- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Zwierzaki i dzieciaki :)
Zwierzaki i dzieciaki :)
- martela89
- Gość
W domu nie mam zwierząt. Ale jak Mateusz podrośnie może sprawimy psiaka Kocham zwierzęta U moich rodziców został mój żółw grecki Żarka gdzieś miałam foto muszę poszukać i u rodziców też został mój 13 letni przyjaciel Bosman mieszaniec owczarka niemieckiego. Teściowie mają kundelka Reksa, kotkę Perełkę. A my mamy 2 króliki Bandzior(ka) i Klapcia w dużej klatce nie są to miniaturki, ale na mięso nie pójdą czasem je wypuszczam i biegają po podwórku.
Bosman
Piekny
Ja uważam,że dziecko od małego powinno się uczyć do zwierząt,my od małego miałyśmy psy,chomiki,szczury i kochamy zwierzęta
Nie wyobrażam sobie nie mieć pieska
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylwus136
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa mama :) KAF'ka
- martela89
- Gość
Bo zwierze też ma uczucia tak jak człowiek i jest wielu ludzi którzy katują zwierzęta i zachowują się gorzej niż nie jedno zwierzę.
A miniaturowe pieski są często gorsze od tych dużych,moja babcia ma 2 ratlerki i są wredne dla dzieci,a koleżanka yorka i też jest głupi-mówi się,że te małe nadrabiają szczekaniem
- Manga
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
A wiecie, że w obecności zwierząt dzieci lepiej się rozwijają. Np. szybciej podejmują próby raczkowania - tak było też i z moim Aleksem, zaczął raczkować chcąc dogonić kota.
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- sylwus136
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
Ja miałam taki przypadek że moja koleżanka miała owczarka niemieckiego.Pewnej nocy spałam u niej bo szłyśmy na imprezę.Pies był super przytulał się i w ogole.Nadepłam mu nawet przez przypadek na ogon to nawet się nie ruszył.Za 3 dni spotkałyśmy się znowu u tej kolezanki bo robiłyśmy projekt do szkoły.Była z nami jeszcze jedna kumpela.Wszystko było ok aż do czasu gdy Weronika ( koleżanka) wstała z łóżka.Pies sie po prostu na nią rzucił! tak bez powodu.Szczerze ale stałam jak wryta i kompletnie nie wiedziałam co robić.Siostra koleżanki do której należał pies wparowała do pokoju jak usłyszała krzyk.Chwyciła psa za szyję a ten ją ugryzł w rękę.Historia kończyła się tak że Weronika miała 10 szwów założonych na biodrze a siostra kumpeli 4 szwy na ręce...
Albo 2 historia.Moja kuzynka (taka juz starsza ) ma psa tego z filmu Lesii wróc nie pamietam nazwy.Za tego psiaka oddała by życie.Kupowała mu wszystko co najlepsze,Codzienne długie spacery i w ogole.Pewnego dnia po prostu się na nią rzucił.Pogrzył ją po twarzy.Jej matka nie mogła go odciągnąc.Dzieczyna ma wygryzioną częśc nosa i zapadniety policzek.Dzięki Bogu że nie przegryzł jej krtani...
i własnie dlatego ja nie ufam zwierzętom.Może być najwspanialszy pies a może Cię nawet zabic.
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martela89
- Gość
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- martela89
- Gość
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marysia27
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Popieram w 100 % ! mnie od zawsze otaczały zwierzaki, i chciałabym aby z Bartkiem było tak samo. Będę go uczyć i miłości do zwierząt i jednocześnie ostrożności w stosunku do zwierzaków. Ja nigdy nie pozostawię małego i Fokusa samych przy zabawie. Poza tym wydaje mi się, że jeśli człowiek decyduje się na posiadanie i dziecka i psa, albo wybiera do dziecka odpowiednią rasę, albo porządnie układa pupila, który zagościł w domu na długo przed dzieckiem. Akurat z tego jestem dumna, potrafiłam dobrze i konsekwentnie ułożyć wcześniej Askana a teraz FokusaPies nie ma rozumu tylko instynkt,a człowiek niby taki rozumny itd,a potrafi zabić,gwałcić,okaleczać bez powodu. Osobiście bardziej się obawiam ludzi niż zwierząt,to im ludziom nie można ufać i to przed nimi będę przestrzegała moją córkę całe życie.