BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #225045 przez [email protected]
ja też rodziłam w koszuli paskudnej z ryneczku hehe
ale nie była w ogole brudna, bo nie dali mi maluszka przytulić, bo się dusił i musieli z nim uciekać:(
teraz też będę rodzić w koszuli, tak w szpitalu wymagają a tak chyba tez i wygodniej. Bo jak się chodzi, spaceruje czy ćwiczy to w tszercie za duzo inni mogliby zobaczyc:)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #225047 przez Dorciaition
Masz rację Sarna. Będzie rodziła w tej mojej wielkiej :blink:

Aniaa ale mam stresa przed wizytą. Tylko, że bez usg dziś.

Alanek[*] :(
13 lata 1 miesiąc temu #225050 przez vestusia
Sarna, fajne te ciuszki. Ja osobiście mam dla dzidzi kompleciki ze śpioszkami a w domu pajacyki i bodziaki z półśpioszkami. Jakoś wygodniejsze mi się to wydaje, niż jakieś bluzy i spodnie. No ale.

Kumpela powiedziała, że mała paczka pampków może nie styknąć. Jej zeszło na pobycie w szpitalu chyba 40 sztuk. Więc chyba wezmę tę wielką paczkę pampersów białych 1.

No i ja nie mam problemu z koszulą, bo u mnie w szpitalu do samego porodu dają takie szpitalne. Po co brudzić swoje :)

No właśnie też nie wiem co z Ivą. Coś długo to trwa. Mogła podać nr to by się do niej coś napisało. A tak to dupa.
13 lata 1 miesiąc temu #225052 przez aniaa_
Ja też mam stresa, ale jakos myśle, że tak jak Vestusia pisze, ja tez urodze w grudniu po południu :)
13 lata 1 miesiąc temu #225054 przez jo_anna20
Witam nową Mamusię :) Wreszcie coś się na forum ruszyło, bo ostatnie dni to tak tu cicho, że aż w szoku jestem :) Sarna ślicznie wyglądasz, no i wcale nie widać, że zaraz rodzisz :)

A ja już byłam na ktg i u gin. Na ktg 1 skurcz... szału nie robi:) Za to u lekarza podczas badania zaczęlam krwawić i to dosyć mocno, i pani doktor powiedziała, że jest juz "światełko w tunelu" (wnioskuję, że rozwarcie), i że do wieczora powinno ustąpić i zamienić się w grudki, które już będą do porodu, a jeśli nie ustąpi to może być to początek akcji porodowej i wtedy wieczorem do szpitala :O Więc jakbym zniknęła to pojechałam się rozmnażać :)

A no i Mały Pączek waży 3500!!!!!! i jak pochodzę do terminu, czyli jeszcze 2 tygodnie, to 4 mamy jak w banku, a wtedy chyba pęknę....

Jestem przerażona, że to już tak blisko!!! :O
13 lata 1 miesiąc temu #225059 przez Dorciaition
Joanna pojedzie się rozmnażać he he :laugh: Rozmnażanie było 9 miesięcy temu :lol: :silly:
Dasz radę Kochana :) Trzymamy mocno kciuki :)

Aniaa wypluj to ;)

13 lata 1 miesiąc temu #225061 przez aniaa_
Joanna ale duzy Twój Pączek :) ja jestem ciekawa ile mój waży, okaże sie ostatnio to na trzy tygodnie tył 0,5 kg, zobaczymy jak będzie teraz po 2 tygodniach.
13 lata 1 miesiąc temu #225071 przez jo_anna20
9 miesięcy temu to było tylko pączkowanie albo zapylanie :) a dopiero teraz się rozmnożę :D
13 lata 1 miesiąc temu #225084 przez anyanka
Hej!
Witam nową mamusię na forum :) śliczny brzuszek i jaki malutki ;)

Milla mnie trochę postraszyli, że nie dałabym rady urodzić dziecko gdyby ważyło 3,5kg przez moją wąską budowę, że wtedy tylko cesarka. No ale zobaczymy. Mój maluch nadal waży 2600, nic nie przytył :( Trochę się tym martwię, bo nawet przez tydzień powinno być ciut więcej a tu cisza. Chyba że wcześniej ktoś źle go zmierzył...

Biedna Kima, ale się na czeka. Choć ja bym wolała czekać jednak w szpitalu na poród niż w domu. Ale wiadomo dlaczego...

Vestusia superaśne pół śpiochy :) i to na dodatek z żyrafką :) zaraziłyście mnie tą żyrafą i dla mojego szukam wszędzie rzeczy z żyrafą ;) Teraz tylko mam 2 maskotki żyrafy, pajacyka i kocyk. Ja spakowałam 30 szt pieluch, chyba wystarczy jak nie to mi K. dowiezie.

Wczoraj na IP widziałam nie które pary z dwoma siatkami jak na zakupy, gdzie mieli rzeczy dla malucha i dla siebie w drugiej. Ja byłam w tej mniejszości którzy mieli torby, ale średniej wielkości. Niby jest sens takich toreb mieć. Ale nawet jak spakowałam tylko swoje rzeczy do jednej torby to szczerze mówiąc ciężka była :( Nie wiem czy bym dała radę ją sama dowieźć...

Moje koty przyniosły sobie albo dla mnie myszkę do pokoju :) Miałam zajęcie żeby ją złapać a mała była i mocno wystraszona i wynieść ją na dwór :)

Sarna fajowe te ciuszki :)

Ja też zamierzam rodzić w koszuli, ale nie kupowałam nowej.

Dorcia fajny klip :) tez sie popłakałam ;)
13 lata 1 miesiąc temu #225085 przez [email protected]
hehe ja za każdym razem twierdzę że będę sie rozdwajać :P
Dziewczyny to może zrobimy sobie jeszcze jedną tabelkę z nr telefonów-i juz nikt nie będzie się zastanawiał tak jak z IVĄ co się tam dzieje?
jednen czy dwa smsy do dziweczyny z początku czy końca listy i wszystko wiadomo heheh
mój nr to 609 444 945
Vestusia, każdy kupuje i ubiera jak lubi i mu wygodniej, ja tez mam w domu pajacyki do spania. prawie wszystkie znajome moje wolały spedenki ze stópkami i śpiochy. Domisia urodziłąm latem więc nie potrzebowałam takich rzeczy bo on ciągle był ubrany na krotko, albo miał spodenki i bluzeczke-bo tak łatwiej było dostac się do pieluchy. Paz dostał spodenki ze stópkami, ale tak się wiercił że od ciągle mu zjezdzaly, no i te bez stórpek dłuzęj nosił, bo jak troszke urosł to tamte były nie do uzytku a zwykle spodenki bez poroblemu nosił.
Jo-asiu dziekuje bardzo! jeszcze dzis albo jutro postaram się wrzucic aktualniejsze fotki:)
W OGOLE DZIEWACZYNY POKAZCIE SWOJE BRZUCHY!!!
13 lata 1 miesiąc temu #225088 przez Dorciaition
Ha Ha Joanna ok :laugh: :laugh:

Anyanka właśnie widzisz jak to jest z tymi kg naszych maluchów. Kimy miał wczoraj 2,5 a dziś 3,5 kg. Pewnie tak jak piszesz- źle zmierzyli i dlatego wyszło tak samo jak tydzień temu.

Sama złapałaś mysz??? Podziwiam :)

Sarna mamy listę telefonów. Za chwilę Tobie prześle. Iva nie dała bo w Szwecji mieszka.

Ja strajkuję, bo ciągle mój brzuch pokazuję :silly:
A tak na serio to mój mężuś zdjęć nie potrafi robić. 2 dni temu zrobił mi i to sporo ale wszystkie usunęłam, bo się nie nadawały. ;) Zmolestuję go i wrzucę.
Pokazujcie Dziewczyny bo to już ostatni time ;)

13 lata 1 miesiąc temu #225093 przez vestusia
Dorcia, ja też pokazuję bebzola i już mi głupio, że Was zawalam fotkami jak nie brzucha to zakupów he, he, he :D

Sarna, fajnie rodzić w lecie, bo wtedy problem faktycznie z głowy - po prostu bodziaki bo i tak jest cieplutko. Kurka, ja już bym chciała urodzić. Ech. Wy się na pewno wszystkie rozpakujecie, a moja Zuzia będzie sobie w listopadzie w brzuszku :)

Tak mnie dzisiaj bolą żebra, bo strasznie mnie musiała skopać w nocy. Masakra, jestem cała obolała....

Jo_anna no to Pączusia masz niezłego :D Trzymam kciuki :)

Anyanka ja też myślę, że po prostu lekarz co do pomiarów mógł się pomylić. Bo to przecież tylko sprzęt, a same wiemy, że niejednokrotnie się zdarza, że lekarz wylicza szacunkową wagę dziecka, a przy porodzie okazuje się, że faktyczna rozbieżność jest ogromna (np. około kilograma). Więc jak dla mnie sprzęt się może mylić. Ja bym chciała, żeby Zuzia nie była zbyt wielka, żeby mogła pochodzić w tych ciuszkach na rozmiar 56 :D No ale, zobaczymy :)

Iva gdzieś pisała, że jej wody odeszły? tzn. pamiętam, że coś tam jej się sączyło i że chyba nie do końca była pewna, czy to wody? Pisałyśmy jej wtedy, żeby skontaktowała się z położną albo do szpitala... szkoda tylko, że tak długo nie daje znać. Mam nadzieję, że u niej i u Vanessy wszystko dobrze :)
13 lata 1 miesiąc temu #225098 przez anyanka
Dorcia ja już jestem wyćwiczona w łapaniu myszy, jeży, wiewiórek czy nietoperzy bo takie zwierzątka to dość często są albo w ogrodzie jeśli chodzi o jeże albo w pokoju. Mój kot zawsze dzielił się ze mną łupem więc i tym razem też tak było ;) A on wie ze nie lubie jak przynosi martwe zwierzęta więc przyniósł mi żywą :laugh: A na dodatek ładnie ją położył na łóżku pod kocem żeby nie uciekła i żebym ja miała zabawę w łapanie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 miesiąc temu #225103 przez vestusia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 miesiąc temu #225104 przez jo_anna20
Anyanka, tylko pamiętaj - głowę pochyl do przodu, bo jak odchylisz to tyły to wszystko będzie spływać do gardła!!!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia