- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- milibryl
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

lusieńka: faktycznie przeżyłaś swoje, najważniejsze że możesz rodzić, nie ważne jak, ważne by dzidzi było zdrowe !!!! musiałaś z mężem dużo wycierpieć ale teraz będzie już tylko lepiej i to we trójkę

dolores: skoro lekarz mówi że jest ok, to nie pozostaje nam nic innego jak tylko mu zaufać, ja to kiedyś miałam takiego schiza że lekarz mi ni mówi wszystkiego i że może z dzidzi jest coś nie tak i dopiero przy porodzie się dowiem ale potem się pukam w głowę i wybijam sobie durne myśli, bo przecież komu mamy zaufać jak nie swojemu lekarzowi. Także głowa do góry będzie dobrze, musi być dobrze

ann-sunshine: jak styczniówki same dziewczynki rodzą to dobrze, przynajmniej wojny nie będzie (jak to moja babcia mówi

swoją drogą to już nie mogę się doczekać porodu, czy urodzę chłopczyka czy dziewczynkę? w rodzinie już zaczęły się obstawiania i jak na razie wygrywa chłopak

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dolores181
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Hopeforlife gratuluje ocen i oby tak dalej.....
Dolores widzisz, nie warto sie denerwowac. daj odetchnac coreczce,zanim sie urodzi. jeszcze zdazy sie nastresowac. A cesarka tez jest do przezycia(zreszta sama juz to wiesz)odpoczywaj i ciesz sie ostatnimi tygodniami.
Ann mowisz ,ze rodza sie same dziewczynki? fakt -wojny nie bedzie

Milibryl cierpliwosci juz niedlugo dowiesz sie ktoz to rozrabia w brzuszku

ja tez wczoraj bylam zobaczyc final WOSP. Musialam pojechac do innego miasteczka. Bylo super-ale obiecalam sobie,ze do porodu nie wybieram sie autem poza miasto. Poniewaz kilka lat nie prowadzilam samochodu po autostradzie ,kosztowalo mnie to mnostwo nerwow- pojawily sie skurcze(na szczescie przeszly),wiec na razie stop...

- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dziś kolejne Ktg tym razem jakiś mały skurczyk się pojawił.I chyba ostatnie badanie moczu i krwi, oraz wymaz z pochwy na obecność paciorkowca- wynik za pięć dni.W piątek następne Ktg i tak do końca.
Ostatnio mam wrażenie że coraz więcej czasu spędzam u lekarzy i najakiś badaniach.Ja osoba która zawsze była "chora" jak miała iść do lakarza.Sam widok bialego kitelka miałam dreszcze.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dzis mam jakies skurcze. powtarzaja sie od poludnia-ale nieregularnie i oprocz twardnienia brzucha nie ma zadnych innych objawow-wiec na razie sie nie przejmuje.pewnie to tzw.skurcze przepowiadajace
a tak przy okazji to zastanawia mnie zachowanie naszego psa. to straszny leniuch i oprocz tego,ze wita nas jak przychodzimy do domu to reszte czasu spedza spiac. A od paru dni doslownie chodzi za mna krok w krok. Zaczynam sie zastanawiac ,czy jest mozliwe,ze cos wyczuwa

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dolores181
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- milibryl
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

koniecznie daj znak jakby coś się działo.
Ja jakoś nie mogę spać w nocy, zasypiam około 2 i wstaję ok 11.00, nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji, ciężko się mi oddycha a jak się wsłucham w siebie to wydaje mi się że tak bardzo mocno wali mi serce,nie wiem czy to stres czy co?
- dolores181
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
też mam wrażenie, że od tygodnia jestem ciągle w biegu - a tu wizyta u lekarza, a tu na badanie, potem odebrać wyniki i tak w kółko, a w między czasie jeszcze zajęcia w szkole rodzenia, które teraz mamy 2 razy w tygodniu, żeby nadrobić zaległości. I jak tu leżeć i nic nie robić?
Też mam problemy ze snem. Zasypiam o 21, potem budzę się o 2-3 i nie śpię 2-4 godziny. Co tu w nocy robić? Ostatnio czytam książkę, aż mnie znudzi i zasypiam. Ale co jest dziwne, to nie mam potem potrzeby odsypiania tego w dzień.
A ja mam kota, który ostatnio miauczy pod drzwiami sypialni po nocach

Jak Patrycja się nie odzywa, to pewnie albo już urodziła, albo przynajmniej na oddziale ją zostawili.
- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jeśli chodzi o spanie to na moje problemy w tej dziedzinie najlepsza jest seria ksiązek Anii z Zielonego Wzgórza,obecnie już czytam część Ania ze Złotego Brzegu.Zostało ich jeszcze kilka i mam nadzieję że dam radę przeczytać przed moim "trzęsieniem ziemii".
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do psa to wczoraj adorowal pana,wiec moze jeszcze na mnie nie pora,choc dzis mialam mniej wiecej po dwa skurcze na godzine. Ale weszlam w internet iprzeczytalam ,ze tak moze sie dziac nawet miesiac przed porodem,a wlasciwej akcji towarzysza dodatkowo inne objawy. Zadnego z nich u siebie nie stwierdzilam,wiec dopoki cos sie nie zmieni zadnej paniki. We wtorek mam wizyte u poloznej,wiec wszystkosie wyjasni.

O problemach ze snem juz pisalam,ze tez je mam.A tu przydaloby sie wyspac,bo pozniej bedzie trudniej

- Angelaw
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja na szczescie spie jako tako ale pracuje od 8.00-17.00, po pracy jedzonko,zabawa z kotem, jakis film, paciorek i spac
Na ksiazki to juz nie mam czasu ani ochoty ale w nastepny wtorek moj ostatni dzien pracy i macierzynskie, tak tu juz jest ze na miesiac przed terminem trzeba zrezygnowac z pracy wtedy wezme sie za ksiazke na czasie bo o noworodkach
Moj maz twierdzi ze zasypiam w mgnieniu oka a chrapie ze hoho
Zycze slodkich snow