BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892100 przez aleksiaa88
Puściłam bobowi "kulfon i monika " i co i nic
jak ja lubie stare bajki bo te teraz gadajace traktory to taki szajs

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #892101 przez Hania84
Lena z piosenek lubi "Stary farmer fermę miał", "pieski małe dwa" i " były sobie krasnoludki" :)
a to do zasypiania mu puszczasz? ja Lenie w ciągu dnia. jak do spania to ona albo bez niczego albo z fishera ma maskotkę z kołysankami.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892106 przez aleksiaa88
Nic nie puszczam nie nie jest przyzwyczajony do niczego.

Jak bedzie wiekszy to bedzie ogladał stare bajki gumisie, smerfy, muminki o tak a ja z nim haha

Hania wszystki gdzie polazły tylko my siedzimy i robimy strone :lol:

10 lata 6 miesiąc temu #892111 przez Hania84
oj tak aleksiaa ja tez lubię stare bajki :) kupiłam nawet Lenie w PL bolka i lolka oraz krecika :D ...gumisie i smerfy też fajne :)
no dokładnie my dwie robimy dziś tylko strone :D ale co tam...jak nie chcą pisać .... :P

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892112 przez KaRoLkA
Haniu to niezle z tymi pieczatkami u Was :/ a cos mi sie o uszy obilo ze z Niemcami graja wiec niewiem ja nie ogladalam wogole to mam wstret do nożnej :p

Aleksia takie stare ropuchy sa najgorsze i stare panny bezdzietne to masakra dopiero ja mialam nauczycielke taka w liceum to wychowywac Nas chciała picza jedna nawet o kolczyki w uszach sie czepiala że albo kolorowe albo nie takie jak jej pasuja brrr z czosnkiem na takie czarownice:p

Ikunia bardzo dobrze powiedzialas tej babie , mi powiedzieli ze skoro sie do UP zapisalam to mam miec 100% czasu i opieke nad dzieckiem zapewniona wiec tu jeszcze gorsi niz w pl :/ a chlop jak po kawalerskim ??? Poszalal ?

Gabi lubi "dziadek lulka farme miał" , gumi mis" " kubusia puchatka" " mydlo lubi zabawe" i " pan tik tak"
Dziecie spi ale znowu sie wierci bo ta dwojka juzbprawie na wierzchu :/ jejku jak sie denerwuje bo niewiem co mnie tam czeka a po drugie to Gabcia sie denerwuje bo ona odmojego jesc niechce a on jest przekonania ze jak niechce to nie jest glodna :/ kazalam mu dzisiaj dac jej jogurt taki co lubi i nie wzielabod niego nawet łyżeczki a odemnie zjadla cały i jeszcze płacz bo mało :/ żeby bidulka glodna nie chodzila ehhh pierwszy raz ide na tak dlugo bez niej :(
Trzymajcie kciuki zebym dała rade :)
Lece spac bo mala sie przebudza

Dobrej nocy

10 lata 6 miesiąc temu #892128 przez aleksiaa88
to juz spicie

10 lata 6 miesiąc temu #892133 przez Agusia83
A ja czytam i czytam i już mnie oczy bolą.
Żyjemy ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dzieciaki zdrowe, na szczęście...Artuś też jeszcze sam nie chodzi...ale kompletnie się tym nie przejmuje...przyjdziei na niego pora:)

z tymi teściowymi to faktycznie jest coś nie tak...pamietam jak bylam z D i z Emi jakieś 200 metrów od domu t......ona była z Artkiem i dzwoniła do nas że Artek zrobił kupę...i żebyśmy wracali...kazałam by D jej się zapytał, czy nie umie zmieniać pieluch, bo chyba to nie takie trudne i raczej się tego nie zapomina...

Rysa, trzymaj się dzielnie...będzie dobrze...Emi też mi to przechodziła...gorączka 40 stopni, rzyganko i biegunka...udało nam się ją wyleczyć w domu...Fifi na pewno dostał elektrolity i coś przeciwwymiotnego...

Kakaszka, a kiedy chłop ma przyjechać?

Ikunia, dobrze zrobiłaś z tym wyjściem...ja też muszę...

Haniu, piękne zdjęcia z chrztu i roczku:)

Sophie, oj szkoda, że zapomniałam tel do mnie...bo cały weekend byłam sama z dziećmi....

Marta, ładne butki:)?

Śpiące maluchy w dziwnych pozycjach bombowe:)

Malutka tu masz dane do tabelki na 12m 11700 g wagi 84 cm wzrostu

Aleksia, takich przypadków jest mnóstwo na świecie...

tu macie dzisiejszą moją gwiazdę na hustawce:)
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #892136 przez aleksiaa88
Idę spać bo zbliza sie godz 00000

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892146 przez malutkamilka
Godz. 7:00 - wstajemy;)

My już nie śpimy, Wiki coś w nocy popiskuje, czyżby kolejny ząbek? Bo przecież nie pełnia...

Aleksia moi rodzice też mają zaj...tych sąsiadów jeszcze drzwi w drzwi! Nie dość że nikt im uwagi nie zwróci bo gadają jacy to są ale żeby pójść do nich i powiedzieć to im słodzą w oczy. A córeczka nie dość że taka sama jak tatuś, bezczelna i arogancka, to same oceńcie jak nawet starsi ludzie mówią na nią ALGIDA lub AUTOMAT DO LODÓW...

Jaka Emi już duza- jeszcze trochę a nasze córki będą takie pannice. A jak jej zachowanie - zmieniło się trochę.

Rysa jesteśmy z tobą i trzymamy kciuki by szybko wszystko wróciło do normy by Fifi był szybko w domu i zdrowy.

Dziewczyny wpisałam wymiary do tabelki, ale odświeżoną dodam wieczorem bo dziś dzień wariata. Gdzieś kolo 13 jedziemy do wielkiego miasta dostarczyć dokumenty do podziału dzialki, zrobić zdjęcie do odwodu dla Wiki, male zakupy i chciałam wejść do kilku sklepów zobaczyć jakieś sukienki na wesele bo oglądam na allegro i jakoś nic mi w oko nie wpadli.
No i na 18:10 do ortopedy.

Gochens czyżby jutro ważna wizyta? ;)

Pamietacie jak pisalam, że żona chłopaka ode mnie z pracy ma problem z utrzymaniem ciąży. W poprzednią środę urodziła chłopczyka 1390g i 45 cm. To był 27tydz i 5 dzień. Po dwóch dniach już oddychał sam. Mieli ją wypisać do domu i zrobili jej ktg i coś im nie pasowało więc podłączyli do lepszego na porodówce i trzymali tak podłączoną dwie godziny po czym przyszli lekarze i mówią że robią cesarkę bo jest coś nie tak z tętnem dziecka. Tak się wiercił że okręcił się pępowiną o nogę i szyję. Strach pomyśleć gdyby ją wypisali bez ktg. Tyle walczyli o to dziecko a mili by je stracić...
A swoją drogą śliczny chłopczyk.

Haniu pytałaś ile kosztuje korona- teraz jakoś 0,55 zl za koronę. Tam często są takie przeceny, wystarczy że będzie rysa na rami telewizora jak w tym wypadku nie ma pilota a to nie problem.

Swoją drogą to jak zaczynał wyjeżdżać to zarabial mniej więcej tyle samo a za koronę było nawet 0,62zl a teraz...

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892156 przez aleksiaa88
O kurczę jak na wcześniaka to waga mała wiadomo ale wzrost to całkiem duży my przy 38 tyg mieliśmy 51 cm.
Dobrze że wszystko się skończyło szczęśliwie

My dziś na zakupy jedziemy

A ta córeczka to albo nie wie co znaczy lodziara albo jest tak głupia albo może z tego jest dumna, a w ogóle wie, że tak gadają o niej?
Tacy fałszywi co tu przy tobie mówią aleś fajny o jejciu a jak się odwrócą to napierdalają do kogoś na ciebie fałszywa żmija to nazywam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wow dzwoniła pielęgniarka, że mały skończył roczek i chce nas odwiedzić nie spodziewałam się. Kiedyś mówił, że przyjedzie ale myślałam, że to tylko takie gadanie, że dziecko duże to po co. Więc pytanko macie jakieś pytania to pisać będzie okazja to wypytam.
Ja się popytam jak to z jego wagą jak ona widzi to. Dobrze się składa akurat się teraz napatoczy.

10 lata 6 miesiąc temu #892199 przez kakaszka
dzien doberek :)

mojej myszki poprzestawialo sie wszystko o dodzine, nie wiem czemu, wiec buz=dzimy sie juz o 7 :( co prawda wieczorem zasypia jak normalne dziecko, a nie o 23 :) wlasnie poszla na pierwsza drzemke :)

gadalam z moim wczoraj chwile, no wiec ciagle spi teraz, bo nie moze sie przyzwyczaic do 11 godzinnej pracy, tyle tyra, a tak malo z tego ma, juz szuka czegos nowego. dalej nie wiadomo czy wszystko bedzie ok z wyplata przez to l4, ale trzymam mocno kciuki, bo jak nie przyjedzie to sie zalamie na maxa.

na bialorusi to pielegniarka do roczku przychodzi co miesiac do domu, az w szoku bylam, plus co miesiac trzeba chodzic na wizyte do pediatry na kontrole.

emi jaka ty duza juz dziewczynka, pamietam zdjecia mniej wiecej rok temu, to fest wydoroslalas, jednak rok dla dzieciakow to baaaaaaaardzo duzo.
jak pomysle, ze za chwile koncze cwierc wieku to az mi sie niedobrze robi, stara dupa.

aleksia milych i owocnych zakupow :)

malutka to nasz eywmiary 75cn i 10,500 kg :)

agusia przykro mi z powodu meza... :(

co do bajek to eliza najbardziej lubi "klub myszki miki", jakies tam pociagi " tomas i cos tam" no i rozne takie gdzie sa zywi dzieci. a i tak ulubione to sa teledyski :)

co do spania, to tez spimy tylkiem do gory, cudna jest ta pozycja :)

milego dnia :-*

10 lata 6 miesiąc temu #892231 przez malutkamilka
Aleksia dobrze wie. Ona z tych co niby się niczym nei przejmuje. Nie raz słyszałam jak chlopaki ja wyzywają od lodziar, suk itp epitetami a ona sie tylko smiala. Kazdy chlopak na wiosce wie gdzi ema uderzyc jak ma chcice ale marzy mu sie obciagniecie. I nie wierze w to ze jej rodzice tego nei slysza jak o niej gadaja a nic z tym nei robia. Kolezanke w kazdym badz razie tu na wiosce nie ma.

10 lata 6 miesiąc temu #892242 przez Gochens
Witam i ja :)

U nas dziś była w nocy pobudka alarmowa z płaczem :unsure: powędrował do nas do łóżka ale tak sie wiercił i kręcił że M zaraz go zabrał do siebie.
Wczoraj Alas tak uderzył że aż krew mu leciała nie wiem czy to z zęba czy skąd :ohmy:

Wczoraj nam sie przebił 4 ząb na dole więc mamy juz 8 :P

Agusia
Emi jaka pannica!!
Kakaszka będzie dobrze, przyjedzie na bank i się wyściskacie za wszystkie czasy :silly:
Malutka tak jutro wizyta o 16;50 hehe
Lenka nie wiem czy pisałam z tego wszystkiego ale ślicznie wyglądałaś na swojej uroczystości :) Piękny torcik !!
Haniu a dlaczego oni nie chca dawac tych pieczatek? Moze troche badz stanowcza bo te niemcuchy to czasem z nimi twardziej trzeba :blink:
Rysa jak Fifi?????????

Miłego dzionka :kiss: :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #892251 przez Sophie25
Hej ja tez humor do dupy poklocilam sie z matka tak mnie wkurzyla ze szokk ....

W pracy 2 praktykantki mam wiec musze caly czas cos ogarniac dla nich ...

Emi super dziewczynka :-) Agus mysle ze za 2 razem sie uda spotkac poporsze nr na wszelki zebym miala w tel :-)
To co mezu nabroil ? :-O

Dziewczyny snilo mi sie ze zdradzilam mezaaaa ale co to za sen az nie bede szczegolow opowiadac :-O

Aleksia takie ropuchy to tylko nad jezioro znam takke masakra mialam dawniej taka sasiadke i wkosciele leb kreci a swieta udaje masakra z takimi ...

Gichens bravo za zabki Alanka :-) . Idzie jak burza :-)

10 lata 6 miesiąc temu #892269 przez Marta1985
Sophie ... to ci sen ... :)

Gochens gdzie foto Alanka roczkowego ?

Emi cudna dziewczynka :) a co z mężem nie tak?

co do sąsiadek to bez komentarza. ja już przestałam uwagę zwracać :)

postaram się później odezwać :) chociaż dziś sterta prasowania :( no a wieczorem mąż .... :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka