BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

11 lata 11 miesiąc temu #508160 przez ewelka1505

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #509070 przez Sander
Ewelka jaki aniołek!!! Super wyglada z tym uśmieszkiem!!

U nas święta ciężko mineły... moja mama od 20.12 jeżdziła od szpitala do szpitala... (a mieszkamy jeszcze u rodziców) i ostatecznie 24.12 przyjął ją na oddział trzeci szpital!! Szczerze mówiąc bałąm się że umrze... i to były pierwsze święta bez niej... bo w szpitalu będzie napewno do sylwestra a dalej nie wiadomo... co ciekawe Isia dokazywała 21 i 22 .12 że nie mogłam nic zrobić!! Wyobrażcie sobie że 22 nie spała od 9tej do 22.30!!! tzn miałą w tym czasie cztery drzemki po 20 minut. Miałam już dość wszystkiego... Nic nie zrobione na święta... i nic nie dało się zrobić... bo ciągle byłam przy niej, musiałąm tez zająć się mamą...achhh... no i pierwszy raz przygotować wigilie i co gorsze wszystko ugotować! Za to 23.12 Isia spała większośc dnia i mogłam posiedzieć w kuchni, z resztą mąż mi dużo pomógł i przygotowałąm pierwsza wigilie :) Co prawda były niedociągnięcia typu a mało soli w zupie no i nie było tak posprzątane jak być powinno... ale i tak byłam z siebie dumna!! Z 23/24 spałam dosłownie 3h bo poszłam spać o 00,30 a o 3,30 obudziła się Isia, no a potem już się nie kładłam bo już była akcja z mamą i pogotowiem... Co za osły pracują w tych szpitalach!!!!!!!! Wszystko zalezy na jaką zmiane się trafi!! W ramach nagrody na ciężką noc Isia z 24/25 spała od 22,30 do 7,45!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Więc pozwoliła mi to odespać!!! Jeszcze wczoraj kolejny dzień gości, bo mój tata miał urodziny... Pod koniec dnia stwierdziłam że mam już dość świąt i gości!!!!! Chce poprostu świętego spokoju!!!!!! Żeby mi się nie nudziło to jeszcze mam w sobote kolęde... No ale przynajmniej zaprawię się w boju przed pójściem na swoje :silly: Marze o tym żeby te święta były w późniejszym terminie i żeby było jak kiedyś...

Ja dostałam zasłony, które bardzo chciałam :) Isia dostała komplet śpiochy + bluzeczka i jeszcze jedną bluzeczke z napisem "jedna na milion" :lol: No i kasiorkę!

Tak więc to Nasza "jedna na milion"!!!

A to my:

11 lata 11 miesiąc temu #509194 przez ewelka1505
Sander super wygladacie :) Dwie piekne kobietki :)
Widze ze Twoje swieta troszke nieciekawe, roboty troche mialas... A Twojej mamie zycze szybkiego powrotu do zdrowia :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #510877 przez Sander
Ale tu cisza!!
W końcu odetchłam!!! Nawet mogłam chwile posiedzieć :lol: :lol:

Ewelka a jak ogólnie chrzciny mineły???

11 lata 11 miesiąc temu #510937 przez ewelka1505
Chrzciny wporzadku :) Troche mialam przygotowywania, ale jakos dalam rade. W gotowaniu pomogla mama i tesciowa. Pola grzecznie przespala calą msze, nawet polewanie wodą jej nie ruszylo :silly: Co niektore dzieciaczki sie darly na caly kosciol (bylo ich w sumie 8 do chrztu). No a potem impreza z rodziną, Pola pzekazywana byla z rąk do rąk B) nazbierala kasy, prezentow, wiec moge powiedziec ze impreza udana :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #510966 przez MaLiNaUK
Antos dostal uczulenia na pampersy po zmianie na huggiesy wszystko sie unormowalo.Sander SUPER FOTKI Niunia bardzo do Ciebie podobna :) cichutko na naszym forum,a chcialam zapytac jak u Was z kolkami.pozdrawiam

11 lata 11 miesiąc temu #510999 przez Sander
Z kolkami nie jest tak źle!! Miałyśmy juz względny spokój ale wczoraj niestety się namęczyła... Krzyczała biedna w głos!!! Ewidentnie z bólu... i teraz nie wiem czy to kolki czy co innego... bo na ząbki za wcześnie...

No Ewelka to z głowy!! Pierwsze święto Twojej Niuni :) Ja sobie marze że przekuje Isi uszy na chrzest :)

Malina dobrze że udało Ci sie w pore zareagować z tymi pieluszkami. :)

Nasza Isia chyba ma tą skaze białkową... Taka kaszka jej wyszła na policzkach, potem na całej bużce, brzuszku raczkach a teraz powoli nawet na nóżkach... W poniedziałek idziemy z tym do lekarza...

Pozdrawiam!!

11 lata 11 miesiąc temu #511209 przez kaska
Czesc dziewczyny! :)

ja czytam ciagle ale odp trudno.... nie chce mi sie z komorki a co wlacze laptopa to Kacper jak na zlosc sie budzi... zreszta ile on spi...
Sander Ty masz zlote dziecko!moj w nocy owszem spi ladnie ale w dzien to on tylko drzemki sobie ucina :p nic zrobic nie moge jak sama z nim w domu jestem. nawet ciezko sie wykapac. W zyciu bym wigilii nie przygotowala :)

Sander wspolczuje sytuacji i mam nadzieje ze z mama juz lepiej!:)

my tez mieszkamy z przyszlymi tesciami, dopiero bedziemy brac kredyt i na swoje. oby szybko!!!

no i jeszcze Kacper przez te swieta mi dostal kataru!! wrrrr mielismy isc na szczepienie ale w takiej sytuacji nie da rady i bedzie w nowym roku.
ja tez chora a nic brac nie moge bo karmie :(

kolek nie ma i mam nadzieje ze ich nie bedzie :)

no i bylam u ginekologa, niby sie zagoilam a znowu krwawie... musze badania porobic bo usg nic nie wskazalo, niby nie okres i wwszystko wrocilo do normy ;/ mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

No a swieta jakos minely. Zmeczylam sie nimi strasznie. Od jednej rodziny do drugiej bo kazdy chcial zobaczyc Malego. Prezentow dostal sporo :) troche pluszakow, ubranek, podgrzewacz i kaske :)

aaa no i zdjecia cudne :) bym wycalowala te Wasze pociechy, no ale chora jestem, wiec wycalujcie je ide mnie !!!

no i juz nie pamietam co wiecej mialam napisac....

ps jak tam plany sylwestrowe :D ?

pozdrawiam i sciskam mocnoo!

11 lata 11 miesiąc temu #511254 przez ewelka1505
U nas na szczescie kolek jeszcze nie bylo i mam nadzieje ze nie bedzie :)
Sander mozliwe ze to skaza. Mi doktorka przepisala masc na te krostki i po kilku dniach ladnie wszystko zeszlo.
Malina moja Pola po Huggiesach miala straszne odparzenia, teraz uzywamy Dada z Biedronki i pupcia jest gladziutka, bez zadnych odparzen :silly:
Kaska a moze to juz miesiaczka? Ja juz mialam.
Aco do sylwestra to my planujemy domowke u nas, tak bedzie najwygodniej z dzieckiem :blink:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #511414 przez Zuzu19
U mnie była jedna, jedyna kolka, na szczęście, mam nadzieję,że pierwsza i ostatnia !!!

A na sylwka uzbierałam 3 butelki Karmi. Może polsat, może tvn?? :lol:

Ewelka też trafiłaś na te limitowane Dada z Reniferem?? Ja mam je właśnie, Maciek śmiesznie w nich wygląda haha :woohoo:

Mojemu M chyba się zaczyna robić ta ciemieniucha... Skóra mu się łuszczy.
Drugiego szczepienie ale jestem wydygana :silly:

Hm, a ja mam dalej krwawienie :dry: już się zaczynam martwić,że coś jest nie halo a wizyta dopiero 25.01... :huh: I to w dodatku nie u mojego ginekologa bo mój poszedł na urlop do kwietnia :ohmy: idę do jakiejś starej babki... pewnie o antykoncepcji z nią nie pogadam... :dry: wiecie czy inny lekarz ale z tej samej przychodni co lekarz prowadzacy ciążę może wystawić zaświadczenie o becikowe??

11 lata 11 miesiąc temu #511582 przez ewelka1505
Tak, trafilam na te limitowane :) smieszne są :) konczy mi sie opakowanie wlasnie i dzisiaj zakupilam juz rozmiar 3 bo 2 juz przyciasne są :silly:
Na sylwestra tez zakupilam sobie karmi B)
A z tym becikowym to nie wiem, musisz w przychodni wypytac

11 lata 11 miesiąc temu #511693 przez Sander
Dziewczyny tak się w końcu zorganizowałam że miałam nawet czas pozszywać skarpetki mojego R. (bo strasznie je dziurawi :( )

No jutro chyba moja mama wychodzi ze szpitala :lol: :lol:

Byłam dziś w biedronce i też kupiłam te pampersy dada. Oczywiście zaraz je otworzyłam i zobaczymy jak się sprawdza, miałam na samy początki 1, a teraz kupiłam 2. Są mniejsze niż pampers 2 ale jeszcze pasują :)

No a sylwestra chyba spędzimy w domu... :( Bo nie mam z kim Małej zstawić no i tak się nic nie wyklarowało z tym sylwkiem więc chyba zostaniemy w domu. Spróbuje ugotować coś dobrego :) Ja już pije alkohol normalnie, bo ju ż w ogóle nie karmie.

Zuzu z becikowym to też nie wiem jak to... no raczej chyba nie ma znaczenia który lekarz wystawi bo przeciez będzie miał twoją karte.

Co do miesiączki to u mnie też ni widu, ni słychu... a ja tu czekam... lekarz mówił że 4-6 tygodnie po cc... a tu 7 mineło... trochę się martwie... no ale zobaczymy...

Na czym polega ta ciemieniucha że się skóra łuszczy???

Czy wasze maluszki się smieją??? Moja już się robi taka fajniutka :lol: i uśmiecha się do Nas!!! A ja się oczywiście wtedy rozpływam!!!

Pozdrawiam!!!

11 lata 11 miesiąc temu #512096 przez kaska
Ewelka ja wlasnie podejrzewalam, ze to okres ale lekarz powiedzial ze to malo prawdopodobne chociaz mozliwe. Badal mnie i robil usg, a podobno na usg byloby widac ze wznowil mi sie cykl.... tylko nie od razu po okresie a ja bylam od razu :/ gdybym krwawila to kazal mi zrobic bHCG z krwi. pytalam sie co to ,to oczywiscie odp ze to badanie zeby zbadac hormon po ciazy. A ze wiem ze on nie lubi straszyc a ja lubie szukac w necie to teraz sie boje i modle zeby krwawienia nie bylo.... No i mam obserwowac sluz bo jak to byl okres to i sluz sie zmienia. oby bylo dobrze

A Ty bylas juz u ginekologa??

Sander super, ze z mama lepiej i juz wychodzi :)

w jakiej cenie sa te dada no i ile szt?chodzi mi np o rozmiar 2. jeszcze jak chodzilam w ciazy to porownywalam ceny i sie zupelnie nie oplacalo ich kupowac bo na to samo wychodzilo :p
no i jak z ich wytrzymaloscia i sztywnoscia? ktos ma porownanie z pampersami?

Zuzu z becikowym bez roznicy ktory lekarz Ci to wystawi bo robi to na podstawie karty ciazy :) nawet od poloznej mozesz to wziac ale z tego co pamietam to do Ciebie nie przychodzila. Nie wiem jak to u Ciebie wyglada, ale mnie lekarz pytal czy mam ten druczek. Na szczescie znalazl sam bo ja oczywiscie nie wiedzialam, ze musze go miec :p:p

no i my tez chyba z polsatem :D zalezy ktora stacja bedzie cos lepszego oferowala :p
powiem Wam, ze i tak bym nie miala ochoty gdzies isc :p

no i jeszcze moj chlop ma 1 urodziny hehe :lol:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #512098 przez kaska
aaa jeszcze Sander pytalas sie o usmiechanie, no juz jakis czas temu zaczal sie fajniej smiac. Teraz juz sobie gadamy: abuuu aguu guu beee aaaa i e. w sumie ciagle " gada" cos nowego :) Pocieszny jest

11 lata 11 miesiąc temu #512127 przez Zuzu19
Ja mam porownanie miedzy orginalnymi pampersami a tymi biedronkowymi. Ale nie w cenach :p dada sa chlonne, nie sa sztywne, nie pecznieja tak bardzo jak orginalne pampersy. Sa jednak mniej rozciagliwe z przodu niz pampersy Pampersa :p ja terraz mam wlasnie duze opakowanie 108 sztuk orginalnych ale je dostalam z Czech, na polskie kosztowaly 70zl. To nie wiele za taka ilosc :D dada 78 sztuk chyba kosztuje 40zl ale nie jestem pewna bo nigdy nie patrzylam, bralam w ciemno :p

wgl wydaje mi sie,ze mnie tam zle zszyli. Boli mnie jak krzywo usiade. A o bezbolesnym wyproznianiu nie ma mowy. Najlepiej jak siedze tylko na jednym posladku czyli jakos sie musze wykrzywiac albo siedziec na krawedzi. Ogladalam tam swoje wnetrze- maaaaasakra!! :(:(:(! Mam nadzieje,ze to efekt powolnego gojenia czy cos i, ze jeszcze to bd w miare wygladalo :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka