BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745361 przez Hania84
Witam i ja :)

...ooo i jako druga chyba :P

śpioszki i mamusie wstawać :P

Lenka wczoraj zasnęła o 21.30 i na mleko obudziła się o 3 a później obudziła się o 8 i chciała już wstać. :)
Teraz leży na macie i się bawi.

Pogode mamy pochmurną 13 stopni tylko. Ale ponoć od piątku, soboty rozpogodzenie i plus 25 stopni przez tydzień...ciekawe.

Dziewczyny gdzieście Wy ? co tak tu pusto? Klary dawno nie było...Agusia gdzieś się zapodziała...Natali wcięło....hmmm

miłego dnia dla maluszków i mamusiek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #745378 przez aleksiaa88
Jak zwykle z rana synuś już 4 razy jadł a ja jeszcze nic :laugh:

Dziękuję za podobieństwo ale ja uważam, że mały do nikogo nie jest podobny jeszcze ale nogi ma moje takie same krzywasy ;)

Co do kąpieli do robimy to co drugi dzień i palimy w piecu tak na godzinkę przed bo w domu mam 21 stopni tylko.

W nocy trochę popadało a teraz słońce świeci może się uda jeszcze wyskoczyć na powietrze bo jutro mają być ulewy.

Zapomniałam napisać karmimy cycem a orientacyjnie żeby było łatwiej to Rzeszów chyba, że wiecie gdzie jest Przemyśl :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #745400 przez szósteczka
Hej my wlasnie wracamy z grzybów coprawda ledwo co nazbierałam, zajdę jeszcze do sklepu na drobne zakupy. U nas pogoda kiepska i w domu tez zimno ale wieczorem przepalamy w kominku na dole a dzieciaki na górze maja włączane na noc grzejniki elekt. bo tak żeby włączyć ogrzewanie piecem caly czas to za wcześnie bo będziemy zdychać z goraca my mamy jeszcze dwa rodz. grzejników na dole stare żeliwne i jak tam włączymy grzanie to mamy 30stopni a na górze juz nowe i tam jest 23 stopnie i to jak jest dobra zima. Zabawka Pawełka używana ale jest super no o jak to przy małych dzieciach nie widać śladów używania. Wczoraj kupiliśmy Patrysi meble z Tablicy.pl bardzo mnie to cieszy bo ssą super w sobote je zwieziemy. Pozdrawiam milego dnia.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745469 przez Gochens
Dzień ;-)

Hania mój też leży na macie :-) także piona he he
Ikunia dawaj fote psów!
Malutka waga Alana to 6400 a nie 6600 ;-)

Nie wiem co jest ale od kilku dni zauważyłam że Alan je z cyca i nagle zaczyna płakać i puszcza a jak chcę go dostawić to ryk jak nie wiem. Na bank się nie najadl bo szuka a jak chcę mu dać znów to ryk. Musi się uspokoić dobrze i dopiero jak mu daję to bierze :dry: nie wiem o co mu kaman

Ja dziś pospalam do 10;30! Syn ma macie od 8 bo już marudzil a ja za nic nie miałam siły żeby bawić się w rannego ptaszka więc siup na matę i dziecka nie ma :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #745534 przez cordis
Hej dziewczynki!!
wreszcie was nadrobiłam :)
my już przeprowadzeni i jesteśmy na swoim juuupi:) nawet nie wiedziałam, że tyle rzeczy mamy nosiłam i nosiłam te torby a jak je rozpakowałam boooooże ile tego, połowa jeszcze leży na środku pokoju a ja chodzę i szukam gdzie co mam , pewnie jeszcze z miesiąc tak będzie :)

mojemu dziecięciu poprzestawiała się noc z dniem :dry: , całymi dniami śpi a w nocy buszuje i foch jak znim ktoś nie gada ( ktoś czyli ja, bo mężu o 4 rano wstaje do pracy więc odpada szybko).

kurcze ja dalej nie mam okresu tzn nie żebym chciała go dostać bo już się przyzwyczaiłam że tak fajnie bez, ale chyba już powinien być lekarz mi mówił że po cc jakoś szybciej mogę się spodziewać a tu echo na razie.

ale ładne te nasze dzieciaczki i mamuśki też ekstra :)
dodałabym fotke ale u mnie coś nie halo i nie da się.

Abra masz klona u mnie, jesteś tak podobna z moją znajomą że aż musiałam Twoją fotkę powiększyć ;)

aaa mam pytanko kupujecie jakieś coś na zimę do wózka żeby maluchy nie zmarzły, jakąś osłonkę czy cuś? bo ja chodzę po sklepach ale nic nie mogę wyszukać.

Malutka my jesteśmy z okolic Krakowa, Bartek je z cyca+ mm.

11 lata 3 miesiąc temu #745568 przez abrakadabra
Cordis Klona? Poważnie? :D Hihi fajnie :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #745574 przez cordis
Abra ,no chyba że Ciebie jest dwie ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #745598 przez Agusia83
Hej dziewczynki...jestem, mnie się tel.popsuł i nawet nie miałam jak Was podczytywać. Co prawda mąż dał mi zastepczy a tamten wziął do pracy naprawić...ale w tym nie mam neta i muszę czekać aż będę miała czas a dzieciaki będą spały by Was nadgonić i coś skrobnąć :laugh:

Malutka, tabelka rewelacyjna, widzę, że co 6tyg.będziemy mierzyc i ważyc dzieciaki :laugh:
Ja narazie mogę napisać, że karmię cycem, ale nie wiem czy nie zacząć na noc podawć Artusiowi mm z tym zagęszczaczem, bo wczoraj spróbowałam i spał lepiej niż Lenka :silly: od 20:45 do 3 :lol: haha...raz nam się udało dłużej :silly:
Poza tym w niedzielę jak skończy 3 miechy to go zważe i zmierzę...choć wczoraj go ważyłam i nie mogłam uwierzyć, że równe 7kg wyszło :silly:

Malutka, Wikusia piekna księżniczka, Ty również super się prezentujesz...a domek...mmm...marzenie :laugh:

Aleksia, synek śliczny i Ty jestes bardzo ładna kobietką :laugh:

A ja mam mate a jeszcze jej z piwnicy nie wyciagnęłam :silly: musze się streszczać by Artus co nieco jej poużywał.

na szczęście wyszliśmy już z chorób :lol: I Emisia i Artuś zdrowi, tak więc syropy poszły do apteczki.

Kakaszka, taka temp.jaką napisałaś jest normalna u niemowlaczka...i tym się kompletnie nie przejmuj, dopiero powyżej 38 daje grubo do myślenia. Natomiast tak jak dziewczyny pisały, jeśli mierzysz temp. w pupie, trzeba odjąć 5 kresek, jeśli w pipce 3 kreski.

11 lata 3 miesiąc temu #745599 przez abrakadabra
Hehe z tego co mi wiadomo, nie posiadam siostry bliźniaczki, ale w sumie w tych czasach to wszystko jest możliwe :P

11 lata 3 miesiąc temu #745619 przez szósteczka
hej juz pisalam ze jestem z regut kolo celestynowa a dalej otwocka a jeszcze dalej warszawy karmie na ogol cysiem i troche mm a wagi nie podam pawelka bo musimy sie dopiero wybrac na wizyte bo ostatnio jak bylam na poczatku wrzesnia to nas nie wazyli ale wreszcie chyba wybierzemy sie na szczepienie bo juz wyzdrowielismy to dam znac do tabelki. pozdrawiam

11 lata 3 miesiąc temu #745626 przez kakaszka
witam dziewczyny.

ja dzis sie nie czuje. nie wiem czy to jesienne dolegliwosci ( w sumie prawie co jesien mialam stan podobny do deprechy), czy jakies chorobsko mnie bierze. spalabym caly dzien, jest mi non stop zimno, brr.

eliza dzis miala biegunke, znowu mi strasa narobila. ale jak poczytalam na necie to jak narazie musze obserwowac elize i jak biegunki beda czeste to do lekarza. ale mnie to dziecko stresuje. z powrotem chce lato i zeby bylo cieplo i tych paskudnych wirusow nie bylo.

11 lata 3 miesiąc temu #745650 przez Agusia83
kakaszka, jeśli biegunka będzie sie utrzymywać musisz dawać Elizce dużo wody do picia...najlepiej kupić orsalit, rozrobić...ugotować kompocik z jabłek i dodawać do niego te minerały..bo odwodnić się może bardzo szybko a to bardzo niebezpieczne.

11 lata 3 miesiąc temu #745678 przez Hania84
Jeśli chodzi o kopie ludzi to każdy gdzieś ma kogoś podobnego do siebie. Ja mam ponoć swoją kopię teraz w mojej dotychczasowej firmie :) ma tylko trochę większy biust z tego co mi donieśli :P

Agusia - no wreszcie jesteś :) fajnie że maluchy już są zdrowe :) 7kg ???!!! wow to nie złe masz to mleko...lepsze niż mm :D gdybym mieszkała bliżej to bym ci Lenke podsyłała do karmienia bo ta moja kura waży teraz może ze 5,5kg :P
No już w niedzielę ten Twój przystojniak będzie miał trójeczkę ;)

Mój dziś wrócił wcześnie z pracy...byliśmy na zakupach i o 15-ej wszyscy się położyliśmy...ja już wstałam na kawkę a oni jeszcze chrapią :D

11 lata 3 miesiąc temu #745691 przez _Klara_
Witam po weekendzie :)

Dziweczyny gratuluje udanych weekendów, my odwiedziliśmy Juli kuzynkę pół roku starszą. Zostaliśmy na noc u rodziców mojego męża. Mała ładnie tam spała od 22 do 4,30 i 7,30, kąpała się pierwszy raz w brodziku, śmiała się i chlapała jak zawsze :laugh:
U nas też zimno i cały czas pada :(

Agusia ładnie Artuś sobie waży :)
Malutkamilka Twój domek wygląda na bardzo duży, pewnie planujesz sporą rodzinkę :laugh: .

11 lata 3 miesiąc temu #745718 przez Agusia83

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka