BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #223685 przez madziaska
Witajcie babenki :)
Ja dosc kiepsko sie czuje... Wczoraj caly dzien brzuch mi sie napinal, wieczorem wzielam nospe. Nic nie pomoglo, co 10 min. twardnienie brzucha. W nocy tez czesto, raz sie obudzilam zeby przekulac sie na drugi bok, ale tak mnie zabolal brzuch i zrobil sie twardy jak kamien. Pooddychalam i po jakiejs minucie przeszlo :( Myslicie, ze jak cos to moge juz rodzic??? dzisiaj koncze 36 tydzien???? Jeszcze sie wkurzylam, bo dzownili z pracy, ze lekarz czegos nie wpisal w zwolnieniu, on przyjmuje dzisiaj i w piatek, ale mam do noego 40 km :/ Ojjjj jestem zla :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Laseczki trzymam kciuki za spotkania z ginkami ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #223776 przez Dorciaition
Oj sorrki Vestusia, że dopiero odp. Ale wg mnie tak dokładnie jest jak piszesz :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Skończony 36 t to wydaje mi się, że jest u mnie teraz. Ale Madzia Hanka już jest na tyle duża, że tym się nie przejmuj. Pogadaj z nią dobrze, żeby poczekała do końca remontu ;)

Jadę do domciu

Alanek[*] :(
13 lata 1 miesiąc temu #223802 przez Milla
O Matko, a ja dopiero wróciłam :laugh: siedziałam tam dwie godziny :laugh: no ale kolor mi się podoba, podciął mi grzywkę i włosy no i nie skasował fortuny (70zł) :laugh:
Biorę się za pomidorówkę, mały uwielbia a i ja chętnie zjem.
Jak ja chciałabym by był już poniedziałek, chciałabym wiedzieć co u małej.
Oj madziaska współczuję źle wypisanego zwolnienia. W pracy zajmowałam się tymi czerwonymi co lekarze muszą do nas oddać.Jakie tam były byki :lol:
A ja kiedys ze swoim też musiałam jechać do poprawki (ale gina miałam wtedy na miejscu) bo coś źle wypisał :angry:
Teraz za każdym razem sprawdzam zwolnienie.
Mnie to najbardziej wk... w robocie to że często dostaję pensję w 2 ratach.Np mając zwolnienie do 21 mąż zawozi je do pracy tego samego lub następnego dnia, ta małpa z sekretariatu wysyła je z opóźnieniem do Torunia (a mogłaby zadzwonić do kadr i podać od kiedy do kiedy mam zwolnienie)no a wtedy dostaję kasę za 21 dni a resztę ostatniego lub 10 następnego mca. Kiedyś mnie tak urządzili przed samą Wigilią :angry: :angry:
13 lata 1 miesiąc temu #223883 przez Dorciaition
Kima zostaje na patologii, rozwarcie 2,5 palca, całkowita gotowość do porodu.
[/color][/b]

13 lata 1 miesiąc temu #223890 przez Milla
Dorciaition napisał:

Kima zostaje na patologii, rozwarcie 2,5 palca, całkowita gotowość do porodu.
[/color][/b]

O jaaaaaaaaaaaaaa, to na 5cm! To dziś zostanie pewnie mamusią :)
13 lata 1 miesiąc temu #223891 przez Dorciaition
Kurde Madziaska no to masz daleko do tego lekarza cholera. Mam nadzieję, że sama do niego nie pojedziesz. Mi też brzuszek twardnieje, ale nie boli. A Ciebie?
Jak pojedziesz do gina to zapytaj go przy okazji.

Napisałam Kimie, że Jej zazdroszczę. ;)

Milla i co, humorek lepszy po frycu?

Faktycznie głupio robią z Twoją wypłatą :angry: Ciołki ;)

Gdzieś nam Doti zaginęła.

Ja już w domciu. Kochany mężuś zawiózł mnie :) W pracy nie ma za miłej atmosfery, ale co zrobić. Jeden człowiek, a potrafi popsuć humor kilku osobom...

13 lata 1 miesiąc temu #223893 przez Milla
Kima, trzymam mocno kciukasy by poszło szybko i bezboleśnie :)
13 lata 1 miesiąc temu #223896 przez Dorciaition
W takim razie czekamy na Kubusia- Dawidka (??)
:) :) :)

13 lata 1 miesiąc temu #223903 przez Milla
Dorciaition napisał:

Kurde Madziaska no to masz daleko do tego lekarza cholera. Mam nadzieję, że sama do niego nie pojedziesz. Mi też brzuszek twardnieje, ale nie boli. A Ciebie?
Jak pojedziesz do gina to zapytaj go przy okazji.

Napisałam Kimie, że Jej zazdroszczę. ;)

Milla i co, humorek lepszy po frycu?

Faktycznie głupio robią z Twoją wypłatą :angry: Ciołki ;)

Gdzieś nam Doti zaginęła.

Ja już w domciu. Kochany mężuś zawiózł mnie :) W pracy nie ma za miłej atmosfery, ale co zrobić. Jeden człowiek, a potrafi popsuć humor kilku osobom...

Dorcia humorek może być :laugh: mam równy kolor, to najważniejsze. Miałam już takie odrosty że jakby mi skrócił włosy o połowę to miałabym swój kolor :laugh: Śmiał się, że jakby mi połowa włosów wypadła to i tak źle bym nie wyglądała :lol: Poza ostatnią wizytą u niego (jakieś dwa tygodnie temu to wcześniej byłam w grudniu :ohmy: Miałam jechać 19 stycznia no ale tego dnia wylądowałam na porodówce)A w tej mojej robocie to naprawdę ciołki. Mogłabym przecież zostawiać zwolnienie od razu w Toruniu, po wizycie u lekarza ale nie, muszę je oddawać tu by Jaśnie Pan Kierownik Inspektoratu przystawił swoją pieczątkę :angry: a potem i tak to tam wysyłają. E tam, szkoda gadać.
A Kima to już naprawdę jest blisko :) Jej, jak ma fajnie. A ja tu jeszcze mam mc stresu.

Masz rację, relacje w pracy wpływają na samopoczucie. Wystarczy jedna czarna owca i większość ma podły nastrój.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #223924 przez madziaska
Kima trzymamy kciuki :):):)
Dorciu mi sie zawsze napinal bezbolesnie, dzisiaj w nocy pierwszy raz tak mialam, ze bolalo... Zobaczymy co bedzie dalej, narazie jest ok ;)
Do lekarza jednak nie musze jechac. Ze szkoly zadzwonili, ze nie ma peselu, a ja bylam swiecie przekonana, ze go wpisal, bo pamietam jak dyktowalam. Musialam sie specjalnie szykowac, jechac samochodem do pracy, a tu okazuje sie, ze pesel jest, ale nie ma NIPU... Cos mi nie pasowalo, bo pamietam jak lekarz sie smial, ze teraz mniej jest pisanmia, bo NIPU juz nie wymagaja... Zadzwonilam jeszcze do przedszkola, drugiej pracy, bo oni nie zadzwonili do mnie, ze cos jest nie tak, a tam ksiegowa mowi, ze od 01.09 NIPU juz nie potrzebuja w Zusie... I kurcze niepotrzebnie jechalam, ale najawazniejsze, ze do lekarza nie pojechalam ;) Tak to sie znaja u mnie w szkole, tak jest ze wszystkim. zawsze sledze sama jakiej nowosci w prawie, bo one nigdy nic nie wiedza ;)

ja sie zapisalam do fryzjera na 02.11 ;)
13 lata 1 miesiąc temu #223987 przez luska
hej
Ale jestem wściekła, włączyłam u teściów pranie .Nowe rzeczy i wypełnienie , jak wyjęłam to o mało się nie przewróciłam , wszytko zaje......... :angry: :( :( Drugi raz wyprałam i nic to nie dało.Tesciowa wczoraj prała robocze wiec syf został w pralce , ale zaraz mi pomorze jakoś to ogarnąć .A mam jeszcze namoczone i muszę to wyprać.Jak się wku....... to pojedziemy kupić nowa pralkę :angry:

No i pewnie Madzia nic z twoich planów i też wcześniej wylądujesz na porodówce .Pchają się listopadowe dzieciaczki na druga stronę brzuszka :P

Kima pewnie jeszcze w październiku się załapie :lol:
13 lata 1 miesiąc temu #223991 przez luska
Kuraka tez miałam zadzwonić do fryza ale jestem tak mega zła , że zapomniałam :angry: Nie idę walczyć z tym praniem :angry:
13 lata 1 miesiąc temu #224109 przez Dorciaition
O Luśka nie dziwie się, ze się wkurzyłaś. Dobrze, że teściówka Tobie z tym chociaż pomoże! Zadzwoń do tego fryca, co se humor poprawisz.

13 lata 1 miesiąc temu #224147 przez aniaa_
No super następny dzieciaczek gotowy do przyjścia na świat :)
Ciekawe która będzie pierwsza Kima czy Anyanka
Kurcze tez tak bym chciała żeby u mnie tak było po jutrzejszej wizycie :)

No Lusla chyba bym wyszła z siebie i stanęła obok z nerwów jakby mi taki numer pralka odwaliła.

Mnie brzuch praktycznie ciągle sie napina ale mnie nie boli, tzn boli mnie ale nie za bardzo tylko to naciąganie skory, ale tak to jest ok, chociaż dzisiaj bolał mnie brzuch jak na miesiączkę kilka razy ale tez nie za mocno ;)
13 lata 1 miesiąc temu #224165 przez Dorciaition
Aniaa też bym chciała żeby ginka mi tak jutro powiedziała, ale nie liczę to. Nie czuję żebym miała urodzić. Pewnie doczekam się do terminu albo i dłużej.
Ale za Ciebie trzymam kciuki :)
Ciekawe jak Vestusia.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży