- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Agusia czemu zazdroscisz wyjść? Domyślam się ze z 2 dzieci może być ciężej ale skoro mama zostaję z maluchami czasem to wykorzystaj to i zamiast na zakupy leć z mężem na kolację
Dziewczyny niestety nie chcę Was martwić ale same ćwiczenia nic nie dają jeśli chcecie zrzucić to bym proponowala zacząć od diety. Nie cierpię tego słowa ale jak już kiedyś pisałam jestem na niej pół życia heh bo drugie pół się objadałam też mi się wydawało że jak zacznę ćwiczyć to schudne a jadłam nad program i dupa. Dopiero dietetyk i racjonalna dieta pokazały mi jak bardzo się myliłam tak czy siak trzymam za was kciuki.
Lecę spać słodkich snów
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Do Pań, które mają już okres...słuchajcie, czy to normalne, że po ciązy pierwszy okres jest tak niesamowicie obfity????? Nigdy wcześniej nie miałam aż takich..
Kubuś spał mi całą noc, a to pewnie dlatego, że w dzień malutko spał...jeśc mu sie nie chce, bo kupki nie może zrobic... loosie.. kombinuje jak nie wiem co,żeby mu ulżyc i nic..
Agusia dziekuje kochana, śliczny bobasek ^^
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Tak Abra tez miałam pierwszy obfity a drugi to już taki skromniutki przeź tabletki.
Wogóle to śliczną jestes
My się jeszcze wylegujemy w trójkę bo Mąż mój na targi dziś jedzie do spodka w ramach pracy
Co do zdjęć to mój Bartuś na zdjęciach jest okraglutki a jak nas ktoś odwiedza to się dziwi ze całkiem inaczej wygląda
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Ja o tym rozstepie miesni brzucha dowiedzialam sie na badaniu bo polozyl mi dwa palce na brzuchu nad pepkiem na tej linii i kazal ugiac nogi i podniesc glowe i barki jak do "brzuszkow" i niecaly palec "wpadl" w dziurę. w domu sama tak sprawdzilam i faktycznie delikatna jest.
Aleksia czy to ty tez stosowalas metode objawowo-termiczna? Kojarzysz moze jak to bylo z tym minimum 3 godz odpoczynku badz snu przed mierzeniem? Bo wczesniej sie tym zagadnieniem nie interesowalam a teraz sie przyda gdy ciezko ustalic jedna godz mierzenia przy nocnym wstawaniu.
Ja bym chciala wrocic do swojej wagi. przed ciaza mialam 58 kg ale moja waga to 55 kg- w niej sie najlepiej czulam. Zostalo jakies 5 kg... nie duzo ale czasem te nie duzo najciezej sie pozbyc
Dzis probuje tej wody z miodkiem, herbatka koperkowa niby pije ale i tak w nocy od jakiegos czasu niby chce spac ale najpierw jak zasnie po 21 to kolo 1 w nocy kweka, kreci sie musze dawac smoczka a pozniej co godz taka sytuacja- i to przez baczki. Kolki nie ma bo nie placze tylko tak jakby nie mogla znalezc sobie pozycji dobrej do spania. dostaje smoczka obkrece ja na boczek i spi- godz... i tak juz ktoras noc z rzedu. nic innego mi nie zostaje jak wziecie jej do lozka po 3 w nocy po karmieniu i spi na moim ramieniu bo maz sie boi jak ja poloze miedzy nas ze przez sen gdzies ja zgniecie uderzy niechcaco. i tak jestem sflaczala od kilku dni, moze ten mioodek jej pomoze dwa razy zrobic kupke bo jak dwa razy robila to w nocy tylko karmienie i zaraz byl odplyw az do 7 rano.
Dobra ide zrobic sobie sniadanko, rozlozyc naczynia i pozmiatac. pozniej przyjezdza mama popilnowac smerfetki bo ja do fryzjera ide- tak szkoda mi kaski ale wygladac jakos trzeba. maz pojechal ze swoja mama na zakupy do pracy, zawsze ja jezdzilam ale z wikula nie bede sie pchac. A moze jeszcze poczekam bo Wikula zaczela sie skupiac i robic minki kupowe zrobila by to wczoraj wieczorem a noc byla by miodkiem. Mam nadzieje ze dzis zrobi wieczorkiem potem kapiel i lulu bo tatus wyjezdza a mamusia ma w planach jakis seksi stroj zalozyc. Tak was wczoraj czytalam o tym gorseciku ze postanowilam wyciagnac swoje stroje ... ;D
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
My jeszcze w łóżku;)
Zaraz wyciągam miotłę i kota i lecimy na te zakupy
Malutka zrób jeszcze rubrykę jak sa karmione mm czy naturalnie bo ja nigdy nie pamietam
No i udanych przebieranek:*
Abra współczuję :*
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Waga: 6500 g
Wzrost: 60 cm
Karmienie: naturalnie/mleko modyfikowane
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Malutka udanego wieczorku A jak będziesz miała troszkę czasu to umieścisz nas też w tabelce? np zamiast cukierka bo termin porodu się zgadza podam Ci dane: Pawełek, termin 28.06.2013, data porodu 04.07.2013r SN, waga porodowa 3760, długość 56cm a kolejne dane podamy na 3 miesiące trochę małemu jeszcze brakuje
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wogóle to można by całkiem uaktualnic ta tabelke żeby były tylko dziewczyny które się udzielaja i ja proponuje wpisać jeszcze miejsce zamieszkania
Nasze to Siemianowice Śląskie koło Katowic
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Ale się rozpisałyście
Gochens od dwóch tyg karmie głównie mm, dwa razy dziennie daje Filipowi cyca ale jż mu się nie chce wysilać, niestety polubił butle
Ikunia zdięć z chrzcin nie wklejałam bo kuzynka robiła i zapomniała o lampie Wkleje takie z rodzinką
I żabulek z wczorajszego spaceru
Właśnie przyszedł kurier z nosidełkiem. Zobaczymy co to będzie
Filip w 11 miesiącu ważył 6 kg i mierzył ok62cm. A miejsce zamieszkania to Bielsko-Biała
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Do nas właśnie przyszedł kurier z filcowymi podkladkami i bieżnikiem do sypialni coraz ladniej to wygląda
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Możesz podać nazwę jakiego termometru używasz dla Bartusia? Bo pamiętam że miałaś fajny i niedrogi
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ten na podczerwień to powiem ci taki orientacyjny jest a jak mamy obawy cY ma temperature to stosujemy zwykły elektroniczny
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Byłyśmy na zakupach i dlatego dzis później jesteśmy
Malutkamilka fajna ta tabelka świetny pomysł miałas na rozszerzenie jej
Agusia faktycznie Arti ma wieeelkie oczka, śliczne i śliczny ma uśmiech i też zauważyłam ze niby duży ale szczuplutko wygląda pewnie dlatego że dłuuuugi jest
Marta nie martw się z moją Lenka jest tak samo...na żywo wygląda szczuplej niż na zdjęciach chyba te majowe tak mają
Rysa no no no ale eleganta miałaś na chrzcinach a Ty to laska nebeska
Gochens wiem o diecie...niestety zaczęłam od ŻP i odstawiłam słodkie bo to było moją największą zmorą
Lena wczoraj zasnęła o 21.30 i na mleko obudziła się o 4. Później o 8 wypiła mi tylko 50ml i o 10 130ml.
Lecę bo marudzi mi...
miłego dnia...
...dzis mam rybę na parze na obiad
a my karmienie: MM
Miejsce: DE
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My mamy termometr z BeabyOno na podczerwień i też nie nie jestem z niego zadowolona, pokazuje tylko orientacyjnie temperaturę
Ilunka udanych zakupów
Rysa i Gohnes ślicznie wyglądacie i bardzo ładne fryzurki obie macie
My jesteśmy z okolic Gdańska.