BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #744386 przez kakaszka
oj laseczki ale mnie teraz eliza urobila. slysze zaczela robic kupke, no to zmiezam do przewijaka, rospinam pajacyk a tam kupal rzydniowy po same pachy i to doslownie. nie wiedzialam jak sie za to zabrac, no i po chwili ja bylam po lokcie w kupie :D na szybkiego musialam przyszykowac kapiel, wielkie mycie, az mam wrazenie, ze eliza podmarzla, bo dupe czyscilam z 5 minut. zmeczylam sie jakbym worki ziemniakow targala :D i jeszcze zaba mala sie ze mnie nabijala jak ja latalam jak obsrana ( w sumie byla obsrana) :D
zmusilam ja jeszcze zjesc bo byla jej pora karmienia, ale ona odlatywala w sen co sekunde :)ale dzis przespala jeden posilek, wiec musialam ja nakarmic.

srenka tabelka bedzie gruba przy wszystkich po wpisaniu miasta :)

kasia szkoda ze nie mam auta to by mozna bylo sie spotkac z dzieciaczkami, a tak to we wro nie bylam juz kupe czasu, ze 2 lata? a wczesniej tam mieszkalam.

abra faktycznie widocznie masz cos od czarownicy :) dzieki bogu, ze wam sie nic nie stalo.

fu teraz odpoczywam i biore sie za sprzatanie wszystkie z kupy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #744436 przez szósteczka
hej tak do tabelki to ja mieszkam we wsi regut kolo celestynowa karmie jeszcze cysiem choc sporadycznie daje mm jak jest dalej glodny moj glodomor. tez chetnie bym sie z wami spotykal ale chyba zadna nie mieszka w mojej okolicy. caly weekend jestem w rozjazdach wiec pewnie zajze dopiero w pon choc jestem bardzo ciekawa co to za celebryta bierze dzis slub. abra ja w takich chwilach to mowie ze sie aniol stroz urobil zeby nic sie nie stalo . pozdrawiam spokojnej nocki. a chlopaki sliczne pieknie wygladaja w tych gajerkach bialych a i wy laseczki zazdroszcze figór wam.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744439 przez Ikunia1910
Bylam w tym kiku i jak na moje oko to pepco jest tansze i lepszej jakosci rzeczy a przedewszystkim bliżej;)
Weszlam do rosmana kupilam Zosi małe mm bo jutro zamierzam pyknąć urodzinowego kielicha;) i w sumie to jutro mija rok od stworzenia Zosi :D
Kupilam tez test bo od kilku dni podchodzi mi tresc żołądkowa pod migdaly :dry:
Zobaczymy...
A wracając z zakupow przemoczylo mnie na maxa bo spadl deszcz :silly: na szczescie zabralam folie na wózek.

Rysa super fotunie i wy na nich :kiss:
A te czapke to Filipkowi bym zwinęła bo moja Zośka to babcijny "dziabulek" hihi :) jest przeurocza.
I wogole to Fifi ma chyba dzisiaj imieninki więc wszustkiego naj :kiss:

Abra, przerażające... Dobrze ze piatek 13.nie byl tym pechowym dla was.

Gochens poka poka kudełki. I co za gwiazda... U nas w Łodzi to sporo ludu więc czekam również na newsa :silly:

Dobranoc:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #744470 przez Marta1985
Dzień dobry :-)

My już w podróży autkiem do tesciowej bo mój mezus na 8 do szkóły ma, wracamy w poniedziałek ale powiem wam ze wyprawa jak na wczasy ;-) Bartuś poranne wstawańie ma po Mamusi :-)

Ikunia trzymam kciuki za wynik testu :-*

Gochens dawaj info ;-)

Filipkowi buziak imieninowy posyłamy :-*

11 lata 3 miesiąc temu #744486 przez Marta1985
Dzień dobry :-)

My już w podróży autkiem do tesciowej bo mój mezus na 8 do szkóły ma, wracamy w poniedziałek ale powiem wam ze wyprawa jak na wczasy ;-) Bartuś poranne wstawańie ma po Mamusi :-)

Ikunia trzymam kciuki za wynik testu :-*

Gochens dawaj info ;-)

Filipkowi buziak imieninowy posyłamy :-*

11 lata 3 miesiąc temu #744499 przez Ikunia1910
Dzien dybry :)
Wynik negatywny. Czyli to przemęczenie i mdłości to albo od stresu albo jakies przesilenie jesienne.
Moje dziecię w prezencie mamusi bije rekordy w spaniu od 21 do 8 ciągiem. Czy ja dobrze licze ze to jest 11h? Nawet ja nie jestem takim śpiochem B)
A cycki zrobily mi buuum :P

Marta udanego weekendu u teściów:* ja juz sobie wyobrazam jakie zapasy i pakowania beda na przyszle wakacje jak dojdą do tego ekwipunku zabawki :huh:

I wogole wszystkim mamusia i maluszka zycze wesołej soboty:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #744513 przez aleksiaa88
Witamy sie

Pisze jedna reka druga trzyma małego rozbujnika na kolanie.

Dzis jest poranek o nazwie stekam, kwekam, jecze, niby chce jesc ale jak mi daja to nie chce czyli trudno okreslic nakarmie go troche i połoze spac niech sie zdrzemnie bo marudzi porzadnie. Przez to jego marudzenie ubierałam go 30 minut musiałam przerwy robic bo sie wiercił.

Zauwazyłam, ze jak zbudzi sie rano i zje to jeszcze drzemie na moim brzuchu a dzis juz dochodzi 10 a nie spał. Moze jak sie przespi to obudzi sie w lepszym nastroju.

Malutkamilka pózniej odpisze Ci na Twoja wiadomosc na wiadomo jaki temat ze wczoraj.
Biore małego do wozka i na podworze w miare jest ciepło.

Lece korzystac ze słonca :side:

11 lata 3 miesiąc temu #744522 przez srenka_918
Aleksia Ty masz słońce? Jak ja Ci zazdroszczę... Tu ciemno i pochmurno... Dobrze że chociaż nie pada... Jeszcze godz. temu była taka mgła że za oknem tylko mleko było...

Pawełek też ma dzień marudy, ale jakoś jeszcze z nim idzie... Przestał kichać i prychać ale za to co jakiś czas trochę zwymiotuje... Nie wiem czy to z choroby czy paluchy za głęboko ładuje do buzi...
Mały dostał od babci prezent, 2 pary śpioszków ;) zawsze to coś ;) ostatnio mamy tylko kilka ciuszków na zmianę i czasem nie nadążają schnąć... Często śpi w samym bodziaku opatulony kocykiem ;) Wolę zostawić ubranka na dzień ;) od czasu jak sam sobie wybiera pozycje do spania i przerzuca się na bok, budzi się w kałuży... Pewnie by dłużej spał, gdyby nie to że bokiem pampiak gdzieś przepuści i siuśki wypływają... Ale mimo wszystko dziś miałam od 21 pobudkę tylko o 4 na karmienie a potem o 7 wstaliśmy, więc ze spaniem może być, chociaż malec nie ułożył jeszcze sobie swoich pór, śpi kiedy jemu pasuje każdy dzień inaczej, ale coraz częściej domaga się spania wcześniej, przedtem kąpanie było o 22 więc 23 spanie, teraz domaga się kąpania już o 20, może dobrze, bo mamy wieczorki dla siebie, a skoro śpi ładnie w nocy to nie będę go na siłę przeciągać, gorzej jakby od tej 4 nie chciał dalej spać...

No to miłej soboty ;) Oby weekend minął Wam wszystkim miło ;)

11 lata 3 miesiąc temu #744526 przez Marta1985
Ikunia z okazji urodzin wszystkiego najlepszego :-) przede wszystkim zdrowia, milosci, radości, cudownych chwil z Zosia i spelnienia marzeń główńie tych prywatnych :-)

Bartek zjadł 150, zrobił mega kupę czekamy na tatę i idziemy na spacer :-)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744579 przez Hania84
Witam :)

Dziś z Lenką byłyśmy od rana na mieście...posprzątałam, wykapałam się...Lena w między czasie zdążyła przejść histerię B) ...a teraz grzecznie śpi :side:

Dziś noc mięliśmy ciężką...chyba skok przechodzi (odbywa się on między 14 a 19 tyg. i może trwac aż 6 tygodni :cheer: ) ..a więc wczoraj zasnęła dopiero o 22.30 i obudziła się na mleko już o 2.30 i do 4 nie spała :ohmy: :cheer: B) pogadac sobie chciała a oczy jak 5zł...więc do 4 siedziałam i ją lulałam aż w końcu wygrałam a ona zasnęła :S :side:
później obudziła się o 7.30 wypiła trochę mleka (dosłownie trochę bo 50ml) i kimnęła się do 8.30. O 11 wypiła znów niewiele więcej bo 80ml i poszła spać o 12...pewnie obudzi się głodna jak 100 pierników.

Kakaszka ale miałas kupkowa przygodę haha :silly: :laugh: to ci Elizka aparatka :lol:

Ikunia wszystkiego Najlepszego :) ... a dla mnie KIK najlepszy :blink: ceny ciuchów mamy takie same jak w PL więc u nas się opłaca bardzo kupować w KIKu :lol: i na jakość też nie narzekam...nic się z ciuchami nie dzieje po praniu i to nie jednym :side:

...dziś pewnie cisza będzie na forum bo weekend :S :side:

Gochensik jak tam weselicho gwiazdy :unsure: Czekam na relację u kogoż to byłaś i na foty oczywiście :silly:

abra dobrze mieć czasem coś jeszcze do załatwienia lub obejrzenia :blink:

aha...mamy w chacie zimno bo 18 stopni...nie grzeją wcale...na dworze 16 stopni. Jak było po 25 stopni to grzali jak się otworzyło dla sprawdzenia grzejniki a teraz marzniemy :angry: a jeśli im się coś popsuło to mogli dać łaskawie znać :angry: ( u nas grzeją cały rok, tyle tylko że latem grzejniki są letnie a nie gorące...ogrzewanie mamy ze spółdzielni a ciepło idzie bo spalarnia śmieci działa na okrągło) Lenę mam ubraną w 2 długie rękawki, rajstopy i spodnie bo jak się siedzi to na prawdę chłodno jest.

Miłej soboty

11 lata 3 miesiąc temu #744582 przez abrakadabra
My dzisiaj sobote mamy pod znakiem kompletnego lenistwa, nawet pizza z biedronki na obiad :D Do tego małe piwko i jest fajnie :p

Ikuni już wszedzie życzenia złożyłam, to tu też :D Sto lat :D hihi

Zamierzam cały weekend spedzic w szlafroku :p Ambitnie..

Gochens no powiedz nam wkoncu co to za celebryta :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744585 przez Hania84
...a ja dzis obiadu wcale nie robię ...pierdzielę :lol: nie musi być przecież codziennie.
...też mam dzień lenia...posprzątałam, wyprałam i już nic mi się nie chce więcej...chyba że drzemkę uciąć :lol:

ciekawe jak tam Violcia w PL :)

...no i Natali nam gdzieś znowu zwiała :P

Gośka nam tu zaraz sypnie że u Rutkowskiego sie bawiła...albo u Żukowskiej :cheer: :blink: :S :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #744621 przez kakaszka
witam mamuski :)

elizka sie dzis obudzila o 7.30,a s pac mi sie chcialo tragicznie, pozniej myszka zasnela o 10 i ja razem z nia, dopiero teraz sie obudzilysmy i czuje sie tragicznie, co za duzo to nie zdrowo. zadziumiona jestm strasznie, a mialam cbyc rzezka i wypoczeta.

eliza znowu piszczy ze chce spac.

ikunia 100 lat, duzo zdrowka i niech sie tobie powodzi w zyciu. dzis tez ide urodzinki mojej dobrej kolezanki, takze lykne i za twoje zdrowie :)

duzo roboty jeszcze dzis przede mna 9 sprzatanie, pranie, prasowanie, ogarniecie siebie) wiec zabieram sie do roboty.

milej soboty :)

11 lata 3 miesiąc temu #744624 przez violcia00
Czesc dziewczyny.

Wybaczcie ale nie jestem w temacie...napisze tylko co u mnie i jak uda mi sie nadrobic to co naskrobalyscie to moze cos wiecej uda sie napisac.

We czwartek wieczorem bylismy w Polsce.Oskar nie zniosl tak dobrze podrozy jak myslelismy,no ale zle nie bylo,dopiero jak zrobil kupe i to taka ogromna,zanim donioslam go do przewijaka na stacji to wyplynela cala,ja usyfiona,maly tez i strasznie zaczal plakac jakby go ze skory obdzierali,szybk go troche wyczyscilam i wzielam go jeszcze troche brudnego na rece,ale nic nie pomagalo,chcialo mi sie ryczec,az w koncu ciut sie uspokoil,dalam mu wtedy cyca bo wczesniej nie chcial no i wtedy byl juz spokoj...juz bylo mi wszystko jedno,sciagnelam ta moja osrana bluzke :lol: i tak karmilam maleho,a on tylko w pampersie,na dodatek babka jakas tam chciala wejsc a toaleta nie byla zamykana,no ale jakos przezylm.

Wszyscy zachwyceni sa malym i on chyba tez,ale boje sie ze za bardzo mi go rozpieszcza.

Dzisiaj jestem u rodzicow to korzystam z internetu bo tam gdzie mieszkamy nie maja netu,a brakuje mi Was :blush:

U mnie dzis cieplo,kupolam jeszce sweterek i spodnie dla Oskarka na chrzest bo wczesniej moja mama kupila ale troche cienkie to trzeba mu cos zalozyc,noa ale kupilam za duze,maly topi sie w nim,no ale trudno jakos podwine i moze bedzie,a nie chcialo mi sie lazic i szukac.

A jeszcze odnosnie spadku wagi-Gosiute cwiczenia z Ewka naprawde daja efekty,tylko wiadomo od razu nie wiadomo ile nie zrzucisz no i dieta tz by sie przydala,ja od kad zaczelam cwiczyc zrzucilam 5 kg,jakos w 2 miechy chyba ,no ale teraz nie cwicze na razie i jem duzo slodyczy tak ze pewnie znow mi przybedzie. :angry:

A i my w poniedzialek mamy chrzciny,bo ksiadz takie ma terminy wolne.

Milego weekendu dziewczynki :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #744632 przez Gochens
Dzień Doberek :lol:

Właśnie trochę usiadlam bo od rana zapitalam a to przy garach a to przy desce do prasowania bla bla bla wiem to akurat Was średnio interesuje hehe :laugh:

Otóż moje drogie w dniu wczorajszym byliśmy na ślubie Pani Tatiany Okupnik ;) Tatianka związała się z naszym znajomym no i tak się miłość rozwinęła, że powiedzieli sobie tak. Na wesleu nie byliśmy bo robili tylko przyjęcie dla nsjblizszej rodziny. W sumie szkoda bo bym się pobawila no ale cóż... niestety żadnych "gwiazd" nie było, no poza Panem Gortatem. Mój M chodził z nim do szkoły a później grali razem w kosza :laugh: także dla mnie on nowoscia nie był ale dla kilku gości to on grał pierwsze skrzypce :dry: :huh:

Dziś przychodza do nas znajomki więc chwilą odpoczynku i zapierniczam znów do garow :side:

Hania współczuję skoków mój Alan też je miewa i wtedy ma takie grymasy że nic nie pomaga :S
Violcia heh w sumie zabawna ta opowieść z kupka, ale domyślam się że Tobie nie było do śmiechu.
Ikunia pedziolku mój samych cucownych chwil :side: :kiss: :kiss:
Abra w tej chwili zazdraszczam lenistwa !!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka