BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #494614 przez x
wiadomość skasowana
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #494672 przez Zuzu19
Kaska a co ja mam powiedzieć jak mam zakazane od 23 tygodnia ? :ohmy:
Też mam plamienia, upławy nawet sama nie wiem co to jest. Czuję w dodatku dalej jeden szew, jak krzywo usiąde to zaboli :angry:

Co do ryczenia. Hm ja ryczę codziennie. Wieczorem. Nic mi nie pomaga... Też nikomu nie powiem dlaczego, a nie daj Boże żeby wtedy ktoś mi dał jakieś kazanie umoralniająco-pocieszające wtedy już rzeka łez. O co chodzi nie wiem.
Najgorsze jest jeszcze to ,że poród mi się śni po nocach... Parę razy obudziłam się z krzykiem :huh:

Jakie macie dla dzieciaczków kremy to buzi na tą zimową pogodę?
W najnowszym wydaniu czasopismu DZIECKO jest cała lista kremów do buźki ale jakoś sama nie wiem jaki kupić... Na razie używam bambino.Ale na te minusowe temperatury wolałabym mieć jakiś bardziej odpowiedni. :)

12 lata 1 tydzień temu #494740 przez ewelka1505
Ja rowniez mam jeszcze plamienia :angry: juz moglo by sie skonczyc... Na szczescie nie mam zadnych smutnych nastrojow :blink:
Zuzu to tak straszny byl Twoj porod??? Ja szczerze mowiac juz nie pamietam tego bolu. Znaczy sie pamietam ze bolalo, ale dla takiego malego cudenka pocierpialabym jeszcze raz. Wkoncu planuje trojeczke :laugh:
A kremik mam z nivea "na kazda pogode".

12 lata 1 tydzień temu #496389 przez Sander
Ale tu u Nas cisza!!! Widać że wszystkie dziewczyny zajęte :silly:

No ja też jeszcze plamię ale tylko troszeczke. tzn teraz ciut bardziej zaczełam i sie zastanawiam czy to może już czasem się miesiączka nie zbliża?? Mineły 4 tygodnie a powinnam dostać 4-6 tygodni po porodzie. A Wy jak?? Już któraś dostała @???

Ja depresji poporodowej juz nie mam ale nieraz są bardzo ciężkie dni... Trudno mi o tym mówić ale czasem magłabym ryczeć całymi dniami... ale jeszcze troche i się wyprowadzimy i będe miała święty spokój!!! Trzeba przetrwać jeszcze rok - dwa ;)

No ja muszę się zaopatrzyć w taki krem... Zuzu to który najlepszy??? Też myślałam właśnie o tym na każdą pogode.

Niestety ale przyplątały się do Nas kolki :( :( Aż tak duzo ich nie ma ale widze jak Izka cierpi.... narazie stosujemy infacol. Byłam dziś u lekarza i zapisał mi jeszcze 4 rózne preparaty, będziemy wszystkiego próbować. Powiedział że można sprawdzić czy lek działa dopiero po 2-3 dniach stosowania. To będziemy sprawdzać!!! A i zapisał jeszcze probiotyk. No i Isia waży 3920 :laugh: Czyli przybrała od wyjścia ze szpitala 860 gram!!! :lol:

Nasza Isia :kiss:

12 lata 1 tydzień temu #496418 przez ewelka1505
A wasze dzieciaczki chetnie smoczek biora? Ja probowalam Poli kilka razy dac, ale nie chce, ma odruch wymiotny i wypluwa heh :silly:

12 lata 1 tydzień temu #496471 przez kaska
No to piszę szybciutko dopóki śpi :)

Krem też mam Bambino i też się zastanawiam jaki mam kupić :P ciężkie wybór, tyle tego jest.

Sander śliczna Iza :kiss: ucałuj ją od cioci :lol:
Co do okresu to podczas karmienia zazwyczaj go tak szybko nie ma. No a ja nadal dzielnie karmie :) Mam nadzieję,że jeszcze troszkę to mleko będę miała

Smoczka nie daję i nie mam takiego zamiaru. Ciekawe jak długo będę taka dzielna hehee :P Nie chcę go przyzwyczajać. W szpitalu też mi mówili,że dopóki się karmi naturalnie to nie trzeba dawać :)

Widzę,że mój Klusek tyje tu najwięcej. w 3 tyg i chyba dni to miał już 4100 a to 1200 więcej od wyjścia ze szpitala :laugh: ale co się dziwić jak on ciągle je i je :ohmy:

Zuzu co do tych humorków to łączę się z Tobą w bólu :kiss: Mam identycznie :dry: I nawet szew też czuję i ciągle ze mnie wypadają. Ciekawe ile to tak jeszcze. Niedługo do ginekologa, obym sie do tego czasu zagoiła. No bo ile można !!

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #496543 przez ewelka1505
Ja rowniez karmie tylko i wylacznie piersia :) pokarmu mam tyle ze czasem sie ze mnie poprostu leje heh Dodatkowo tez odciagam, zeby miala podawany moj pokarm jak na uczelnie jade.
Moja niunia tez ladnie przybiera, w szpitalu i ostatnio na wizycie pediatra mowili ze bardzo ladnie przybiera na wadze :) tydzien temu miala 4380g, najnizsza masa wynosila 3320. Teraz na spokojnie 4,5 kg ma, albo i wiecej :silly: taka z niej bułeczka fajna, smieje sie ze ma juz podwojny podbródek, a mi juz coraz ciezej ją nosic :silly:
Od wczorajszego wieczoru mam czyste wkladki, nic ze mnie nie leci :) wiec mam nadzieje ze to juz koniec, no ale zobaczymy B)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #496744 przez ewelka1505
A tu moj "podwojny podbródek" :silly:

12 lata 1 tydzień temu #496865 przez Baasiuniaa
U nas depresji brak:) wręcz odwrotnie..pełno energii, radość itd więc super.

Smoczek- też odruch wymiotny, ale już sie uczy hehe i powoli załapała o co chodzi.
mam spokój przynajmniej przy zasypianiu i nie musimy Klarci lulać na rękach.

Plamienie- zauważyłam ze prawie nie mam, ale zawsze po laktatorze poleci...pewnie macica się jeszcze obkurcza.

Sander od kiedy ten infacol można podawać? bo mała czasem się pręży...

Dzisiaj przychodzi pediatra na pirerwsza wizyta, bo nie chce do osrodka zdrowia jechac gdzie full choryuch teraz jest.
Na domowej wadze mała ma 3500 około, a ze szpitala wychodziłyśmy 3280, więc fajnie. Raczej nie jest obżartuszek:)

12 lata 1 tydzień temu #497033 przez Zuzu19
Mój Maciek bez smoczka nie umie żyć. Dostał go już w drugiej dobie życia. On musi non stop ssać. Na początku myślałam,że to nieustanny głód. Ale on ma po prostu taką potrzebę. Miałam go wychować bez smoczka . :( Niestety z nim nie ma negocjacji…

U mnie była kolka raz. Od razu pojechałam do apteki i kupiłam probiotyk BioGaia. . 20 minut później była błoga, upragniona cisza… :)

Co do kremu. Jeszcze nie kupiłam, muszę się wybrać do Rossmana, popatrzeć, powąchać
Ale biorę dwa pod uwagę: PENATEN BABY- krem chroniący przed zimnem i wiatrem , cena 16zł; MUSTELA BEBE COLD CREAM- cena 25 zł… musze powąchać :silly:

Ewelka- tak , mój poród to dla mnie horror, ale to chyba mi przejdzie…?
Faktycznie bułeczka z Twojej Poli. :) Ale dobrze, niech przybiera na wadze, bd miała silniejszy organizm :blink:

Co do karmienia ja już bym chciała przestawić się całkowicie na MM. Dokarmiam Maćka nim przynajmniej raz dziennie. Cycki mnie nie nie bolą, sutki mają chwilę na regenerację a ja jestem spokojniejsza gdy wiem ile zjadł i że dostał w butli witaminki :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #497177 przez gorla
sander Isia słodka :kiss: ja już nie plamię, wkońcu już nie muszę nosić wkładek, też mam krem na każdą pogodę, ale zdaje mi sie ze maja jest uczulona na szampon Nivea i teraz nie wiem czy uzyc kremu nivea do buzki

kaska ja też nie daję smoka i nie zamierzam , podobnie jak u Was raz próbowałam w chwili kryzysu ;) i Majka wypluła z odruchem wymiotnym. Oliwce tez nie dawałam.

Ja chcę jeszcze przed świętami załatwić gina

Dziewczyny co sądzicie o termometrze bezdotykowym??
allegro.pl/bezdotykowy-laserowy-termomet...ien-i2839907901.html

U nas kolek nie ma jako takich, w sumie nie wiem czy to kolki, bo Oliwia miała takie kolki że głowa mała, co 2 dni po 5 godz. wieczorem płakała non stop nic nie pomagało

U mnie nie ma depresji za to jestem mega nerwowa, dziś sie tak pożarłam z męzem, myślałam ze go uduszę :angry: :angry: :angry:

Mąż dziś choinkę przytargał :lol: narazie czeka na dworzu tzn. choinka nie maż :silly: ozdoby mamy na strychu a tam grasuje szczur i ni huhu sama tam nie wejdę :S

ewelka Polka jak słodko śpi :lol: wszystkie nasze listopadowe szkraby są śliczne i kochaniutkie :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 1 tydzień temu #497217 przez ewelka1505
A my juz zalatwilismy chrzest, bedzie w pierwszy dzien swiat ;) wygonimy diabelka :p tyle ze zalatwilismy w innej parafii niż nasza, bo u nas zyczyli sobie 500 zl, wiec poszlismy do dawnej parafii mojego meza bo tam jest co łaska, dajesz stowke i są happy ;p

12 lata 1 tydzień temu #497221 przez ewelka1505
A i choinke mam juz ubrana od mikolajek ;p

12 lata 1 tydzień temu #497423 przez Baasiuniaa
My właśnie nasza choinkę dzisiaj ubraliśmy :)

12 lata 1 tydzień temu #497477 przez Sander
Ewelka ta Twoja córunia to twoje przeciwieństwo - Ty chodzinka ona pultasek :kiss: :silly: - oczywiście w pozytywnym znaczeniu!!!!

No my tak jak Zuzu ze smoczkiem się nie rozstajemy, bo Iza ma bardzo silny odruch ssania, już w szpitalu mówili na nią "cycolinka" bo cały czas na piersi. No i to bardzo ułatwia zasypanie :)

My tradycyjnie ubieramy choinke albo w wigillie albo dzień przed. Chociaż w tym roku może przed weekendem , bo w sumie można by nawet zacząć świętować tzn odpocząc już od soboty. Nasze pierwsze świeta w trójke :lol: :kiss: :lol: :kiss: Jakby mi ktoś powiedział rok temu że te święta będą z dzieckiem to bym go wyśmiała!!! Może za rok, a napewno za dwa będą święta już w naszym domku!!!!!! :lol:

Gorla ten termometr całkiem całkiem, tez myślałam o kupnie takiego ale jak byłam w sklepie to kosztował 100 zł więc stwierdziłam że to przesada, ale 50 to może jeszcze :)

No i słuchajcie te kolki jakoś przeszły!!!!!! Nie wiem czy od tego infacol czy od tego że odstawiłam herbatkę koperkową (z proszku). No i kupiłam delikol i podaje też na wszelki wypadek, oby to się utrzymało. I probiotyk też dostałam :) Więc musi być dobrze!!! No i kupki też częściej robi, więc może ją te jelitka bolały tez od tego.
Infacol podaje się od miesiaca, ja podałam jak miała 3 tyg 5 dni. A ten delicol to od urodzenia i espumisan w kroplach też od miesiąca.

Ale tan czas leci.. a półtora miesiąca temu jeszcze większośc w ciąży chodziła... :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka