- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #193574 przez aniaa_
heheeh Vestusia
tak taki napis do Funi by pasował 
Batmanik czekamy na wieści
Kima czy to o takie nakładki Ci chodziło ?
allegro.pl/medela-oslona-piersi-formujac...wki-i1811257094.html

Batmanik czekamy na wieści

Kima czy to o takie nakładki Ci chodziło ?
allegro.pl/medela-oslona-piersi-formujac...wki-i1811257094.html
Temat został zablokowany.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Mniej Więcej
- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #193589 przez Batmanik
Co do nakladek na cycki to mam, bo ich nie uzywalam i mialam masc ale belgijska i byla oki....a co do nakladek na wc to wlasnie bylam siuski i lekarza i takie tu sa ale stwierdzilam ze nie bede swirowac i poloze poprostu papier;)a gorzej bo martwia mnie te gacie jednorazowe bo jak pisalam to kupilam w zeszlym roku i sie nie wcislam a jak bede rodzic w szpitalu co beda wymagane to co ja zrobie....chyba recznikiem papierowym owine podklad tak jak maja zrobione zawodnicy sumo;) no jedna babka i moja kolej w sumie nie powinnam jej w puscic ale jest w ciazy bo miala na 10ale byla na ktg...a ja mialam 10,15:@
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #193599 przez anakol
vestusia napisał:
Vestusia, hehe
oszołomiłaś mnie trochę 
Co do rożka to planowałam w ogóle nie mieć, ale okazało się ze mam, bo dostałam od koleżanki, tylko myślałam, że to się nazywa becik, a rożek to jeszcze coś innego. Ale właśnie patrzyłam na te rożki w necie i mam dokładnie coś takiego co w sklepach nazywa się rożek-becik.
Więcej nie będę kupowała.
Wanienkę kupuję zwykłą, bez żadnych stojaków i odpływów. Termometr który kupiłam dla dzidziusia ma też funkcję mierzenia temp wody więc o termometrze tez już nie myślę.
Ja kupię jeszcze do wanienki taką gąbkę na dno, bo z nią podobno łatwiej jest kąpać no i maluszkowi chyba przyjemniej, niż leżeć na beciku. Wiem, ze niektórzy uważają, że to niehigieniczne, ale z higieną też nie chcę dać się zwariować bo uważam że to najlepszy sposób na zrobienie z dziecka alergika
A co do wanny, to kupujecie ze stojakiem? No i czy z odpływem wody? (z korkiem?) A termometr taki osobny do wanienki czy od razu wanienkę z wbudowanym termometrem? he, he, he
No i ile rożków będziecie mieć?
Vestusia, hehe

Co do rożka to planowałam w ogóle nie mieć, ale okazało się ze mam, bo dostałam od koleżanki, tylko myślałam, że to się nazywa becik, a rożek to jeszcze coś innego. Ale właśnie patrzyłam na te rożki w necie i mam dokładnie coś takiego co w sklepach nazywa się rożek-becik.
Więcej nie będę kupowała.
Wanienkę kupuję zwykłą, bez żadnych stojaków i odpływów. Termometr który kupiłam dla dzidziusia ma też funkcję mierzenia temp wody więc o termometrze tez już nie myślę.
Ja kupię jeszcze do wanienki taką gąbkę na dno, bo z nią podobno łatwiej jest kąpać no i maluszkowi chyba przyjemniej, niż leżeć na beciku. Wiem, ze niektórzy uważają, że to niehigieniczne, ale z higieną też nie chcę dać się zwariować bo uważam że to najlepszy sposób na zrobienie z dziecka alergika

Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez anakol.
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #193620 przez anakol
Z tym kołysaniem zgadzam się z Zaguś. Mam zamiar bardzo się starać, żeby nie poprzyzwyczajać małej do czegoś, co utrudni mi życie - czy to do kołysania (myślałam już o tym, żeby nawet jak będę ją usypiała w wózku, nie kołysać bez potrzeby, chociaż zauważyłam pilnując cudzych dzieci, że mam taki odruch), czy do zasypiania w naszym łóżku...
W naszym szpitalu wolno nosić te majtki jednorazowe. Nie wiem, jak można ZABRONIĆ noszenia majtek
Na brodawki dobry jest też Bepanthen, też niedrogi i tak jak Madzia pisała - dzidzia może go jeść więc nie trzeba zmywać przed karmieniem. To, co zostanie, można zużyć maluszkowi do pupy, tylko nie wiem czy profilaktycznie czy jak już są odparzenia.
Leżaczek-bujaczek też będę chciała mieć, ale na razie nie kupuję bo nie mam gdzie trzymać. Kupię jak mała będzie troszkę większa, tak że będę już chciała go używać.
Anyanka, rozumiem, że to Cię wkurza że nie liczą się z Twoim zdaniem. Ale osobiście uważam, ze prędzej czy później butelka się przyda
Ja tez mam zamiar karmić piersią, ale kupiłam butelkę bo myślę, że się przyda. Choćby po to, żeby móc chłopa zostawić z dzieckiem i odciągniętym pokarmem, a samej wyjść z domu 
Chłopek, haha
my się nawzajem nakręcamy i dlatego chyba taki szał
Masz rację, że może się niedługo okazać że połowa rzeczy była zbędna...
W naszym szpitalu wolno nosić te majtki jednorazowe. Nie wiem, jak można ZABRONIĆ noszenia majtek

Na brodawki dobry jest też Bepanthen, też niedrogi i tak jak Madzia pisała - dzidzia może go jeść więc nie trzeba zmywać przed karmieniem. To, co zostanie, można zużyć maluszkowi do pupy, tylko nie wiem czy profilaktycznie czy jak już są odparzenia.
Leżaczek-bujaczek też będę chciała mieć, ale na razie nie kupuję bo nie mam gdzie trzymać. Kupię jak mała będzie troszkę większa, tak że będę już chciała go używać.
Anyanka, rozumiem, że to Cię wkurza że nie liczą się z Twoim zdaniem. Ale osobiście uważam, ze prędzej czy później butelka się przyda

Chłopek, haha

- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #193622 przez anakol
Aha, moja siostra tez mówiła, żeby te majtki siateczkowe kupować baaardzo duże, dużo większe niż normalnie nosimy 
Dziewczyny, nie zdążyłam Was nadrobić do końca ale muszę zmykać. Po południu postaram się zajrzeć. Miłego dnia!

Dziewczyny, nie zdążyłam Was nadrobić do końca ale muszę zmykać. Po południu postaram się zajrzeć. Miłego dnia!

Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez anakol.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 6 miesiąc temu #193629 przez Dorciaition
Sms od Oli No to się narobiło. Przez to, że mam ten wyciek ciąża jest wysokiego ryzyka. . Jeśli będzie większy albo stan zapalny w krwi będzie się nadal utrzymywał to będę szykowana do porodu w 32 tc, a to już w następnym tygodniu
Musimy mocno trzymać kciuki za Olę i Monisię.
Idę Was nadrabiać.

Musimy mocno trzymać kciuki za Olę i Monisię.
Idę Was nadrabiać.
- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 6 miesiąc temu #193664 przez vestusia
Anakol - ja mam podobnie, jak Ty. Nie chcę sobie sama utrudniać życia i popełnić błędów przy dziecku takich, że potem sama będę urobiona. Chcę, aby dzidzia po karmieniu była układana do łóżeczka i szła spać sama. Żeby się tego uczyła od początku, bo jak ją nauczymy na rękach, to ciężko będzie odzwyczaić.
Zaguś, ja też mam zamiar karmić piersią, ale butelki kupiłam, żeby były. Zresztą do szpitala też małą wezmę, bo różnie przecież może być. No i tak, jak Anakol słusznie zauważyła - to może być dobre też wtedy, gdy będę chciała gdzieś wyjść SAMA (np. na basen, do fryzjera, kosmetyczki) i będę mogła zostawić Piotrka z dzidzią i z odciągniętym pokarmem. Więc lepiej chyba mieć.
Ja to zupełnie zwariowałam. Becik? Rożek? Ja już nie wiem, co jest co??
Te nakładki to kupię lepiej. W ogóle mam jakieś małe te moje sutki, czasami nie wiem czy moja dzidzia będzie umiała z nich ssać
Ale mnie zmartwiłyście tym eskiem od Oli!!! Kurka, przecież to 32tc, masakra! Mam nadzieję, że to tylko najgorsza wizja lekarzy i chyba ze wszystkich możliwości lepiej, aby leżała dłużej w szpitalu, niż żeby wywoływali poród! Kurka, normalnie szok! I niby mijają nam dni, jeden za drugim a przychodzi co do czego to jak widać wszystko zmienia się w tempie ekspresowym...
Batmanik, trzymam kciuki za wizytę.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Zaguś, ja też mam zamiar karmić piersią, ale butelki kupiłam, żeby były. Zresztą do szpitala też małą wezmę, bo różnie przecież może być. No i tak, jak Anakol słusznie zauważyła - to może być dobre też wtedy, gdy będę chciała gdzieś wyjść SAMA (np. na basen, do fryzjera, kosmetyczki) i będę mogła zostawić Piotrka z dzidzią i z odciągniętym pokarmem. Więc lepiej chyba mieć.
Ja to zupełnie zwariowałam. Becik? Rożek? Ja już nie wiem, co jest co??
Te nakładki to kupię lepiej. W ogóle mam jakieś małe te moje sutki, czasami nie wiem czy moja dzidzia będzie umiała z nich ssać

Ale mnie zmartwiłyście tym eskiem od Oli!!! Kurka, przecież to 32tc, masakra! Mam nadzieję, że to tylko najgorsza wizja lekarzy i chyba ze wszystkich możliwości lepiej, aby leżała dłużej w szpitalu, niż żeby wywoływali poród! Kurka, normalnie szok! I niby mijają nam dni, jeden za drugim a przychodzi co do czego to jak widać wszystko zmienia się w tempie ekspresowym...

Batmanik, trzymam kciuki za wizytę.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moderatorzy: ilona