BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #225904 przez Batmanik

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a zapomnialam wam dodac ze oczywiscie wczoraj nie obylo sie bez wpadki- rano jak konczylam juz sie malowac a mianowicie nakladalam tusz i pomalowalam jedno oko to igor zaczal stekac wiec biegiem polecialam dac mu pic zeby sie nie obudzil no i po wszystkim spakowalam kosmetyki i gra gitara:) po wizycie wsiadam do auta patrze w lusterko a ja mam tusz tylko na jednym oku :blush:
dzis bylam po kwiaty i mam dosc a mialam wstapic po jakies zakupy bo nic na obiad nie ma...ale wyslalam mojego po paluszki rybne do tego frytki i sie jakos przezyje:)
ja w nocy kiepsko sie czulam wogole sie ruszyc nie moglam:(
ach Olu jeszcze troche i my tak bedziemy mialy wesolo w nocy :)
uciekam cos porobic poki Igor spi
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #225918 przez Paletka
DORCIA_BEDZIE DOBRZE!! TRZYMAM KCIUKI!!

3-Grudniowe Szczescie!!!!!
13 lata 1 miesiąc temu #225925 przez Aleksandra
Jeśli każda nocka będzie tak ładnie przebiegac to bedzie miodzio :)

Suari znam ten ból. Ja też miałam nawał pokarmu, może nie samego mleka, bo mleko mi sie pojawiło dopiero po tygodniu, ale siary. Czekałam na Zbyszka bo miał przywieśc laktator i myślałam, że ekslpoduję. Ale cycki, nie powiem, mam duże :lol: Oby takie zostały na zawsze :lol: A jak tobie idzie karmienie ??

Batmanik zdarza się najlepszym. Przynajmniej się w porę zorientowałaś :)

Dziś Zbyszek pojechał do urzędu w sprawie becikowego. Te nowe przepisy wchodzą od 1.11, więc chcemy zdążyć przed, bo nie będzie mi się chciało później bujać z tymi papierami, że od 10. tygodnia byłam pod opieką lekarza.
13 lata 1 miesiąc temu #225948 przez Suari
Ola- u mnie "odpukać" z karmieniem dobrze, chyba zacznę odciągać i magazynować pokarm na gorsze czasy ;) i nawet sie wysypiam :)
no fajnie by było żeby mieć takie cycki przez cały czas, ale tak się niestety nie da :)
13 lata 1 miesiąc temu #225967 przez Aleksandra
Ja odciągam nadmiar pokarmu. Nie zawsze go mam w takich ilościach, ale po każdym karmieniu te 50 ml ściągam. Gromadzę w lodówce przez dzień a przed nocą zamrażam. Już jedną 100 mam :)
Szkoda, że takie cycki nie zostają. Pokochałam je i nie wiem, czy będę mogła życ bez nich :cheer:

A co ile Igorek się budzi?
13 lata 1 miesiąc temu #225970 przez Dorciaition
Madzia z tego co widzę u mnie jest t ojednak bardziej pogmatfane :/
35,2 tc
BPD 95 37 t
HC 327 37t1d
AC 280 32t1d
FL 66 33t5d
Waga 2250 g

Może na szpitalnym usg wyjdzie inaczej. Podobno powinnam być pod stałą kontrolą, bo przy hipotrofii może być coś z przepływami. Choć gin mówił, że wszystko ok. Nie wiem już. Chcę urodzić. Wtedy pewnie tak naprawdę się dowiem.

Idę się przepakować. :(

Didimery mi spadły, ale zastrzyki kazała nadal robić (profilaktycznie). To akurat już mi nie przeszkadza. Można się przyzwyczaić. O cc wcale nie chciała dyskutować. Ewentualnie o prywatnym szpitalu wspomniała.
Rozmowa zawsze wraca do mojej poprzedniej ciąży.
No nic, nie marudze już Wam. Co ma być to będzie.

Nie wiecie co z Anakol?

Alanek[*] :(
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #225976 przez madziaska
Dorcia no roznice troche wieksze niz u mnie, moj lekarz mowi, ze skoro brzuszek rosnie i dzieckjo przybiera na wadze to jest ok... Moze porownaj sobie z poprzednimi wynikami... Pojdziesz do szpitala, zrobia usg i bedzie dobrze. W sumie lekarka Twoja pewnie nawet nie porownywala poprzednich usg, a to jest wdl mnie dosc istotne... Narazie nie ma co sie martwic, rozbierznosci moga byc do 23 dni, wiec Lenka miesci sie w normie... A z tymi procentami jest ok???

ola takiw pisemko trzeba zlozyc na becikowe???
........................................................ .....................................
(pieczęć zakładu opieki zdrowotnej (miejscowość i data)
lub praktyki lekarskiej)

ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE
potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od
10 tygodnia ciąży do porodu, uprawniającą do dodatku z tytułu urodzenia dziecka1)

Pani ...............................................................................................................................................
(imię i nazwisko)

numer PESEL lub nazwa i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość2)

....................................................................................................................................................

zamieszkała:

.................................................................................................................................
(adres zamieszkania)

pozostawała pod opieką medyczną od .............................................. tygodnia ciąży do porodu.

Terminy udzielenia świadczeń zdrowotnych:
1) pierwszy trymestr ciąży - ......................
2) drugi trymestr ciąży - .........................
3) trzeci trymestr ciąży - .........................

.................................................
(pieczątka i podpis lekarza)

______
1) Niniejsze zaświadczenie zgodnie z art. 15b ust. 6 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r.
o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 139, poz. 992, z późn. zm.) stanowi także podstawę uzyskania jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się żywego dziecka.
2) W przypadku kobiety nieposiadającej numeru PESEL.

wyczytalam, ze do konca roku 2011 wystarczy wyjazac przynajmniej jedna wizyte u lekarza ;)
13 lata 1 miesiąc temu #225983 przez Dorciaition
Na to szpitalne w ogóle nie patrzała. Mówi, że na poprzednim usg była różnica 2 tychodni między brzuszkiem, a główką, a teraz już 3 tyg.0,93- 1,11)
W tych procentach tez nie do końca.
FL/AC 23,38% (20,0-24,0%)
FL/BPD 69,03% (71,0- 87,0%)
FL/HC 20,03% (19,03-23,31%)
HC/AC 1,17 (0,93- 1,11)

Jak porównuje ze szpitalnym to tam Ac jest 278, a na usg po 2 tyg 280, wiec prawie nic nie urosło.
No zobaczymy. Liczę na to, że w szpitalu powiedzą co innego

13 lata 1 miesiąc temu #225984 przez madziaska
Wszystko na pewno sie wyjasni... Dwa rozne sprzety i rozne wymiary... Widzisz, ze ja podalam kilka podejsc mierzenia w tym samym dniu i tez byly roznice... A co to jest HC??? U mnie tego nie ma
13 lata 1 miesiąc temu #225986 przez Dorciaition
HC to obwód główki chyba B) Pocieszam się też tym, że u Kimy była ogromna różnica- 1 kg w ciągu jednego dnia

13 lata 1 miesiąc temu #225989 przez madziaska
Aaa no tak, bo ja mam ten wymiar dwuciemieniowy glowki tylko... No wlasnie, 1 kg!!! masakra jakas... Bedzie dobrze, na pewno...
13 lata 1 miesiąc temu #225997 przez Aleksandra
Madziaska ale to lekarz ma wystawic tak? Tylko teraz jest pytanie: Do 8 tyg prowadził mnie mój gin, później poszłam do tego konowała a od 29 tc prowadziła mnie lekarka ode mnie z miejscowości. Który lekarz mi to wystawi> Chyba ten ostatni może nie? <Muszę się dowiedziec. Włąśnie Zbyszek wysłał mi esa, że z becikowym nic nie załatwił, bo musi byc pesel małej i mój dowód osobisty. Na szczęscie pesel czeka na nas w moim urzedzie w wawie :)
13 lata 1 miesiąc temu #226002 przez anyanka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 miesiąc temu #226003 przez anyanka
Ola podobno musi ten lekarz wystawić u którego sie zaczęło prowadzić ciążę, tak mi w opiece społecznej powiedziano wiec ja swojego będę szukać gdzieś w warszawie :angry:
13 lata 1 miesiąc temu #226009 przez Aleksandra
Acha...to nie jest tak źle. Jak pojedziemy do wawy to akurat do niego wstąpię :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia