BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 tygodni temu #861720 przez aleksiaa88
Sophie robię na 5 kwietnia, myślę z serkiem maskarpone w necie znalazłam przepis nawet łatwy
Dobre napiszę z tym kodem.

Ja daję grysik do zupy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #861737 przez srenka_918
Witam Dziś serdecznie i śpiąco... Jakaś taka senność mnie zwięła, jedną drzemkę już miałam prawie godz, małemu znudziła się zabawa na dywanie to podniósł alarm, nakarmiłam go, przewinęłam i właśnie przed kilkoma sekundami zasnął, więc do Was napiszę i też idę spać ;) Chyba ta podróż do mieściny mnie wykończyła... Albo nie wiem co...

Moje maleństwo ma już 6cm ;) Zdrowe i ruchliwe ;) No i ginuś tak mi wyliczył że niby jestem 12tydz i 3 dzień ;) Coś mu się pomieszało bo jak ja liczyłam to 11tydz i 6dzień mi wychodzi z tego co mam w karcie ciąży nacykane...

Szósteczka stroiki śliczniutkie!!!

To Wam teściowe się udały ;) Choć moja czasem nie lepsza... W sobotę na urodzinach strofowała mnie że przekarmiam dziecko, bo takie "grube i dupki podnieść nie może"...

Haniu, jak nie ma żadnych promocji to w lidlu na 1 pampersa wychodzi 70gr, przynajmniej w mojej mieścinie, a w cauflandzie 66gr, te niebieskie, po pomarańczowe (sleep and play) są po 55gr za sztukę i od jakiegoś miesiąca właśnie na nich jedziemy, jakoś się do nich przekonałam, choć na początku wydawały mi się strasznie nieelastyczne...

Sophie ja to jak miałam 16 lat to wmawiałam mojemu chłopakowi że będziemy mieć 5 dzieci i stadninę koni ;) On miał 21 lat i marzył o "wykorzystywaniu" a nie konsekwencjach ;) A że ja (też mądra) "nie dałam" mu bo nie chce dzieci, to mnie zostawił ;) Ha ha ;) wspomnienia ;) Ale młodość była piękna ;) Wracając do tematu, to od kiedy tylko pamiętam chciałam być dzieciata ;)

Ja mam lepsze pytanie ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A tu Moje "młode" ;)
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #861753 przez Hania84
Srenka ale młodziak śliczny :kiss: :kiss: oj oj mua mua :lol: jaką piękną główkę juz ma ... juz teraz całkiem człowieczka przypomina :) nosek, oczka, usta ... ale śliczna :lol:

srenka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sophie a o dziecku zaczęłam marzyć mając jakieś 23/24 lata...ale potem zaczęło się psuć u nas w związku (w związku z moim byłym oczywiście) więc oddaliłam te myśli i ponownie wróciłam do tego mając 28 lat :) no i w tym samym roku udało się zmajstrować bąbelka :lol:

11 lata 3 tygodni temu #861770 przez srenka_918
Bartoszku kochany, zapomniałam Ci napisać "wszystkiego dobrego"!!! Kopnij ciocię zapominalską ;)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #861783 przez szósteczka
O fajne temat i trafiłam ja tez zawsze chciałam mieć gromadę dzieci choć jaj zaszłam w pierwsza ciaze to bylam zaskoczona. Ja z moim zaręczyłam sie po trzech latach chodzenia w listopadzie skończyłam 18 lat w maju sie zaręczyłam a
slub byl po roku a wiolka pojawiła sie po dwuch latach od ślubu i sie potem posypało :). Pogadaliśmy z moim i jest super stwierdziliśmy ze ekstra do siebie pasujemy i jesteśmy bardzo szczesliwi wiadomo czasem sie pokłócimy jak to w małżeństwie i gadaliśmy o ewentualnych dzieciach jakimi pan Bóg zechciałby nas obdarzyć stosujemy naturalne metody planowania rodziny i uważamy ale w każdej chwili jesteśmy otwarci na nowe życie i jeżeli juz to wolałabym mieć dzidziusia jak wiolka pójdzie na studia czyli gdzieś za 6 lat ale zobaczymy co pan Bóg na to, bo móżcie wierzyc lub nie ale mój K ostatnio wiedział ze będziemy sie spodziewać miesiąc przede mna czyli zanim zaszłam, w czasie modlitwy pan Bóg spytał go czy jest gotów przyjac nowe życie i on sie zgodzil i juz wiedzial tak samo bylo przy Szymku . Ja mu wierze ze tak bylo, mój mąż jest niesamowity jestem szczęśliwa ze razem idziemy do Boga. Sort ze tak o sobie wam tu na wypisywałam ale chciałam sue tym z wami podzielić. :laugh:

11 lata 3 tygodni temu #861784 przez Gochens
Dzień dobry ;)

Bartuś sto lat myszko :kiss: jeszcze 2 msc!!

Cordis no to powiem Ci ze Rodzinka wymiata!! śmiech na sali ale podejrzewam ze Tobie nie było do śmiechu :cheer:
Karolka ale Widoczki tylko ten śnieg nie fajny!
Srenka ale boskie zdjęcie!! super maluszyna ;)

Jeśli chodzi o mnie to nie myślałam jeszcze o dzieciach, po ślubie chcieliśmy z mężem tak po roku czasu. Nigdy nie czułam instynktu wcześniej i raczej nie przepadałam jakoś za dziećmi szczególnie :lol:
A dziewicą przestałam być hmmm 17 :) oczywiscie to była świadoma decyzja pamiętam ze byliśmy na działce z moim chłopakiem wiedzieliśmy ze to ma być TEN dzień, była romantyczna kolacja, szampan świece hehe i myliśmy się w misce heheheheh bo nie było jeszcze prysznica :lol:

U nas noc znów dziwna obudził się w nocy i spać nie chciał sam musiałam go wziąć do nas :huh:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #861787 przez KaRoLkA
Srenka ale śliczny maluszek :D ajc zakochałam się :blush: a Pawcio wcale na "grubego" nie wygląda :)

Sophie ja chcialam dziecko zaraz po ślubie ni juz 3 miesiace po bylam w ciąży :) wiedziałam odrazu że to ciąża bo czułam się inaczej :)

Haniu Lenka padła jak muszka taka zmęczona. A już kiedyś miałam Ci pisać że Lenka ma długie paluszki :) ja kupuje pampersy 4 baby dry 104 sztuki za 25 fr :) czyli jakies 80 cos zł :)

Aleksia to wymasc super torta :) ja tacie na 50 urodziny robiłam z kremem czekoladowym i musem pomaranczowym :)

szosteczka śliczne te stroiki :)

Bylismy w ubezpieczalni i wymienia nam szybę w przyszłym tygodniu i oni za to zapłacą :)

odnosnie tego grysiku to chcialabym jej zrobic na deser z musem owocowym tylko jiewiem czy na mleku krowim moge i ile procent musi miec mleko ???

11 lata 3 tygodni temu #861805 przez Gochens
Karolka a Czemu nie z modyfikowanym?? ja chyba bym poszła w 3,2% jeśli krowie...

11 lata 3 tygodni temu #861814 przez aleksiaa88
Srenka hu hu ale dzidzia

11 lata 3 tygodni temu #861821 przez szósteczka
Srenka dzidziuś prześliczny pieknie widać

11 lata 3 tygodni temu #861828 przez Marta1985
Masakra :-( właśnie Bartoszek zwymiotował całą zupke z południa :-( gorączki ńie ma ale zasnal...

Ide wyprac rzeczy brudne i będę go dogladac :-( narazie maz prży nim jest :-(

Postaram się później odezwać :-(

11 lata 3 tygodni temu #861832 przez aleksiaa88

11 lata 3 tygodni temu #861841 przez Sophie25
Jestem :D

Lenka jak słooodko z ta podusia :* Dzieki Hania za zdj :D

Srenka jaki bąbelek juz jak pieknie widac :) I Pawełek wcale nie jest gruby taki kochaniutki ja to bym Go wyprzytulała taki słodki!

MArta ojjj moze to jednoranowo zwymiotował oby ..... pisz nam jakby co ....

JA pierwszy raz miałam w wieku 18 lat i było tak jak sobie wymarzyłam bita smietnana,szampan juz nawet nie pamietam ale cos swietowalismy :) :D

A dziecka bardzo pragnełam jak skonczyłam 22 lata to juz myslałam o rodzinie :)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #861849 przez KaRoLkA
O kurka Marta to nie dobrze a może poprostu za dużo zjadl ?? Nie ma innych dolegliwosci ?? Moja jak szaleje po jedzeniu to tez jej sie zdarza zwrócić jak brzuszek sobie ucisnie .

Gochens bo modyfikowanego nie można gotować a tutaj niemam takiej manny expresowej jak kaszka tylko taką do gotowania :/ tez mysle że to wysoko procentowe chyba

Gabi nauczyła sie cmokac :lol:

11 lata 3 tygodni temu #861853 przez aleksiaa88
My cmokamy po jedzeniu albo w trakcie śmiesznie to wygląda.
Mały codziennie ma taki moment, że położy się i czeka żeby robić mu pierdziwki ustami na skórze wtedy sie smieje a raczej kwiczy

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka