BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #783095 przez Sophie25
KaROLKa moze to od nadmiernego slinienia ? kurcze moja ma takie na szyjce a slini sie okropnie wkłada cale raczki az ja na wymioty pociaga...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #783101 przez KaRoLkA
Sophie mała też wkłada wszystko do buzi i rączki też więc nie wiem ;/ ostatnio po ziemniaku niby jej się te krostki pojawiły spróbuje jej nie dawać i zobaczymy ;/ ale można to czymś smarować?? niewiem sudocrem czy cos?

11 lata 2 miesiąc temu #783103 przez Hania84
Lena śpi...a ja zarobiłam tego łososia w cieście fr. ze szpinakiem i GOCHENS - pyszne jest więc możesz robic :lol:

Marta sypialnia śliczna...wg mnie więcej dodatków nie trzeba chyba ze jakis obraz nad łożkiem tylko...ale niekoniecznie bo my tez nie mamy :blink: Posciel mi się podoba :blink:

Klara - Julcia dzielna dziewczynka...będzie dobrze...wytna to i szybko zapomni...taki maluch raz dwa zapomina...wtuli sie w mame i będzie dobrze :)

Albercik - zdrówka...oj ale się temperatura przyplątała. Aleksiaa obserwuj bo za długo gorączka też nie może być.

Karolka - ja bym to posmarowała sudocremem...jeśli to nie alergia to sudocrem powinien pomóc :)

11 lata 2 miesiąc temu #783104 przez kakaszka
karolka elizie tez raz na pare dni wyskakuje takie krosteczki, ale jestem prawie w 100% pewna ze to od sliny.
ja myje mordke wode przygotowana i policzki delikatnie smaruje sudokremem i zazwyczaj po dwoch dniach nic nie ma.

a ja mam takie pytanie moze ktoras tak miala. a miejscach gdzie ciemieniucha byla najdluzej, wyskoczyl elizie pryszcz, czyli glowie, taki tradycyjny zwykly pryszcz. juz wyschna i chyba nic groznego, ale to takie dziwne u takiego malenstwa pryszcz.

11 lata 2 miesiąc temu #783107 przez KaRoLkA
będę smarowała sudokremem i zobaczymy :) a moja takie pryszcze ma czasami wlasnie albo nad warga górną albo pod dolną i stwierdziłam ze to od smoczka bo zawsze wyskakuje po spaniu ;/

11 lata 2 miesiąc temu #783124 przez Hania84
kakaszka - Lena miała na brwiach ciemieniuchę ale pryszcze jej tam żadne nie wyskoczyły. Tylko pamiętaj że nie wydusza się dzieciom pryszczy :blink: czasem mogą się pojawic u tak małego dziecka...ale nie wiem skąd :P

aha Gochens - ja te ciasto fr. z łososiem robiłam na papierze pergaminowym bo na samej blasze by sie przywarło a tak jak wyłożysz tym papierem blachę to bedzie okej i ja ser feta dodałam do szpinaku a nie kładłam na szpinak i łososia posypałam przyprawa do ryb z prymata i wyszło całkiem si :blink:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #783133 przez Hania84
Wkleję Wam moją kukulinkę i kurtkę jaką Lence kupiłam w lumpku :silly:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #783141 przez Ikunia1910
Heloł.

Wiki i Eliza ślicznie siedzą.
Oskarku 100lat Ci życzę i opiekuńczego tatusia ;)
Juleczko bądź dzielna myszko:* a do tego zabiegu to niunia bedzie miala znieczulenie czy narkoze:(

Kakaszka ja Zosce jak robie kleik to robie np. na 100ml mleka dwie stolowe lyzki kleiku ryzowego i jemy to łyżeczką, czasem dodam jakiegos owocka jeszcze. A żarcie B. podgrzewam bo on od 7 do 22-23 pracuje a rano nic nie chce jesc wiec to jedyny posilek dla niego to niech chociaz cieply bedzie. :blush:

Karolka uczulenie to chyba raczej nie wyskakuje w jednym miejscu. To zdecydowanie ślinka sudokrem jest ok i janp mam jeszcze kremik z ziajki chyba tez jest z cynkiem taki wysuszajacy i jest napisane na odparzenia i tradzik.
Kulki super ;) ja planuje kupic zwykly basen (przyda sie tez latem do ogrodka) bedzie pelnil funkcje kojca i tez kupie pileczki bo nie chce zeby zosiek bawila sie w łóżeczku, ma byc ono strikte do spania a nie do zabawy :lol:

my bylysmy rano z prababcia na zakupach zjadlysmy obiadek i lecimy na drzemanko bo aura sprzyja.

A Haniu co do tej żywności to ja osobiscie stwierdzilam ze niestety zyjemy w takich czasach ze uchronic sie przed chemia nie da rady a i tak lepiej kupic swierze warzywko niz cos juz przetworzonego bo tam jeszcze konserwanty sranty i inne duperele. A te sklepy bio to jest w wiekszosci pic na wode kupuja warzywa i owoce normalnie na bazarze a sprzedaja trzy razy drozej bo brudne niby w piachu to sa eco. Nie ma teraz eko warzyw ziemia jest chujowa i chujowe to co leci z nieba w sensie deszcz wiec zrobisz kochanie jak uwazasz oczywiscie ale to takie moje zdanie :kiss:
A Lenitko śliczna jesteś masz super kurtałke ale dzisiaj jest dopiero piatek co ta mama tak w przyszłość wybiega :silly:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #783143 przez Sophie25
Ja tez smaruje sudocremem :)

No kurtka bombowa! :D A Lena jak zawsze cudna! :)

A i mamy bobasa czwartkowego w tabelce :D

Moja niunia spi wiec ja zabieram sie za sprzatanie :) Kuchnia juz po remoncie! :D :) Mezus sie spisał! :D

11 lata 2 miesiąc temu #783153 przez KaRoLkA
Ajć Lenitka ślicznotko te twoje oczyska to jak perełki normalnie :laugh: a kurtałka piękna:)

Ja wziełam te kulki z domkiem bo promocja była akurat :) zajmie się dziecko czymś :)

Martuś zamówiłam to krzesełko tylko niebieskie w te kółeczka kolorowe :)

Ikunia ja też sama gotuję małej dostaje warzywa od znajomego co na bio farmie pracuje, mój mąż też pracuje na farmie z warzywami ale tam dają opryski więc nie będę jej z takich robić :) spróbuje jej dać buraczka bo ziemniak jest blee ;/

11 lata 2 miesiąc temu #783155 przez kakaszka
oj dziewczyny wlasnie sie dowiedziala, ze chyba wieczorem pojdziemy na impreze ( w sensie spotkaie naszej starej ekipy, osob 15 jakos wyjdzie, prawie wszyscy parami no i prawie wszyscy dzieciaci :D) a jednej strony humor mi sie mega polepszyj, bo dawno nigdzie nie bylismy, a z drugiej jak pomyslalam, ze mam zostawic elize z tesciowa te serce mi sie skurczylo i to nie dal tego ze sie boje ze cos odwali, napewno dostanie liste co i jak ma robic, ale najbradziej mnie zabolalo ze musze elize zostawic :( jestem uzalezniona od swojej corki na 500%

ikunia zgadzam sie z toba co do warzyw i syfu jaki jest teraz w przyrodzie niestety.

lenka slicznotko mala :) no i krteczka sliczna. moja eliza sie nie miesci w takie kurtki, bo ma za duza klate i bardzo ciezko na nia zalozyc cokolwiek.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #783159 przez Hania84
Ikunia właśnie u nas te BIO tez czyste są :P a to zdjęcie ze zeszłej soboty...wysyłałam mamie to i tu wstawiłam :blink:

ja plac zabaw Lenie zrobię na dywanie lub kocyku jak juz sama będzie siedzieć...taki domek czy basenik jakbym w pokoju rozłozyła to już w ogóle by przejścia nie było :P

kakaszka- akurat tak kurtka była by Elizie na pewno dobra bo rozmiar ma na 9 miesięcy :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #783160 przez Ikunia1910
Ja Zośce robię ziemniak marchew + jakies warzywo (brokul, dynia, buraczek) do tego jeszcze łyżkę manny albo kleiku kukurydzianego, czasem maselka kawalek. Karolka moze za gesta ta packa i dlatego nie chce? Zreszta sam ziemniak to rzeczywiscie malo smaczny to sie Gabi nie dziwie:p bez soli bleee nie wiem jak te nasze baki moga tak jesc;)

Haniu to zwracam honor myslalam ze chcesz nam weeckend skrocic:)

Kakaszka tesknota i izaleznoenie swoja droga ale trza czasem odpoczac od dziecka ja tez nie lubie sie z mala rozstawac ale czasem podrzucam ja na gore zeby chwile chociaz poł godziny miec dla siebie i jej nie widziec a wychodzi to na dobre bo jaka stęskniona jestem i mala na moj widok az podskakuje:p
Takze kochana pindruj sie i udanego wypadziku :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #783166 przez Hania84
jeśli chcecie by ziemniak miał smak jako taki to możecie dodac listek lubczyku średni. Moja ciotka gotowała ziemniaki bez soli ale z liśćmi lubczyku i tak jedli :blink:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #783172 przez rysa
Jejku ja nie wiem kiedy Wy macie czas na to pisanie :angry:

Karolka Filip też wiecznie ma jakieś krostki,kombinuje z odstawianiem różnych pokarmów.Zmieniłam mleko z Bebilonu na Nan i to raczej nie to ale zauważyłam że Nan mu bardziej smakuje bo ma większy apetyt.
P.doktor poleciłam nam na ostatniej wizycie żeby kupić krem DIPROBASE, jeszcze nie kupiłam ale mam zamiar.

Marta ale fajny eskimosek, mój Filip co noc robi takie akrobacje w łóżeczku.

Violcia mój facet wogóle się nie zajmuje małym.Tzn. bawi się z nim, jak tylko przychodzi z pracy to "oddaje"mu Filipa i nic mnie nie interesuje ale przebieranie, karmienie, zmiana [pieluchy itp. to tylko ja bo on twierdzi że ja to robie lepiej.Wiadomo że jak jestem z Filipem cały czas to robie przy nim wszystko lepiej ale to nie powinna być wymówka.Na szczęscie lubie i wole sama więc mu odpuszczam.Ważne żeby spędzał czas z Filipem i chociaż na spacery go zabierał.

A to mój akrobata, nie wiem jak to zrobił, czasem mam ochote zamontować kamerke nad łózeczkiem :laugh:
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka