BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 6 miesiąc temu #892712 przez szósteczka
Hej ja dzis po kawce i śniadanku u rodziców, Czuje sie ciut lepiej , przeswietlenie mialam i kamienie są nisko dlatego tak boli przy wychodzeniu tych kamyków cholernych, ale boli coraz niżej wiec mam nadzieje ze zaraz wyliza.

Ikunia zdrowka dla was ja jak jadę na dzialke to zawsze do tego co pisałaś biore jeszcze opatrunki, plastry, wodę utleniona, cos po ukąszeniach, i na i po opalaniu i zyrtek na alergie. To tak dla podpowiedzi.

Dziewczyny powodzenia w pracy, stazach,itp. Podziwiam was ze pracujecie i ogarniacie dzieciaki.

Ja wybieram sie na msze a o procesji to zobacze jak sie będę czuła ale mam w planach. Mój K to oczywiscie będzie pracował w strazy ale za to piątek ma wolny, wiec będę ogarniać jeden dzien gosci sama a drugi będziemy szaleć razem.
A z nowości to chyba zmienimy samochód bo w chraislera coraz trudniej się nam zmieścić a zwłaszcza dzieciakom wepchnąć w trzeci rząd i maja przyjechać do nas ludzie którzy kupili by od nas obecnego a potem my będziemy szukać kolejnego.

Zdjecia jak mi sie jakieś przypadkowo wyświetli to piękne, urodzinki tez częściowo widzialam niezla impreza była super. Filipka z kroplówka nie widziałam mam nadzieje ze juz wychodzi dzis ze szpitala i jet ok.

Pozdrawiam milego dzionka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #892720 przez Hania84
Lena zasnęła 15min. temu :)

Właśnie majzgnęłam sobie szkietki na pomarańcz :P :D

Sophie oby to nie od tej koleżanki :S masakra...mogła poinformować...wiadomo że idziesz z małym dzieckiem a dzieci szybko łapią wszystko.

Rysa już w domu jesteście?

szósteczka oby kamienie jak najszybciej wyszły.

Gochens zazdroszczę jeziorka, wody, plaży...jutro będzie ładnie i cieplutko ...załatwiłam to dla Łodzi...więc życzę udanego plażingu :P :)

10 lata 6 miesiąc temu #892741 przez cordis
witam się i ja
podczytywałam wszystko ale pisać nie miałam kiedy
moje dziecko ostatnie dwa dni nic NIC! nie spało w dzień i do 19 szaleństwo od rana, skąd one tak mają!?

Rysa ściskam Twojego misia mam nadzieje, że już wszystko u Was dobrze i wychodzicie do domu :*
Sophie od Ciebie też odpędzam wirusa i akcja kupongowa jest jednorazowa.
Gochenes tyś jest niezła dżaga :woohoo: , imprezka widać że po udana i też dłuuuużej zatrzymałam się na fotce Waszego rodzinnego Żebrowskiego niezły nooo :)
My jutro jedziemy do teściów na 4 dni bo zaś jadą za granicę, chata wolna a ja muszę trochę zmienić otoczenie.
Aleksia ja na procesję nie idę, ja tak średnio się mam teraz z kościołem, kiedyś było inaczej czasem mi tego brakuje.
Karolka zakupiłaś już melisę na czwartek ;-) teściowa pewnie już w skowronkach, co? :)

Byłam wczoraj w pracy zaniosłam wniosek urlopowy, wracam 7 sierpnia a gdzie to dalej zagadka;-)

10 lata 6 miesiąc temu #892746 przez Ikunia1910
Rany w tych aptekach to takie durne cipy za ladami stoja ze masakra. Mowie zeby mi dala to maskito cos tam na komary na bazie naturalnych olejkow to mi dala jakis szpraj bo niby tamtego ni ma to sie pytam czy mozna od 1. Roku zycia, tak tak jest napisane ze dla calej rodziny w domu sie zaglebiam i co niewskazane ponizej 6. Roku zycia. A to wszystko przez to ze w aptece bylo tak strasznie duszno ze znow zaslablam i w robilam zakupy na szybko zeby jak najszybciej wyjsc na dwor i co i bede musiala znowu dralowac zeby mi kase oddala i se wxiela ten swoj super zamiennik w dupe wsadzila eh:(

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 6 miesiąc temu #892747 przez cordis
Ikunia czyli babencje potraktujesz z grubej rury jak pindzie w UP? ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #892752 przez Marta1985
Halo :)

jestem Sajgon w robocie był ale już spokój :) wolnego w piątek nie biorę c całego dnia bo mi szkoda bo jedziemy do teściowej i pewnie byśmy od rana jechali a tak to po południu pojedziemy. Wezmę tylko 2 godziny które i tak musimy wybrać i będę w pracy od 8- 11:3). Potem idę do Lidla bo u nas ponowne wielkie otwarcie bo przez miesiąc remontowali :) Maż ma wolny piątek wiec niech gotuje zupkę Bartusiowi i go pakuje :P wogole negatywnie do tego wyjazdu nastawiona jestem i jest możliwe ze coś powiem teściowej i cudnemu chrzestnemu zwłaszcza.

Jutro na procesje się chyba przejdziemy akurat koło nas idzie :) muszę okna ustroić dziś. co do kościoła do ja zawsze chodziłam co niedziele ale teraz jakoś mi to nie wychodzi i jakoś źle mi z tym.

Zdrówka życzę wszystkim małym i dużym :) i powodzenia wszystkim :)

Tak na szybko i sory ze o sobie :(

Bartuś był umorusany od kisielku :)

A dziś mnie jednak prasowanie czeka - wczoraj wrzuciłam jeszcze 2 prania wiec dziś ogarnę ten Mount Everest :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892765 przez Marta1985

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892767 przez Hania84
Oj Ika to ci babka wepchnęła szpraj :P swoją droga jak się nie zna i źle doradza to nie powinna pracowac w aptece :S

Marta to już te sówki lepsze ;) lepiej zrobić bardziej uniwersalny pokój ja myślę skoro planujecie jeszcze jedno bejbi w niedługim czasie...bo a nóż Paulinka będzie :) Sówki teraz na czasie.
A Kubisia lub smerfów lub ogólnie zwirzątek nie chcesz? bo sówki fajne ale monotonne trochę chyba...bo tylko one są a tak byłaby różnorodność na ścianach ...no ale kto co lubi...o gustach jak zawsze się nie dyskutuje.

Mój juz w domu...czekamy az się Lenka obudzi i jedziemy do Reala :)

10 lata 6 miesiąc temu #892770 przez Marta1985
znaczy się chodzi mi kolor ścian narazie :) widzi mi się turkus z kremowym kolorem :P bp turkus do dziewczynki tez pasuje :) a kubusia maż nie lubi :p

10 lata 6 miesiąc temu #892772 przez Hania84
Marta to tak trzeba było od razu że o kolor chodzi ;) no to tak turkus fajny jest :) sama lubie ten kolor. A przepraszam to pokój ma byc Bartusia czy męża że mąż Kubusia nie lubi ? :P :D hihi

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892776 przez Marta1985
no ale małż traume ma jakąś :p

waszewnetrza.leroymerlin.pl/pokoj-corki-:,1,25,244606.html

i turkus dla dziewczynki też pasi :)

10 lata 6 miesiąc temu #892777 przez Ikunia1910
W koncu to mis o bardzo malym rozumku, ja tm twojego meza rozumiem :p
Turkus & wanilia is ok;) ale te pterodaktusy to ja nie wiem co to za moda wstretne to jak nie wiem:p jakiegos pociaga bym tam wsadzila takiego ze zwierzetami jak z tuwima ;) albo ocean rybki rekinki bylby pokoj aquarium;) a na waniliowej scianie palma z grzejacymi sie na kamieniach krabikami sasasa...widze to :p

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892778 przez aleksiaa88
Co kubus zrobił małzowi?
:P
turkus ładny

10 lata 6 miesiąc temu #892779 przez Gochens
Jak dla mnie niebieski i jego odmiany sa niestety zimne. Alan miał tak kiedys pokój pomalowany to kurde nie mogłam tam przebywać aż.. w końcu przemalowalismy na ciepły kremowy a raczej wpadający w żółty. No ale wiadomo że co kto lubi.

Mnie sie bardzo podobaja właśnie takie pastelowe kolory

www.urzadzamy.pl/galeria/wnetrza-dnia/34/

img.homebookstatic.pl/rimgsph/4727_f9c12...-styl-tradycyjny.jpg

jakieś delikatne fiolety www.ww.inspireme.pl/projekty/k-wnetrza-p...wsz/kol-fioletowy/1/

coś z zielenią i szarościa img204.imageshack.us/img204/7167/drewnianemebledzieciece.jpg

no albo cos takiego ale ten zolty bym dala lzejszy www.esmebel.com/_img/cross/crossFamilyBig.jpg

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892781 przez Hania84
Mały rozumek ale słodki :P bardzo przyjazna ma mordkę :) pociąg ze zwierzakami tuwima fajny...i do tego kawałki wiersza na ścianie :P a na kremowym cyferki i literki ;) pokój literacko edukacyjny :P

Gochens o tak tak...zieleń i szarość bardzo ładna kompozycja :)

marta jeśli turkus to można go złamac np. zielenią o takie coś (ryc.2) wnetrzadladzieci.blogspot.de/2013/09/wsp...a-dziewczynki-i.html
też bardzo fajne

Turkus czy delikatny niebieski może być...ale wtedy dodatki wszystkie w innych kolorach :) dużo właśnie zależy od dodatków. Jesli jest ich trochę i kolorowe to tego turkusu czy niebieskiego nawet nie widac za bardzo w pokoju :)
- obrazek na dole po prawej) www.urzadzone.pl/a/14548,pokoj-dla-dwojki-dzieci

o a mi się podoba ten :)

www.krainafototapet.pl/product-pol-48134...-KP-VP-Partner-.html

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka