- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Powiem Wam, że od tygodnia znów zdarza mi się wymiotować a myślałam, że ten etap mam już za sobą
Dolores, mam nadzieję, że wszystko u Ciebie i dzidzi ok, może i lepiej, że przejmie Cię lekarz i szpital w którym zamierzasz rodzić, przynajmniej będą już Cię znali.
Anuskka, to już pewnie ostatnie Twoje spotkanie z córeczką na ekranie usg, następne już pewnie będzie na żywo Mnie czeka usg za dwa tygodnie, żeby określić, czy mała jest w końcu główką w dół, bo póki co to jeszcze migruje po brzuszku
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez mysle,ze juz nie bede miec robionego usg-choc do gina mam jeszcze wrocic 31 stycznia po wyniki wymazu.wiec jeszcze tez to nie do konca przesadzone. ale nawet jesli to bylo ostatnie "spotkanie" z malenka w brzuszku- to juz niewiele zostalo do konca... Pozatym wiem,ze wszystko z nia w porzadku, ze juz sie odwrocla glowka w dol-wiec jestem spokojniejsza.a tak w ogole to moi wspolpracownicy mowia mi,ze w ostatnim tygodniu obnizyl mi sie brzuch,wiec skoro po kolei nas to spotyka-to pewnie juz czas tak ma byc.
a jak tam Wasi mezczyzni? Nie zaczynaja sie robic nerwowi???Moj (nie wiem czemu)wpadlna pomysl,zemoglabym np.urodzic powadzac auto ,w drodze do pracy (hehehe to bylby superekspresowy porod-bo cala droga took.15 min...)nie rozumiem zupelnieskad mu to przyszlo do glowy, bo zaden z moich porodow nie byl szybki....
Aj,Sisi a jak sie skonczyla sprawa z ospa?
- hopeforlife
- Wylogowany
- gaworzenie
Jak się czujecie??? Ja to tak sobie... zauważyłam, że zaczęłam puchnąć Wizytę mam w czwartek za tydzień, zobaczymy co gin mi na to powie. No i mam nadzieję, że też będę miała to badanie na paciorkowca. Jakaś taka niespokojna się robię..może to już coraz bliżej... może bliżej niż mi się wydaje
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hopeforlife
- Wylogowany
- gaworzenie
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja dziś zaliczyłam kolejną wizytę u Diabetologa, KTG, USG ITD.W Pozaniu rano tak strasznie wiało, myślałam że odlece na przestanku tramwajowym.
I co przyszłam do domu i stan podgorączkowy.Mój kochany M. też leży pod kocem i sie poci...Dźuma, zaraza, jakiś cholerny bakcyl...
Mało fajnie od kilku dobrych lat zero przeziębienia czy grypy i masz babo placek,w 36 tygodniu co prawda tylko stan podgorączkowy, katar,kaszel i bóle mięśni, mam nadzieję że gorzej nie będzie, i jak sobie posiedzę w łóżeczku z książką i ciepłą herbatką to mi przejdzie.
Podobno Filip waży już 2,8-2,9 kg. ładny klopsik, Ktg podobno tym razem ksiązkowe - zero skurczy.
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- hopeforlife
- Wylogowany
- gaworzenie
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- hopeforlife
- Wylogowany
- gaworzenie
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Hope, trzymam kciuki za egzaminy
a forum ma jakąś mega awarię od nowego roku, poczekamy aż naprawią
- hopeforlife
- Wylogowany
- gaworzenie
A właśnie, będziecie używały majtek zwykłych czy tych siatkowych?????
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dla siebie kupiłam sobie w mydło Biały Jeleń i takie małe buteleczki z szamponem,itd. Dla Promyczka nie biorą chemii bo rozmawiałam z położną i w szpitalu mają wszystko co potrzebne:butelki jednorazowe, pieluchy,itd.Nawet ciuszki mają, ale ja osobiście kilka sztuk zabieram - niech mu pachnie domem.Ciuszki na wyjście przyszykowane zostawiam w domu- mó M.je zabieże jak po nas przyjedzie.
Oprócz tego mam dwie koszule do karmienia("dostałam w spadku"),trzy normalne na guziki- też można od biedy nakarmić maluszka.Klapki pod prysznic i normalne do chodzenia, kilka par skarpetek.Zastanawiam się czy nie zabrać sobie jeszcze jakiś dresów - jak będzie mi zimno w nogi.
Ciasteczka dla cukrzyków,soczek i woda, w zamrażarce mam juz zapas chleba IG- dla cukrzyków więc będa mi dowozić jedzonko,obawiam się trochę szpitalnych obiadów, zapas pasków do glukometru, tez już w torbie.Jurtro wypłace sobie gotówkę z konta i wsadzę do torby,aby mieć coś gotówki.
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hopeforlife powodzenia na egzminach.Majtek siateczkowych nie znalazlam-popytamjeszcze w aptekach-ale zlokalizowalam juz te flizelinowe(jednorazowe) wiec od biedy beda.Dzis mam wolne,(hiszpanski zwyczaj swietowania wszystkiego co mozna ) wiec tez zaplanowalam sobie pranie malenkich ubranek -ale to sama przyjemnosc
Lusienka widze,ze jestes juz gotowa na kazda ewentualnosc .No ale rzeczywiscie 36 tydzien to juz pora.No a z Filipka to juz kawal mezczyzny. I niech tak trzyma ....