BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #782354 przez violcia00
Cześć kochane.

100 latek dla Zosi.

Dzieciaczki wszystkie śliczne :kiss:

Oskar urodził sie w sobote o godz.1:00

Ikunia mieszkanko fajne,nie wazne ze małe wazne ze mieszkacie w koncu razem :blink:

Skad Wy dziewczyny tyle czasu na pisanie macie??ja ostatnio tylko przy garach stoje,albo sprzatam i to kazdy dzien a jest nas tylko 3-ka,tyle co na spacerze z małym sie relaksuje.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
teraz ide kapac małego bo na pomoc nie moge liczyc,choc mnie plecy tak napierdzielaja :(

milego wieczorku:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #782369 przez malutkamilka
Violcia a co on taki dziwny??? zle mu, ma wszystko pod nos podstawione i jeszcze mu zle??? mogl o tym pomyslec zanim wsadzil k....a! Violcia glowka do gory i pokaz mu ze doskonale radzisz sobie bez jego pomocy- wierze ze dasz rade bo jak ja daje rade to ty tez dasz rade, my babki silne dziewczyny jestesmy. przezylysmy bol jakim jest porod to damy rade i z facetami. a tak przy okazji to gdyby moj siedzial caly dzien w domu i tak mi powiedzial i sie zachowywal to wiesz co bym zrobila? zajmowala sie tylko i wylacznie dzieckiem, obiadu bym nie gotowala, prania bym nie robila, mieszkania nie sprzatala bo przeciez nie mam dziesieciu rak by to ogarnac ani pomocy od niego wiec obiadu dzisiaj nie bedzie! bo przeciez chcial bys tylko ty sie zajmowala dzieckiem to to zrob i olej reszte- zobaczysz ze zmieni zdanie.

11 lata 2 miesiąc temu #782389 przez aleksiaa88
Violcia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #782406 przez Sophie25
Violcia kochana doskonale Cie rozumiem bo moj ma tez czasem takie zagrania, ale corcią sie swietnie zajmuje i jak dotad sprawia mu to radosc chodz kiedys jak został z małą na dłuzej to jak weszłam do domu to odrazu dał mi ja na rece i krzyknał " mam dośc,to meczace" a ja mu na to ze docenisz jak ja opiekuje sie mała jak Cb nie ma, bo na chwilę to kady by został a jak juz na dłuzej to twierdzi ze to nie takie proste,a i wczoraj klocił sie ze mna ze za mało czasu mu poswiecam .......... i czuje sie odtracony !!!

Zarzucał mi ze znajde sobie innego a Jego juz nie chce On tak czesto taie bzdury wygaduje,ma jakaś manie i jak tylko do kłotni dojdzie to on odrazu ze Go zostawie....
On ma ciezki charakter.....

11 lata 2 miesiąc temu #782411 przez malutkamilka
Jacy ci faceci sa poszkodowani... az mi ich szkoda. kurcze czy oni chociaz raz pomysla o nas o naszych potrzebach ze my tez czasem od nich potrzebujemy czulosci i wsparcia?! tacy zadufani w sobie sie nam trafili aby ich synowie tacy nie byli ;)

Kurcze czuje sie odtracony to niech pomoze przy opiece to i kobieta bedzie miec wiecej sily na rozpieszczenie drugiego duzego dziecka

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #782414 przez aleksiaa88
Malutka dopiero teraz dostrzegłam Twoje pytanie.
Póki co tylko się obserwuję i to by było na tyle mały jest tak nie przewidywalny budzi się o różnych porach więc nie wiem kiedy miałabym to mierzyć czasem jak się rano obudzi to czasem nie wstaje tylko leżymy i uśnie a czasem muszę go nosić więc codziennie bym to robiła o innej porze. Żebym wiedział, że będzie się budził tam o 5 to bym sobie budzik nastawiła a tak wielka niewiadoma. Poza tym wiecznie jestem zmęczona i mało śpię i wydaje mi się, że niby odpoczywam to tak wstaje zmęczona nie wyspana.
Ale tak dla ciekawości zacznę sprawdzać i napiszę Ci za kilka dni co z tego wynika.
Kiedyś ta metoda była nie zawodna z niej mamy bobasa w pierwszym miesiącu starań się udało.

11 lata 2 miesiąc temu #782416 przez aleksiaa88
A tu zrobiłam listę tylko nie wszystkie napisały.
ktoś mi kiedyś tam powiedział, że najwięcej dzieci rodzi się w weekend piątek- poniedziałek dlatego chciałam to sprawdzić i patrzcie jakie dni wychodzą.

aleksia poniedziałek 14:40
karolka wtorek 17:51
malutka środa 12:45
sophie środa 13:30
hania środa 23:56
rysa piatek 2:20
marta piątek 3:25
ikunia piatek 3:55
kakaszka piątek 14:00
violcia sobota 1:00
szósteczka sobota 8:20

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #782422 przez violcia00

Maly juz wykapany i spi :) a ja naleje sobie lampke wina i obejrze jakis film(sama)

Sliczna dzis u nas pogoda byla az trudno uwierzyc ze to listopad :blush:

cos malo nocnych porodów ;)

11 lata 2 miesiąc temu #782434 przez Hania84
Dziewczyny zrobię tak jak radzicie...odstawie na kilka dni obiadek i bede jej pokazywała że my tez jemy łyżką czy widelcem : )i zobaczymy jak to będzie. dziękuje kochane :kiss:

Violcia - nie bede ukrywać tego co napisze o Twoim mężu bo mówiłaś że czyta czasem więc niech przeczyta i to :lol: Jest okropnym samolubem i arogantem...to jego dziecko i powinien Ci pomagać! A takie teksty to niech zachowa dla mamusi swojej. Mój pracuje po 10h przychodzi, je obiad i berze małą...później ją kapie, czesto usypia i zawsze do niej w nocy wstaje by podac mleko !!! I niech ten Twój nie pieprzy, że inni faceci nie pomagają...chyba tacy jak on. Sorrki Violcia ale się wkurzyłam jak Cię potraktował...az się we mnie zagotowało !!! Niech bierze dupę w troki i ci pomaga! nie ma to tamto !!! A może ma jakis problem ze soba? Może sobie z czyms nie radzi? Porozmawiajcie. Może brak pracy powoduje w nim takie humory???

Lena wykąpana, po mleku ...myslałam, ze zaśnie bo oczy jej sie zamykały jak piła...a tera gdzie tam...lezy koło mnie i mnie kopie i pierdzi buzią :P jeszcze z 1,5h pewnie aż zaśnie.

A dziś w łóżeczku to takie akrobacje robiła...w pewnym momencie ja patrze a ona w poprzek i nogi między szczebelki :silly:

aleksiaa - dokładnie dużo w weekend (jeśli piątek juz liczyć jako weekend też) :)

11 lata 2 miesiąc temu #782437 przez malutkamilka
Violcia jestesmy sercem z toba. Twoj maly juz spi? a do ktorej ci spi jak tak szybko zasypia? moja drzemla sie od 17:40 do 18:20 i teraz w najlepsze bawi sie na macie- patrzy na mnie i czeka az sie spojrze wtedy zaczyna smiac sie w glos i machac nozkami i raczkami jakby biegala badz plywala- oczywiscie na brzuszku ;)

11 lata 2 miesiąc temu #782438 przez Sophie25
Malutka racja niech pomoze bardziej to i dla Niego bede miała wiecej siły... I prawda to są duze dzieci nawet film podajże taki był :D

Aleksia fajna lista :D Nie mamy na niej czwartkowego bobasa! Dziewczyny ktore nie pisały odezwijcie sie :D :)Ikunia I Marta środek nocy :D

11 lata 2 miesiąc temu #782439 przez malutkamilka
Haniu tylko obiadkow ci nie jada czy deserki i kaszki tez sa be?

11 lata 2 miesiąc temu #782441 przez Hania84
Malutka - na początku deserki były okej 9ale zjadała tak ze 7 łyżeczek czyli ogólnie tez nie dużo) a teraz wszystko jest blee kaszki w ogóle nie tknie...a warzywami i owocami pluje na odległość. Usta zaciska i nie da sobie włożyć.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #782444 przez malutkamilka
Haniu faktycznie zrob przerwe by Lenka niezniechecila sie do lyzeczki.

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #782466 przez violcia00

malutkamilka ja oskara zawsze kapie o 18stej i o 19stej juz spi,budzi sie zazwyczaj,1wsza,2ga.

Wikunia sliczna,jaka radosna dziewczynka :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka