BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #226021 przez Dorciaition
Anyanka a teraz nic Tobie nie mówią o tej hipotrofii? Pewnie jej nie ma. Gdyby było podejrzenie to wysłaliby Cię do szpitala. Pojeb...to :angry:

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #226029 przez [email protected]
ehhh
dziewczyny, no same sie nakręcacie no!!!
najpierw wizyty u roznych lekarzy, teraz porownywanie wynikow
w taki sposob bedziecie sie doszukiwac problemow i zamartiwac jeszcze bardziej!
gdyby był problem z rozwojem dziecka, lekarz niezwłocznie poinformowałby Was o tym
a jesli nie zgadzają Wam się tylko wymiary-to to jest normalne!
kazdy wygląda inaczej i ma inną budowę ciała
uwierzcie, gdyby to dotyczyło rozwoju czy zdrowia dziecka-już dawno lezalybyscie na specjalnym oddziale, sprawdziliby każdy milimetr dziecka i poinformowali czy jest jakas wada czy nie
13 lata 1 miesiąc temu #226031 przez vestusia
Luska, Ty coś ostatnio naprawdę marnie sypiasz. Jak pamiętam, byłaś jedną z nielicznych, które przykładały głowy do poduszek i zasypiały. A ostatnio u Ciebie coraz gorzej ze snem :laugh:
No i faktycznie, przydałoby się Ciebie palnąć za to wkręcanie sobie złych rzeczy :laugh: Wszystko jest dobrze, a dobre odżywianie na pewno nie zaszkodzi :) Mimo wszystko musisz o siebie dbać :)

Masz rację Sarna z tymi pomiarami. Każdy lekarz robi je po swojemu i widzi to na swój sposób. Jedni nawet są pewni, jak w Twoim przypadku, a potem okazuje się zupełnie inaczej. Tak więc nie ma się co dołować tymi wymiarami, bo na pewno urodzimy zdrowe dzieciaczki i potem będziemy złe na siebie, że dałyśmy się tak nakręcić.

Biedna Kima. Chociaż wiecie, ostatnio też było tak, że miała już rodzić i wszystko się uspokoiło. Ja tam stawiam, że ona będzie zaciskać nogi mocno, dzidzia nie będzie chciała wyjść i zobaczycie, że jeszcze kilka z nas zdąży urodzić zanim ona się wypakuje :D

Madziaska, ja ostatnio też myślałam o tym usg jak to jest u Ivy. I powiem szczerze, że podziwiam ją w sumie, bo generalnie chyba miała je raz robione i raz stwierdzono, że to dziewczynka. A jakby się lekarz pomylił? He, He, He :D U nas jednak co wizyta usg i powiedzmy, że jak dotąd płeć dzieci się nie zmieniła, ale jednak zawsze jest ta nutka niepewności. Bo to tylko sprzęt, który może się mylić :D

Olcia cieszę się, że doszłyście z Natalką do porozumienia z tym karmieniem i wychodzi Wam to coraz lepiej :)

Batmanik ha, ha, ha :P Dobrze, że w aucie zorientowałaś się z tym makijażem He, He, He :D

Z tym becikowym to na szczęście chodzę do tego swojego lekarza, bo jakbym jednak zmieniła i miała do niego wrócić po to zaświadczenie, to chyba bym się pochlastała.

Z tymi wymiarami dzieciaczków to tym bardziej jestem pewna, że lekarze mierzą po swojemu, każdy inaczej i czasami wychodzą dziwne rzeczy. U Anyanki też widać w jednym szpitalu tak, w drugim inaczej. Dorcia, pójdziesz do szpitala i mam nadzieję, że wyjaśni się to raz na zawsze. Bo oszaleć można a przy okazji zejść z tego świata na zawał. Tylko niepotrzebne stresy. Będzie dobrze, zobaczysz.

Ja byłam w pracy zawieźć L-4, pogadałam z koleżankami, potem pojechałam zjeść obiadek, małe zakupy no i odebrać przesyłkę z poczty. Śliczne ciuszki. Zaraz porobię zdjęcia i Wam wrzucę, a co. Tak dla pocieszenia oka. To chyba ostatnie zakupy jak na razie :D (a przecież od powrotu do mamy obiecywałam, że nic więcej nie kupię, a jednak kupiłam) :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 miesiąc temu #226040 przez Dorciaition
Dobra Dziewczyny już siedzę cicho, nie nakręcam się i Was przy okazji. Już nie długo wszystko się wyjaśni.

Mnie się wydaje, że Kimy Kubuś czeka do listopada ;)

Vestusia rób, rób foty :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Alanek[*] :(
13 lata 1 miesiąc temu #226052 przez [email protected]
czekamy na foteczki!!!
ja dzis wymyłam głowe ogoliłam co trzeba i wieczorem stane przed obiektywem hahahah
bo wczoraj wyglądałam jak zakurzomy misiek bardziej i stwierdziłąm ze fotek z tego nie będzie -oj nie! :P
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #226069 przez vestusia
No to ostatnia (jak na razie) paczka zakupów dla Zuzi :)

Dresik:

Sweterek:

To dostałam gratis:

13 lata 1 miesiąc temu #226081 przez anyanka
Sarna ja nie porównuję wyników :) tylko chciałam Dorcię uspokoić :) tylko nie wiem czy mi się udało... A wiadomo co sprzęt i co lekarz to inna opinia, niestety..
A lekarzy miałam różnych bo mnie babka która prowadziła moja ciążę zrezygnowała z prowadzenia jej i przez to trafiłam na lekarzy ze szpitala w Pruszkowie którzy zaczęli mi wmawiać że dziecko ma hipotrofię bo jest 3 tyg młodsze od ostatniej miesiączki, po za tym kazali mi znaleźć sobie innego lekarza do prowadzenia ciąży bo oni nie chcą brać odpowiedzialności za moją ciążę, itd. Ponieważ miałam braki w karcie ciąży to sie zapisałam do innego lekarza który też gadał co innego co widać na ostatnim usg, ale zrezygnowałam z chodzenia do niego bo już miałam dosyć lekarzy. A teraz jestem w szpitalu w Warszawie tylko dlatego ze zamierzam w nim rodzić a nie w Pruszkowie mimo że ten jest blisko mojego domu. To chciałam mieć dobrą opiekę przy porodzie i zeby potem moje dziecko miało bo w tam tym nie wiadomo co by było... A ja chcę być spokojna,że maluch jest w dobrych rękach :)
Ja następnym razem jak będę w ciąży to zamierzam chodzić do przychodni tej w której niestety mi nie wyszło prowadzenie ciąży, bo posłuchałam się rodzinki zamiast samej siebie i mam do siebie o to pretensje

Vestusia jakie fajne sukienunie :)
13 lata 1 miesiąc temu #226092 przez anyanka
Dorcia tak a pro po Twojego pytania, lekarze w tym szpitalu w Pruszkowie cały czas uważają że mały ma tą hipotrofię i nawet w pon nie wiem czy to pisałam lekarz stwierdził że może sie nawet okazać że mały jest więcej młodszy niż tylko o te 3 tyg :ohmy: :ohmy: :ohmy: Wtedy sie wkurzyłam :angry:
13 lata 1 miesiąc temu #226118 przez luska
hej laseczki

Sarna nie no pewnie , ze nic z tych rzeczy , ale wiesz u mnie zaraz wszytko siada i nadal siedzę i się martwię , ze cos będzie nie tak.wiem jestem głupia ale sie boje .Chyba pojedziemy na dodatkowe usg.Wysiądę z tej niepewności :S

No racja Madziu były by trzy.Na których lekarz by poinformował pewnie zdawkowo co i jak i człowiek był by zdrowszy B)

Eh To Kimie synek robi psikusy ;) No oby się jak najszybciej zdecydował , bo najgorsze jak się człowiek nastawi , ze to już a masz tu babo placek hehehe :silly:

Batmanka dobre , dobre hehe no ale zauważyłaś gorzej by było jak ktoś w koncu by ci uwagę zwrócił ;)

Docia ja bym poszła w środę w pon to pewnie cie oleją , bo od dziś jest"długi weekend" połowy pewnie nawet nie będzie z personelu.W każdym razie ja bym poszła 2.Ale warto iść właśnie dla samej kontroli i pewności , ze wszytko jest oki.Poza tym masz możliwość rozwiania wszystkich wątpliwość na bieżąco :) No i dokładnie sie zgadzam , ze ciąże nie zawsze można nazwać "pięknym okresem". Eh powiem wam , że psycha mi już siada.........znowu pewnie wyląduje na jakiś uspokajaczach jak z Olem :S Właśnie zaczyna sie od gorszego zasypiania , coraz gorsze samopoczucie , wmawianie sobie nie wiadomo czego (no ale jak mam sobie nie wmawiać)I cały czar optymizmu prysł :(

Ola super , że się udało i podajesz małej cyca :lol: No i tak cie podziwiam , że tyle odciągałaś a w końcu i z cyca mała ładnie je .no to tylko oby tak dalej :laugh:

Vestusia słodkie te ciuszki , no a sukienuszki to wymiatają :kiss:

Ale patrz
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #226123 przez [email protected]
Boze! to jest dla mnie niewyodrazalne zeby lekarz odmowil prowadzenia ciazy czy cuś
przeciez to jest nieludzkie i niezgodne z etyką lekarską!!!
no chyba ze w prywatnym gabinecie...ale do jasnej ciasnej jak moze sie bac odpowiedzialnosci jezeli juz jest stwierdzone zejest cos nietak......co za ciule!!! i tyle powiem
Aniu wspolczuje bo nerwowka zapewne to ogromna!
Vestus ciuszki cudaśne!
...JA CHCE COOOORKEEEE!!!
ale jest ok...jakk w trzeciej ciazyokaze sie ze to znowu chłopak-wtedy sie wkurze:P
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #226124 przez luska
No to jak już wrzucacie ostanie zakupy to ja tez wrzucam , fakt , ze reszta leży już w szafkach i mi się nie chce ;)

Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #226125 przez [email protected]
pewnie Luska jak ci baba nie zrobila usg i stwierdza cos tam cos to z czym do ludzi?!?
zrob usg i będziesz spokojniejsza
a tu na pocieszenie coś obrzydliwego ale i przekomicznego, coś co podesłałą mi przed chwilą ciężarna kolezanka heheh
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #226131 przez luska
Sarna usg miałam :P
13 lata 1 miesiąc temu #226132 przez luska
Nic obrzydliwego sama prawda :P
13 lata 1 miesiąc temu #226135 przez [email protected]
dobra...to mi sie już dzewczyny pomieszałyście totalnie haha
ktora z Was ma isc do szpitala w srode?
ktorej lekarka nie zrobiła udg tylko wnioskowała ze starego usg bo jej sprzet jest słaby?
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia