BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #782477 przez Agusia83
hejka i ja jestem :laugh: pamietacie mnie :laugh:
Byliśmy dziś w trójeczkę na kuleczkach. Emi się wyszalała, piszczała z radochy. Wybawiła się na konstrukcji z piłeczkami, skakała na trampolinie, gotowała obiadek, mamie tez cosik upichciła...ale wyjście było drastyczne...płacz i płacz...musiałam ją na siłę przebrać, a później całą drogę do domu ryczała...wpadła do błota i była cała brudna, do tego okropnie zmęczona i non stop chciała bym wzięła ją na ręce...a to było dość trudne, najgorzej było w tramwaju, ale jakoś dotrwałyśmy do domu i jak tylko znalazła łóżko, weszła, przykryła się kołdrą i zasnęła :laugh:

Wikusia jesteś cudowna :laugh: ale z Ciebie piekna laleczka...i juz się garniesz do samodzielnego siedzenia :laugh:

Malutka,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Violcia,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Odnośnie narodzin to Emi ur. w sobote o 21:20, a Artka tez w sobotę o 10:45 :lol:

Haniu, dziewczyny mają rację, narazie odstaw zupki i owocki...za jakiś czas może coś Lenicie się zmieni.

a moje dziecko niezależnie od godziny kiedy sie obudzi wieczorem, o 19:30 sie kąpie i o 20 zazwyczaj już śpi :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #782494 przez aleksiaa88
Po zmianie

aleksia poniedziałek 14:40
karolka wtorek 17:51
malutka środa 12:45
sophie środa 13:30
hania środa 23:56
rysa piatek 2:20
marta piątek 3:25
ikunia piatek 3:55
kakaszka piątek 14:00
violcia sobota 1:00
szósteczka sobota 8:20
agusia sobota 10:45

11 lata 2 miesiąc temu #782497 przez Ikunia1910
Violcia moja reakcja byla by taka "chodz synku poszukamy ci innego tatusia skoro ten ma cie w dupie i dla niego wazniejszy jest komputer" oj ale se Twoj mezus nagrabił u nas :angry:
I popieram malutką rob zarełko tylko dla siebie, wstrzymaj sie z praniem jego rzeczy niech se robi kolo siebie jak taki cwany lis.

Zosia zasnela ale zaraz ja budze na kapanie. ja sie naszykowalam na wizyte gosci a tu lipa jednak nie przyjda szkoda bo mialam smaka na piwko:/ jestem padnieta, za oknem caly czas deszcz bleee.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #782503 przez Agusia83
Zosia, ciotka idzie na karnego jeża :silly: Wszystkiego najlepszego Zosieńko :laugh: no i gratulacje z nowego lokum :laugh: piekne gniazdko Ci mama z tatusiem zorganizowała :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #782529 przez szósteczka
Ja też juz wszystkie dzieci po rodzinnej modlitwie wygnałam lulu męża tez sama ogladam ojca mateusza i niczego sobie nogi w goracej wodzie bo mnie cos rozbierac i co wieczor mna telepie i nirwana stan podgoraczkowy a kark i szyja mnie tak lupia ze zaraz oswierkne wiec ja popujam cherbeks choc wolalabym grzane piwko z miodkiem :-( no trudno musze sie trzymać i nie dac chorobie zwlaszcza ze w poniedzialek urodziny mojej mamy i imieniny brata wiec bedziemy rodzinnie imprezowac. Caluski i trzymajcie sie. :-) . Violcia nic nie komentuje bo dziewczyny juz skomentowały i podpisuje sie wpelni pod nimi a najbardziej podoba mi sie tekst Ikuni.. Papa

11 lata 2 miesiąc temu #782531 przez Hania84
A ja oglądam 30-lecie moich rodziców na których niestety nie mogłam byc 15 października. Specjalnie dla mnie nagrywali bym widziała i poczuła się choć trochę bliżej nich :)

Agusia - fajnie, że Emi się wyszalała :) a to że płakała jak szła z fajnego placu zabaw to normalka...jak było fajnie to żal odchodzić :blink:

Lena śpi od pół godziny...zasnęła w trakcie 30-lecia jak babcia kroiła tort :silly:

Przewaga sobót jest i piątków :) Pamiętam że Natali rodziła dzień przed Agusią czyli w piątek :)

miłego wieczoru i nocy :)

11 lata 2 miesiąc temu #782534 przez szósteczka
Ale kwiatki :-):-):-):-)

11 lata 2 miesiąc temu #782543 przez Agusia83
Szósteczka to kuruj się...niech choróbsko nie wygra...
dziewvzyny jak łapie was katar to dobrym sposobem jest zrobić sobie parówkę z kminku...można go kupić w sklepie zielarskim...i najlepsze co może być kilka kropel olejku eukaliptusowego na poduszkę...olejek stosuje u Emi...dużo jej wówczas pomaga.

mam pytanie do dziewczyn, które podaja odciągnięte swoje mleko maluchom...ile one Wam tego zjadają? Bo Artek między 300-450ml dziennie...

11 lata 2 miesiąc temu #782553 przez violcia00

szósteczka zdrówka zycze,nie daj sie chorobie :blink:

ide spac bo oczy mi sie zamykaja,poprzedniej nocy mało spałam bo żołądek mnie bolał,mam nadzieje ze dzisiaj mały da mi pospac :blush:

Dobranoc :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #782567 przez malutkamilka

Dziewczyny wiekszosc weekendowe dzieciaczki i srodekowo tygodniowe ;) ale to dziwnie zabrzmialo ;)

szosteczka i tak sie dzielnie trzymasz, mnie jak zatoki dopadaja jednodniowe to po calymdniu z Wiktoria wieczorem padam na twarz a ty dzielnie jeszcze film ogladasz- normalnie szacun dla Ciebie dziewczyno

Wiecie co, dzis rano zwazylam Wiktorię. Wyszlo 6180 g. W ciągu dnia jak ja podnosilam to mowie albo mi sie wydaje albo ona coraz ciezsza albo nie mam sily dzis. I pred kapiela powtorzylam wazenie a tam 6280 g i to przed kolacja :ohmy: a w sumie nic wiecej nie jadla dzis tylko cale 150 ml wciagala za kazda butla pol sloiczka deserku jablko i morela zjadla i po spaniu poobiednim 130ml zupki ziemniaczano-marchwiowo-buraczana. Na kolacje dostala kaszke mleczno ryzowa brzoskwiniowa na sredniogesto potem smoka do buzi pieluszka kolysanki i spi. Jutro rano pewnie tylko 6200 g bedzie na wadze. ciekawe jak bedzie spac po tej kaszce.
wczoraj dalam na noc paracetamol ale dzis juz nie i mam nadzieje ze ladnie bedzie spac bo jutro po 10 wyruszamy do "wielkiego miasta" do ortopedy na kontrole. a za tydzien w srode chyba bedzie kolejne szczepienie.

11 lata 2 miesiąc temu #782579 przez Agusia83
Malutka,

Mnie się wydaje, że najpewniejsza waga to taka z rańca :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #782584 przez malutkamilka
Tak Agus to stwierdzenie najlepiej obrazuje cala sytuacje ;) To zobaczymy z rana z waga, bo normalnie jestem przewrazliwiona na jej punkcie.

A tak ostatnio ktoras narzekala ze klocka ma to ja wam powiem ze jak ktoregos razu pojechalam rodzicom rozpalic to bylam u znajomej z tego samego bloku ktora urodzila 9 czerwca chlopca wtedy 57cm i 3550g a teraz jest na samym cycu bo butlei nie chce wogole i tylko fakt ze od sierpnia daje mu rosolek i inne jedzonka chlopak wazy ponad 9 kilo! i najgorsze w tym ze na plecach nie polezy dluzej niz 10 minut na brzuchu to wogole od razu sie drze, na kolanach tez nie posiedzi tylko na rekach albo w chodaku! to dopiero masakra

11 lata 2 miesiąc temu #782594 przez violcia00
Agusia moj zjada 300 ml odciagnietego mleka w ciagu dnia plus mm :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #782611 przez Gochens
Oj kochana Violciu nic dodać nic ująć ehh chyba rzeczywiście mu coś odjebawszy :dry:

Alan coś dziś usnąć nie chciał minęło 1,5 godziny zanim poszedł spać.
Aguś nie mam pojęcia ile Alan zjada bo mleka nie odciagam. Ale dwa razy daje mu mm po 120 ml

Mam dziś dzień do bani, męża wciąż głowa boli martwię się że ten zabieg nic nie dał

11 lata 2 miesiąc temu #782628 przez Ikunia1910
Gocha nie kracz! Wszystko bedzie dobrze a na ból glowy podobno sex jest dobry więc wiesz :silly:

Wykapalam niunke i sama tez padam ale czekam na mojego pracusia zeby mu obiad podgrzac. Oj pilabym grzanca :S i hop do wyrka:)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka