- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Co do kreski nie wiem kiedy powinna zniknac bo w pierwszej ciazy nie mialam a w drugiej bardzo delikatna i juz jej prawie nie widac ale wydaje mi sie ze moja kolezanka miala nawet do roku.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
też bym chciała by Lenka dużo mi spała
A co do mleka to Lena wypija 130ml przeważnie...czasem zdarzy jej się 150ml ale to jak w dzień ma więcej jak 4h pauzy. Ale ogólnie to 130ml wypija co 4h. Czytałam gdzieś, że od 4 miesiąca po 150ml podawać...ale zobaczę bo jeśli nie bedzie chciała to nie bedę wmuszac bo później ulewanie jest. Dziecko wie ile potrzebuje.
Aha zapomniałam napisac...ostatnio rozmawiałam z mamą i mówiła mi ze ja jak miałam 3 miesiace to ważyłam 5.430g i miałam 60cm a Lenka miała 5.070 i 60cm czyli bardzo podobnie a ja urodziłam się z wagą 3310g czyli Lenka fajnie goni
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
No i wcina mi za dnia co 4h 150ml mleczka a na noc o 22:00 karmie go na śpiocha i daje mu 180ml juz
Słuchajcie, już ma dośc tego okresu... brzuch mnie napitala jak cholera...
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Abra dobrze że teraz dostałaś, bo w przyszłym miesiacu w białej kiecuni to był by obciach
Ogarnęłam troche prasowanie. Zośka zasnęla czyli do jakieś 14 mam labe:P jak się obudzi to biore się za odkurzacz. Jutro robię wycieczkę na drugi koniec miasta odwiedze rossmana bo mi na osiedlu zamkneli bo remont i zajrze do tego sklepu co Abra mowisz. Zobaczymy co tam piszczy.
Natali witaj :*
Malutka śliczne zoombi z ciebie:P no i Wiki cukierek.
GOCHENS RYSA FOTY
Kakaszka moja Zośka tez sporo śpi, zje troche sie porozgląda pośmieje i odlot
A krese mam ale tylko do pępka tez juz ledwo widoczna. To jak szybko zniknie zależy od hormonów, wszystko musi wrócic do prawidłowego działania... Ale na szczęście na plazy się pokazywac juz nie będziemy bo zima idzie a w sypialni faceci nie zwracają na takie rzeczy uwagi
Szósteczka Pawełek zjada dwa cycki i dolewkę? mi zośka na jeden posiłek wciąga tylko jednego cycola i odpada.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Teraz na szczęście oboje mają drzemkę. Emisia w łóżeczku a Artus w bujaczku
Kakaszka, Artus też bardzo dużo śpi..niektóre dziewczyny piszą, że aluchy przespały w ciągu dnia 4h...a Artuś to minim 7h potrafi spać, a wieczorem też nie mam większych problemów.
A dziś mielismy pobudkę o 2:20 i 5 rano a o 7:30 była ostateczna pobudka...
Malutka...witaj ale post super, że Wikusia tak pieknie przybiera na wadze no i śliczna z niej księżniczka a Ty? hania ma rację sexi kobitka z Ciebie
Natali, cieszę się, że już będziesz mogła częściej z nami pisać
Abra, gratuluje @
Ja też mam tą krechę i to prawie od samych cycków do spojenia...i jak narazie jest mocna jak w ciąży..pamietam, że po Emi miałam ja aż do 6 miesięcy po porodzie.
dziewczyny, na polsat cafe leci program o rodzinie, która posiada 19-scioro dzieci...masakra.
Sto lat dla Tomusia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dziewczyny, dajcie mi linka do tego sklepu, co go tak chwalicie...ok?
Szósteczka, zapomniałam napisać, że faje fotki z chrztu...ale z Was super, duża rodzinka Pawełek miał czaderską fryzurkę...włoski już mu się wycierają? Bo Artkowi tak.
Lenka, Twoja minka po zabawie cudowna zabójcza, zakochałam się w niej
A co do mleka, to w dzień synek je jedną pierś, ale w nocy bardzo często musi opędzlować dwie ...a na noc odciągam 120-130ml ...no i mleka mam na potegę, czasem jak śpi muszę odicągnąć bo inaczej cycki mi eksploduja...tym sposobem w lodówce mam 280ml mojego mleczka..ale to dobrze, bo jak wychodzę do sklepu a zostaje z dzieciakami mama, to ma jedzonko jak znalazł
ja to się nie mam co porównywać wagowo z moimi dzieciakami, bo one pięknie jedzą a ja byłam totalnym niejadkiem...
przy ur. 3250g 55cm a jak miałam 3m to ważyłam 3000g i groziło mi przetaczanie krwi.
Kochane, jeśli karmicie tylko mm, to podawajcie swoim maluszkom wodę czy herbatkę rumiankową, koperkową kilka razy dziennie...bo mleczko jest do pojedzenia, a coś pić też muszą.
kurcze, ciekawe kto przeczyta mój post...ale sie rozpisałam
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
19 dzieciaków??? Heheh a niedawno pisałam Szósteczce, że ma dużą rodzine... COFAM TO, sześcioro dzieci to pikuś w porównaniu do dziewietnastu
I dziekuje bardzo za gratulacje z okazji okresu Hhehe
Agusia wierz mi że twój mąż nie bedzie zwracał uwagi na ten brzuszek, mi też została fałdka skóry, ale szczerze mówiąc? Lubie ją nawet, a Ty spokojnie, jak troszke odpoczniesz od tego całego zamieszania z dzieciaczkami, mąż bedzie miał chwile wolnego czy coś, pocwicz, na pewno bedzie ci lepiej I skóra bedzie bardziej napieta, ewentualnie proponuje łykac Kolagen To mi położna poradziła
Tu masz link do tego sklepiku, ale uprzedzam stronka nie oddaje tego co jest w sklepie faktycznie www.kik-textilien.pl/
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
już marzę o tym by zapisać się na basen...muszę jeszcze kupić strój, tylko kto zrobi go na takie gigantyczne cycki? ...w ogóle jestem negatywnie nastawiona do swojego ciała..fakt sporo schudłam...ale flaki pozostały...
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
do rozstępów się przyzwyczaiłam, wkurza mnie tylko ten flak z fałdami skóry
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
A "flak" zniknie spokojnie
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Agusia życzę maluszkom zdrowia, Julka też ma katarek od wczoraj ale dzisiaj jest już znacznie lepiej
Szusteczka też mam problem z mleczkiem po mojej chorobie i antybiotyku zostało mi bardzo mało pokarmu wystarcza tylko na jedno karmienie dziennie . Byliśmy na Bebilonie ale mała po nim ulewała i miała problemy z kupką, Pediatra poleciła nam zmiane na Nan po nim dużo mniej ulewa.
Mam nadzieje że jej będzie dalej służyć bo zrobiłam spore zapasy jak w biedronce była promocja -20%.
Kakaszka moja mała jak śpi w dzień to często budzi się w nocy, a wczoraj spała może z godzinke w dzień i w nocy bardzo ładnie spała od 21 do 4 i potem do 8
Ja już nie mam tej kreki na brzuchu ale zostało mi jeszcze troszke brzuszka
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
cześć Klara, zdrówka życzę Juleczce.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
Witamy Klara