BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #742494 przez Marta1985
Haniu ja tez taki okres drugi dostalam ... w sumie lepiej :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #742499 przez Marta1985
Ta wasz Manufaktura to jak u nas Silesia City Center :)

Zosia i Alanek cudne sa :)

Ikunia maja nasrane ... :) raz jest lepiej raz gorzej .... ale zobaczysz ulozy sie :) tylko wiecej czasu musi wam poswiecac :(

11 lata 3 miesiąc temu #742551 przez srenka_918
Witam Was ;)
Tu też brzydko i zimno... Pawełek marudny jest, na dziadka krzyczał jak go trzymał na rękach ;) chciałby już dużo chodzić i zwiedzać ;) teraz sobie śpi a ja się muszę szybko za jakimś obiadkiem rozejrzeć bo dziś gotuję dla całego domu, 8 gęb do jedzenia a do pomocy nikogo...

Gram na gitarze w warunkach domowych ;) do ogniska itd, żeby pośpiewać z rodziną, na trąbce gram w orkiestrze gminnej ale jak na razie mam urlop... Tęskno mi do tych spotkań naszą grupą, prób... Zawsze to była jakaś odskocznia od codzienności a tym bardziej jak był jakiś koncert do grania albo wycieczki ;) teraz mały mi to trochę ukrócił... No i przed ciążą uczyłam się gry na saksofonie bo chciałam wstąpić do zespołu co po weselach gra... Ale nadeszła ciąża i zrezygnowałam z zespołu, saksofon mi zabrali ale jak mały przyzwyczai się do hałasów trąbki, będziemy mieszkać na swoim i zostanie trochę kaski to kupuję swój sax i dalej uczę się grać ;) śpiewu brałam prywatne lekcje u facetki co teraz orkiestrę prowadzi i wygrałam kilka powiatowych pokazów talentu i konkursów śpiewu... Nagrody stoją na półkach i tyle z tego miałam bo tak jak Ikunia mówi to nieprzyszłościowe i niezyskowe, chyba że ma się "szerokie plecy" i ktoś gdzieś wciągnie ;) Ale śpiewać uwielbiam i Pawełek to uwielbia ;) więc jest git ;)

Miłego dnia ;) śpijcie sobie i się grzejcie w łóżkach bo jesień brzydka za oknami... ;) Ja lecę popracować, najeść się i też do łóżka wskakuję ;)

11 lata 3 miesiąc temu #742568 przez aleksiaa88
Marta co z tym okresem ? Czemu dobrze ? Boziu ale ja ciemna jak ze średniowiecza :blush:

Myślałam, że jak się pierś daje to się nie ma? I kiedy się płodność zaczyna? :blush: :blush: :blush: :blush:

11 lata 3 miesiąc temu #742573 przez Marta1985
aleksiaa88 napisał:

Marta co z tym okresem ? Czemu dobrze ? Boziu ale ja ciemna jak ze średniowiecza :blush:

Myślałam, że jak się pierś daje to się nie ma? I kiedy się płodność zaczyna? :blush: :blush: :blush: :blush:

No ja na wizycie u gina 7 tyg po porodzie mialam owulacje :P

A dobrze bo krotki :P jednodniowy :P

11 lata 3 miesiąc temu #742582 przez szósteczka
hej troszke was zaniedbuje ale wciaz pelno teraz mam roboty latanie do szkoly i spowrotem pilnowanie dzieciakow przy lekcjach handryczenie sie z nastolatkami itp a nadodatek moj 3 letni szymek pochodzil tydzien do przedszkola i przeziebil sie wiec siedzi mi teraz marudny w domu a na dodatek chyba zarazil pawelka bo zaczyna mi pokaslywac i zupelnie nie wiem co moge dac domowego mojemu maluszkowi a nie chce odrazu leciec do przychodni zeby czegos mocniejszego nie przywlec wiec moze cos wiecie lub podawalyscie cos skutecznego na kaszel maluszkom bo ja nic nie moge sobie przypomniec. jutro mam zebranie w szkole a pojutrze w przedszkolu koszmar ale wole sie udzielac zeby miec reke na pulsie i wiedziec czy przypadkiem ktos nie chce nam zamknac oswiaty.

a z pozytywow to szukam mebli mlodziezowych uzywanych dla naszej 10 latki patrysi wiec ogladam w necie rozne strony z ogloszeniami szukam kapletu z lozkiem vox safari lub nawigator i nawet widzialam pare fajnych ofert ale jeszcze czekam.bo nasi znajomi maja sprzedac ale jeszcze sie decyduja wiec i my czekamy do konca tygodnia a pozniej pewnie sie zdecydujemy. kupilismy na tablicy stol z 6 krzeslami w stylu goralskim drewniane do jadalni za 400 zł sa super nasza jadalnia wyglada extra i wreszcie nie ma zbieraniny krzesel i nie musimy rozkladac zeby pomiesccic sie cala rodzinka.

dobrze sie wczytalam ze dajecie juz maluszkom kaszke z zoltkiem moze tez bede dawac bo moj zarlok ostatnio wciaz glodny i zaczynam zaliczac dola karmieniowego cycowego i myslalam ze bede musiala zaczac karmic butla ale staram sie nie poddawac moze jakbym mu dawala kaszke ale te co widzialam i kupilam to sa od 4 miesiaca i nie wiem czy nie za wczesnie.
sliczne zdjatka buziaki dla wszystkich pozdrawiam.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742615 przez Hania84
Marta czyli też podobnie miałaś...ale i tak mnie zastanawia czy te 2h plamienia to można zaliczyć pod okres :S

Nie byłam w OBI z Lenką ale przejechałyśmy się wózkiem do marketu dla dzieci (1,5km od nas) i kupiłam nosidełko :lol: o takie tylko granatowe : www.britax-roemer.pl/nosidelko/britax-nosidelko/nosidelko
Już je wypróbowałyśmy...na razie 15min, bo to nowość dla Lenki i zaczęła się trochę niepokoić...ale przypuszczam dlaczego ...bo rączki sa z boku i nie można ich wkładac do buzi :laugh: :silly: ale ogólnie fajnie było...obie jesteśmy zadowolone. Przyjemność kosztowała mnie 100 euro :S ale czego się nie robi dla dzieci :silly:
Kupiłam też ślinik Lence taki zmywalny, gryzak i cieplejszą czapkę na jesień.
Jak jechałyśmy z powrotem to zastał nas deszcz ale zapięłam Lence ochraniacz na nogi plus daszek i mogłyśmy jechać :)

Teraz poszła spać...pewnie w trakcie się przebudzi i będę musiała ją ululac (zawsze tak robi) ale później już śpi ciągiem.

...a tymczasem lecę zrobić obiad :)

Aha !!! ALANKU WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO Z OKAZJI MAGICZNEJ 3 :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #742635 przez Marta1985
Alanek sto lat :)

Ja ide juz do domku robic obiadek ... lazanki :)

11 lata 3 miesiąc temu #742681 przez srenka_918
Alanku życzę Ci wszystkiego co najlepsze ;)

Obiad zjedzony i spać się odechciało ;)
Mam na karku robotników, tata robi remont poddasza a mama musiała jechać do swojej mamy bo wylądowała w szpitalu... 8 chłopa to jednak może zjeść ;) myślałam że mi schabowych i ziemniaków zabraknie ale jakoś się podzielili ;) teraz coś wiercą... Denerwują mnie bo mały się boi... Chyba pojedziemy do teściowej ;)

11 lata 3 miesiąc temu #742700 przez violcia00
A ja tak w biegu kilka zdan skrobne.

U mnie nadal atmosfera grobowa :( ,a ja caly czas mam te zawroty glowy,nie wiem co ze mna nie tak...prawdopodobnie dzisiaj wyjezdzay do PL,czekam na meza o ktorej wroci bo jeszcze ma spotkanie w UP i kilka spraw do zalatwienia to zobaczymy jak wroci czy bedzie mu sie chcialo jechac,jak cos to trzymajcie kciuki zeby nam podroz dobrze "poszla",ide sie pakowac.

Buziaki Alanku od cioci :blush:

Wlasnie sie wykapalam i teraz ide jeszcze kolka rzeczy spakowac i mam nadzieje ze pojedziemy dzisiaj.

Trzymajcie sie cieplo laseczki :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #742706 przez Agusia83
Witam Was dziewczynki.

Na początku składam życzonka Alankowi i zaległe Zosi :laugh: .
dziewczyny, juz za niedługo będziemy pokazywać pierwsze świeczki urodzinowe :laugh: Tak czas zapitala strasznie.

Haniu, mam podobne nosidełko, ale go nie trawię...chyba oddam koleżance, bo ciężko jest mi nosić mego klocka, a zresztą szyja boli i te wielkie cycki :silly:

Ikunia, p
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Z tym okresem to tak naprawdę jest różnie, wszystko zależy od organizmu kobiety. Nawet karmiąc tylko i wyłącznie piersią można dość szybko go dostać, albo dopiero wówczas gdy się zaprzestaje tego procederu.
Ja jak narazie go nie mam.

Aleksia, zkupiłam bebilon Nutriton by zagęścić Artusiowi moje mleko...bo w nocy budził mi się co 2h i jest dużo lepiej :lol:

Szósteczka, Emisię mam przeziębioną i udało jej się zarazić Artka...ma katar i kaszel, choć już szybko ustępują. Byłam u dr i kazała:
do noska dawać wodę morską i odciągać do tego nasivin 0,01% rano i wieczorem, do mojego mleka lub herbatki rumiankowej dodaję po 5 kropelek vit.c 2x dziennie...a oprócz tego po 1ml nurofenu rano i wieczorem, bo ma działanie przeciwzapalne i stosujemy syropek hedelix raz dziennie 2,5ml...

Srenka, oj to miałaś gotowania a gotiowania :silly:

Własnie, wówczas się pomyliłam...Gosia, dawaj fotę Niny...musisz zmniejszyć zdjęcie by miało 800x600 i max.150kb

11 lata 3 miesiąc temu #742723 przez rysa
Alanek wszystkiego najlepszego z okazji magicznej miesięcznicy :kiss: Dla Zosi również(przeoczyłam) :)

Haniu fajne to nosidełko, ja właśnie też od wczoraj przeglądam allegro w poszukiwaniu jakiegoś.Już jedno licytowałam ale ktoś mnie przebił :angry:
No i wkońcu musze kupić termometr, jakie polecacie?

Filip od 13 spał, o 14.30 się obudził, nakarmiłam go i znowu zasnął :)

11 lata 3 miesiąc temu #742743 przez aleksiaa88
Synek ma 3 miesiące i 1 dzień tak wczoraj.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #742747 przez Hania84
Agusia też mnie bolało przy karku od tego pasa co jest u góry ale rozszyfrowałam jak się to obniża i już teraz jest okej :) Nic nie boli i fajnie się nosi :) A że Lena lubi być dużo na rękach to obie jesteśmy zadowolone :lol: :silly:

Violcia - szerokiej i bezpiecznej drogi :) Wiem że będzie ciężko...ale spróbuj się rozerwać w PL i nie myśl o tym co Wam się teraz przytrafiło. Ważne że masz zdrowego fajnego synka i kochającego męża :blink:

Rysa a w jakiej cenie było tamto nosidełko?

Powiedzcie mi w jakich cenach w PL sa spacerówki? Ale takie składane w pół tylko na małych podwójnych kołach...wiecie takie zwykłe. Bo tak się zastanawiam powoli dla Lenki na nasz wyjazd czy opłaca mi się tu kupowac bo tutaj najtańszy jest po 119 euro.

Lena spała dziś w południe tylko 2h ale to nic...teraz zjadła i bawi się na macie :)

Ikunia

Agusia szybkiego zdrowienia dla Artusia i Emi :)
choróbskom mówimy PRECZ !!! :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #742751 przez violcia00
aleksiaa88 napisał:

Synek ma 3 miesiące i 1 dzień tak wczoraj.

Moj OskAR 3 MIECHY I 3 DNI...ALEKSIA NIE KAZDY TU O KAZDYM PAMIETA HEHE.

SPOZNIONE ALE SZCZERE-WSZZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ALBERTA :kiss:

CZEKAM NA MEZA ALE COS NIE WRACA JESZCZE.MAM NADZIEJE ZE NIE DLUGO BEDZIE BO JA CHCE JUZ JECHAC.

DZIEKI HANIU-OD CIEBIE TO ZAWSZE MOZNA LICZYC NA MILE SLOWO,ALE NIE TAK LATWO ZAPOMNIEC O TEJ KRADZIEZY NO ALE POSTARAM SIE ZEBY TEN POBYT W POLSCE BYL UDANY.

A MOJE DZIECKO DZIS PRAWIE CALY CZAS SPI,Z PRZERWAMI NA JEDZENIE :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka