- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
Marta1985 Twój królewicz pije miodek z mleczkiem?? Powiedz mi jak zareagował, ja sie zastanawiam, czy Kubusiowi czasem nie dodawac troszke do mleka, z tym że to MM wiec nie wiem, czy nie spartole czegos... Tak w ogóle,narobiłaś smaka na barszcz czerwony, ufff dobrze, że buraki mam w domu
Ikunia1910 i Gochens Obie pewnie jesteście pedofilami No i w sumie podpisuje sie pod tym co Gochens napisała, dziewczyny Aleksia i Małgośka jak już wchodzicie na to forum, to nie piszcie co u was tylko i znikacie na kolejne tygodnie, bo nie po to chyba to jest.. Tak mi sie wydaje....
Natali W końcu jesteś No to synuś pieknie nam rośnie i duużo wcina, zdjecie poprosimy
No..
To teraz tak, meksyk miałam w nocy nieziemski, Kubutek sie wyspał w dzien i w nocy mi sie wybudzał co chwile..Wczoraj byłam w KIKu i kupiłam mu za 45zł śliczną kurteczke na jesien/zime z polarkiem, od wewnetrznej strony, sobie spodnie i kremową bluzeczke, takze jestem zadowolona.
Spółdzielnia załatwiona, Panowie przyszli naprawic szkody.
Pogoda paskudna, zimno jak diabli.
Troche sie wkurzyłam, bo miałam iśc o 15 do parku z miśkiem swoim a tu dupa bo kończy prace o 17 zamiast o 14, a sama dzwigac wozka nie dam rady,bo za ciezki..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
U mnie cały czas wszystko w biegu a jak chwila spokoju to nie moge na dupie usiedziec i cos robie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dzisiaj nocke mialam ciezka. po wczorajszych wojazach Wikusia taka byla podekscytowana ze niby chciala spac ale nie mogla, w wiekszej mierze przez baczki- bo to jej przeszkadza nawet w nocnym spaniu bo pewnie by spala az do rana a tak budzi sie z dwa razy i sie denerwuje, a dzisiejszej nocy tak caly czas pierdziala ze wzielam ja do nas do lozka i tak spalysmy razem na moim ramieniu a rano tj.: 4:30 jak szlam zrobic mleko to reki nie czulam a dolna czesc kregoslupa nie pozwalal sie wyprostowac ( choc kregoslup to od czegos innego). teraz wciagnela flache i zasnela.
Dowiedzialam sie ze mam delikatny rozstep miesni brzucha po ciazy na okolo 1cm ale dobnrze ze tylko w gornym odcinku i na dlugosci 2 cm bo jakby bylo po calosci i wiekszy rozstep to moglabym sie juz pozegnac z nastepnymi ciazami... mam cwiczenia ktore regularnie mam wykonywac i dopiero jak sie zrosna to moge cwiczyc na sylwetke...
wczoraj bylam na wizycie kontrolnej z wikusia u neurologa z ta niby szybciej rosnaca glowka. Przypomne bo nie pamietam czy pisalam usg przezciemiaczkowe wyszlo ok- wszystko wporzadku. Pojechalam w sumie po wyniki z krwi ktore byly robione okolo 1,5 tyg po odstawieniu Wikusi od cyca na dobre i okazalo sie ze hemoglobina spadla ponizejj normy o 0,6 i krwinki czerwone okolo miliona. niestety moj pediatra jest na urlopie do 23 wrzesnia a ten co jest na zastepstwie mowi ze to nie jest az taki sadek by zagrazal jej a nie chce sie wtrancac w jej prowadzenie bo jakby chcial aby podac jej zelazo to bym musiala oddac ja do szpitala a ja sie na to nie zgadzam. wiec kazal przyjsc na wizyte jak juz wroci ona z urolpu i niech zadecyduje- ale wydaj mi sie ze najpierw da na powtorke wynikow by zobaczyc czy sie utrzymuje czy moze jeszcze spadla i wtedy cos zadecyduje. kazal sie na razie nie martwi bo przybiera na wadze jest zywa i nie marudzi to jest ok- moze bedzie miala juz taka nisko hemoglobine. w kazdym badzz razie do szpitala jej nie oddam, zaplace ale bede chiala byc przy niej- bo kilku moich znajomych oddalo dziecko do szpitala i wroclily dzieci jeszcze bardziej chore niz byly a moj brat jak moja mama oddala to zarazili jakas bakteria zaniedbali go przez co po okolo 2 m-cach zycia zmarl w szpitalu.... i jestem przeciwna tym bardziej oddania do Stargard- tylko szczecin!!!
wczoraj Wikusia byla wazona i wazy prawie 5kg- nadrabia ostro- choc nie widac po niej tych 5 kg tylko czuc- nadal jest drobna. Za to dzielnie trzyma wysoko glowke, polubila lezenie na brzuchu w sumie po przekupowaniu tak jak Zosia Ikuni- po wlaczeniu TV jak jej sie nudzi sama odwraca sie na plecy. Duzo gada po swojemu, mamy kupe smiechu z niej. Wpycha co popadnie do buzki nawet sliniaczek ktory obowiazkowy bo slini sie na potege a dziasla biale ze szok nie lubi lezec plasko na plecach jak juz to tylko max 15 min a tak to na lezaczku gaa z zabawkami albo oglada tv. jednym slowem jest cudowna!!!
A ze wzgledu na to ze tak rzadko ostatnimi czasami bywam na forum chcialam zlozyc zyczenie rocznicowcom i dziewczynkom i chlopaczkom naszym buziaki od cioteczki zdrowo rosnijcie.
Moj jak pojedzie to bede miec tyle czasu ze chyba czesto bede tu was odwiedzac bo mam juz wszystko porobione w doomku na tip top. teraz gotuje rosolek by maz i tesciu sie rozgrzali bo kreca zbrojenie na strop a pogoda taka sobie dzis.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pierwszy raz słysze o czymś takim jak pisałaś.. ale dobrze,że jest na tyle delikatne,że bedziesz mogła kolejną ksieżniczke lub ksiecia miec
BTW. WIADOMOŚC Z OSTATNIEJ CHWILI, DOSTAŁAM OKRES
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Hehe ja szerlok (sorki za spolszczona wersję ) datowy powiadasz Goska
No to tak : WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA TOMUSIA Z OKAZJI MAGICZNEJ 3 HA
Ikunia upierdliwa baba mówi , że Zośka ślicznie trzyma główkę...cioteczka całuje
Malutkamilka - a dlaczego musiałaś robic badania krwi? Ciekawe jakie moja mała ma wyniki ale tutaj bez potrzeby nie robią..a na takim etapie fajnie czasem by było wiedzieć...ale znów kłuć dziecko brrr .... i dlaczego musisz z Wikusia do kardiologa i okulisty? Śliczna ta Twoja córa i super zaciekawiona serialem hihi A ty mamuśka sexi jesteś...choć nie powinnam tego pisać jako kobieta hehe bez obaw...mam prawidłową orientację
To kicha trochę, że musi teraz mąż za praca czekać...może akurat niedługo się ten facet odezwie. Widzę, że budowa nadal idzie fajnie:) Życzę dużo zdrówka dla Wikusi
Abra ja od czasu do czasu daje małej wodę z miodem...ale takim z własnej pasieki...i pije az miło i nic jej nie jest
O i widze że w Lubiniu KIK jest to niemiecki sklep z tego co się orientuje bo tu tego pełno i są fajne i tanie ciuszki dla dzieci
Natali no w końcu jesteś a tyle razy się o ciebie pytałam , gdzieś ty pisz tu do nas I poproszę zdjęcia Erneścika Już duży chłopak pewnie
Lena wczoraj zasnęła o 21.30 i na mleko obudziła się tym razem wcześnie bo o 4 ale potem pospała aż do 8.45 teraz bawiła się na macie ale już nudzi jej sie i marudzi i woła mamę
Miłego dnia
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Najlepszego dla Tomusia
My od dzisiaj do niedzieli jesteśmy sami bo R. odwiózł babcie i zostaje jeszcze u rodzinki.Chyba się zanudzimy na śmierć
Mój Filip od paru dni budzi się w nocy co 2-3 godz
No i od dwóch dni boli mnie brzuch jak na okres więc może zaniedługo też dostane chociaż szczerze mówiąć dobrze mi było bez
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gratuluję okresów ...a u mnie wczoraj znów bolący brzuch i krzyż jak w okresie...troszkę poleciało i znów cisza...dziwne to.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
Hania ja tam też sobie dzinsy kupiłam i ta bluzeczke, podoba mi sie to w tym sklepie,że są rozmiary od 34 do 54 aż widziałam, takze świetnie, bo kazdy sie ubierze, bez wzgledu na figure
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
U nas nocka jak zwykle, pobudka koło 3 i później o 6. o 8 bąk zjadł i wylądował na nowej macie, chyba ta mu się bardziej podoba bo sobie gada do zabaweczek. Teraz usnął na huśtawce. Ja po śniadaniu i kawce czekam aż mężul wstanie.
Abra gratuluje okresiku chociaż nie wiem czy jest czego bo w sumie chyba każda z nas go za bardzo nie lubi heh Dobrze, że ze spółdzielnią się udało załatwić no i w miarę szybko.
Malutka Wikusia szybciutko nadrabia zaległości wagowe, super ! Ty wyglądasz ślicznie a serial widze, że bardzo ciekawy dla piękniśi
Natali dobrze, że jesteś, wpadaj do nas i szybciutko fote poprosimy i Twoją i Erneścika
Rysa a Ty karmisz cycolem czy tylko mm czy mieszasz? Bo w sumie jak sie budzi w nocy to opróżnia Ci piersiutki ;P
TOMUŚ NAJLEPSZOŚCI
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Haniu dziekuje za pamiec sama juz nie wiem jak moglam tak zaniedbac forum za co bardzo przepraszam , swego czasu bylam uzalezniona od wchodzenia tutaj ale obiecuje sie poprawic.
Fotki postaram sie wstawic na dniach jak maluchy beda spalay.
Vikusa wyglada cudownie pewnie jak wszystkie wasze maluszki.
Abra j swoj pierwszy okres wlasnie skonczylam. To byla masakra tak mnie zalewalo ze w nocy musialam wlazic pod prysznic mam nadzieje ze kolejne beda spokojniejsze.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja dzis zaspalam do gina, ale ze mnie sierota. miesiac czekalam na ta wizyte, ale po wvczorajszych nerwach bylam rano bez sil i sie zdrzemnelam i dupa wyszla. ale jestem zla na siebie. jutro zadzwonie i sie znowu umowie i pewnie znowu miesiac bede czekac. grr
dziewczyny czy moze dziecko za duzo spac? mam wrazenie, ze eliza spi non stop. co prawda mamusia tez jest strasznym spiochem, ale zeby tyle, to nie wiem czy jest w porzadku.
no abra gratuje przyjscia przyjaciela
malutkamilka, a czemu tak katuja twoja core i po lekarzach zmuszaja chodzic? laseczka po dwoch nocach nie przespanych no i corcia sliczna :-*
co do ilosci mleka to ja dalej daje elizie 120 ml choc powinnam juz 130 minimum, ale jak sie boje. bo wiem ze ona wszystko wciagnie, a juz taka duza jest i ciagle rosnie, a ja nie chce jej zaszkodzic. chyba sie najada ta iloscia skoro nie placze i prawie odrazu zasypia.
dziewczyny a po co to ten miodek dodajecie? jadaje dodatkowo do picia sama wode przygotowana, tesciowa na poczatku dawala z glukoza, ale stwierdzilam ze skoro pije bez, to poco jeszcz cukry jej dawac.
milego dnia zycze i duzo sloneczka. u nas pochmurno :/
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Malutkamilka mówisz że od rozstępu mięśni brzucha nie można kolejnej ciąży? Więc czemu mi tego lekarz nie powiedział? (Byłam bo mnie plecy strasznie bolały i znalazł mi rozstęp) muszę w takim razie w końcu się przełamać i do gina iść... Ja mam rozstęp na 3cm w szerokość i 15w długość... a ćwiczenia gówno dają, tylko tyle że plecy nie bolą, a rozstęp miał się zmniejszać i nic...
No i naprawdę świetnie wyglądasz i Wikusia też
Pawełek do 4 spał mi świetnie ale od tego czasu straszna maruda i śpi po 10 min.. Pewnie na kupkę go ciśnie bo 3 dni nie robił...
Ile jest czasu na "ustawianie" uszek? Zauważyłam że ma prawe bardziej odstające bo jak śpi mu się zagina w drugą stronę... A w czapce za nic nie zaśnie nawet na spacerze... I boję się że mu tak zostanie...
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja samej wody nie wypije, herbatka koperkowa tez jej sie znudziła więc podaję od czasu do czasu (2-3x w tyg.) wode z miodem...tez średnio chce ale samego MM przeciez mi nie może pic.
moja kumpela (pielegniarka swoja droga) słodziła cukrem małemu juz od 2 miesiaca...a gdy jak miał 4 miesiace zwinął ze stołu kabanosa i sobie possał to juz w ogóle przestała sie przejmować i "trząść" nad dzieckiem...i dziś zdrowy 6 letni chłopak bez oznak próchnicy jak na razie
A woda z miodem to przy okazji na lepsze kupki...chociaz moja i bez tego robi ładnie bo codziennie, ewentualnie co drugi dzień.
Abra ja też mam tą krechę jeszcze, co prawda słabo widoczną ale jeszcze jest nie wiem kiedy zniknie całkiem.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania