- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #225904 przez Batmanik
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a zapomnialam wam dodac ze oczywiscie wczoraj nie obylo sie bez wpadki- rano jak konczylam juz sie malowac a mianowicie nakladalam tusz i pomalowalam jedno oko to igor zaczal stekac wiec biegiem polecialam dac mu pic zeby sie nie obudzil no i po wszystkim spakowalam kosmetyki i gra gitara:) po wizycie wsiadam do auta patrze w lusterko a ja mam tusz tylko na jednym oku
dzis bylam po kwiaty i mam dosc a mialam wstapic po jakies zakupy bo nic na obiad nie ma...ale wyslalam mojego po paluszki rybne do tego frytki i sie jakos przezyje:)
ja w nocy kiepsko sie czulam wogole sie ruszyc nie moglam:(
ach Olu jeszcze troche i my tak bedziemy mialy wesolo w nocy
uciekam cos porobic poki Igor spi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a zapomnialam wam dodac ze oczywiscie wczoraj nie obylo sie bez wpadki- rano jak konczylam juz sie malowac a mianowicie nakladalam tusz i pomalowalam jedno oko to igor zaczal stekac wiec biegiem polecialam dac mu pic zeby sie nie obudzil no i po wszystkim spakowalam kosmetyki i gra gitara:) po wizycie wsiadam do auta patrze w lusterko a ja mam tusz tylko na jednym oku
dzis bylam po kwiaty i mam dosc a mialam wstapic po jakies zakupy bo nic na obiad nie ma...ale wyslalam mojego po paluszki rybne do tego frytki i sie jakos przezyje:)
ja w nocy kiepsko sie czulam wogole sie ruszyc nie moglam:(
ach Olu jeszcze troche i my tak bedziemy mialy wesolo w nocy
uciekam cos porobic poki Igor spi
Temat został zablokowany.
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Mniej Więcej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #225925 przez Aleksandra
Jeśli każda nocka będzie tak ładnie przebiegac to bedzie miodzio
Suari znam ten ból. Ja też miałam nawał pokarmu, może nie samego mleka, bo mleko mi sie pojawiło dopiero po tygodniu, ale siary. Czekałam na Zbyszka bo miał przywieśc laktator i myślałam, że ekslpoduję. Ale cycki, nie powiem, mam duże Oby takie zostały na zawsze A jak tobie idzie karmienie ??
Batmanik zdarza się najlepszym. Przynajmniej się w porę zorientowałaś
Dziś Zbyszek pojechał do urzędu w sprawie becikowego. Te nowe przepisy wchodzą od 1.11, więc chcemy zdążyć przed, bo nie będzie mi się chciało później bujać z tymi papierami, że od 10. tygodnia byłam pod opieką lekarza.
Suari znam ten ból. Ja też miałam nawał pokarmu, może nie samego mleka, bo mleko mi sie pojawiło dopiero po tygodniu, ale siary. Czekałam na Zbyszka bo miał przywieśc laktator i myślałam, że ekslpoduję. Ale cycki, nie powiem, mam duże Oby takie zostały na zawsze A jak tobie idzie karmienie ??
Batmanik zdarza się najlepszym. Przynajmniej się w porę zorientowałaś
Dziś Zbyszek pojechał do urzędu w sprawie becikowego. Te nowe przepisy wchodzą od 1.11, więc chcemy zdążyć przed, bo nie będzie mi się chciało później bujać z tymi papierami, że od 10. tygodnia byłam pod opieką lekarza.
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #225967 przez Aleksandra
Ja odciągam nadmiar pokarmu. Nie zawsze go mam w takich ilościach, ale po każdym karmieniu te 50 ml ściągam. Gromadzę w lodówce przez dzień a przed nocą zamrażam. Już jedną 100 mam
Szkoda, że takie cycki nie zostają. Pokochałam je i nie wiem, czy będę mogła życ bez nich
A co ile Igorek się budzi?
Szkoda, że takie cycki nie zostają. Pokochałam je i nie wiem, czy będę mogła życ bez nich
A co ile Igorek się budzi?
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 1 miesiąc temu #225970 przez Dorciaition
Madzia z tego co widzę u mnie jest t ojednak bardziej pogmatfane :/
35,2 tc
BPD 95 37 t
HC 327 37t1d
AC 280 32t1d
FL 66 33t5d
Waga 2250 g
Może na szpitalnym usg wyjdzie inaczej. Podobno powinnam być pod stałą kontrolą, bo przy hipotrofii może być coś z przepływami. Choć gin mówił, że wszystko ok. Nie wiem już. Chcę urodzić. Wtedy pewnie tak naprawdę się dowiem.
Idę się przepakować.
Didimery mi spadły, ale zastrzyki kazała nadal robić (profilaktycznie). To akurat już mi nie przeszkadza. Można się przyzwyczaić. O cc wcale nie chciała dyskutować. Ewentualnie o prywatnym szpitalu wspomniała.
Rozmowa zawsze wraca do mojej poprzedniej ciąży.
No nic, nie marudze już Wam. Co ma być to będzie.
Nie wiecie co z Anakol?
35,2 tc
BPD 95 37 t
HC 327 37t1d
AC 280 32t1d
FL 66 33t5d
Waga 2250 g
Może na szpitalnym usg wyjdzie inaczej. Podobno powinnam być pod stałą kontrolą, bo przy hipotrofii może być coś z przepływami. Choć gin mówił, że wszystko ok. Nie wiem już. Chcę urodzić. Wtedy pewnie tak naprawdę się dowiem.
Idę się przepakować.
Didimery mi spadły, ale zastrzyki kazała nadal robić (profilaktycznie). To akurat już mi nie przeszkadza. Można się przyzwyczaić. O cc wcale nie chciała dyskutować. Ewentualnie o prywatnym szpitalu wspomniała.
Rozmowa zawsze wraca do mojej poprzedniej ciąży.
No nic, nie marudze już Wam. Co ma być to będzie.
Nie wiecie co z Anakol?
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #225976 przez madziaska
Dorcia no roznice troche wieksze niz u mnie, moj lekarz mowi, ze skoro brzuszek rosnie i dzieckjo przybiera na wadze to jest ok... Moze porownaj sobie z poprzednimi wynikami... Pojdziesz do szpitala, zrobia usg i bedzie dobrze. W sumie lekarka Twoja pewnie nawet nie porownywala poprzednich usg, a to jest wdl mnie dosc istotne... Narazie nie ma co sie martwic, rozbierznosci moga byc do 23 dni, wiec Lenka miesci sie w normie... A z tymi procentami jest ok???
ola takiw pisemko trzeba zlozyc na becikowe???
........................................................ .....................................
(pieczęć zakładu opieki zdrowotnej (miejscowość i data)
lub praktyki lekarskiej)
ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE
potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od
10 tygodnia ciąży do porodu, uprawniającą do dodatku z tytułu urodzenia dziecka1)
Pani ...............................................................................................................................................
(imię i nazwisko)
numer PESEL lub nazwa i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość2)
....................................................................................................................................................
zamieszkała:
.................................................................................................................................
(adres zamieszkania)
pozostawała pod opieką medyczną od .............................................. tygodnia ciąży do porodu.
Terminy udzielenia świadczeń zdrowotnych:
1) pierwszy trymestr ciąży - ......................
2) drugi trymestr ciąży - .........................
3) trzeci trymestr ciąży - .........................
.................................................
(pieczątka i podpis lekarza)
______
1) Niniejsze zaświadczenie zgodnie z art. 15b ust. 6 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r.
o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 139, poz. 992, z późn. zm.) stanowi także podstawę uzyskania jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się żywego dziecka.
2) W przypadku kobiety nieposiadającej numeru PESEL.
wyczytalam, ze do konca roku 2011 wystarczy wyjazac przynajmniej jedna wizyte u lekarza
ola takiw pisemko trzeba zlozyc na becikowe???
........................................................ .....................................
(pieczęć zakładu opieki zdrowotnej (miejscowość i data)
lub praktyki lekarskiej)
ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE
potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od
10 tygodnia ciąży do porodu, uprawniającą do dodatku z tytułu urodzenia dziecka1)
Pani ...............................................................................................................................................
(imię i nazwisko)
numer PESEL lub nazwa i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość2)
....................................................................................................................................................
zamieszkała:
.................................................................................................................................
(adres zamieszkania)
pozostawała pod opieką medyczną od .............................................. tygodnia ciąży do porodu.
Terminy udzielenia świadczeń zdrowotnych:
1) pierwszy trymestr ciąży - ......................
2) drugi trymestr ciąży - .........................
3) trzeci trymestr ciąży - .........................
.................................................
(pieczątka i podpis lekarza)
______
1) Niniejsze zaświadczenie zgodnie z art. 15b ust. 6 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r.
o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 139, poz. 992, z późn. zm.) stanowi także podstawę uzyskania jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się żywego dziecka.
2) W przypadku kobiety nieposiadającej numeru PESEL.
wyczytalam, ze do konca roku 2011 wystarczy wyjazac przynajmniej jedna wizyte u lekarza
Ostatnio zmieniany: 13 lata 1 miesiąc temu przez madziaska.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #225983 przez Dorciaition
Na to szpitalne w ogóle nie patrzała. Mówi, że na poprzednim usg była różnica 2 tychodni między brzuszkiem, a główką, a teraz już 3 tyg.0,93- 1,11)
W tych procentach tez nie do końca.
FL/AC 23,38% (20,0-24,0%)
FL/BPD 69,03% (71,0- 87,0%)
FL/HC 20,03% (19,03-23,31%)
HC/AC 1,17 (0,93- 1,11)
Jak porównuje ze szpitalnym to tam Ac jest 278, a na usg po 2 tyg 280, wiec prawie nic nie urosło.
No zobaczymy. Liczę na to, że w szpitalu powiedzą co innego
W tych procentach tez nie do końca.
FL/AC 23,38% (20,0-24,0%)
FL/BPD 69,03% (71,0- 87,0%)
FL/HC 20,03% (19,03-23,31%)
HC/AC 1,17 (0,93- 1,11)
Jak porównuje ze szpitalnym to tam Ac jest 278, a na usg po 2 tyg 280, wiec prawie nic nie urosło.
No zobaczymy. Liczę na to, że w szpitalu powiedzą co innego
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #225986 przez Dorciaition
HC to obwód główki chyba Pocieszam się też tym, że u Kimy była ogromna różnica- 1 kg w ciągu jednego dnia
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #225997 przez Aleksandra
Madziaska ale to lekarz ma wystawic tak? Tylko teraz jest pytanie: Do 8 tyg prowadził mnie mój gin, później poszłam do tego konowała a od 29 tc prowadziła mnie lekarka ode mnie z miejscowości. Który lekarz mi to wystawi> Chyba ten ostatni może nie? <Muszę się dowiedziec. Włąśnie Zbyszek wysłał mi esa, że z becikowym nic nie załatwił, bo musi byc pesel małej i mój dowód osobisty. Na szczęscie pesel czeka na nas w moim urzedzie w wawie
- anyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- anyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona