BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #744646 przez Ikunia1910
Dziekuje za zyczenia kochane :*
Kakaszka tylko sie nie ochlaj za to moje zdrowie :P i udanego wypadziku.
ja tez dzis wychodze, zostawiam zosie z mamą niedawno dalam jej 130 ml mm bo chcialam sprawdzic czy wogole mi bedzie piła, ale chyba nie bedzie większego problemu, na poczatku troche marudzila ale wypila 100ml ;)
Gochens a jak ty szłaś na drina to caly kolejny dzien karmilas Alusia mm i odciagalas sobie laktatorem czy jak ?

Violcia super ze dotarliscie cali do Pl;)

zośka caly dzien śpi :side: a ja sie ide szykowac :kiss:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #744647 przez Hania84
Violcia fajnie że zajrzałaś :) Odpoczywaj kochana i dawaj rodzinie Oskarka do rozpieszczania...a co :)

Gochens ach to Tatianka wychodziła za mąż ...no proszę :) Fajną miała kieckę? A brali cywilny czy kościelny? a słyszałam że ona długi czas za granicą siedziała co nie? A nie było nikogo z jej dawnego zespołu? Fajnie tak sobie pójść na celebrycki ślub :blink: to teraz z Tatianką grillka będziecie urządzać :blink: :lol:
Nie zazdraszczam tej roboty w chacie :P

Moja maluda obudziła się o 15-ej i wytrąbiła 160ml mleka ( a mówiłam, że będzie głodna jak 100 pierników) teraz leży sobie i opowiada mi co jej się śniło.

kakaszka - ale ta Twoja maluda śpi :cheer: też bym chciała, żeby Lena tyle spała :S ale ona mnie nie rozpieszcza pod tym względem :side: 3h - max.4h (ale 4h rzadko) na dzień i finito :dry: B)
Udanej imprezki u koleżanki :)

11 lata 3 miesiąc temu #744655 przez Gochens
Ikunia to zależy od tego ile wypije. Jeśli rano budze się jeszcze wstawiona to nie karmie Alana, odciagam i wylewam, jak dojde do siebie dostaje cyc a jeśli wstaje i jest ok to karmie go swoim mleniem ;)
Wczoraj wypilam trochę winka ale karmilam go. W nocy normalnie dydkiem. Nie byłam pijana ani wstawiona także luz. Mm się przydaje czasem ;)

Haniu mieli ślub cywilny, kiecke miala dopasowana, gorsetowa, biala do kolan. Mieszkała swojego czasu za gramanica, teraz różnie to bywa raz w Pl raz w stanach. Zależy od tego gdzie jej ukochany aktualnie przebywa. A grillka już uskutecznilismy :lol:

Jeśli chodzi o sen to u nas różnie z nim bywa. Z reguły jak Alan ucina sobie drzemki to tak godzina, półtorej później się budzi trochę pogada raz ląduje na macie raz w bujaku ogląda bajki itd..jak się zmeczy to znów zasypia i tak w kółko.

Ikunia udanej imprezki nie ochlaj się za bardzo. Ja też mam zamiar dziś delikatnie. Już prawie skończyłam jeszcze tylko odkurze podłóg myć nie będę bo może ktoś będzie chciał w butach zostać, gdyż kapcie zjadł mój pies i jakoś tak nie mogę się zebrać, żeby je kupić :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #744678 przez rysa
Jkunia wszystkiego Najlepszego :kiss:

Dzięki za życzonka dla Filipka, nawet nie wiedziałam.Obchodziliśmy imieniny Filipka w sierpniu :)

No i od paru nocy Filip budzi się o 3 i dyskutuje, wogóle nie chce spać :S

Ja jak sbie walne piwko albo winko i nie mam fazki :laugh: to też normalnie karmie

11 lata 3 miesiąc temu #744681 przez Marta1985
Mój Bartuś też dziś cały dzień spiocha :-)

Dziś jest rok od poczęcia ;-) powtórki ńie będzie bo coś jakby okres dostałam... Ńie wiem co to ... 2 tez coś miałam ale teraz bardziej krwisty :-(

My dziś siedzimy w domku jakoś ńie mam ochoty wychodzic :-) mieliśmy isc do znajomej która ma półroczna córeczkę ale ma jelitowke to odpada :-(

11 lata 3 miesiąc temu #744683 przez kakaszka
a to my eliza dopiero obudzona ja pryszykowana na imprezke :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #744756 przez Agusia83
kończyłam pisać długiego posta i cosik nacisnęłam, że zamknęły mi się okna :angry: :angry: :angry: :angry:

po pierwsze Ikunia, wszystkiego najlepszego... :laugh: nie opij sie za bardzo, a może Kakaszka...bo chyba idziesz na imprezę? :silly:

Haniu, mam nadzieję,że u Lenki to jednorazowy wybryk z tym spaniem...wczoraj pomyliłam smoczki i dałam z wiekszą dziurą...i tym o to sposobem pół mleczka wyleciało Artkowi z buzi...dzięki temu budził sie o 0:30,3:30,6, 7:30...a Emi obudziła się o 4:30 i zasnęła dopiero o 13:20...twarda sztuka z niej...ja miałam pół dnia oczy na zapałkach...

Kakaszka, śliczna z Ciebie kobitka :laugh:

lecę do wanny...nalałam mnóstwo płynu i mam duuuużooo piany, w końcu mnie też się coś od życia należy :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #744785 przez abrakadabra
Dzień minął pod znakiem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

To prawda KAKASZKA piekna kobietka z ciebie :)
Marta1985 U mnie konczy sie drugi dzien okresu, nadal leci jak z kranu.. masakra.. :(

11 lata 3 miesiąc temu #744799 przez srenka_918
Ikunia 100 lat! wszystkiego dobrego!!!
Kakaszka naprawdę jesteś piękną laseczką ;)
Agusia zazdroszczę wanny ;) u mnie w domu tylko prysznic... Ale w mojej łazience już będzie wanna ;) tylko najpierw kaska musi się znaleźć...

My dziś spędzamy romantyczny wieczór ;) menias gra w pegasusa ja w necie i na zmianę ;)

Dobrej nocki ;)

11 lata 3 miesiąc temu #744804 przez Marta1985
I skasowal mi się post...

Kakaszka pięknie się prezentujesz... Szyk ze szok :-) Elizka tez śliczna :-)

Abra nic się ńie przejmuj po kłótni zawsze jest zgoda... Teraz już jesteścię na takim etapie ze ńie są już one takie szczeniankie i człowiek wyciąga z nich jakieś wnioski i dochodzi do porozumienia :-) będzie dobrze :-)

Ja dziś śpię z moim małym mężczyzna :-) on jest do wycalowania poprostu :-) dziś ńie miałam żadnych obowiązków to mogłam się nim spokojnie zająć i pospacerowac i poprzytulac i powyglupiąć :-) cudny... Dziś też miałam dzień wspomnień poogladalam wszystkie jego foty od narodzin i przeczytałam nasze forum jak Bartuś się rodził :-) piękne to wszystko :-)

Dobranoc :-*

11 lata 3 miesiąc temu #744891 przez kakaszka
nie ma to jak z rana zjedzony post :( grr zaczynam od nowa

dzien dobry mammuski. co tu nikogo dzis jeszcze nie ma, a ponoc to ja bylam na imprezie :)

dzieki kochane za komplementy, strasznie milo, bo na codzien ja ego nie uslysze. chociaz wczoraj nawet moj chlopak zauwazyl, ze sie "odjebalam" jak on to ujal. raz na ruski rok trzeba, bo na codzien w domu to dres, nie namalowana, wlosy spiete.

wczoraj bylo fajnie na urodzinach. wypilysmy z kolezanka martini na dwie glowy w ciagu 7 godzin i bylam rzezwiutka, po jednym piwie mam wieksza bombe, ale przynajmniej kaca nie mam :)
wcaram do domu, a tesciowa pampersa nie zmienila ( od godziny 17), dala zjesc tylko 60 ml elizie, bo tamta przysnela przy jedzeniu i zamiast ja szturchnac delikatna ta ulozyla spac, do kolyski polozyla do gory nogami, ze biednemu dziecko swiatlo centralnie w oczy razilo. tak sie wkurwilam, bo wiedzialam, ze nie moge sie spokojnie polozyc spac jak mam glodne dziecko, w tylugodzinnym pampersie, ale naszczescie eliza sama sie obudzila z glodu. ale nie powiem, nerwa mialam.

abra nie przejmuj sie, klocic tez sie trzeba, by mozna bylo sie godzic, co jest o wiele przyjemniejsze :) ja ze swoim taz jestem poklucona, ale cos mu ostatnio szybko odpuszaczam, musze dluzej sie powkurzac :)

martwie sie o elize, bo ciagle kicha, ale glutow nie ma i chyba ma suchy kaszel. boje sie, ze jest przyziebiona a ja nic nie robie. no bo kaszle raz na jakis czas, no i z nosa nie lecie jeszcze. ale wolalabym juz zaczac cos dzialac, macie jakies pomysly?

milej niedzieli na kanapach, lozkach, fotelach z naszymi robaczkami :)

11 lata 3 miesiąc temu #744894 przez abrakadabra
Kakaszka, Kubuś też kicha i pokaszluje, ale byliśmy u lekarza i powiedział, że nic sie nie dzieje, kup swojemu aniołkowi wapno w syropku dla dzieci i witamine c w kropelkach :)

11 lata 3 miesiąc temu #744896 przez Kasiasia
hEJ

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ikunia wszystkiego naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Abra ale jak potem bedzie miło przy godzeniu,,,,

Kakaszka jak wczoraj wracalismy autostradą do domu to ak był skręt na Oławę wysłalam Ci pozytywne fluidy B) czułaś? :laugh: :laugh:

Marta ale Cię wzielo na wspominki :) pomyśl jak na 18 ich będziemy wspominać :) Ja będąc teraz u teściow tez miałam taki fajny czas ze tylko dzieckiem sie mogłam zająć. Nie myslalam o sprzataniu, obiadach itp...a w zajmowaniu sie dzieckiem tez czasem mnie wyreczali.
Synus tam super spał a w domu znow cos niebardzo no i je tu tez mniej.

11 lata 3 miesiąc temu #744899 przez kakaszka
dzieki Ikunia za rade, bo juz sikalam po gaciach i chcialam leciec do lekarza :)

kasiu oczywiscie czulam :D az w pewnym momencie ciarki mialam :P tylko nie moglam zrozumiec co to :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744900 przez Hania84
bry :)

Agusia pewnie kąpiel minęła cudnie :)

Kakaszka ślicznie wyglądacie laski :)

Lenka wczoraj wieczorem znów miała napad histerii...była śpiąca i lulanie na rękach NIE, głaskanie po główce i śpiewanie kołysanek NIE , wciąż było źle i płacz rzewny... więc położyłam ją do łóżeczka na brzuch...zapaliłam delikatną lampkę...popłakała chwilę i się uspokoiła i zasnęła , była to 22. Przełożyłam ją na plecy i tak spała do 8 :lol: także tej nocy nie miałam przebojów z Lenką z serii "mamo już się wyspałam" :silly: po 8 mleczko wypiła, bo od przebudzenia ze 20 minut to gadała i kopała sobie nóżkami. Także było spokojnie i fajnie.
Dziś też jest jak na razie spokojna :) zdrzemnęła się własnie tacie na rękach. :)

a mnie tak łopatka boli, że nie mogę ruszać ręką...każdy ruch sprawia mi ból...nie wiem co się stało :S

Na obiad mam dziś rosołek bo dawno nie było a uwielbiam...a na deser robie śliwki pod kruszonką :silly:

Miłej niedzieli dziewczyny :)

P.S. Kakaszka moja też od czasu do czasu kicha i kaszle od jakiegoś czasu już...przeważnie wieczorami...ale lekarz ja badał i wszystko okej...ja myślę że dzieciaczki jeszcze się przystosowują do wszystkiego...może też czasem za dużo śliny im wleci do gardła i później tak jest :) ale obserwuj małą i w razie czego zaraz do lekarza :blink:
A teściową Twoją zostawiam bez komentarza B) :huh: :ohmy: jeśli chodzi o pampka...a mleczka moja czasem też wypija mało...może nie chciała wtedy Elizka więcej?

Kasia - gratki z okazji okresu :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka