- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
U nas święta ciężko mineły... moja mama od 20.12 jeżdziła od szpitala do szpitala... (a mieszkamy jeszcze u rodziców) i ostatecznie 24.12 przyjął ją na oddział trzeci szpital!! Szczerze mówiąc bałąm się że umrze... i to były pierwsze święta bez niej... bo w szpitalu będzie napewno do sylwestra a dalej nie wiadomo... co ciekawe Isia dokazywała 21 i 22 .12 że nie mogłam nic zrobić!! Wyobrażcie sobie że 22 nie spała od 9tej do 22.30!!! tzn miałą w tym czasie cztery drzemki po 20 minut. Miałam już dość wszystkiego... Nic nie zrobione na święta... i nic nie dało się zrobić... bo ciągle byłam przy niej, musiałąm tez zająć się mamą...achhh... no i pierwszy raz przygotować wigilie i co gorsze wszystko ugotować! Za to 23.12 Isia spała większośc dnia i mogłam posiedzieć w kuchni, z resztą mąż mi dużo pomógł i przygotowałąm pierwsza wigilie Co prawda były niedociągnięcia typu a mało soli w zupie no i nie było tak posprzątane jak być powinno... ale i tak byłam z siebie dumna!! Z 23/24 spałam dosłownie 3h bo poszłam spać o 00,30 a o 3,30 obudziła się Isia, no a potem już się nie kładłam bo już była akcja z mamą i pogotowiem... Co za osły pracują w tych szpitalach!!!!!!!! Wszystko zalezy na jaką zmiane się trafi!! W ramach nagrody na ciężką noc Isia z 24/25 spała od 22,30 do 7,45!!!!!!!!!!!!!! Więc pozwoliła mi to odespać!!! Jeszcze wczoraj kolejny dzień gości, bo mój tata miał urodziny... Pod koniec dnia stwierdziłam że mam już dość świąt i gości!!!!! Chce poprostu świętego spokoju!!!!!! Żeby mi się nie nudziło to jeszcze mam w sobote kolęde... No ale przynajmniej zaprawię się w boju przed pójściem na swoje Marze o tym żeby te święta były w późniejszym terminie i żeby było jak kiedyś...
Ja dostałam zasłony, które bardzo chciałam Isia dostała komplet śpiochy + bluzeczka i jeszcze jedną bluzeczke z napisem "jedna na milion" No i kasiorkę!
Tak więc to Nasza "jedna na milion"!!!
A to my:
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Widze ze Twoje swieta troszke nieciekawe, roboty troche mialas... A Twojej mamie zycze szybkiego powrotu do zdrowia
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
W końcu odetchłam!!! Nawet mogłam chwile posiedzieć
Ewelka a jak ogólnie chrzciny mineły???
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- MaLiNaUK
- Wylogowany
- gaworzenie
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
No Ewelka to z głowy!! Pierwsze święto Twojej Niuni Ja sobie marze że przekuje Isi uszy na chrzest
Malina dobrze że udało Ci sie w pore zareagować z tymi pieluszkami.
Nasza Isia chyba ma tą skaze białkową... Taka kaszka jej wyszła na policzkach, potem na całej bużce, brzuszku raczkach a teraz powoli nawet na nóżkach... W poniedziałek idziemy z tym do lekarza...
Pozdrawiam!!
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
ja czytam ciagle ale odp trudno.... nie chce mi sie z komorki a co wlacze laptopa to Kacper jak na zlosc sie budzi... zreszta ile on spi...
Sander Ty masz zlote dziecko!moj w nocy owszem spi ladnie ale w dzien to on tylko drzemki sobie ucina nic zrobic nie moge jak sama z nim w domu jestem. nawet ciezko sie wykapac. W zyciu bym wigilii nie przygotowala
Sander wspolczuje sytuacji i mam nadzieje ze z mama juz lepiej!
my tez mieszkamy z przyszlymi tesciami, dopiero bedziemy brac kredyt i na swoje. oby szybko!!!
no i jeszcze Kacper przez te swieta mi dostal kataru!! wrrrr mielismy isc na szczepienie ale w takiej sytuacji nie da rady i bedzie w nowym roku.
ja tez chora a nic brac nie moge bo karmie
kolek nie ma i mam nadzieje ze ich nie bedzie
no i bylam u ginekologa, niby sie zagoilam a znowu krwawie... musze badania porobic bo usg nic nie wskazalo, niby nie okres i wwszystko wrocilo do normy ;/ mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
No a swieta jakos minely. Zmeczylam sie nimi strasznie. Od jednej rodziny do drugiej bo kazdy chcial zobaczyc Malego. Prezentow dostal sporo troche pluszakow, ubranek, podgrzewacz i kaske
aaa no i zdjecia cudne bym wycalowala te Wasze pociechy, no ale chora jestem, wiec wycalujcie je ide mnie !!!
no i juz nie pamietam co wiecej mialam napisac....
ps jak tam plany sylwestrowe ?
pozdrawiam i sciskam mocnoo!
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Sander mozliwe ze to skaza. Mi doktorka przepisala masc na te krostki i po kilku dniach ladnie wszystko zeszlo.
Malina moja Pola po Huggiesach miala straszne odparzenia, teraz uzywamy Dada z Biedronki i pupcia jest gladziutka, bez zadnych odparzen
Kaska a moze to juz miesiaczka? Ja juz mialam.
Aco do sylwestra to my planujemy domowke u nas, tak bedzie najwygodniej z dzieckiem
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
A na sylwka uzbierałam 3 butelki Karmi. Może polsat, może tvn??
Ewelka też trafiłaś na te limitowane Dada z Reniferem?? Ja mam je właśnie, Maciek śmiesznie w nich wygląda haha
Mojemu M chyba się zaczyna robić ta ciemieniucha... Skóra mu się łuszczy.
Drugiego szczepienie ale jestem wydygana
Hm, a ja mam dalej krwawienie już się zaczynam martwić,że coś jest nie halo a wizyta dopiero 25.01... I to w dodatku nie u mojego ginekologa bo mój poszedł na urlop do kwietnia idę do jakiejś starej babki... pewnie o antykoncepcji z nią nie pogadam... wiecie czy inny lekarz ale z tej samej przychodni co lekarz prowadzacy ciążę może wystawić zaświadczenie o becikowe??
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Na sylwestra tez zakupilam sobie karmi
A z tym becikowym to nie wiem, musisz w przychodni wypytac
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
No jutro chyba moja mama wychodzi ze szpitala
Byłam dziś w biedronce i też kupiłam te pampersy dada. Oczywiście zaraz je otworzyłam i zobaczymy jak się sprawdza, miałam na samy początki 1, a teraz kupiłam 2. Są mniejsze niż pampers 2 ale jeszcze pasują
No a sylwestra chyba spędzimy w domu... Bo nie mam z kim Małej zstawić no i tak się nic nie wyklarowało z tym sylwkiem więc chyba zostaniemy w domu. Spróbuje ugotować coś dobrego Ja już pije alkohol normalnie, bo ju ż w ogóle nie karmie.
Zuzu z becikowym to też nie wiem jak to... no raczej chyba nie ma znaczenia który lekarz wystawi bo przeciez będzie miał twoją karte.
Co do miesiączki to u mnie też ni widu, ni słychu... a ja tu czekam... lekarz mówił że 4-6 tygodnie po cc... a tu 7 mineło... trochę się martwie... no ale zobaczymy...
Na czym polega ta ciemieniucha że się skóra łuszczy???
Czy wasze maluszki się smieją??? Moja już się robi taka fajniutka i uśmiecha się do Nas!!! A ja się oczywiście wtedy rozpływam!!!
Pozdrawiam!!!
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
A Ty bylas juz u ginekologa??
Sander super, ze z mama lepiej i juz wychodzi
w jakiej cenie sa te dada no i ile szt?chodzi mi np o rozmiar 2. jeszcze jak chodzilam w ciazy to porownywalam ceny i sie zupelnie nie oplacalo ich kupowac bo na to samo wychodzilo
no i jak z ich wytrzymaloscia i sztywnoscia? ktos ma porownanie z pampersami?
Zuzu z becikowym bez roznicy ktory lekarz Ci to wystawi bo robi to na podstawie karty ciazy nawet od poloznej mozesz to wziac ale z tego co pamietam to do Ciebie nie przychodzila. Nie wiem jak to u Ciebie wyglada, ale mnie lekarz pytal czy mam ten druczek. Na szczescie znalazl sam bo ja oczywiscie nie wiedzialam, ze musze go miec :p
no i my tez chyba z polsatem zalezy ktora stacja bedzie cos lepszego oferowala
powiem Wam, ze i tak bym nie miala ochoty gdzies isc
no i jeszcze moj chlop ma 1 urodziny hehe
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
wgl wydaje mi sie,ze mnie tam zle zszyli. Boli mnie jak krzywo usiade. A o bezbolesnym wyproznianiu nie ma mowy. Najlepiej jak siedze tylko na jednym posladku czyli jakos sie musze wykrzywiac albo siedziec na krawedzi. Ogladalam tam swoje wnetrze- maaaaasakra!! ! Mam nadzieje,ze to efekt powolnego gojenia czy cos i, ze jeszcze to bd w miare wygladalo :/