BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #223370 przez kima
Faktycznie, Natalka już ma 3 tygodnie, a dopiero co smsa "Ola urodziła" obleciał chyba nas wszystkie po kolei :)

Ja też idę pod prysznic, a jutro będę dzwoniła do gina, zobaczymy co mi powie, czy każe przyjechać czy będę musiała kłaść się na oddziale, ale wiem, że muszę to skonsultować, bo przecież nie chodzi tutaj o mnie, ale o naszego synka :)

Dam Wam jutro znać co i jak, buziaki, śpijcie smacznie i oby nam się nie śniły takie głupie sny jak dzisiaj co poniektórym (czyt. mi ;) ).

PA :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #223521 przez Suari
Witam pokrótkiej przerwie :)
Wpadłam tylko na chwilkę przywitać się, dziękuję wszystkim za gratulacje i smsy :) od poniedziałku jestem w domu, jak będzie trochę więcej czasu to wpadnę napisać co nieco :)
13 lata 5 miesiąc temu #223536 przez anyanka
Hej!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 5 miesiąc temu #223543 przez Dorciaition
Hej Kobitki.

Ja dziś tak szybciutko bo w pracy jestem. koniec miesiąca się zbliża, więc papierki trzeba zrobić.

Suari czekamy z niecierpliwością na wieści o porodzie i Igorku ;)

Anyanka trzymam kciuki :) Dobrze, że K. jedzie z Tobą. Będziesz miała wsparcie.

Kima też koniecznie daj znać.

Miłego dnia Kochane :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 5 miesiąc temu #223544 przez kima
Hej Laseczki.

Dzwoniłam właśnie do gina, mówiłam mu co się dzieje i kazał mi przyjechać na 10, bo chce mnie zbadać i że mam być przygotowana na zostanie w szpitalu. Ale co ma być to będzie, nie wiem czy dobrze rozumuję, ale brzuch przez te 2 dni bolał mnie dokładnie tak jak wtedy gdy szyjka mi się skracała. Pewnie teraz też tak jest, ale to nic, bo to znaczy, że Dzidziuś coraz bliżej.

Dam znać którejś co i jak :) Trzymajcie kciuki :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu #223546 przez Dorciaition
Kimuś trzymamy mocno! I czekamy :) :kiss: :kiss:

13 lata 5 miesiąc temu #223560 przez Milla
Dzień dobry!
Suari jeszcze raz gratuluję :)
Anyanka i Kima trzymam kciukasy!
Ja uciekam do fryzjera. Miłego dzionka :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #223562 przez vestusia
Dżem dobry w ten piękny, pochmurny, szary poranek :D

Milla, co do tego materaca, to ja chyba mam taki jak Ty, tak z opisu przynajmniej wynika. On ma taki kolorowy pokrowiec na materac, i właśnie na górze chyba jest ta trawa jakaś? Albo te łuski? Już nie pamiętam, ale w każdym razie jest taki pikowany na górze. Tak sobie pomyślałam, że teraz i tak go nie wymienię, ale może jak dostanę becikowe lub coś innego, to wtedy kupimy taki lepszy, który już posłuży na dłużej. Że przez te pierwsze tygodnie nie zrobimy dzidzi krzywdy na tym materacu. Ech. A tak się cieszyłam, że będzie ok. :(

Batmanik, widzisz dobrze wiedzieć. Najlepiej jak się dzidzia urodzi to dowiem się wszystkiego w MOPS-ie i wtedy będzie wiadomo co i jak.

Oj Kimuś, nio bo ja będę na pewno późno rodzić, chciałabym, tak, jak Aniaa_ usłyszeć, że mam 3 cm rozwarcia i że mnie zaprasza do szpitala na rodzenie. Ale znając moje zezowate szczęście, tak pięknie może być tylko w marzeniach :D

Z babciami macie rację. Ale ja sobie myślę, że o ile Zuzia będzie widywała babcie tylko czasami, to jak najbardziej niech ją rozpieszczają. Od tego one są. Gorzej, jakbym miała mieszkać z którąś pod jednym dachem, to wtedy mógłby faktycznie być problem, bo mogłoby to rozpieszczanie za bardzo ingerować w moje podejście do wychowania i je po prostu „psuć”.

No i Jo_anna masz rację – to chyba faktycznie za daleka podróż i jeszcze te ograniczenia w bagażach, szkoda narażać dziecko na ewentualny nocleg na lotnisku. Ciężko przecież przewidzieć jak to będzie. Ja jak raz leciałam samolotem, to zdążyło być akurat podejrzenie podłożenia bomby i wysadzili nas na jakimś lotnisku wojskowym, z którego musiałam iść na właściwe lotnisko. W obcym państwie, w ogóle zima była itd. z bagażem. I też lepiej chyba nie ryzykować z dzieckiem, bo różnie może być.

Kima a co Ty z tą koleżanką robiłaś jak leżałyście? Aparatki He, He, He :D No i teraz będziemy już wiedziały, że jak Ci się coś głupiutkiego śni, to znaczy, że zjadłaś coś niezdrowego :P
No i jestem pewna, że Ty na swoje wesela zdążysz zrzucić kg. Ja planuję na wiosnę już mieć wagę sprzed ciąży :D

Dorcia, akurat też myślałam, żeby urodzić 30 lub 31 październik, może akurat trafimy w tego 7 miliardowego obywatela ziemi :D Chociaż 31 października ma urodziny moja kumpela, więc w sumie zrobiłabym jej prezent urodzinowy :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Olcia, ja mam nadzieję, że u mnie, jeżeli idzie o karmienie, to będę karmić cycem, więc problem „przygotowania” pokarmu odpadnie. Jedynie będą potrzebne przystanki na karmienie, albo przewinięcie…

Luska, biedny Olo. Ale zagoi się szybko. Dzieci chyba mają to do siebie, że zawsze to, co „zakazane” smakuje najlepiej i najbardziej lubią robić na przekór rodzicom 

Suari, witamy w domku :) Dużo zdrówka i odpoczynku mimo wszystko :) Ucałuj Igorka ode mnie :kiss:

AnyAnka – trzymam kciuki bardzo mocno, na pewno będzie wszystko dobrze. Obyś szybciutko urodziła ! Czekamy na wiadomości :)

Kima, w takim razie ja też trzymam mocno kciuki za Ciebie! Informuj nas na bieżąco :) Jesteśmy z Tobą :)

No a ja dziś spałam dziwnie. Siku wstałam tylko 2 razy. Ale za tym drugim razem, to stękałam jak nienormalna, bo nie umiałam wstać. Wszystko mnie w środku rwało. Na dodatek bardzo często budziłam się, bo twardniał mi brzuch i miałam tak bolesne skurcze, że aż łapałam się za brzuch. Nad ranem nie byłam pewna, czy to był sen, ale raczej było to na pewno…. Masakra. Dobrze, że dziś lekarz. Ale i tak wątpię, że cokolwiek u mnie się dzieje, pewnie to tylko takie normalne, fizjologiczne zmiany w moim organizmie i nic więcej…. No ale…. Już nie mogę się doczekać wizyty…

Jestem już po kawce i śniadanku (zjadłam 3 małe kawałeczki ciasta, bo jak ich nie zjem, to je wyrzucę). Muszę się ogarnąć, ogolić (zapomniałam lusterka takiego małego i nie wiem, jak to zrobię) i wyszykować na wizytę. I dopakować torbę o codzienne kosmetyki, w razie jakbym musiała wracać po torbę i jechać do szpitala… No nic. Idę coś z sobą zrobić. Buziole :*
13 lata 5 miesiąc temu #223563 przez vestusia
Milla napisał:

Ja uciekam do fryzjera. Miłego dzionka :)

No i tak trzymać :D Grunt, to dobre samopoczucie :D
13 lata 5 miesiąc temu #223578 przez Dorciaition
Vestusia od razu po wizycie nam daj znać :silly:

13 lata 5 miesiąc temu #223585 przez vestusia
Dorcia, od razu po wizycie znowu idę na pogaduchy do koleżanki, do tej co zawsze he, he, he :D Ale jakby mnie tak chciał wsadzić do szpitala, to wtedy napiszę od razu :D Jak będzie cisza, to znaczy, że nic się złego u mnie nie dzieje. Na forum będę pewnie wieczorkiem jak wrócę od kumpeli :)
13 lata 5 miesiąc temu #223599 przez Dorciaition
Do tej od podkładów? :laugh: :laugh:

OK :lol:

13 lata 5 miesiąc temu #223602 przez vestusia
Dorcia, nie akurat do tej nie. Ale ja zazwyczaj po wizytach widuję się z moją koleżanką z pracy. Ta od podkładów to inna bajka hi, hi, hi :D

Dorcia, pomóż. Wejdź na stronę:

www.inwestycjawkadry.info.pl/szkolenia.html?f [search]=Excel&szkst=0&sav=1&x=0&y=0

Jestem blondi, ale muszę się upewnić. Czy jednym z kryteriów wyszukiwania szkoleń na tej stronie może być np. termin rozpoczęcia, albo miejsce szkolenia, typ szkolenia, grupa docelowa i przedział cenowy? :D Bo chcę uczestniczyć w konkursie :D I nie chcę strzelić gafy :D
13 lata 5 miesiąc temu #223626 przez aniaa_
Dzien dobry mamusie :)

Ale dzisiaj ruch od rana :) ja już od 7 nie śpie bo trzeba było iść i krew oddać i panie z laboratorium jak usłyszały, że rodze za 2-3 tyg (bo dalszej daty nie dopuszczam do myśli) to powiedziały, że bardzo ładnie wyglądam :laugh: szok, a co tam te prawie 15 kg ;)

Kima i Anyanaka trzymam za Was kciuki.

Vestusia za Ciebie też żebys wreszcie usłyszała od lekarza, że możesz rodzić :)

No i Suari witaj mamusiu :)

A ja dzisiaj pół nocy nie mogłam spać, byłam taka wściekła nie wiedziałam, jak mam sie ułożyć :dry:
13 lata 5 miesiąc temu #223655 przez luska
hej laseczki

Fakt ruch od rana jak nie wiem.

Kima koniecznie nas informuj co i jak :laugh:

Anyanka dobrze , ze nie jedziesz sama no i powodzenie , żeby cie już nie męczyli i pomogli ci się rozpakować :laugh:

Vestsusia a na która masz wizyte??No i 3mam kciuki za rozwarcie :silly:

Mila tez chce doi fryza ale czasu brak , pewnie miejsc tez .Musze zadzwonić i się przed 1 umówić bo mnie ta pogoda i samopoczucie wykończą , a wiadomo jak fryzjer i nowa fryzura działają na kobiete :woohoo:

Sauri to czekamy na relacje :)

Uciekam obiadek robic .Dzis u tesciow urzeduje :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia