, sorcia, dziś rano "rechotała" się do mnie :lol:

Dziś jedziemy do księdza w sprawie chrzcin, albo sam Z pojedzie to sie jeszcze okaże...
12 lata 10 miesiąc temu #311560 przez anda
Witajcie Kochane :kiss:
Moj maluch cos ostatnio nie chce spac w dzien, gora to pol godz. a ja w tym czasie zawsze chce cos zrobic w domu, wiec...kompletny brak czasu!!!
Pozazdroscilam Wam serduszek :laugh:
Ogladalam ostatnio Wasza tabelke i stwierdzilam, ze tylko ja urodzilam dziecko giganta bo wazyl 4090 :dry: . Wazylismy go w srode i wazy juz 7400 :laugh: ...a moral z tego taki, ze mam najciezsze dziecko :laugh: :laugh:
Pisalyscie o posilkach dla dziecka, czy dawac owoce czy warzywa pierwsze?Otoz w Norwegii od 4 miesiaca zaczynaja od kaszek np. bananowej. Zaczynac od jednej lyzeczki dziennie. Warzywa lub owoce dopiero od 6 miesiaca daja. Ja planuje od 5 :) i tez nie wiem od czego zaczac. Pytalam mamy to mowila, ze np marchewke z ziemniakiem ugotowac i zblendowac. Zglupialam :dry:
Strasznie Wam zazdroszcze, ze mozecie przebic uszka swoim slicznotkom. Strasznie mi sie podobaja takie malutkie damusie w kolczykach. Mysle, ze ja bym przebila jak najwczesniej bo bolu nawet nie beda pamietaly. Zreszta teraz to robia szybko i praktycznie bezbolowo :blink:
Caluski dla Darusia i jego mamusi z okazji 3 miesiaca
Strasznie sie przejelam Kredka i jej Mikusiem. Oby wszystko bylo dobrze i znalezli przyczyne ospania.

[url=http://
]

12 lata 10 miesiąc temu #311568 przez Malina86
Hmmm anda faktycznie... Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.
12 lata 10 miesiąc temu #311592 przez luska
Anda nie sprawdzian ale mam nadziej , ze wszystko dobrze........eh teraz mam aż ciary.....
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia