BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743833 przez Gochens
Dziękuję za komplementy :silly: :blush:

Agusia czemu zazdroscisz wyjść? Domyślam się ze z 2 dzieci może być ciężej ale skoro mama zostaję z maluchami czasem to wykorzystaj to i zamiast na zakupy leć z mężem na kolację :laugh:

Dziewczyny niestety nie chcę Was martwić ale same ćwiczenia nic nie dają :dry: jeśli chcecie zrzucić to bym proponowala zacząć od diety. Nie cierpię tego słowa ale jak już kiedyś pisałam jestem na niej pół życia heh bo drugie pół się objadałam :S też mi się wydawało że jak zacznę ćwiczyć to schudne a jadłam nad program i dupa. Dopiero dietetyk i racjonalna dieta pokazały mi jak bardzo się myliłam :huh: tak czy siak trzymam za was kciuki.

Lecę spać słodkich snów :lol: :kiss: :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #743835 przez Gochens
Agusia Artek rzeczywiście wygląda na chudszego niż go opisujesz , fajny kawaler Ci rośnie moja droga ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #743846 przez abrakadabra
Dzień dobry :)
Do Pań, które mają już okres...słuchajcie, czy to normalne, że po ciązy pierwszy okres jest tak niesamowicie obfity????? Nigdy wcześniej nie miałam aż takich..

Kubuś spał mi całą noc, a to pewnie dlatego, że w dzień malutko spał...jeśc mu sie nie chce, bo kupki nie może zrobic... loosie.. kombinuje jak nie wiem co,żeby mu ulżyc i nic.. :(

Agusia dziekuje kochana, śliczny bobasek ^^

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743863 przez Marta1985
Dzień dobry :-)

Tak Abra tez miałam pierwszy obfity a drugi to już taki skromniutki przeź tabletki.

Wogóle to śliczną jestes :-)

My się jeszcze wylegujemy w trójkę bo Mąż mój na targi dziś jedzie do spodka w ramach pracy ;-)

Co do zdjęć to mój Bartuś na zdjęciach jest okraglutki a jak nas ktoś odwiedza to się dziwi ze całkiem inaczej wygląda ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #743907 przez malutkamilka
Wiecie co faktycznie jak nasze szkraby skoncza 3 miesiace to bedziemy dodawac do tabelki wiec chwalic sie dziewczeta swoimi trzymiesiecznymi pociechami, ja swoja wpisalam do tabeli najwyzej pozniej poprawie ;D

Ja o tym rozstepie miesni brzucha dowiedzialam sie na badaniu bo polozyl mi dwa palce na brzuchu nad pepkiem na tej linii i kazal ugiac nogi i podniesc glowe i barki jak do "brzuszkow" i niecaly palec "wpadl" w dziurę. w domu sama tak sprawdzilam i faktycznie delikatna jest.

Aleksia czy to ty tez stosowalas metode objawowo-termiczna? Kojarzysz moze jak to bylo z tym minimum 3 godz odpoczynku badz snu przed mierzeniem? Bo wczesniej sie tym zagadnieniem nie interesowalam a teraz sie przyda gdy ciezko ustalic jedna godz mierzenia przy nocnym wstawaniu.

Ja bym chciala wrocic do swojej wagi. przed ciaza mialam 58 kg ale moja waga to 55 kg- w niej sie najlepiej czulam. Zostalo jakies 5 kg... nie duzo ale czasem te nie duzo najciezej sie pozbyc :D

Dzis probuje tej wody z miodkiem, herbatka koperkowa niby pije ale i tak w nocy od jakiegos czasu niby chce spac ale najpierw jak zasnie po 21 to kolo 1 w nocy kweka, kreci sie musze dawac smoczka a pozniej co godz taka sytuacja- i to przez baczki. Kolki nie ma bo nie placze tylko tak jakby nie mogla znalezc sobie pozycji dobrej do spania. dostaje smoczka obkrece ja na boczek i spi- godz... i tak juz ktoras noc z rzedu. nic innego mi nie zostaje jak wziecie jej do lozka po 3 w nocy po karmieniu i spi na moim ramieniu bo maz sie boi jak ja poloze miedzy nas ze przez sen gdzies ja zgniecie uderzy niechcaco. i tak jestem sflaczala od kilku dni, moze ten mioodek jej pomoze dwa razy zrobic kupke bo jak dwa razy robila to w nocy tylko karmienie i zaraz byl odplyw az do 7 rano.

Dobra ide zrobic sobie sniadanko, rozlozyc naczynia i pozmiatac. pozniej przyjezdza mama popilnowac smerfetki bo ja do fryzjera ide- tak szkoda mi kaski ale wygladac jakos trzeba. maz pojechal ze swoja mama na zakupy do pracy, zawsze ja jezdzilam ale z wikula nie bede sie pchac. A moze jeszcze poczekam bo Wikula zaczela sie skupiac i robic minki kupowe :D zrobila by to wczoraj wieczorem a noc byla by miodkiem. Mam nadzieje ze dzis zrobi wieczorkiem potem kapiel i lulu bo tatus wyjezdza a mamusia ma w planach jakis seksi stroj zalozyc. Tak was wczoraj czytalam o tym gorseciku ze postanowilam wyciagnac swoje stroje ... ;D

11 lata 3 miesiąc temu #743968 przez Ikunia1910
Hej witam w ten szczęśliwy dzień 13 piątek;)
My jeszcze w łóżku;)
Zaraz wyciągam miotłę i kota i lecimy na te zakupy ;)

Malutka zrób jeszcze rubrykę jak sa karmione mm czy naturalnie bo ja nigdy nie pamietam ;)
No i udanych przebieranek:*

Abra współczuję :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #743981 przez Marta1985
Bartuś po skończeniu 3 miesiąca:
Waga: 6500 g
Wzrost: 60 cm
Karmienie: naturalnie/mleko modyfikowane

11 lata 3 miesiąc temu #743985 przez srenka_918
Witam Was ;) Rozpisałyście się strasznie ;) Czytam i czytam i nie mogę znaleźć gdzie były wypisywane specyfiki dla maluszka... Wczoraj przeczytałam pobieżnie bo mnie nie dotyczyło a dziś mały kicha i prycha i ma chrypkę... Babcia go zaraziła bo ją gardło bolało a się zapomniała i wycałowała małego od góry do dołu...

Malutka udanego wieczorku ;) A jak będziesz miała troszkę czasu to umieścisz nas też w tabelce? ;) np zamiast cukierka bo termin porodu się zgadza ;) podam Ci dane: Pawełek, termin 28.06.2013, data porodu 04.07.2013r SN, waga porodowa 3760, długość 56cm a kolejne dane podamy na 3 miesiące ;) trochę małemu jeszcze brakuje ;)

11 lata 3 miesiąc temu #743990 przez Marta1985
Zdrówka dla dzieciaczkow :-*

Wogóle to można by całkiem uaktualnic ta tabelke żeby były tylko dziewczyny które się udzielaja :-) i ja proponuje wpisać jeszcze miejsce zamieszkania :-)

Nasze to Siemianowice Śląskie koło Katowic

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744000 przez rysa
Witam

Ale się rozpisałyście :)

Gochens od dwóch tyg karmie głównie mm, dwa razy dziennie daje Filipowi cyca ale jż mu się nie chce wysilać, niestety polubił butle :dry:

Ikunia zdięć z chrzcin nie wklejałam bo kuzynka robiła i zapomniała o lampie :angry: Wkleje takie z rodzinką

I żabulek z wczorajszego spaceru :kiss:

Właśnie przyszedł kurier z nosidełkiem. Zobaczymy co to będzie :)

Filip w 11 miesiącu ważył 6 kg i mierzył ok62cm. A miejsce zamieszkania to Bielsko-Biała :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #744015 przez Marta1985
Rysa również jestes śliczną mama :-) a Filip ciasteczko małe :-)

Do nas właśnie przyszedł kurier z filcowymi podkladkami i bieżnikiem do sypialni :-) coraz ladniej to wygląda :-)

11 lata 3 miesiąc temu #744026 przez rysa
Dzięki Marta :)

Możesz podać nazwę jakiego termometru używasz dla Bartusia? Bo pamiętam że miałaś fajny i niedrogi :)

11 lata 3 miesiąc temu #744042 przez Marta1985
Termometr mam ten na podczerwień z firmy sisi baby care i jeszcze mam zwykły elektroniczny z tomme tippe :-)

Ten na podczerwień to powiem ci taki orientacyjny jest a jak mamy obawy cY ma temperature to stosujemy zwykły elektroniczny

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744067 przez Hania84
Witamy i my :)

Byłyśmy na zakupach i dlatego dzis później jesteśmy :)

Malutkamilka fajna ta tabelka :) świetny pomysł miałas na rozszerzenie jej :)

Agusia faktycznie Arti ma wieeelkie oczka, śliczne i śliczny ma uśmiech :blush: i też zauważyłam ze niby duży ale szczuplutko wygląda :) pewnie dlatego że dłuuuugi jest :blink:

Marta nie martw się z moją Lenka jest tak samo...na żywo wygląda szczuplej niż na zdjęciach :P chyba te majowe tak mają :silly: :lol:

Rysa no no no ale eleganta miałaś na chrzcinach :) a Ty to laska nebeska :blink:

Gochens wiem o diecie...niestety :dry: zaczęłam od ŻP :blink: :S i odstawiłam słodkie bo to było moją największą zmorą :S

Lena wczoraj zasnęła o 21.30 i na mleko obudziła się o 4. Później o 8 wypiła mi tylko 50ml i o 10 130ml.

Lecę bo marudzi mi...

miłego dnia...

...dzis mam rybę na parze na obiad :lol:

a my karmienie: MM
Miejsce: DE

11 lata 3 miesiąc temu #744069 przez _Klara_
Zdrówka życzę Pawełkowi :)

My mamy termometr z BeabyOno na podczerwień i też nie nie jestem z niego zadowolona, pokazuje tylko orientacyjnie temperaturę :(

Ilunka udanych zakupów :)

Rysa i Gohnes ślicznie wyglądacie i bardzo ładne fryzurki obie macie :)

My jesteśmy z okolic Gdańska.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka