BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345551 przez Dorciaition

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #345553 przez Dorciaition
chłopek napisał:

kredka on pogryzł smoka bo chyba trójki mu idą, wczoraj mąż pojechal do apteki ale tylko jedna miała dyzur i jeszcze taka zdolna babka tam była ze nie słyszała o smoczkach Avent

O kurka! Te w aptece to naprawdę jakaś porażka!
Jesteś sama w domku? Może zadzwoń do męża, może da rade wyrwać się z pracy.

12 lata 8 miesiąc temu #345554 przez Kredka
ojej CHŁOPEK to nie ciekawie. Dzisiaj musicie kupic koniecznie smoka bo bez tego ani rusz. Ja sobioe bez smoka nie wyobrazam. Szkoda ze tak daleko mieszkamy to bym wpadla i pomogla przy synusiu.

DORCIAITION ale laseczka z Ciebie. To w tym, parku kolo Was spacerowaliscie? Piękna okolica. A Ty jak jeszcze raz powiesz ze jestes gruba to pacnę i to mocno, zobaczysz!!!!
Lenka jest boska, wiem ze sie powtarzam ale te jej minki mnie rozwalają.

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345555 przez chłopek
no mąz nie ma jak jechać, siostry sie pytałam ale ona nie ma samochodu
Kredka juz sie zastanawiam czy skoro pogryzł smoka to może juz go oducze ale nie wiem czy się da
12 lata 8 miesiąc temu #345556 przez Kredka
Idę się ogarnąć bo zaraz inspekcja przyjedzie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
12 lata 8 miesiąc temu #345559 przez chłopek
dziewczynki udało się młody spi przytulony do misia Bebilon :) (wczoraj nam przyszedł i młodemu się spodobał)
12 lata 8 miesiąc temu #345564 przez vestusia
Dorcia Lasencjo :D Super z Ciebie Mamuśka no i Daisy oczywiście również na fotce musi być :D No i Lenka jaką ma fajną puchatą kurteczkę he, he, he :D

Pocieszyłyście mnie, bo bałam się, że ja jakaś głupia jestem, że nie bawię się z Zuzią non toper :)

Czytamy bajeczki, słuchamy piosenek, bawimy się na dywanie, siedzimy w leżaczku ale czasami też posiedzi/poleży sobie sama...

Co do rozwoju dzieci to faktycznie. Moja mama mówiła mi, że ja np. nie raczkowałam w ogóle. Od razu stanęłam na nogi pomijając ten etap rozwoju. Choć czytałam, że akurat raczkowanie jest bardzo rozwijające, no ale ja to ominęłam w swoim rozwoju.
Po prostu jak czasami patrzę i czytam co Wasze dzieciaczki umieją, to jakoś się stresuję. Np. Aurelka jest dużo młodsza a normalnie za giry się łapie. Ja owszem - zachęcam Zuzię i ona chichra się jak dotykam jej ręką nóżki, ale sama nie złapie jej. No cóż, mam nadzieję, że i na to przyjdzie czas...

chłopek - smoczek to jednak uzależnienie :D Ale może Ksawcio da bez niego radę :) Skoro usnął :)

Dorcia - moja Zuzia też sobie wkłada smoka do buzi a zaczyna się denerwować, jak wkłada nie tą stroną i nie wchodzi do buzi he, he, he. Nie wiem o co tyle złości no ale :)

Teraz Zuzia oczywiście stęka przed drzemką i nie chce mi usnąć. Chyba wczoraj ją pochwaliłam he, he, he :D

Zaraz wracam :)
12 lata 8 miesiąc temu #345566 przez chłopek
vestusia Ksawcio zaczął najpierw chodzić a później raczkował :)
myśle ze moze tydzien tak jeszcze będzie marudzenie o smoka a później spokój
12 lata 8 miesiąc temu #345569 przez vestusia
chłopek też mi się tak wydaje z tym smokiem. Dzieci generalnie marudzą czasami o niektóre rzeczy, walczą o nie, ale trwa to najwyżej kilka dni. I chodzi chyba o to, aby rodzic przetrwał ten czas i się nie poddał :) To akuratny czas na odzwyczajenie od smoczka :)

No a Zuzia właśnie zasnęła... na plecach!!!! No ja ją na boki kładłam a ta się rzucała, przekręcała, odwracała i ryczała. Pomyślałam, że przecież nie zaśnie inaczej. No to dałam ją do łóżeczka, na boczek a ta znowu się przekręcała i prężyła plecki przy tym nie dając mi jej położyć na boczku. No to włączyłam karuzelę. Posłuchała ze dwa razy i zaczął się ryk. No to ja ją znowu na bok a ta nie, na plecy. Wzięła poduszkę złapała za róg, dała do policzka i zamknęła oczy. I jak tu zrozumieć dziecko he, he, he :D

No to mam chwilkę dla siebie.
Idę zrobić brzuszki!!!! A co!!!!! Trza zrzucać kg!!!! :D :D :D
12 lata 8 miesiąc temu #345573 przez Dorciaition
Kredzia :kiss: Oj jestem, jestem :P
Tak to też nasz Park Oliwski. Latem jest piękny.

Chłopek to dobrze, że Ksawcio zasnął. rozstanie ze smokiem jest trudne, ale na pewno da radę. Trzymam kciuki.

Vestusia no dokładnie. Każde dziecko rozwija się indywidualnie. Jedne robią jedno szybciej, inne drugie. Z pytkami mamy tak samo- zaciesza ale sama nie złapie.

Lenia już zasnęła, a ja śniadanko zajadam i zastanawiam się co na obiad zrobić.

12 lata 8 miesiąc temu #345577 przez chłopek
w dzien jak sie bedzie upominał to czymś innym go zajmę no musze przetrwac jego humorki a później bedzie lepiej, wczoraj w nocy zasnął tez mial problem ale mu tłumaczyłam że duzy jest i smok mu nie potrzebny to popłakał i dał spokój zasnął, jak już w dzien bez smoka spi to bedzie ok
dobrze ze babka w aptece o avent nie słyszała:)
12 lata 8 miesiąc temu #345595 przez Suari
Helołłłłł ;)

Nie mam czasu na nadrabianie wsyzstkiego i gdzieś mi utknęło, że Vestusia testa ma robić :) dlatego prosiłam o doinformowanie :)

Zazdroszcze Wam tych nocek :( u nas nie dość, że akurat jest skok i mały kiepsko sypia, to na jedzenie budzi się ciągle co 2-2,5 godz. Dałam mu przedwczoraj butlę, bo myslałam, że jakoś dłużej pośpi, ale zjadł 80 ml i po 2 godz znowu się obudził.

Całuski dla Lenki i Olafa :kiss:

Ostatnio wsadziłam Igor w leżaczek i coś zaczęłam robić, a on się bawił. Po chwili patrzę a on nachylony i z buzią przy swoich nóżkach siedzi, dobrze, że go przypinam, bo przeleciałby jak nic.
12 lata 8 miesiąc temu #345599 przez Suari
Kredka- wydaje mi się, że nie powinnaś się martwić, że Mikuś się nie przekręca. Mój też jeszcze nie przekręca się całkiem, każde dziecko ma swój rytm i przyjdzie czas na nich. Za to mój próbuje pełzać jak dżdżownica :) jak leży na brzuchu to podnosi się na kolanakach i dawaj do przodu.

Dorcia- zapomniałam dodać, że ślicznie wyglądasz :)
12 lata 8 miesiąc temu #345635 przez emkapl84
Suari moja Natalka tez sie budziła w nocy co 2-3 godz dopoki pewnej nocy mój M postanowił , ze nie bedzie jej tak ciagle karmił i jednej nocy zamiast 180 ml dalismy jej 120 drugiej juz tylko 60 itd....i po kilku dniach juz sie nie budzi w nocy a gdybysmy nie sprobowali czegos z tym zrobic to pewnie nadal by jadla no i zlota zasada nie pomijamy zadnego posilku w ciagu dnia jak nie wypije mi calego mleczka to jej wiecej daje czegos innego...serio suari sprobuj na poczatku pewnie bedzie plakac i sie dopominac mleka ale szybko to minie...ja myslalam zawsze, ze jak dziecko sie wnocy budzi z placzem to znaczy, ze glodne ale teraz wiem, ze czasami wystarczy przytulic natalke poglaskac po glowce zlapac mocno za raczki i usypia....trzymam za was kciuki
do mnie zaraz kol przychodzi i idziemy z mała na kawke do starbucksa...a i bylam na zakupach kupilam malej mleko, zrobilam zakupy typu chleb jajka i skladniki na ciasto marchewkowe(kol ta od wesela mnie i jeszcze inna kol poprosila zebysmy jakies ciasto upiekły!!!!!)i 150 zl nie ma!!!!!no oszalec mozna
chłopek ja na szczescie nie mam problemow ze smoczkiem bo sie moje dziecko dlawiło i krztusilo jak probowałam jej dac...kupiłam wypasione smoczki i co leza w polce bo Natalka nawet nie myslala o tym, zeby je wziac do buzi!!!chyba oddam mojej blizniaczce(patys z wrzesniowek)
12 lata 8 miesiąc temu #345644 przez chłopek
emkapl to sie ciesz ze Natalka nie chce smoka bo później problem z oduczeniem, jak narazie Ksawcio się wyspał bez smoka, zoabczymy jak później pójdzie spac
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia