- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Pawełek już śpi więc korzystam nie zamierzam sprzątać bo za max 2 miesiące się wyprowadzamy Czyli się nie opłaca ha ha ha
Aleksia ale tort apetycznie wygląda Ja robię owocowe podobnie tylko dodaję dżem z owoców i na spodniej warstwie U mnie na roczku będzie tort jagodowy Jutro idziemy z małym w las je nazbierać
Jeśli chodzi o to co kupić, to na teraz rowerek lepszy, ale się nie spiesz, pieniądze zawsze można wydać Tylko czasem potem się żałuje... Ja konia na biegunach kupię jak mały będzie miał 2-3 latka ja wtedy też dostałam i wtedy to była dla mnie frajda że całymi dniami na nim przesiadywałam do 5 roku życia aż do teraz to wspominam
Haniu mam nadzieję że w UP ok
Kakaszka wszystkiego najlepszego
Rocznicowym też wszystkiego najlepszego
Ja ślub miałam 28 kwietnia i już miałam "dawno" 2 lata Ale wtedy to nas przyskwarzyło 32 stopnie ciepła, a tydz później jeszcze przymrozki były w dzień
Dziewczyny wiem że nie powinnam przejmować się gadaniem innych ale chyba hormony we mnie szaleją, bo biorę sobie wszystko bardzo do siebie i strasznie to przeżywam... Szczególnie jeśli chodzi o wygląd... Na szczęście mam kontakt z psiółą z liceum i ona mi zawsze słodzi Jak mam zły humor to ją zapraszam
Ikunia jaka laseczka z Ciebie Zazdraszczam takiej figury chudzinko Choć wiem że Ty wolałabyś mieś trochę więcej krągłości Takie jest życie, że chcemy to czego nie mamy a jak już mamy to to robi się nudne No i gdzie masz brzuszek???
Dziewczyny co chcą mieć drugie bobo Trzeba wziąć pod uwagę ograniczoną ilość sił w ciąży... Ja czasem mam dość... Mały wszędzie próbuje się puszczać i chodzić, gdzie nie dojdzie tam podraczkuje, a mnie po 3 krokach szybszych zadyszka łapie, czuję już ciężar brzucha co mi przeszkadza w szybszym poruszaniu, mam ogromny problem wkładać małego do łóżeczka... pocę się jak świnia.... no i mam już problem z noszeniem małego, on nie lubi wisieć na biodrze a ja tylko tak mogę go brać... Czasem boję się że nie podołam... Jeszcze 3 miesiące przede mną...
Chyba wszystko?
Jeszcze Albercik Mi podobał się bardziej w dłuższych włoskach Ale to pewnie z zazdrości o moją małą łysą główkę Choć ja mojego obgalałam maszynką już 2 razy, bo same długie pojedyncze pióra miał i jak 2 miesiące temu go obcinałam to okazał się prawie całkowicie łysy tak od jakiegoś czasu włoski mu ciemnieją i gęstnieją więc mam nadzieję na czuprynkę i u niego
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
wkurzyła mnie ta pinda z UP :/ grrr wydrukowała mi (jak się później okazało) 4 badziewne ogłoszenia o pracę. Są to oferty sprzątaczki od pn-pt od 8-16 niby okej ale na co mi później zwrócił uwagę ten tłumacz jak mu to pokazałam że to są oferty pracy z pośrednikami...czyli mega dooopnie i on powiedział ze by się w to nie pakował bo niedość ze zarabiam na pośrednika to jeszcze w razie czego ciężko zrezygnowac z takiej pracy bo zwolić nie zwolnią (bo za tak małe pieniądze ciężko im kogoś znaleźć) jak ja się zwolnie to minimum 1,5 miesiąca karnie nie dostanę kasy...i na dodatek niektórzy z takich pośredników robi tak ze pod koniec roku zwalniają (na około 2 tyg. by nie dac urlopu) by ponownie przyjąć znowu do pracy tak koło 10 stycznia. Pracowałam tu w poprzedniej firmie za 12euro/h brutto a teraz baba mi dała oferty za 9,31e brutto śmiechu warte...byle by tylko mnie się pozbyć i mi nie płacić. Najpierw to wzięłam bo nie przyglądałam się temu a ona nic mi o tym nie mówiła...dopiero w domu to przejżałam...i teraz mam trochę sytuację patową bo jeśli tam zgłoszenia nie wyślę to mi kase karnie weźmie a jak wyślę (ale napiszę że za mała stawka) i ona to sprawdzi ze tak napisałam to i tak mi kase weźmie. I wkurwa mam niesamowitego teraz i nie wiem co zrobić????!!!!!! :devil: Niemiecki UP tak samo porąbany jak Polski :/ Po dzisiejszym dniu mam dość niemieckiego UP i zastanawiam się czy nie powiedziec im pod koniec lipca że do października nie bede szukac pracy i niech mi zawieszą kase bo musze być z dzieckiem w domu. (bo im mówiłam że do września jest u mnie kuzynka która pilnuje małej ale ona jest tylko do 27 lipca) ...nie dość że użerałam sie w PL z UP to teraz jeszcze tu :/ nosz ile można.!!! a w październiku znajdę sobie sama prace taką jaką chcę...albo niech mnie od października na kurs językowy wyśla i opłacają go. Mam w dupie.
Dziś mnie tak wkurzyła ze powiedziałam jej że nie wiąże przyszłości z Niemcami i chce tu porobic tylko 2 lata i wracam do Polski i otwieram prywatne przedszkole :/ to taaaakie oczy zrobiła jak kot srający na puszczy :/ pinda jedna.
Ech szkoda gadać...nerwa mam...
Ikunia tak jak dziewczyny piszą mi nie chodziło ze szybko zaszły w ciążę tylko że mi się spieszyło do UP i tak na szybko napisałam haha przeca tam był enter i niżej pisane ja nawet o tym nie pomyślałam o czym Ty mi tylko i wyłącznie w tym temacie chodziło że dużo lipcówek z tego samego roku jest
Bardzo fajnie wyglądaliście na poprawinkach ładne rodzinne zdjęcie tylko w ramkę a drinasy kolorowe to tak jak Gochens pisze sobieski albo smirnoff pewnie dobre sa bo trąbiłam je niedawno
Marta poprasowane już???
Violcia to leż i sie kuruj !!!! ale ogólnie mało zwolnienia Ci dał ten lekarz !!! antybiotyk masz to powazna sprawa i tylko 3 dni??? łooo matko ale sknera...jakby z własnej kieszeni musiał za Twoje zwolnienie płacić tak się zachował
srenka no to juz tuż tuż i na swoim ale fajnie nie? i fajne suwaczki zrobiłaś
chyba wszystko napisałam co miałam...nie wiem...juz z tych nerwów mi pamięci brakuje
miłego wieczoru choć dla Was.
aha Gochens miłego randkowania spędźcie ten czas jak najmilej
aha i kolejne spotkanie w UP mam za 4 tygodnie...a CV jej się nie podobało i dała mi swoją wersję...jak to powiedziałam tłumaczowi to ją wyśmiał bo powiedział ze wielu osobom pisze i wszedzie w nowych pracach to akceptują i inne babki w UP tez a tej coś nie pasowało...mówił ze chyba trafiłam na jedną z najgorszych bab tam...a moja odpowiedź do tego taka: no a jakże by inaczej? przeciez ja zawsze miałam pecha życiowego więc musiałam trafić do najgorszej
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
wiolcia kuruj sie
Marta nic nie przypal....
Gochens ty sie masz fajnie zvtymi dziadkami.... miłego relaksowania na piotrkowskiej
Serenka olej wszystko i z nami pogadaj my Ci tez poslodzimy! Tylko zebys nie szalala przy tej przeprowadzce!
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A karolka pytalas kiedy T. wyjezdza,we wtorek nastepny,troche szkoda bo sie przyzwyczailam ze ktos jest,ale z drugiej strony to juz mnie drazni strasznie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
heh Aleksia fakt trohe dzis mialam czasu dla siebie,a tu taka cisza wiec sama nadrabiam w pisaniu
gochens tak mi sie wydawalo ze to wodka,ale myslalam ze na weselach nie daja kolorowych...znawczyni w takich trunkach jestes widze ,randki z mezem zazdroszcze,milego wieczorku
marta meza masz dobrego jak wszystko procz prasowania zrobi,moj to nawet nie pozamiata
srenka pewnie,nie ma co sprzatac i nie przemeczaj sie noszeniem pawla,mama czy t niech ci pomoga,w twoim stanie to nie wskazane,dbaj o siebie
hania jak w UP?
sophie???czekamy na fotki z urodzin.
Agusia to samo.
Cordis a Ty gdzie sie podziewasz?
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
Ikunia wygladalas przeslicznie!!
A rodzinka z Was cudowna!
zycze zeby sie tak poukladalo zebyscie tacy razem tak pieknie byli do końca! ,
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lena wyczuwa chyba moje nerwy bo zasnęła o 21...pospała godzinę...obudziła się z płaczem i non stop siadała aż straciłam cierpliwość i zawołałam mojego i mój z nią teraz śpi.
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Otrzymane podziękowania: 0
Kasia no to mnie rozgryzłaś Ja się do męża ciągle śmieję że od 36tc będę zażywać regularnie gorących kąpieli i myć okna i podłogi kilka razy dziennie żeby mnie wzięło samo a nie jak z Pawełkiem po terminie i wywoływany...
Ale przy przeprowadzce nie zamierzam się przemęczać, mam nadzieję że chociaż wtedy moja rodzinka mi pomoże, ja ewentualnie mogę jeździć autem w tę i z powrotem I osobiście to tylko przeprowadzką kwiatów się zajmę, bo to moje małe oczka w głowie
Haniu ja się cieszę jak gwizdek na tą przeprowadzkę i w kalendarzu skreślam dni jakie pozostały i tylko ten wieczny brak kaski mnie dołuje... Gdyby nie to to już byśmy na swoim byli...
Co do słodzenia to ja lubię jak mi się słodzi I Was za to też lubię że słodzicie ha ha
Już jestem wykąpana i lecę spać Pawełek jak na razie raz mi się obudził i wstał i gryzł łóżeczko i pomyślałam sobie że go dziąsła bolą, wzięłam żel na palec i wyczułam że druga jedynka się przedziera, już połowa wyszła Także Pawełek dostaje piątego zęba Ob noc była spokojna
Dobranoc
Violcia nie doczytałam od Ciebie... Ja w noszeniu małego nie mogę liczyć na żadną pomoc bo moi oboje rodzice mają straszne problemy z kręgosłupem, mama ma wiecznie wypadający dysk a tata ma implanty 3 kręgów... Także dźwigać nie mogą moich słodkich 12kg... A T... Jak już u nich jestem to teściu tylko się trochę małym nacieszy... teściówka tylko tyle co pogada jak mały jest u mnie na rękach... Twierdzi że on jej i tak nie zna... A jak ona go nie będzie zabawiać to jej nigdy nie pozna... Ech...
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Ide spac teraz bo padam
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
srenka właśnie nie mogę pójść osobiście bo ta pieprznięta baba kazała mi mailem wysłać to :/ ona w ogóle mi gadała zebym więcej mailowo wysyłała...jakaś miłośniczka komputerów mi się trafiła :/
Uważaj na siebie i dzidzię w przeprowadzce tak jak mówisz rób za kierowcę niech inni noszą
Violcia No niby nie muszę wziąć ale żeby mi nie zablokowali kasy to musze wysłać swoje zgłoszenie...a że praca doopna to na bank się odezwą bo pewnie nikt za taką śmieszną stawkę nie chce robić :/ i mam tzw. pata muszę coś wykombinować z tym moim tłumaczem :/
aha Violcia no to lepiej już te 3 dni jak wcale...ale i tak uważam że to mało.
a co do szczypania to lena też tak robi :/ i drapie na dodatek :/ szczególnie jak się na coś wkurza :/ ze złości tak robi...heh ma charakterek
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
a ja tomka tylko na biodrze nosze... wreszcie te moje szerokie biodra na cos sie przydaja.
Kurcze ky dzis dostalismy 1000zl doplaty do pradu i na bank w sierpniu bedziemy muec doplate do ogrzewania...
mnie to jakos srednio ruszylo ale mezu sie przejmuje wydatkiem
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Aleksia, Ty kocico jedna....
Haniu, współczuję użerania się z tą babą....nie rozumiem...Niemcy krzywo się patrzą na taką pracę, skoro masz wyższe wykształcenie, a ta pinda dała Ci wszystkie takie marne ogłoszenia????
Srenka, niebawem się odezwę do Ciebie mailowo:)...niczym się nie przejmuj, masz piekny brzuszek, a w nim jeszcze piekniejszy skarb:)
Karolka, gratuluję przespania całej nocy.
Marta, ale masz przystojniaka cały czas się zastanawiam do kogo jest podobny...czy tatuś czy mamusia...ale chyba pół na pół
Sophie...pokaż, że moją synową
Malutka, rozwiązałaś już problem????
Ikunia, wyglądałyście cudnie ..naprawdę miło się na was patrzy....a u Ciebie to nawet brzuszka nie zaobserwowałam...Ty śliczny chudzielcu:)..
A oto kilka fotek...nie są zbyt ostre...na ładniejsze czekam od teścia..jak będe miała też coś wstawię
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia no niby to jakiś pomysł jest haha ale ja i tak muszę wpisać że tam byłam i wynik rozmowy...a ona telefon do nich ma więc jak zechce to i tak mnie sprawdzi i zapyta jak przebiegała rozmowa. Muszę coś wykombinować tak żeby wyszło że niby chcę ale oni mnie nie będą chcieć...nie wiem może polecę ze stawką godzinową...że ja chętnie ale za 12e/h bo wcześniej za tyle pracowałam. Nie wiem muszę pokombinować.
Edit :
Agusia ale ślicznie wszyscy wyglądacie a Ty wyglądasz kwitnąco Emisia ma śliczną sukienkę a Artuś już duży chłopak jaki on długaśny tort ekstra a imprezkę gdzie mieliście? bo to chyba nie Wasz dom?
No tak babka mi powiedziała że jak nie mam wysłane do zatwierdzenia mojego wykształcenia to ono się tu nie liczy a tłumacz powiedział że baba jest niedoinformowana i g...o wie i że nie trzeba potwierdzać bo jesteśmy w unii i jest na to przepis że w krajach unii wykształcenia i szkolenia liczą się na tym samym poziomie ...wrrrrr jestem zła...bo same niedomówienia...i na następne spotkanie z tą babą idę z nim i niech on jej nagada bo mnie szlag trafia. Ale chyba i tak powiem że do października mają mi wstrzymać kasę bo muszę być z Lenką...a we wrześniu (od 15-go) 2 tyg. będe z nią chodzic na 3h do żłobka żeby się aklimatyzowała. Więc u mnie praca i tak w grę wchodzi dopiero od października