BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #225395 przez Dorciaition
Dokładnie Vestusia. To był mój błąd. Od początku mogłam chodzić do jednego.
Aniaa jutro się nie wyjaśni. Nie chce na weekend pójść znowu do szpitala, bo i tak nic tam nie robią. Ginka zgodziła się na środę.

Miłej nocy Dziewczyny.

U Kimy na razie spokój.

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #225429 przez jo_anna20

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #225449 przez jo_anna20
Dorcia, nie martw się, bo nie pomagasz dziecku!!!

Wszystko będzie dobrze - zobaczysz!
Swoją drogą to ciąża wcale nie jest super stanem... ciągle się trzeba martwić i stresować! To nie fair!
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #225497 przez madziaska
Dorcia :kiss: Nie no wkurzyla mnie ta Twoja gin. Kurcze, u mnie tez brzuszek jest mniejszy, a glowka wieksza i pytalam lekarza o co chodzi, a on mowi, ze mala poprostu ma okragla glowke i jest pyzata i nie mam czym sie przejmowac... Cholerka powinna zrobic Ci usg albo wyslac gdzies... A tak wogole nie mozna sie sugerowac tymi ich wytycznymi, bo cholera, czy kazda z nas ma np taka sama dupe!!! Przepraszam, ale sie zdenerowwalam, nooo :ohmy:

z reszta juz kiedys pisalysmy o tych procentach ktore sa w usg, u mnie miesci sie w normie, u Ciebie pewnie tez.... Nie wierze, ze ktoras z dziewczyn ma dziecko, gdzie wszytskie wymiary (mowie o tych trzech) sa z tego samego tyg i dnia... :angry:
13 lata 1 miesiąc temu #225527 przez Batmanik
wkoncu moge do Was napisac:)) moj smyk juz spi - nie wiem co mu jest ale jak tylko podejde do laptopa czy ide gotowac to jest wielki krzyk :angry:
a mianowicie u mnie ktgo nie wykazalo nic- ale wkoncu do lekarza mojeo dotarlo ze zaszlam dzien przed kolejna miesiaczkka i tak do 20 w domciu bede jaksie akcja wczesniej nie zacznie- a 4 ide na ktg a pozniej zaaraz ok 10go bo lekarz juz smiga na urlop az do 26go i mowil ze jeszcze na ktroyms ktg mnie zbada...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 miesiąc temu #225658 przez [email protected]
Piękne brzuchacze dziewczyny!
i piękny maluszek w brzusiu jo_anna!
Dorcia, Ty sie nie przejmuj-głowa dziecka kolezanki tez byla 3 tygodnie wieksza od reszty ciała- Draguś urodził się zdrowy i silny, a takie przypadki to ponoc dosc czeste i normalne.
Nie rozumiem tylko dlaczego chodziłaś aż do 2 lekarzy?
13 lata 1 miesiąc temu #225674 przez luska
hej z wiczorka ja tak na chwile bo padam.

Docia kurka to ci namieszali w głowie , ale szpitalu porobią badania usłyszysz pewnie serduszko malutkiej no i będziesz spokojniejsza i mam nadzieje , ze szybko rozwieją twój nie;okuj i sprawę wyjaśnia :kiss:

A fotki super , no a Igorek cudny :kiss: :kiss: :kiss:

U mnie na wizycie oki ale jestem trochę wkurzona bo następna wizyta ...........30,11 czyli na finiszu i dopiero o cc będzie gadka :angry: Chociaż zapewnił mnie , że zakończymy ciąże w 39tc a 30,11 to będzie ostatni dzień 39 tygodnia.Pocieszam się tym , że od 37tydonia co 5 dni mam się zgłaszać na ktg.On w szpitalu pracuje , wiec może go dorwę i namowie na ten 26.11.Nie potwierdziliśmy , że będzie córa bo jest pleckami do brzuszka i nic kompletnie nie było widać .No i waga............nie całe 2kg :ohmy: Maleństwo, porównałam z Olem 37tc2974 Amelka 36tc 3170 a teraz ma wpisany 35tc i nie całe 2kg, od 21tygodnia co 5tygodni przybiera równo 600g.Więc wychodzi , że będzie kruszynka.A i coś gadał o łożysku , że II stopnia ale ze zmianami no i jak się spytałam czy wszystko ogólnie oki , to coś tam pomamrał pod nosem w sumie nawet nie wiem co ;) Ale jak na razie nie ma się co martwić........."jak na razie" :unsure: No i straszny nacisk kładł na to liczenie ruchów , chyba zacznę regularnie liczyć , bo przy zmniejszonej liczbie kazał przyjeżdżać.No to chyba tyle :silly: A miałam wymaz , jutro jadę do lab. zawieść.
13 lata 1 miesiąc temu #225698 przez vestusia
Dżem dobry.

Ja dziś ranny ptaszek, ale nie umiałam spać...

Tabelka z wizytami zaktualizowana.

Luska, mam nadzieję, że uda się z lekarzem tak dogadać, aby termin Wam pasował. Póki co, wszystko jest w porządku z dzidzią i z Tobą, więc nie ma się co martwić. Będzie dobrze.

Dorcia, jestem takiego zdania jak Madziaska - żadna dzidzia nie będzie taka sama. Moja też nie ma idealnych wymiarów co do dnia (tak się chyba nawet nie da?) i też są drobne rozbieżności. Nie myśl na zapas, pójdziesz w środę do szpitala i wszystko się wyjaśni.

Jo_anna śliczny Maluszek :) No a brzuszka Łobuziaro nie chcesz pokazać. Niedobra Ty :)

Batmanik :)

Wstawać śpiochy :)
13 lata 1 miesiąc temu #225771 przez luska
Vestusia ty pierwsza nie może byc :silly:

Eh ja nie wyspana , przez te wymiary nie mogłam spać , bo szacowana waga urodzeniowa to 2500g-3000g.Wiem , ze sama nie raz wam pisałam , że nie ma się co sugerować usg :P Ale wiecie jak to siada na psyche .Zaczęłam miedz wyrzuty , ze to moja wina bo źle sie odzywam bo się nie oszczędzam itp itd.Aż w końcu się popłakałam z tego wszystkiego i nie spałam od 2,30 do rana :S .Dzis poranek zaczęłam od banana i całej michy manny z sokiem malinowym, teraz mi nie dobrze :dry: Eh najlepiej to się rozpakować i "mieć z głowy" :P :lol:
13 lata 1 miesiąc temu #225822 przez [email protected]
hehe Luśka poczekaj na swoją kolej!
dzidzi dobrze jest w brzuszku i tam teraz czuje sie najszczesliwsza:)
wszystkie chcialybysmy się już rozdwoić i mieć maluszki przy sobie:)
Nie mozesz myslec ze to Twoja wina że wymiary sa inne, bo to nie od Ciebie zalezy ani od Twojego trybu zycia-to jest genetyka i już-no chyba ze piłaś alkohol, paliłaś papierosy albo brałas narkotyki-ale wierze ze tak nie było-więc wszystko jest w pozadku!
pisałam Ci juz o mojej kolezance-jej synek miał głowę o 3 tygodnie większą i utrzymywało się tak do konca ciąży!!! chciała rodzic naturalnie, ale rozeszły jej się szwy po poprzedniej cesarce i w 37 tygodniu musieli wyciągnąc Dragana-a to dziecko jest okazem zdrowia!
A pomiary i tak zaleza od sprzetu i od zaangazowania lekarza-moj ginekolog wyliczył ze synek będzie wazyl 3500g jesli urodze w ternimie,kazdy kolejny tydzien to +200g.
i tak tez bylo! synek wazyl 3554g.
a przed porodem badał mnie sam ordynator na mega nowoczesnym sprzecie i co?
powiedział że dziecko waży maksymalnie 3100 ale i tak wydaje mu się ze mniej!
znaczy to tylko ze sprzet był inny a ordynator zaznaczył wszystko na "odwal sie"
-tylko tyle z tego wnioskuje bo.
Tak więc głowa do góry ipokojnie czekaj na szpital
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #225869 przez Dorciaition
Cześć Dziewczyny.

Dziękuję Wam :kiss: Wczoraj do nocy czytałam o tej hipotrofii i trochę sie uspokoiłam. Zastanawiam się czy do szpitala iść w poniedziałek czy środę.

Joanna cudne to zdjęcie. Jakie poliki ma fajowe :)
Z tą ciążą to się zgadzam. wczoraj mówiłam do męża, że dla mnie ciaża to wcale nie jest najpiękniejszy okres. Najpiękniejszy będzie jak zobaczę zdrową córeczkę.

Luśka gin Tobie nie mówił, że z wymiarami jest coś nie tak, wiec głowa do góry.

Kima pisała, że Kubuś płata jej figle. Wyrywa się na świat, a potem wycofuje. Wczoraj w nocy fatalnie się czuła, brzuch twardnieje, a lekarze mówią,że ma czekać na regularne skurcze albo wody. Boli ją spojenie łonowe, czuje, że te kości jej się poluzowały, boli ja brzuch i ma obfite upławy. Chce już urodzić. Czeka na odejście wód jak na zbawienie.

To już tuż tuż...

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #225876 przez madziaska
Dzien dobry :)
Po tych wszystkich naszych rozterkach dochodze do wniosku, ze lepiej byloby aby usg bylo te "przepisowych" trzy razy i koniec!!!! Iva nie miala robionych takich wymiarow i pewnie jest teraz od nas "zdrowza " ;)

Dorcia, a czy szpital wogole cos da??? Przeciez nie zmniejsza glowki i nie dokleja brzuszka... Podam Ci rozmiary hanki z ostatniego badania, sama zobacz:
BPD-glowka dwa pomiary: 9,23 i 8,93, srednia : 9.08, czyli 36t6d (+/- 23 dni)
AC-brzuszek trzy pomiary: 31,24 28,89 30,11, srednia: 30.08, czyli 34t0d (+/- 21 dni)
FL-kosc udowa 6,82, czyli 35t0d

zaznacze, ze byl to dokladnie 35t5d, srednia waga 2600 gram
13 lata 1 miesiąc temu #225880 przez Aleksandra
Witajcie kochane :)

Chciałam się pochwalic, że nocka upłynęła superaśnie :) Natalka zjadła ostatniego cyca o 24-tej (tzn skończyła o 1 - zjadła też sporo z drugiego :) ) a później ok 4.30 zaczęła jeśc znowu tak do 5.20. Jestem bardziej wyspana niż jak jej dawaliśmy butelki :) Sama się budziła bez płaczu i ładnie się przysysała :) Rano zjadła 7-8 a teraz 9.55-10.35 i śpi sobie smaczniutko :) Jestem z nas dumna :lol:

Współczuję Kimie, że tak musi się męczyc. Oby wszystko poszło szybko i w miarę bezboleśnie.

Vestusia ty to się masz z ty Bobem. Musicie się dogadac zanim malutka przyjdzie na świat.
13 lata 1 miesiąc temu #225881 przez Dorciaition
Madzia zgadzam się!

Ola oby tak dalej :)

13 lata 1 miesiąc temu #225897 przez Suari
Dorcia zobaczysz, że wsyzstko będzie dobrze,bo tak musi być i tyle :)

Ola- super, że "dogadujecie" się z Natalką co do karmienia :)

Jak byłam w szpitalu to dostałam takiego nawału pokarmu, że myślałam, że mi cycki eksplodują
:laugh:

Dziękujemy wszystkim za miłe słowa :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży