BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 tygodni temu #861171 przez KaRoLkA
Jejku Gochens biedny Alanek i widzę przed oczami Twoją przerażoną minę :S Dobrze że nic mu się nie stało :kiss: a Ty się relaksuj i się nie denerwuj już bo Ci nie wolno :kiss:

Ehhh Sophie mogę Ci tylko powiedzieć że Cię rozumiem doskonale , sama bym się wkurzyła na Twoim miejscu i mąż jak zwykle nie reaguje tak jak i mój bo to przecież nic złego :/ wrrr
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Haniu ale Lenka zrobiła Ci psikusa :) ja wczoraj też zostałam osiurana :/ przepis super :)
Odnośnie sniegu to ja mialam o takie :cheer: oczy jak zobaczyłam , zaraz wkleje Ci foto :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moja spi, zobaczymy jak długo godzinę ją usypialam tzn chcialam żeby sama usunęła ale gdzie zaraz siada i podnosi sie na kolanka , nawet raz udało jej się stanąć na nóżki :) wiec musiałam wziac Ją na kolana przytuliła sie i usunęła :)

Milego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #861251 przez cordis
Nadrobiłam.ja dalej napieram z tel.jutro maja mi oddac neta i lacznosc ze swiatem.Po wizycie u tesciow musze odwiedzic psychiatre,psychologa i jeszcze pewnie innych,nosz krew mnie zalala wielkim morzem normalnie.Zycze spokojnej nocy mamuski,bo dzieciaki nawet jak niedospia to moc energii maja.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #861292 przez aleksiaa88
Wstaję rano i co chodzi mi myśl po głowie dziś chyba 24 więc trzeba tu wejść

Bartuś :kiss: chłopaku szykuj już się na roczek matko aż strach nasze bobasy już rok będą miały łooooooooooo to przerażające, że tak szybko

Teściowe trzeba chyba Wasze odszczelić lub wysłać do jakiegoś zakładu by im oleju dolali bo pewnie mają minimum.

Pierwsza pobudka nocna na jedzenie była po 5-ciu godz :) druga już po 3 :(
Królewicz wstał o 7 teraz dorwał się szuflady nocnej i grzebie trochę się pobawi i o 9 na polko idziemy już. Jak jest tak ciepło to wychodzę ze 3 razy. Dziś ma się popsuć i jakiś deszcze ma być zzzzzzzzzzzzzzz

11 lata 3 tygodni temu #861301 przez Marta1985
Dzień dobry :)

Bartuś dziękuje :) No i na 10 miesięcy mówi Mama :) Brzmi to jeszcze Mamamama ale dla mnie to już jest Mama :)

Zabieram sie do pracy :)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #861373 przez Sophie25
Dzien doberek mamusie! :D :)
U mnie piekny słoneczny dzien :)

BArtus 100 latek złotko Ty juz 10 miesiecy i pierwszy bedziesz swieczkę dmuchał :D :D

Mi ostatnio ciotka zaproponowała (cukierniczka ) ze upiecze Zosi tort hello kitty ale zobaczymy jak to bedzie bo ja tez bym sie wykazac tortem chciała ale moze w innym kształcie :D :D :) :* Zobaczymy :)

JUtro mam urodzinki wiec moze maz wyszykuje jakas niespodzianke mam nadzieje :D
Moze mi dac na urodziny torbe Hani :D hah :D :D

Cordis to z tesciowymi chyba mamy podobnie ;/ masakra ;/

KATolka ale widoki tam macie tych gór pieknie az chetnie bym tam pojechała i popatrzyła na tre krajobrazy! :D :)

11 lata 3 tygodni temu #861379 przez Kasiasia
Bartus 100 lat :kiss: i piątka od kumpla z siemion B)

11 lata 3 tygodni temu #861386 przez Marta1985
Oj to widzę że końcówka marca obfituje w urodziny Mamusiek :)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #861387 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Bartus starszaku Nasz rośnij duży :kiss:

Cordis az tak zle ??? Jak tak sie zastanawiam to może by tak te Nasze T poznac ze sobą albo sie pozabijaja albo sie zajma w końcu sobą :)

Aleksia daj troszke słońca bo u Nas deszcz ze śniegiem :cheer:

Marta to chyba miód dla uszu co ??? Milej pracy :)

Sophie jak macie ochote to Zapraszam :) kazda z Was oczywiscie tez :) a mezu napewno cos wymysli :)

Niechce zapeszac ale moje dziecię obudziło się tylko o 1 o 4 i o 5.30 na mleczko a wstała o 8 :lol: ladnie spała bez jęczenia oby tak co noc :) gorne jedynki spuchniete :/
Moj mężu ledwo do domu dojechał bo za wczesnie go zebrało na zmianę opon na letnie a tu go śnieżyca złapała na autostradzie :/ ważne że dojechał cały ;)

Daje ktoras z Was grysik ???? Moja mama się pyta mnie ostatnio czy gotuje Gabi grysik :cheer:

pogoda do bani ale w planach wizyta w ubezpieczalni bo mojemu jak jechał kamyk z pod kół auta przed nim uderzył w szybe i jest pajaczek :/

Milego dnia :)

11 lata 3 tygodni temu #861409 przez cordis
dzień dobry:)
Jupi internet przyszedł do mnie wreszcie :)

Bartoszku :kiss: , ale ten czas leci no nie, jeszcze nie tak dawno kopały w brzuchu a teraz Mamują nam

normalnie ale leje u mnie całą noc, ale za to forsycje już mam pod klatką piękne i krzaczki już mają zielonkawe listki.

wow Karolka ale masz widoki, ja uwielbiam góry zwłaszcza Tatry, może kiedyś Wam wrzucę jakieś fotki na pocztę to pooglądacie.
pytałaś o grysik ja daję co rano, Bartek się przyzwyczaił, mam taki ekspresowy do wrzątku dodaję machnę łyżką kilka razy i jest dodaje mleko i trochę kaszki malinowej bo inaczej książę nie zje, czasem zamiast grysiku daję kukurydziankę. W ogóle czasem grysik daję do deserów:)

Gochenes :ohmy: to Alanek sam sięgnął do lustra? Chyba bym się pokichała i portkami trzęsła :ohmy:

Haniu a Lenka jest spokojna w kościele? No mój jak wchodzi jeszcze jest ok, no a jak zacznie zakonnica śpiewać no klękajcie narody tak wyje, że masakra no ale fakt sama bym procą potraktowała zakonnicę za to wycie, nie śpiewam nawet bo z nią się nie da, gwiazdą jest ;-). Może to małżeństwo zapatrzy się na Lenkę i zmajstrują swoją ;-).

Nooo a my po wizycie, Bartek musi iść do lekarza ;-) ;-).Ja już stwierdziłam, że nic się nie odezwę jak tam będę w kwestii dziecka. Jeszcze dobrze nie przekroczyliśmy progu młody się jeszcze dobrze nie obudził wpadła ciotka i go zabrała i na podłogę sprawdzać jak raczkuje, a ten w płacz, nie dość że rozespany to jeszcze obcy człowiek więc było mamam mamamam i musiałam go uspokoić koniec końców KAZAŁA iść z nim go zbadać bo nie raczkował przy niej :lol:
Potem przejęli go dziadki, chcieli dać mu do zabawy kawałek drewna do kominka to interweniowałam, potem w bodziaku samym chcieli go na zewnątrz brać no kuva!! a jak byłam w wc i wróciłam (chyba w najodpowiedniejszym momencie bo już na widelcu zapodać mu chcieli taaaaaki kawał golonki z kapuśniaka :angry: :angry: . A na odchodne dostał od babci 2 słoiczki z cytatem " bo jak mama o Tobie zapomni i Ci nic nie ugotuje to masz od babci" i dostał kurtkę zimową rozmiar 74, zmierzyłam mówię, że mała bo on 80 nosi to usłyszałam że się nie znam i jest dobra i ma w niej chodzić- akurat.
Stwierdziłam, że mój chłop jest dupa wołowa i to z jakiegoś wielkiego woła bo nic się nie odezwie no NIC.
ufff zaśmieciłam, ale musiałam się wygadać.

11 lata 3 tygodni temu #861421 przez aleksiaa88
Uwaga bez cenzury

Cos znów mam dzien na zzzzzzzzzzzz

mam nadzieje cordis ze Cie nie uraziłam

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #861427 przez Hania84
Witam i ja :)

Karolka :cheer: ale śnieeeeg :ohmy:

Bartuś ja pitolę już dyszka Ci stuknęła :)

Oooo Sophie to Ty też baranek jesteś :lol: no to już nas trzy mamusie marcowe-barankowe :lol: hehe torebka została tylko czarna w sklepie :P :lol:

cordis :ohmy: zastanawiam się co czasem Ci ludzie mają w głowach że tak robią :dry: nie martw się , olej to po co się wkurzać.
A co do Kościoła to Lenka jest grzeczna :) nawet wczoraj się chwilę zdrzemnęła u taty na rękach :) ze 3 razy coś tam sobie głosniej powiedziała...a tak to obserwowała :) także nie moge narzekac :) ... a na Bartka pewnie działa ta zakonnica...musiałabyś się przejść z nim do innego Kościoła sprawdzić reakcję :blink: :lol:

Lenka właśnie zasneła na siedząco oparta o podusię :lol: jak wstaje o 7 to o 10.30 pada na chwilę ;)

miłego dnia :)

aha Karolka a grysik to inaczej kaszka manna co nie? bo kurde ja zawsze kaszka mówiłam a nie grysik i tak trochę mi się myli :P ale jeśli to jest to ...to możesz podawac już pełnowartościowy posiłek z manną...jesli wprowadzałaś jej po łyżeczce przez 2 m-ce i po 2 łyżeczki przez kolejny miesiąc. Szczerze to ja dawałam przez miesiąc jedną i przez miesiąc dwie...i teraz je pełnowartościowy i nic jej nie jest :)

11 lata 3 tygodni temu #861431 przez cordis
aleksia :) nie, nie uraziłaś gorzej jakbyś tak o mnie powiedziała to bym Cię musiała klepnąć w dupsko ;-). Rodzina z mojej strony jest ok , dalsza męża też , noooo najbliższa to już inna bajka jak widać.
Ciotka ma dwójkę dzieci baaa ona jest już babcią!! i jak widzę jak chowa bo nie wychowuje tą małą to aż mi oczy wychodzą (bo czasem tam u nich jest jak rodzice w pracy). Dzieciaki szybko z domu wywiało tzn jednego drugi nie tak dawno się wyprowadził zrobiła mega maminsynka z niego nawet majty mu szykowała rano do wyjścia :ohmy: . Chłopa wykopała z domu zaraz po urodzeniu młodszego.
a mój się tam nie odzywa bo zawsze kończą się rozmowy kłótnią jego i ojca.

11 lata 3 tygodni temu #861447 przez KaRoLkA
Dzizas Cordis czy Oni madrzy sa :unsure: :cheer: kawalek drewna ??? Wkurzyla bym sie na maxa normalnie :/
wpusc jednym uchem a wypusc drugim i rob po swojemu bo tak to sie u psychiatry znajdziesz :/

Haniu ja juz jej daje pelnowartosciowe i kaszke 5 zbóż i chlebek ale chodzilo mi o taki grysik gotowany na mleku krowim
Moja w kosciele to spiewa z ksiedzem normalnie buzia jej sie nie zamyka :)

Tyle mamusiek ma urodziny to trzeba jakas imprezke forumowa zorganizowac :)

11 lata 3 tygodni temu #861469 przez cordis
Karolka tak też robię wpuszczam i wypuszczam ale zanim wypuszczę to z dzień siedzi ;-) ;-)

Trzeba się w pół drogi spotkać:)
Pamiętacie ja robię hektolitry kawy
Ikunia zrobi jakieś żarełko fantazyjne
babeczki od tych pysznych wypieków też coś podziałają i impreza będzie ;-)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #861470 przez szósteczka
Hej my sie znowu rozkladamy ale wczoraj zapodalam syropki z czosnku miodu i cytryny a drugi z cebuli i cytryny i sie bronimy wiec na razie nabszczepienie z chlopakami znowu sie nie wybiore. Robilam pozadki w szafach dzieciakow juz dwa wory do oddania wyszykowalam ale jeszcze ne skonczylam w zamian dostalam wor od bratowej dla najmlodszej z dziewczyn ona ma dwie cory wiec zawsze mniej znoszone niz te po moich trzech. Stroiki dalam juz czesc bardzo sie podobaly zaraz wstawie ale w tym tablecie jest kiepski aparat wec nie oddaje calego uroku. Nie zazdroszcze rodzinek ktore sa mondrzejsze od rodzicow na dodatek cos chca robic bez wiedzy i zgody rodzicow, moich naszczescie juz wychowalismy ale nadal czasem zdazaja sie spiecia zwlaszcza z tessciowa. Buziaki dla 10 miesieczniaczka i wszystkich ktorzy beda teraz zaczynac kolejny misiac jeszcze chwilka a bedziemy dmuchac swieczek uczyc :)
Milego dzionka.
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka