BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #743562 przez Hania84
Jeny Malutkamilka to ile Ty chcesz ważyć :unsure: :ohmy: Jak dla mnie to teraz już jesteś bardzo szczupła :cheer:
Kobiety nie przesadzajcie.
Abra wyglądasz w sam raz :)

Malutkamilka ja nie mam specjalnych wytycznych co do wody z miodem. Ma je Marta :) Ja daję mojej na oko 1 łyżeczkę dziecięcą (rossmannowską) na 125ml tak by tylko jakis tam smak był. Mam miód lipowy. Nie robię specjalnie wytycznych ile na ile bo mi nie chodzi o kupki, bo lenka robi ładnie...a te wytyczne to bardziej do kupek są :blink:

Jeny ale u mnie zimno jest...12 stopni i ciągle pada :S brrrr...widać że już jesień idzie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743568 przez Gochens
Abra super dupka z Ciebie tylko znów buziuni nie widze i musze sobie "dopisac" ;-)

Agusia nie załamuj się kochana. Niestety ciąża odciska swoje piętno na każdej z nas ale i tak dla naszych menów będziemy najpiękniejsze na świecie, inaczej kopa i za drzwi! Zrób jak radzi Abrakadabra czary i magia ;) I zafunduj sobie z mężulem wieczór we dwoje, wino kolacyjka i świece...

Hania witaj w klubie ! Też nie cierpiałam W-F-u heh zawsze z koleżankami chowałyśmy się za filar, żeby nas nie widziała FACETKA :lol: No i zwolnienie z ćwiczeń ze względu na błędnik hahah nie należałam do osób z kilkoma kilo więcej ale i tak nie cierpiałam ćwiczyć. Moje problemy z wagą zaczęły się po tabletkach anty.. od tamtej pory raz chudłam raz tyłam ehh

zaraz lukne tego sklepa.. no i dodam te foty bo pedofilka mi żyć nie daje :P

11 lata 3 miesiąc temu #743600 przez Hania84
Heh zmobilizowałyście mnie swoimi figurami i postanowiłam zacząć ćwiczyć...na razie udało mi sie zrobić 20 min. rozgrzewki :P ale zawsze coś :lol:
od jutra zaczynam Mel B. :P ciekawe co z tego wyjdzie...ale na pewno na początek i tak jej nie podołam ze wszystkimi ćwiczeniami na brzuch...

Gośka super laska...a ta kobitka obok Ciebie to chrzestna Alanka jak zdążyłam oblukac...ale czy to Twoja siostra? bo podobna :)
I Alanek jaki Gentelman no proszę :kiss: a jaką ma czaderską brykę fiu fiu :)
Ta lampa w pokoju też fajna zawsze na taka chorowałam...i tak sobie taką kiedyś kupię :P :lol:

Lenka się obudziła 30min. temu...obaliła flachę (tym razem 100ml) i teraz leży koło mnie i gada i mnie kopie :P

11 lata 3 miesiąc temu #743614 przez Ikunia1910
No WRESZCIE :lol: Gochensik muszę Ci powiedzieć że niezła dupa z Ciebie :cheer:
"Faken Łysol" też przystojniacha nic dziwnego że Aluś takie ciasteczko do chrupania :blush:
No i widze Beniaminka masz... ja zdechłam chyba ze trzy w swej florystycznej karierze, a tak mi się podobają :P
A ten KIK jest na maratońskiej w tej ala galerii i jutro tam jade zobacze czy rzeczywiscie cus tam jest.

Abra piękności Ty moje :* fajne masz kapcie... nie dałabym rady na obcasie po domu chodzić, podziwiam :P I widzę kreację kantem :)

Ciekawe ile moja je... bo jak tak piszecie na ml to jakos niewydaje mi sie zeby mój mały wyprystek miał aż tyle mleka, zresztą cycki już mi wrócily do rozmiaru sprzed ciąży tylko tyle ze twardnieją jak sie pokarmu nazbiera i wygladaja jak sylikony.

Marta mi mówiła że na 75ml łyżeczka miodu. ale znów teściówka wydrukowała mi jakis artykuł o tym miodzie i zdrefiłam narazie i Zosi nie podaje. Sprobuje jak skończy 5 mc.

No i nie wiem co mam robić żeby mieć więcej ciałka... Moze jak sie moje zycie troche ustabilizuje to uda mi się nabrac dodatkowych kg, ale zobaczymy.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #743616 przez abrakadabra
Gochens Ta Pani w czerwonej sukience to twoja siostra????? Bardzo podobne :D

11 lata 3 miesiąc temu #743618 przez aleksiaa88
Czytam od południa z przerwami i w końcu skończyłam.

Tabelka pięknie wygląda uzupełniona na 3 miesiące ma 57cm i 4700o

Od jakiegoś czasu nie mogę zostawić na łóżku bo odrywa pupe nogami się zapiera i wędruje na wstecznym :laugh:

Dziś zrobił nowy wyczyn leżał na brzuchu i nagle oderwał łokcie i podniósł się na nich aż klatka piersiowa lekko była w powietrzu.

Ja na moją wagę nie narzekam dobrze mi z nią poza tym wchodzę w stare ubrania mam moje 50kg

Linia z brzucha w końcu zniknęła nawet nie wiem kiedy bo już się do niej przyzwyczaiłam aż nie zauważyłam jej braku.

Zaprzestałam dawać małemu miód po ostatnim jego wyrzyganiu wszystkiego co miał i tego co nie miał w żołądku włącznie ze śliną to boję się dawać nawet jeśli to nie z tego to i tak nie dam bo jeśli to z tego to nie chce żeby się tak męczył.

Przez ostatnie 3 dni z rzędu robił kupkę myślałam, że się unormowała a tu znowu 2 dni ciszy :huh:

Ostatnio wzięłam się na sposób na nocne karmienie i spanie.
Mianowicie karmię go w łóżku leży mi na nogach i jak zaśnie to się obniżam i tak śpię z nim do godz potem go odkładam i pięknie śpi bo czasem jak się naje i odłożę to się rozbudza i muszę czekać aż zaśnie.

11 lata 3 miesiąc temu #743621 przez Gochens
Tak kochane to moja siostra i zarazem chrzestna Alana ;-)

Beniaminek??!! eeee w sensie kwiat? Heh nie wiem co to dostaliśmy od babci mojego M i tak stoi ;-)

Gdzie na maratonskiej ten sklep? W tej galerii retkinskiej?? Też muszę się tam wybrać zatem. Ikunia jedz dużo dużo dużo i jeszcze więcej!!! I będziesz na bank miała więcej tu i tam ;-)

Hania ja też zacząłem ćwiczyć z Mel bo skalpel już mi się znudził. Ćwiczę nogi i brzuch po 10 minut.

Ikunia to kiedy randka? Może do marketu :-P

11 lata 3 miesiąc temu #743625 przez Ikunia1910
Zosia 3 mc 63cm 6kg

Kupy mi nie robi znowu od soboty ale chyba tak to już moje dziecko ma z tym sraniem...po mamusi :P

Gochens nie widze problema:) galeria retkinska to jest chyba przy wyszyńskiego no nie...:P a tam na skrzyzowaniu maratońskiej z retkińską jest tez jakiś niby rynek czy chust wie co i ze to niby tam. Nigdy tam nie bylam szczerze mówiac.
A sis ładna ale Ty ładniejsza :P

11 lata 3 miesiąc temu #743627 przez aleksiaa88
Piszę, że nie robi kupy a w miedzy czasie czuję smrodek myślę pewnie puścił bączka a tu kupa cichacz :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #743630 przez Kasiasia
Hej
Dziękuję w imieniu Tomsia za zyczenia ciociom: Hani, Gochens, Rysa, Srenka, Ikuni,Agusi, Również zyczyzmy solenizantom w okolicach dzisiejszego dnia wszystkim STO LAT!!!
My wyjechaliśmy do rodziców męża we wtorek popołudniu. Wracamy w sobotę.
Droge Tomuś zniósł rewelacyjnie (huśtanie w samochodzie dobrze mu robi). Po drodze stanelismy w mcdonaldsie na mleczko i kupkę 
Tutaj Tomus w dzień bardzo dużo sypia, chyba słuzy mu to zdrojowe powietrze. No i prawie za każdym razem wypija 130ml co nie było osiągalne w domu. Noce są różne, ale w dzień jest nawet ok. W wolnych chwilach was podczytuję. Teraz wkurzyłam się troche na męża wiec wziął Tomka i mam chwile dla siebie. Dzis wieczorem robimy Tomusiowi dzien dziecka i podarujemy mu dzisiejsza kąpiel i wieczorkiem pojedziemy pokazać cioci chrześniaka  Więcej o pobycie napiszę jak wrócimy.

Natali fajne że już jestes 

Gochens ale z Ciebie laska  Rodzinka wystrzalowa!!!!!

Malutkamilka a skąd wiesz o tych rozstępach??

Co to za sklep KIK?

Hania ja mam stresa dużego bo dale u mnie brak okresu 

Klara uważaj na to NAN bo po nim większość dzieci ma problemy z kupką.

Ide uwolnic męża od miałczącego dziecka

11 lata 3 miesiąc temu #743648 przez Hania84
eee tam wszystko dobre ale z umiarem...

w tym polskim kiku to takie same ciuchy jak w DE jest ten komplet co Lenie kupiłam
www.kik-textilien.pl/pl/navi-top/dziewcz...szulki-topy.html?p=3

Kasia - KIK to sklep z odzieżą dla dorosłych i dzieci.
Robiłas test ? kiedy miałas miec okres? zrób test...po 3 dniach znowu i jak wynik negatywny a okresu dalej brak to idź może do gina.

11 lata 3 miesiąc temu #743701 przez kakaszka
ale sie dzis laseczki rozpisaly. caly dzien was czytam :)

hmm piszecie o rozmiarach dzieicatek z 3 miesiecy, wiec ja zaczekam i napisze jak juz eliza bedzie miala 3 miesiace, bedzie wtedy mozna zobaczyc roznice :)

gochens sliczna z ciebie kobitka, a siostra baaaaaaardzo podobna :)

tomus 100 lat i duzo zdrowka :)

tak piszecie o tym sklepie i dopiero do mnie dotarlo, ze u nas tez go otworzyli jakies 2 tygodnie temu, ale mam kawalek do niego, wiec jak narazie sie nie wybieram, ale napewno kiedys...

kreske na brzuchu mam i co najsmieszniejsze w ciazy byla nie widoczna, a po porodzie sie pojawila :) rozstepy mam straszne narazie, ale licze ze jak zblednieja bedzie lepiej. no i ogolnie mam caly brzuch pocharatany przez ta infekcje, wiec bedzie ogromna blizna ( bo narazie to jest jeszcze rana), no i brzuch zdeformowany jest. tam gdzie rana to taki prawie plaski,a z drugiej strony flaczek, jednym slowem fuj fuj :) ale jakos sie tym nie przejmuje zabardzo, wazne ze w ciuchy z przed ciazy w chodze spokojnie.

abra nie dziwie sie, ze nie narzekasz na swoj wyglad, bo naprawde nie ma na co :P

eliza wlasnie zajada swoja reke, dzis raz tak wsadzila sobie dlon, az biedna sie pozygala leciutko.

dzis dostalismy zaproszenie na sobote na urodziny kolezanki, nie wiem co z tego wyniknie, bo jeszcze z tesciowa nie gadalam czy bedzie miala mozliwosc. mam nadzieje, ze sie uda, bo jednak fajnie jest gdzies wyjsc bez malej, choc i strasznie tesknie :)

dlugiej przespanej nocki zycze

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743768 przez Agusia83
Abra, świetnie wyglądasz :laugh: super, że udało Ci się zrzucić więcej kg niż przed ciążą :laugh:

Gochens, zdjecia fantastyczne...bardzo ładnie wyglądałaś...zresztą jak to się mówi, ładnemu we wszystkim ładnie :laugh: Męża masz przystojnego, synka zachwycającego...czyli jest jak powinnno być :laugh:

Aleksia, nie masrtw się z tymi kupkami, dzieciaki karmione piersią mogą nie robić prawie tydzień jeśli dobrze przyswajają już pokarm mamy, a te karmione mm jeszcze dłużej, jeśli maluszkom to nie przeszkadza nie ma się czym martwić.
Artuś na szczęście robi minimum jedną dziennie :laugh:

Jak ukończy 3 miesiące podam do tabelki wszystkie parametry :laugh:

Haniu, widzę, że ruszyłaś z kopyta :laugh: wiesz ja też...stwierdziłam, że muszę się wziąść za siebie...zrobiłam trochę brzuszków...Emisia była troszkę zła, że nie może mamie poskakać po brzuszku jak ta robi dziwne wygibasy i zaczęła sama próbować je wykonywać...ale to śmiesznie wyglądało :silly: a jak zasypiała na noc to obok jej łóżeczka najpierw zajęłam się nogami, a później robiłam babskie pompki :silly:

Kakaszka, zazdroszczę trochę takich wyjść, ja jedynie wychodzę z domu na godzinę albo i krócej na zakupy jak mama siedzi mi z dzieciakami, a dłużej to byłam u dentysty...ale żeby się wyrwać z koleżankami lub z mężem gdzieś to jak narazie nie :(
lecz planuję w przyszłym tygodniu wypad do knajpy..koleżanka ma imieniny...

a tu macie mojego mężczyznę
mam takie duze ocy :silly:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #743790 przez Marta1985
Ło matko... Ale żeście się rozpisały :-)ńie nadarzam czytać na tym moim telefonie :-( chcem już normalny komputer :-(

Co do miodku to tak jak ikunia pisała na 75 ml wody 1 lyzeczka :-) to główńie na kupki... Nasz maluszek pije i nic mu ńie ma :-) a my używamy Nan i jest ok :-) to też zależy od dziecka :-)

Arturek slodziak :-) Gochens pięknie się prezentujecie :-) Malutkamilka piękne dziewczyny jesteście....

Resztę ogarnę jutro bo net mi w tel dziwnie chodzi :-(

Buziaki :-*

11 lata 3 miesiąc temu #743826 przez Ikunia1910
Agusia z tego co pisałas to synus do tych najmniejszych nie nalezy a na zdjeciach taki chudziutki ;)

ja wlasnie wrocilam z piwka bo przyleciała moja znajoma z irlandii eh ale sie nagadalysmy ;) boze jak mi brakowalo takiego wypadu, niby dwie godzinki poza domem ale zawsze to jakas odskocznia.

Dobrej nocy :*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka