BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 11 godzin temu #506182 przez kaska
czytam Was ciagle ale jak tylko chce cos napisac to Kacper sie budzi!Lobuz :p

Zuzu karmie piersia, ale jem wszystko na co mam ochote:) kapusty kiszonej nie lubie, zreszta fasolki tez nie wiec nie mam problemu :p mam ochote na ogorki kiszone ale boje sie sprobowac. Nawet kukurydze jadlam :D no oczywiscie wszystko z rozsadkiem. pizzy 2 kawalki sprobowalam i tez malemu nic nie bylo. No ale jednego czego nie moge jesc to moich ulubionych kangusow :(

ktos jeszcze karmi piersia czy wszystkie przeszlyscie na mm???
bo tak sie wlasnie zastanawiam, pisalyscie o podawaniu plynow, tylko po co? no chyba ze przy mm jest to wskazane ???

Kacper w pon wazyl 4630 i jak tak szybko bedzie przybieral to nie wiem kto go bedzie nosil :p

no i po swietach idziemy na szczepionke

bylyscie sprawdzac dzieciaczkom bioderka?my musimy pieluchowac...

Sander ja cxesto lapie takie doly, ze brzydko wygladam itp itd i chyba sie w tym utwierdzam bo zaniedbalam sie ostatnio :/

przepraszam za bledy ale pisze z tel

pozdrawiam i piszcie co u Was!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 godzin temu #506258 przez ewelka1505
Kaska ja rowniez karmie tylko i wylacznie piersia :) moja kluseczka juz ponad 5 kg wazy i nie ukrywam ze coraz ciezej mi ją nosic. Do tej pory tez jadlam wysztko na co mialam ochote no ale niestety zsypalo jej ostatnio buzke bardzo. Bylo podejrzenie skazy bialkowej wiec ograniczylam nabial bo w sumie sporo go bylo w mojej diecie, codziennie mleko jogurcik ser. Teraz juz jest poprawa i Pola wyglada o niebo lepiej :silly: na szczepionke wybieramy sie po nowym roku, a w sprawie badania bioderek bede dzwonic po swietach i umawiac sie na wizyte.

12 lata 7 godzin temu #506286 przez YummyMummy
hej:D ja tez tylko piersia karmie i nie dopajam niczym, bo jest to nadzwyczajnie niepotrzebne ;)
Wczoraj bylysmy juz na badaniu usg i mamy udac sie na konsulatacje do ortopedy zeby ta dysplazje wykluczyc.
A szczepienie juz zaliczone we wtorek, wzielam ta skojarzona szczepionke zeby traumy nie bylo;)
Jesli chodzi o dola z powodu wygladu, to wydaje mi sie,ze ja mam non stop:P pozostaje nadzieja, ze w koncu sie to poprawi kiedys..
A dzis dodatkowy dol,bo zauwazylam krew w stolu, najprawdopodobniej pojawily sie hemoroidy :( juz zapisalam sie do proktologa, mam nadzieje,ze szybko uda sie wyleczyc. Myslalam,ze juz sie skonczyly wszystkie komplikacje okoloporodowe:/

Obawiam sie,ze do swiat nie uda mi sie juz zajrzec, wiec zycze Wam wszystkiego NAJ :D!

12 lata 6 godzin temu #506294 przez Zuzu19
Mi pediatra mówiła,że przy MM trzeba dawać coś do picia. Ja podaję herbatkę z rumiankiem i meliską. :) Ja dokarmiam raz , dwa razy dziennie bebilonem. Dobre jest te mleko , słodkie :silly:

Hm to widzę,że tylko ja jestem taka wydygana co do posiłków :woohoo: Boję się,że bd kolka czy jakaś wysypka czy nie wiem co jeszcze ...

Kaska co to znaczy pieluchować?? Ja na biodra idę 16.01 a 2.01 idziemy na szczepienie. :)

Teraz Maciek śpi... Ha ha ha on chrapie!! i to głośno jak dorosły człowiek :lol:

12 lata 5 godzin temu #506327 przez kaska
Zuzu mi ortopeda powiedzial ze maly urodzil sie z lekkim niedorozwojem bioderek, wyszlo na usg. dlatego na zwykla pieluche nakladasz tetrowa na szerokosc bioder. wczesniej pieluchowalo sie wszystkie dzieci teraz niby nie trzeba ale ortopeda powiedzial ze wiekszosc dzieci sie z tym rodzi. poczytaj sobie o tym bo ja pisze jak zwykle z tel wiec ciezko cos skleic :p

no ja karmie tylko naturalnie wiec nie daje nic do picia:)
Zuzu pamietaj ze mm mozna dziecko utuczyc wiec ostroznie :p takie dobre :) no i po nim dziecko moze miec kolki :
/ kapuste i warzywa wzdymajace bym sobie odpuscila na Twim miejscu :p

Ewelka co do wysypki to polozna mi mowila ze moga wyjsc hormony matki wiec moze to to? chociaz jak Ci lekarka mowila i ograniczylas nabial to zapewne skaza :p chyba wie co gada :)

Yummy zdrowka zycze :)!

zuzu a nos mu czyscilas ? moze dlatego chrapie :phehe

jak Wasze wozki sprawdzaja sie w taka pogode???

12 lata 4 godzin temu #506343 przez ewelka1505
A wogole wczoraj mialam plamienie a dzisiaj juz krwawienie wiec to chyba juz miesiaczka??? Bo juz prawie 2 tyg nic ze mnie nie lecialo. A podobno jak sie karmi piersia to okres pojawia sie po kilku miesiacach albo i dopiero po zakonczeniu karmienia. Wiec nie wiem czy to juz normalna miesiaczka??? Bo tak wyglada... :unsure:

12 lata 4 godzin temu #506345 przez Zuzu19
Kaska nos czysty :lol: Tylko buzia otwarta była i jakoś mu się tak chrapało. :D
Maciek nie jest tzw. żarty. Ja wieczorami nie mam pokarmu. A znów w nocy nawał... Jakoś tak dziwnie. Ale on nie bd " upasiony" , na dwóch brodach się skończyło. :silly:

Pierogów z kapustą i grzybami na pewno nie ruszę w tym roku :lol: Ale barszczyk, nie wiem czy uda mi się oprzeć ... :(

Mój laret, wózek, sprawdza się znakomicie :) nie blokuję się w śniegu i to najważniejsze. Tylko jak ja Maćka zapakuje w kombinezon i taki śpiworek z owczej wełny to już on się nie może ruszyć :silly: Gondola mogłaby być troszkę szersza :blink: Ale przynajmniej wiatr nie hula po niej ha ha :woohoo:

11 lata 11 miesiąc temu #507193 przez kaska
Dziewczyny Wesolych Swiat!!!! :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #507288 przez ania1985
Wesolych i spokojnych swiat. nasze pierwsze swieta z naszymi skarbami. buziolki

11 lata 11 miesiąc temu #507410 przez Zuzu19
Święta, święta i po świętach :woohoo:
Pochwalcie się dziewczyny co dostałyście Wy i Wasze Maleństwa :kiss:

Ja dostałam gotówkę i zestaw kosmetyków do pielęgnacji dłoni i ciała :side:
A Maciejek dostał karuzelę grającą do łóżeczka i grzechotkę-gryzaczek wieloelementowym oczywiście z motywem samochodowym :P

Nic nie jadłam z wigilijnych potraw, skusiłam je jedynie na śliwkę w occie, uwielbiam :woohoo:

Pokażcie jak ubralyście dzieciaczki :lol: :lol:
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #507484 przez gorla
Spóźnione życzenia Bożonarodzeniowe :)

Mnóstwo ciepła i radości,

Niechże w Waszym domku zagości,

Na wigilijnym stole jedzenia wszelakiego,

I picia wybornego.

Niech pieniądz wam szeleści,

A miłość niech was w życiu pieści.

Maja w Wigilie dawała czadu prawie nie spała, gdyby Oliwia jej nie bujała wigilii by nie było. Nawet nic nie zjadłam , bo nie miałam kiedy, mąż wrócił o 18 z pracy.. chory :dry: tyle co Maje popilnował to szybko podsmażyłam rybe i reszte. Wigilia była o 19.30
Ale dzieciaki tzn. Oliwia :lol: zadowolona z prezentów także święta udane

U nas było sporo prezentów, bo od moich i Marka rodziców, od moich dziadków cioci i kuzynów, i rodzeństwa. Ja dostałam głównie ciuchy i kosmetyki. Maja ciuszki ( sukienki rajstopki buciki opaski i czapki, kombinezon) lampkę grająca z projektorem (od przyszłego chrzestnego)

A to moje córcie
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #507496 przez chłopek
gorla Maja ma czadowe włosy

11 lata 11 miesiąc temu #507510 przez MaLiNaUK
Mam nadzieje ze Swieta sa dla Was rodzinne i cieple. My tu w Uk sami,ale dobrze ze Maz ma wolne.Ewelka to miesiaczka pewnie, ja dzis tez dostalam. A to ze karmisz piersia tego nie wyklucza:) wszystko w normie.Pozdrawiam

11 lata 11 miesiąc temu #507520 przez Sander
Dziewczyny spóżnione ale szczere:

Wesołych świąt, pomyślności, pociechy z naszych kruszynek i spełnienia marzeń!!!!!!!!!

U mnie nie wesoło.... :( Wszystko Wam napisze jak będe miała chwile... Na szczęscie nie tyczy się to naszej Isi!!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #508147 przez ewelka1505
Ja dostałam pod choinke kosmetyki i kapcie heh, Pola troche zabawek, mate edukacyjna. Wpierwszy dzien swiat byl chrzest wiec Pola nazbierała też sporo kaski :silly:
A taka była szczęśliwa w kościele

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka