- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- hopeforlife
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hopeforlife
- Wylogowany
- gaworzenie
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hopeforlife
- Wylogowany
- gaworzenie
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dolores181
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Milego dnia.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Lusieńka, też nie mam obiekcji przed robieniem zakupów w lumpkach, szczególnie tych najmniejszych ciuszków, bo one często są wcale nie noszone, albo bardzo mało, bo dzieciaczki szybko wyrastają. A swoją drogą dobrze, że nam się jeszcze udało zrobić zakupy zanim wejdzie większy VAT na te niemowlęce fatałaszki.
Czekam na przesyłkę ze sklepu internetowego, niestety dojdzie dopiero po sylwestrze, a do kupienia został nam już tylko wózek i to też zostawiamy sobie na styczeń. A i staniki do karmienia jeszcze muszę kupić.
A torby do szpitala mam już popakowane, 3 duże reklamówy (zgodnie z beznadziejnymi wytycznymi z mojego szpitala) i na każdej jest przyczepiona karteczka co jest w środku, żeby mężu się nie pomylił i np. do porodu nie zabrał mi ciuszków i pieluch hi hi. Zostało mi tylko dopakować kosmetyki tj żel pod prysznic, szampon, szczotkę do włosów, szczoteczkę i pastę do zębów, ale to będę pakować tuż przed wyjściem, bo nie chce mi się kupować drugiego zestawu specjalnie do torby.
Anuskka problemy trawienne to norma, a to dlatego, że układ pokarmowy został przesunięty do góry przez powiększoną mocno macicę. Taki urok ciąży i już, trzeba przetrwać, wiem, co czujesz, zgaga to mój dzień powszedni teraz
Hopeforlife, jeżeli tak mocno odczuwasz ból w dolnej części, to przy kolejnej wizycie niech twój lekarz sprawdzi, czy szyjka macicy Ci się nie skróciła za bardzo, bo taki ból może o tym świadczyć
Zaczynam dziś ostatni 9 miesiąc ciąży aaa to już prawie koniec. Chyba zaczynam się trochę denerwować porodem, co noc śnią mi się kobiety w ciąży
- Sisi82
- Wylogowany
- gaworzenie
Dla mojej laluni mam już właściwie sporo rzeczy.Mimo, że mam dostać trochę rzeczy po maluszku od znajomej po Nowym Roku to zdecydowałam, że do szpitala chcę mieć rzeczy nowe. Wszystko kupowałam na wyprzedażach i promocjach i trochę się tego uzbierało.Zastanawiam się nawet czy nie za dużo..ale dostałam wręcz fioła na punkcie tych różowości słodkich:)
Wózek kupuję po połowie stycznia (używany) a łóżeczko i akcesoria do łóżeczka wraz z komodą mam dostać od rodziny.
Wymienię Wam rzeczy które muszę dokupić, może komuś się przyda moja lista:):
- większy cieplejszy kocyk bo mam tylko taki mały polarkowy,
- jeszcze jeden rożek do szpitala - bo mam tylko jeden,
- dwa cieplejsze welurowe pajacyki bo mam tylko dwa bawełniane,
- ze cztery podkoszuleczki bo podobno nie w każdym szpitalu chcą zakładać body na niewygojony pępuszek,
- jakiś komplecik ciepły na wyjście ze szpitala i potem na ewentualne wyjścia na szczepienia itp, swoją drogą zupełnie nie wiem co kupić i kombinezon lub ciepły spiworek.
W związku z tym mam do Was kobitki kilka pytań:
- na jaki rozmiar kupujecie ciuszki do szpitala? czy na ten najmniejszy 56 czy może na ten kolejny 62?może macie doświadczenie na ile faktycznie czasu ten rozmiar 62 starcza?
- czy warto inwestować w kombinezon czy może kupić śpiworek. A jak kombinezon to na jaki wzrost?
To chyba tyle. Jak coś to jeszcze będę pytała.
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja również czuję coraz silniejsze kopniaczki, czasami mój Filipek celuje w żebra czasami kopie w jakies organy i wtedy naprawdę mocno boli. Niesamowite. Najgorzej ja zbiera mu się na to kopanie w środku nocy i spać nie daje.Przez to w ostatnim czasie dosłownie połykam ksiązki na kilogramy.W nocy najlepiej się czyta.
Ostatnio z Moim M. przeglądaliśmy zdjęcia brzucha- od poczatku ciązy raz w miesiącu robimy mu sesję fotograficzną.Powiąkszył sie bardzo przez ostatni miesiąc.Martwić zaczynają mnie jeszcze powiększające się na nodze potwornie wystające żylaki, kremuje mó M. masuje mi nogi, a one im bliżej końca tym robią się wieksze.Ble potwornie to wygląda.Mam nadzieję że po porodzie choć troszkę znikną.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Co do śpiworków, to sama kupiłam:
- grubszego polarkowego pajacyka z kapturkiem w rozmiarze 62
- śpiworek z kapturem taki zimowy ale bez stópek tylko taki ma worek na nóżki w rozmiarze 62 (mam nadzieję, że ten posłuży nam do końca zimnych dni)
- a na wyjście ze szpitala dostałam w prezencie mały biały kombinezonik z nóżkami i rękawkami z rękawiczkami i kapturkiem w rozmiarze 56.
Wychodzę z założenia, że kombinezon czy śpiworek i tak będzie zakładany już na ubrane dziecko więc nie musi być taki malutki. Poza tym, tutaj bez zastanowienia kupowałam używane rzeczy, bo to nie są ciuszki które są blisko ciała, tylko wierzchnie.
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mój Filip ma kupiony kombinezon taki z rękawiczkami i pełnymi nózkami.Ale widziałam też ( niestety po fakcie)takie śpiworki dla maluszków .Mogą być nawet wygodniejsze bo nózkami dzidzia może sobie swobodnie machać.
My postawiliśmy na śpiworek ale taki do wózka, nie chcemy żadnych kołderek ani poduszek.
- Sisi82
- Wylogowany
- gaworzenie
Ann mi nie chodzi o to że jestem jakaś wybredna i nie będę szczęśliwa jak dostanę używane rzeczy...wręcz przeciwnie bardzo sie cieszę bo to zawsze jakiś mniejszy wydatek na wyprawkę..a sama też chętnie buszowałam po lumpkach z ciuszkami dla siebie:)Po prostu nie chciałam sobie odbierać tej radości z kupowania nowych rzeczy:) Powiem szczerze że naprawdę nie zapłaciłam zbyt wiele bo ceny teraz są rewelacyjne. Dziś np. w TESCO oglądałam śliczny różowy kobinezonik przeceniony na 37 zł...ale nie mogę się zdecydować czy właśnie śpiworek czy kombinezonik. Ale faktycznie chyba kombinezon może być trochę większy.A jak to będzie z tym ubieraniem przy wyjściu ze spitala...najpierw będzie koszulka lub body, kaftanik,cieplejszy pajacyk lub cieplejsze śpiochy i co od razu potem kombinezon lub śpiworek? czy jeszcze potrzeba coś na śpiochy lub pajacyk?Wybaczcie ale ja naprawdę jestem laikiem w tym temacie:)A sądzę że zima przywali w tym roku pewnie dopiero właśnie w lutym jak y będziemy wychodziły ze szpitala:)
Lusieńka ja akurat większość rzeczy kupiłam na 62 Po każdym USG słyszałam że moja mała ma długie nogi:) więc bałam się, że te najmniejsze ciuszki będą za małe. a w razie czego rękawek można zawinąć a dla takiego maluszka to chyba nie będzie zbyt przeszkadzało że ma coś większego i tak leży - ważne żeby mu było ciepło.
A jakie macie zdanie na temat body?bo mnie ostatnio koleżanka nastraszyła, że nie będę potrafiła tego body zakładać tak maleńkiemu dziecku, ona podobno bała się ubierać swoją malutką w body aż do 2 miesiąca.