BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #224851 przez Dorciaition
KIMA:
Dziś rano robili mi usg i wyszło, że mały waży 3,5 kg! Stwierdzili, że prawda jest pewnie gdzieś pośrodku (wczoraj miał 2,5 kg na innym aparacie) i ma ok 3 kg. Oj, chciałabym już urodzić, to czekanie mnie dobija maksymalnie, chcę już tulić dzidziusia, a tu zero skurczy, zero objawów :( ehh.. pozdro for all :*
[/size]

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #224857 przez aniaa_
Oj ta Kima sie tam nasiedzi, ale jeszcze troszke :), ale co do tej wagi to niezła rozbieżność ;)
13 lata 1 miesiąc temu #224860 przez [email protected]
mamuśki wytłumaczcie mi proszę-po chłopsku-jak dodać suwaczek?
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #224868 przez vestusia
Dżem dobry Kochane :)

TyszAnia w takim razie Ty będziesz jako kolejna rozpakowana Mamusia :) Co do porodu to na pewno podjęłaś najlepszą dla siebie decyzję. Na pewno wszystko będzie dobrze i ważne, abyś miała poczucie bezpieczeństwa  Daj nam koniecznie znać jak będziesz już miała synka przy sobie :)

Madziaska Ty też zrobiłaś z tą koleżanką tak, jak chciałaś. W sumie dobrze, skoro nie czujesz potrzeby widzenia się z nią, to nie ma się co męczyć.

Batmanik, a to lekarka. Normalnie szok. Jakie ona wyciągnęła wnioski z Twojej ciąży i anemii Igorka. Masakra.

Olcia zrobiliście zakupki dla małej, fajno :) Chociaż myślałam, że na spacerek to z dzidzią tak najdalej po 3 tygodniach wyjdziecie, a tu się okazuje, że jeszcze na wózek czekacie :laugh:

Co do pieluszek, to kupiłam dziś w Biedronce Dada 2 mini (one są od 3 do 6 kg) za 26 zł. Do tego dokupiłam też chusteczki nawilżające z Dady te niebieskie i zielone, jedno opakowanie za 4,49 zł. Koleżanka doradzała, że one są fajne, żeby nie kupować tych fioletowych (lawendowych), że są jakieś beznadziejne. A te niebieskie (sensitive panthenol i rumianek) i zielone (allantoina i lanolina) podobną są ok, fajnie nawilżone i dużo ich jest (72 sztuki). Pieluszek Dada nie widziałam tych 1, ale na opakowaniu są podane te mini 2 (3-6kg), midi 3 (4-9kg), maxi 4 (7-18kg) i junior 5 (15-25kg). I jakoś sama nie wiem czy nie ma w ogóle 1 czy po prostu akurat u mnie ich nie było???
Wczoraj natomiast w Rosmanie dokupiłam jeszcze te Pampersy 1 białe Premium Care za 45 zł. I myślę, że tych w rozmiarze 1 starczy, potem użyję tych 2 Dady, jak będą oki to będę je kupowała. Jednak różnica w cenie jest spora i myślę, że będzie wszystko ok. Kupiłam też herbatkę z Hippa tę pobudzającą laktację. Chyba zacznę ją pić :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ech, a moja Zuzolka nie jest przecież aż taka wielka :P Dla porównania, Hania Madziaski dwa dni wcześniej ważyła około 2600, a jest o 6 dni młodsza :D He, He, He :D Ale wiecie, ja się tylko boję o to, aby się nie okazało, że mała ważyć będzie 4kg :D

Witam nową koleżankę – Sarna Śliczny brzusio :) No i również gratuluję drugiego synka. Ślicznie wyglądasz w ciąży :)
Madziaska, ja też mam nadzieję, że ten nagły przyrost Zuzola jest taki jednorazowy i że przez kolejne 3 tygodnie nie podrośnie zbyt dużo. Żebym mogła ją jakoś wypchać z tego brzuszka :D

Dorcia, pozdrów Kimę od nas :laugh: :kiss:

Ja rano poszłam zanieść ten wymaz na GBS, wstąpiłam do tej Biedronki i zawiozłam auto do mechanika. Niestety to koło szwankuje, coś tam stuka i piszczy i gorzej hamuje, więc nie będę ryzykować. Co prawda kilka kolejnych stówek poleci na naprawę, ale MUSZĘ, bo to układ hamowania więc nie mogę sobie pozwolić na jeżdżenie niesprawnym autem. Za chwilę urodzi się Zuzia więc tym bardziej musi być sprawne.

Brzuchol mnie napitala tak, że masakra. Tzn. znowu to rwanie, ledwo chodzę. Skurcze coraz częściej.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i tabelka, zaktualizowana.

13 lata 1 miesiąc temu #224881 przez Dorciaition
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:

mamuśki wytłumaczcie mi proszę-po chłopsku-jak dodać suwaczek?

Sarna kliknij np na mój suwaczek, zrób tam wszystko wg instrukcji. Później pojawi sie Tobie taki link czy nie wiem jak t onazwać i wklejasz go w Twój Profil, w URL witryny

13 lata 1 miesiąc temu #224890 przez Milla
Hejka mamusie! Koniecznie dajcie znać po wizytach :)
A to biedna Kima się naczeka. Wychodzi na to,że nie miała skurczy tylko samo rozwarcie :dry: może jakby dali jej oxy to by ruszyło?
Dziewczyny czemu tak się boicie ponad 3 kg dzidziusia? Hubi ważył 3800g i nie wspominam tego jakoś źle :) Będzie dobrze! :)
13 lata 1 miesiąc temu #224892 przez Dorciaition
Aniaa ja to dziś znowu jestem bez zapisania. Jak nie będzie żadnej wrednej babki to mam nadzieję, że ok 15- 16. wejde. Ale jak bedą "beretki- najwieksze awanturnice" to może nawet o 19! Oszaleję wtedy! Zacznę krzyczeć, że rodzę ;)

Faktycznie z tą wagą to duża rozbieżność. Teraz jestem nadziei, że może moja Lenka jednak nie będzie aż tak wyjątkowo chuda.
Ha ha Vestusia może tak będzie, że nasze Dzieciaczki będą miały po 4 kg! Ale by były jajka ;)

Vestusia w takim razie miłej soboty. :lol: Moze maraton pomoże. Ja dziś zeszłam z 9 piętra, ale do góry już nie szłam, bo sąsiedzi czekali na mnie w windzie ;)

13 lata 1 miesiąc temu #224896 przez vestusia
Dorcia, ha, ha, ha. Sąsiedzi czekali na Ciebie w windzie? Oni chyba podejrzewają, że masz jakiś swój plan :P

Pokażę Wam to, co kupiłam. Nie mogę się powstrzymać :D
No i jak ja miałam ich nie kupić? :D

13 lata 1 miesiąc temu #224916 przez Dorciaition
:) Normalnie bym się wkurzyła jak by mi ją zamknęli przed nosem, ale tym razem byłoby inaczej ;)

Vestusia cudna żyrafka :) Widzę tam jeszcze jakąś czapeczkę i skarpetusie :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #224917 przez [email protected]
Dorcia-dziękuje bardzo, jęsli suwaczek jest pode mną to się udało:)
Vestusia-mój pierwszy synek urodził się 3554g i ponad miesiąc kupowaliśmy pampersy 1
jak probowałam 2 to budził się z całym mokrym boczkiem bo siusie gdzieś uciekały, więc długo jechaliśmy na jedynkach...ale każde maleństwo jest inne, kolezanki maluch po tygodniu był juz za duzy na 1 więc nie wiadomo:)
teraz troszke inaczej podchodzę do zakupow niz przy pierwszym maleństwu, wtedy kupowałam wszystko firmy pampers. Teraz kupiłam 4pak chusteczek pampersa a reszta już dada, od dłuzszego czasu kupuje zielone-są moim zdaniem najlepsze. Co do pieluszek to ciągle poluje na promocje, bo podrozały one okropnie, ale jak widze promocje to kupuje po dwie paczki za 88zł:) i mam już pieluch chyba na 6 miesięcy hehe przy pierwszym synku tez tak robiłam:)
na szczescie starszy od czerwca pieluch nie potrzebuje, to i finansowe odciązenie jest i wygoda ogromna!
13 lata 1 miesiąc temu #224925 przez luska
hej laseczki i witam nowa mamusie.

Ślicznie wyglądasz w ciąży no i brzusio nie duży :laugh:

No to ciekawe Kiedy kima sie wypakuje i czy jej "pomogą" czy bedzie czekała nie wiadomo ile na patologi.

No ja też się nie mogę doczekać dzisiejsze wizyty ale dopiero na 20.20 i pewnie jeszcze z godzinny poślizg czasowy będzie B) Ale wstapiny dzis chyba własnie do biedronki i carfulla po pampki,

Vestusia ja z oryginalnych pampersow przeszłam na dade i chwale je , dużej różnicy nie ma ale za to cenowo jest ogromna B)

Ale jestem dziś połamana jestem, jeszcze ta pogoda dobijająca.
13 lata 1 miesiąc temu #224928 przez Batmanik
witam,
ja chyba tez zmienie lekarza bo do dzis o tej wizycie mysle :angry:
a ja po wizycie i dostalam zwolnienie do 20 go listopada siedze w domciu wkoncu moj gon mnie wysluchal i dotarlo do niego hehe- moze dlatego ze mial spokojniejszy dzien- bo zawsze ma duzo pacjentek i w biegu...
sarna gdzie Ty masz brzusio??;)
napisze wieczorem bo juz sie igor drze bo chce do laptopa :angry:
13 lata 1 miesiąc temu #224931 przez Dorciaition
Sarna nie udało się :(

13 lata 1 miesiąc temu #224933 przez luska
Sama ja to rodzince zapowiedziała , że chce papmki zamiast jaki prezentów na pępkowe :laugh: No i mam nadzieje , że zapasik się zrobi ale kazałam jak by co w większych rozmiarach to Olo będzie miał jeszcze na tyłek.A synek pampersowy jeszcze??
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #224955 przez vestusia
Dorcia, Twojemu oku nic nie umknie :D

Nie chciałam zaśmiecać forum, ale co tam :D

To macie jeszcze to, cio kupiłam :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby