BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #782818 przez Hania84
Witam i ja

Lena obudziła się o 5 na mleko i zaczęła po nim gadać w głos...juz myslałam, że nie zaśnie...ale po niecałej godzinie się udało i spała do 9. A teraz juz marudzi w łóżeczku ba za długo sama :silly:

Kakaszka - Elizka słodziak :)

Marta - Bartuś ale sie rozsiadł na swoim tronie :lol: jak Lord :D fajny chłopak
A z tym gotowaniem to nie wiem...bo jak juz pisałam nie ma swoich warzyw a te tutaj to chemia mi jakos zalatują...chyba że kupię BIO...ale ile tego BIO w tym BIO to też nie wiem. :P

miłego dnia...uciekam...bo Lenita woła

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #782864 przez kakaszka
oj dziewczyny w koncu sie wzielam za "pamietnik ciazy". wyklejam swoje posty z forum od samego poczatku. wlasnie ogarnelam styczen i sie poryczalam :) wtedy sie dowiedzialam, ze bede miala dziewczynke, a na poczatku lutego poczulam pierwsze ruchu elizy, a teraz ona lezy obok mnie, jakie to jest slodkie. mam wrazenie, ze to nie ze mna bylo, a tylko sie przysnilo :D

biore sie dalej do roboty, bo duzo tego jest :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #782912 przez cordis
Witamy i my.

Marta Bartol ekstra wygląda w kombinezonie :)
Co do chłopów to chyba taka ich natura że to nie zawsze myślące jest. Mój jak ostatnio nie pomagał przy Bartku to małemu powiedziałam " patrz kochanie mamusi współlokator" przyszedł focha miał ale sam brał się za pomoc przy dziecku.

a mój Bartek jakoś marudzi jak ma mleko jeść, natomiast deserki , ziemniaczki to całe wcina i jeszcze by więcej chciał, aż przebiera nogami jak już mu nie daje i szybko go trzeba czymś zająć bo inaczej krzywa mina.

i pisałyście, że nie ma dziecka co urodzone w czwartek :)my się zgłaszamy czw. 10:04 ( ale to nie prawdziwy poród jak mowi moja teściowa tylko "Ci dziecko wyciągnięto")

u mnie wreszcie bez deszczu może wystartujemy na spacer.

ps. ale wasze bąbelki same już siedzą wow

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #782955 przez Marta1985
Bartek na spacerku z dziadkami :) a ja sprzątam :) Posprzątałam sypialnie razem z segregacją ciuszków Bartka i wstawiam foto obiecane :)

Brakuje dodatków różniastych ale co tam :) bez dodatków też nam się dobrze śpi :) i chwilowemu Lokatorowi dodatkowemu również :)

Idę dalej sprzątać bo mam wenę :)

11 lata 2 miesiąc temu #782958 przez _Klara_
Witamy i my

Na początku wszystkiego najlepszego życzymy Oskarowi. :)

Wikula i Elizka gratuluje wam samodzielnego siedzenia kuruszynki :)

Violcia, co ten Twój odwala? Zachowuje się jak by to było tylko Twoje dziecko, a ojcem był ktoś inny :( przykre to.

Bartuś w tym krzesełku wygląda doroślej :) A krzesełko prezętuje się bardzo fajnie.

Julia urodziła sie w środę o godzinie 17.15, ale wody zaczeły mi odchodzić w nocy. Dużo dzieci podobno rodzi się w pełni księżyca.

Jula pierwszy raz od dawna miała wczoraj problem z zaśnięciem wieczornym, myślałam moze ze ten drugi ząbek jej wychodzi, ale to nie to smarowałam jej dziąsełka i nic nie pomagało. Popłakała wymęczyła sie i zasneła :(

Wczoraj dostałam smutne wieści. Od jakiegoś czasu chodzimy z Julą po lekarzach z tym jej guzkiem na głowie jest to torbiel albo kaszak i za jakieś pół roku będzie miała to usuwane :( Niby to nic groźnego ale obawiam się tego zabiegu strasznie :(

11 lata 2 miesiąc temu #782964 przez Marta1985
Klara główka do góry :) jak trzeba usunąć to trzeba :( jest jeszcze malutka więc nie będzie pamiętać :* Buziak dla Julci od Bartusia i Cioci :)

11 lata 2 miesiąc temu #782988 przez _Klara_
Dziękujemy wam Martusia za słowa otuchy :)

A sypialnie macie śliczną, zazdrościmy wam. My jak na razie mamy sypialnie, salon i pokój dziecięcy w jednym. Za jakieś dwa miesiące jak dobrze pójdzie to też będziemy mieli swoją :)

11 lata 2 miesiąc temu #783024 przez kakaszka
marta zazdroszcze sypialni, marzy mi sie kiedys dwuosobowe lozku, a nie kanapa, czy tapczan ktore mnie przesladuja :)

klara nie stresuj sie wytna i bedzie po sprawie i julce zdrowka :-*

ja posprzatalam mieszkanie i tak mi sie slabo zrobilo, ze prawie zemdlalam, ale na szczescie w pore usiadlam. to by bylo.

eliza jeszcze nie siedzi sama, musze ja trzymac za brzuszek, bo inaczej zrobi w przod fikolka, za bardzo chce zjesc swoje nogi.
kurcze teraz jest tak rozbawiona, ze nie wiem jak teraz zasnie mi.

11 lata 2 miesiąc temu #783030 przez aleksiaa88
Agusia83 napisał:

allegro.pl/koszulka-z-dlugim-rekawem-roz...isy-i3656809244.html

Dziewczyny zobaczcie!!!!!!!!

Zakupiłam takie body ale co zauważyłam kupiłam rozmiar 62 i co były w sam raz i już je odłożyłam bo za małe może z miesiąc nosił a inne ubranka też mam na 62 i jeszcze pochodzi wydaje mi się, że numeracja jest zaniżona. Lepiej kupić większe teraz jakbym kupowała to od razu 74 bo pewnie 68 było by na kilka razy

11 lata 2 miesiąc temu #783041 przez aleksiaa88
1000 postów :cheer:

My po ciężkiej nocy
od wczoraj południa mały sobie rzygał czasem było jak fontanna w nocy też musiałam 2 razy całego przebierać. Wiercił się pomyślałam, że może kupaka robi zaglądam nie ma nic po chwili pomyślałam może zmierzę temp bo coś ma czoło za gorące wpycham termometr a tu jak sobie puścił pierda to termometr obsrał i moją rękę. Poszłam do łazienki wyszorować ręce w między czasie mąż go pilnował obsrał się aż po pas aż zabrudził ubranie więc przebieranie 3 raz. W końcu wyczyściliśmy go sprawdzam temp a tam 39 dałam czopa i do godz spadło. Rano sprawdzałam to miał 38,7 w końcu pojechałam z nim do lekarza bo wyczytałam w ulotkach od tych syropów, że może wymiotować pojechałam i nic zbadała i stwierdziła, że może glutki mu zalatują i dlatego rzyga. Wróciłam znów temp 39 znów dałam na zbicie i śpi.

Teraz użyję nie cenzurowanych słów nosz kurwa niech to się skończy przepraszam.
I te pierdzielony katar.
Ja już głupia jestem od czego to.

11 lata 2 miesiąc temu #783047 przez kakaszka
ojej biedny albert :( no dobra wymiotuje moze od glutkow, a goraczka taka wysoka od czego, tez od kataru?cos mi sie nie wydaje...
aleksia trzymaj sie kochana, wiem co to miec dosc meki dziecka.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #783049 przez aleksiaa88
Zmiany

aleksia poniedziałek 14:40
karolka wtorek 17:51
malutka środa 12:45
sophie środa 13:30
klara środa 17:15
hania środa 23:56
cordis czwartek 10:04
rysa piatek 2:20
marta piątek 3:25
ikunia piatek 3:55
kakaszka piątek 14:00
violcia sobota 1:00
szósteczka sobota 8:20

11 lata 2 miesiąc temu #783062 przez aleksiaa88
Co do płci do dowiedziałam się 10 grudnia a pierwszy ruch był 26 grudnia jakby coś mi po brzuchu przeszło tylko od środka super to było.

Też nie wiem skąd ta gorączka na razie pozostaje mi zbijanie i mam nadzieję, że dziś się jeszcze skończy.

Badał niby mu się na oskrzela nie rzuciło, tak sobie teraz myślę, że tak naprawdę to ciężko jest leczyć takie dziecko co nie mówi. Trzeba robić metodą prób i błędów. Skąd mam wiedzieć, czy go np żołądek nie boli po tych syropach. Wyłączam mózg bo mam głupie myśli

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #783089 przez KaRoLkA
Marta ale bomba sypialnia :lol: zazdroszczę i to bardzo :) a łóżeczko nasze Bąble mają podobne bo my też z tej seri tyle że misiu jest na boku :)

Aleksia biedny Albercik, dużo zdrówka kruszynko :kiss:

Klara
nie martw się na zapas, będzie wszystko dobrze zobaczysz:)

my po obiedzie, robiłam rybkę ze szpinakiem w sosie śmietanowo- koperkowym i powiem że całkiem dobra:) malutka właśnie sobie śpi a ja w końcu popijam kawusie:) ze spacerku chyba lipa będzie bo jakieś chmurzyska się zrobiły ;/ a właśnie dawałam małej marchew z ziemniakiem i normalnie na wymioty ją ciągło i po dwóch łyżeczkach płacz :( więc podgrzałam marchew z dynią i zjadła ładnie więc chyba ten ziemniak stanowczo nie ;/ i powiedzcie Mi to jest uczulenie na ziemnaka czy co to są te krostki bo już nie wiem ;/ pytałam pediatry i stwierdziła że to nie alergia ani nic. czym mogę jej to posmarować??? bo ma koło ust i na policzkach z obu stron takie krostki;/

co do płci to ja do samego końca nie byłam na sto procent pewna że będzie dziewczynka bo na usg zawsze była tak ułożona że nie było widać i lekarka stwierdziła że na 80 % dziewczynka:)
a co do ruchów to ja bardzo to lubiałam tak jakby mnie od środka łaskotało heh a później to takie pukanie było :)

11 lata 2 miesiąc temu #783092 przez Sophie25
Witamy sie i My!!! Ja dopiero z miasta wrociłam .... a tesciowa nasmazyła racuchów moje ulubione smaki z dziecinstwa :D

100 lat Oskarku! :) :)

Biedna Julcia,ale bedzie dobrze Klara nie martw sie!:)

Bartuś uroczy i slicznie mu w tym kombinezonie a jak sie krzesełko sprawdza bo ja sie zastanawiam nad kupnem ? :)
Sypialnia śliczna, poscieł ładna a wiecie ze ja mam manie kupowania poscieli i firanek hah :D

kakaszka corcia sliczna i juz ładnie siedzi szkrab :) :*

a te koszulki super!!! :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka