BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #222527 przez kima
Ehh, jakiś taki dziwny brzuszek mam naprawdę, chyba zacznę liczyć te napięcia i za chwilę pójdę się wykąpać, bo nie wiadomo czy nie trzeba będzie potem jechać na ip :ohmy: matko, dzisiaj 24, za równo miesiąc moje urodziny, może synek chce mi zrobić taką niespodziankę? :)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #222528 przez aniaa_
No no Kima jakby coś sie działo to daj znac :) trzymamy kciuki, u mnie to nie wiem kiedy sie zacznie oprócz tego napinania brzucha to u mnie nic innego nie wskazuje na zbliżający sie poród, wydaje mi sie, że mam niżej brzuch, ale nie wiem czy sobie sama tego już nie wymyślam. ;)
13 lata 1 miesiąc temu #222544 przez Dorciaition
Kima, czyżby to już? :) Ciekawe. Koniecznie daj znać, bo nie będę mogła spać ;)

Zaguś i ja przyłączam się do podziwu :)

Ola, ale fajnie, że już sobie popodróżowaliście :) Jestem tego zdania co Ty. Myślę, że gdy ma się dziecko nie trzeba siedzieć cały czas w domu, wręcz przeciwnie :)

Aniaa mnie tak nad pępkiem kuje właśnie i to najbardziej na wieczór.
Cudny sen miałaś. :)
A mój dziwny był. Urodziłam jajko, takie duże jak strusie, ale była połowa jego. Nie szło obrać tego jajka, co oznaczało, że dziecko, które w nim jest jest za malutkie jeszcze.
Nie umiem opowiedzieć tego snu, ale był tragiczny. Byłam w nim przerażona, że dzidzia jest taka malusia. A na mnie wołali Lena B)

Ogólnie coś się ze mna dzieje dziś. Źle się czuje, wszystko mnie wkurza. Mała cała czas tak dziwnie się rusza- albo to te skurcze, nie wiem. No i cholernie bolą mnie plecy.

Alanek[*] :(
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #222572 przez Aleksandra
Dorcia faktycznie dziwny sen miałaś :huh: A na złe samopoczucie pomaga gorący prysznic :)

Aniaa_ nie denerwuj mnie swoimi trzema rozstępami... :P Ja całą ciążę się smarowałam, jak nie oliwką to kremami dla ciężarówek i co?!?! I mam wspaniałe rozstępy na bokach i pod pępkiem w pięknym ciemno - różowym kolorze :angry: Teraz z nimi walczę. Może do wiosny znikną na tyle, że nie będą mnie irytować...
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #222577 przez Milla

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #222584 przez kima
Hej.

Narazie czekam napina mi się tak średnio co 20 minut, twardnieje jak kamień, ale nie jest to zbyt bolesne, więc narazie czekam, bo nie ma żadnych więcej objawów, więc nie chcę panikować. Z czymś takim się chyba jeszcze nie jedzie do szpitala nie? AnyAnka chyba miała podobnie...

Milla wg mnie Twój brzuszek jest nie wysoko, ale niekoniecznie bardzo nisko. Ja mam zaraz pod cycami, musze zrobić fote, ale narazie pomykam tylko w piżamce, jak się ubiore jutro może jak mi się zechce to Wam wkleję, bo to pewnie już nasze jedne z ostatnich fotek z brzucholkami :)
13 lata 1 miesiąc temu #222595 przez Dorciaition
Ola, wezmę prysznic za chwilę w takim razie ;) :kiss:

Milla zgadzam się z Kimą. Nie jest super wysoko, ale jakoś bardzo nisko też nie.
Ogólnie to śliczny jest :)

Kima jutro Tobie przypomnę o zdjeciu :P

13 lata 1 miesiąc temu #222610 przez Aleksandra
Milla jest troszkę nisko, ale nie aż tak :) Ładny masz brzuszek... Jeju ja nie dawno też taki miałam :cheer:

Zaraz będziemy kąpac Natalkę, a później sama idę pod prysznic bo zmęczona jestem.
13 lata 1 miesiąc temu #222619 przez kima
A mój synio się teraz rozszalał w brzuchu i chyba nózkę mi wywalił tak z boku na górze.

Dorcia to rzeczywiście sen miałaś... ale w snach jest zawsze na odwrót :P

I jak będzie moja psiapsióła to mi fote trzaśnie, zobaczycie mojego wielkiego brzucholka, a jest naprawdę duży :)
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #222651 przez madziaska
Milla nie wydaje mi sie, aby brzuszek byl bardzo nisko, zalezy jaki byl wczesniej ;) Ponizej moje zdjecia (dla porownania), z dzisiejszego dnia chyba podobny jak Twoj ;)
Ja juz po wizycie... wszytsko ok, wyniki dobre, szyjka trzyma, przytylam od ost. wizyty 1,5 kg, czyli 9 do przodu. Hania przybrala przez dwa tyg 700 gram, wazy ok 2600, wiec juz nie martwie sie jej waga ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 miesiąc temu #222662 przez Aleksandra
Ale śliczne macie te brzuchaski :kiss:

Natalka już po kąpieli, teraz czas na mnie. Później odciąganie i o 24-tej karmienie. Uciekam pod prysznic. Miłej i spokojnej nocki. Do juterka :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #222692 przez Dorciaition
Madzia ślicznie wyglądasz. Brzuszek cudny :)

Super, że wszystko ok. Hanka prześcignęła z waga Lenkę.

Spokojnej nocki Dziewczęta :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #222693 przez madziaska
Dorciu dzisiaj sie przekonalam, ze z ta waga nie trzeba sie az tak bardzo sugerowac, za pierwszym pomiarem wyszlo 2800 gram, ja oczywiscie zdziwiona. Pomierzyl jeszcze dwa razy i wyliczyl srednia ;)

Vestusia moja nast. (chyba ostatnia ;)) wizyta 14.11
13 lata 1 miesiąc temu #222694 przez Dorciaition
Mam nadzieję :) Liczę na to, że to powiedzenie przez gina- "mega chuda" się nie sprawdzi. Już nie długo przekonamy się ile te nasze chudzinki ważą ;)

13 lata 1 miesiąc temu #222705 przez Milla
Madziaska,śliczny brzusio :) Ja się tak strasznie boję tego, że mogę wcześniej urodzić :( A właśnie, Ola w którym tygodniu urodziła/ś Natalkę?
Już nawet nie potrafię odróżnić napiętego brzucha od normalnego :( A wizyta dopiero za tydzień. Będę się więcej oszczędzać, leżeć by nie wywoływać wilka z lasu.
A ciekawe co Anyanką, nie pisała nic dzisiaj nie?
Popatrzę jeszcze chwilę na tv i pójdę spać. Spokojnej nocki dziewczyny
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka