BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #788069 przez violcia00
Gochens napisz co Ci trzeba to Ci napisze po angielsku.a czemu nie zostaniesz ciocią?nie masz rodzenstwa?

No wlasnie Kasiu,skoro rołożyłaś to teraz złóż i zwroc,nie ma takiej mozliwosci,a jaki kolor?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #788082 przez Ikunia1910
Kasieńko ja gotuje wlasnie w takiej malej ilosci wody ta manienke na oko bedzie kieliszek wsypuje plaska lyzeczke kaszki i gotuje tak jak napislas trzy minutki. I teraz tak jesli podajesz juz Tomusiowi warzywka to dodaj ta papke do warzywek, jesli dajesz jabluszko to do jabluszka mozesz, albo zrob trzydziesci ml wody i jedna miarke mleka i do tego dodaj i oczywiscie łyżeczką podaj :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788085 przez rysa
ach zrobiłam sobie przerwe w testach na praqko bo już mi mózg paruje :silly:

Gochens próbowałam już z tym winkiem i innymi alkoholami też- nie pomaga :dry:

Srenka nie przejmuj się, ja też od małego miałam szmery na serduchu i do 18 r.ż chodziłam na kontrole do kardiologa, w końcu samo się wszystko unormowało. Ja osbiście z tego powodu nie odcuwałam żadnych niedogodności :)

Dzięki dziewczyny, kurtke dla Filipka kupiłam za oszałamiającą kwotę 7zł w lumpku. Oszalałam na jej punkcie i jeszcze jak cene zobaczyłam to już wogóle :)

A filip jeszcze często mówi "nie" :laugh:

Sophie no kocyki te same :) Często widze je u innych dzieci :) Ja go kupiłam za 15zl w Tesco jeszcze jak w ciąży byłam :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788086 przez Hania84
Agusia - oj kochana nie wiem co mam powiedzieć...aż tak źle? :huh: Jeny niech on zmądrzeje do jasnej ciasnej...taka fajna kobita z Ciebie.

Agusia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No właśnie nie mogłam powstrzymać ciekawości jak smakują kasztany i ...zawiodłam się trochę bo myślałam, że lepsze...smak nijaki...co prawda miękkie i konsystencja jakby bobu bez łupinki ale smak mnie zawiódł a nie uwiódł...może jakoś doprawione, dodane do czegoś byłyby lepsze. Na opakowaniu pisze że dobre są z mięsem, rybą lub do sałatki. Musiałabym poszukać jakichś przepisów z kasztanami.

No właśnie Kasiu też się dziwię że on złożonego nie chce...przecież jak się złożyło to można rozłożyć i zwrócić...co ten gość wygaduje :unsure: chyba że chodziło mu o naruszenie paczki...no ale jak miałaś zobaczyć czy to jest to ?

Violcia...ale fajnie :) pewnie siostra jest w ciąży :) to by była lipcówka chyba co nie? :)

hehe Kasia jak już piszesz o tym płakaniu to moja płacze tak (od urodzenia) : " Mee Meee Meee" haha zawsze się z moim z tego śmiejemy bo jak kózka :D

Violcia - podziwiam męża że umie anglikański i to z dyplomem jeszcze...a jak u niego z pracą? Z językiem to nie powinno być chyba trudno znaleźć co?

Moja niunia śpi od godziny :)
Gochens - nic nie zrobiła jak leżała z golizną na wierzchu :D ufff :blink:

miłego wieczoru i nocy :)

11 lata 1 miesiąc temu #788089 przez Sophie25
Zazdroszczę tym co mają siostre, ja zawsze mazyłam zeby mieć siostre a mam 3 braci :P

Zosia moja słodko śpi więc ja mykam do wyrka , maz jeszcze nie wrocił wiec pewnie nie zasne tylko dopiero jak przyjedzie :(

Miłej nocki :*

AA Agusia 3mam kciuki zebyscie sie jak najszybciej pogodzili :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788100 przez KaRoLkA
Violcia pogratuluj serdecznie siostrze :) ja już 5 lat czekam żeby ciocia zostać i lipka bo siostrze mej się nie pali a 5 lat po ślubie są :)

Kasia to pisz gdzie się da i skarz się bo tak nie może być, nie dostałas tego co zamówiłas i powinien Ci wymienić , może nie potrzebnie mówiłas że zlozylas to krzeselko :/ ja też je zamówiłam i doszło wczoraj ale niewiem czy takie jak chciałam bo tesciowie paczki nie otworzyli więc sprawdze dopiero jak do PL pojadę , a jaki model zamowilas ??
a na alego możesz zgłosić odrazu oni przyślą Ci meila że do 42 godzin się z gościem skontaktuja ja tak pisałam jak fotelik nie przychodził a z gościem nie było kontaktu.

Agusia po fuczy trochę i mu przejdzie z tymi facetami to 3 światy są ;/ i czasami trzeba pokazać że ma się więcej rozumu i wyciągnąć rękę bo panom dumą nie pozwala czasami taki gatunek :) trzymam kciuki kochana żebyście się dogadali bo przecież macie dwa cudowne bobasy :kiss:

Gochens wcześniej też tak patrzylam że musiał być przystojny ale jak dwa razy trafiłam na pedancikow którzy przed wyjściem spędzali więcej czasu przed lustrem niż ja to stwierdzilam że facet to ma być facet zadbany pachnacy ale i bez przesady i żeby było z nim o czym rozmawiać :)

Sophie ją mam 3 siostry i jednego brata dla odmiany i to rodzynek po środku :) i zawsze miał wszystko zrobione i podane pod nos :)

uciekam spać do moich bo już smacznie sobie śpią :)
Dobrej nocy :)

11 lata 1 miesiąc temu #788104 przez violcia00
Haniu tylko ze tutaj mowia po francusku a z tym jezykiem juz troche ciezej,ale dajemy rade,teraz wlasnie moj ma miec jakies szkolenia i pozniej mam nadzieje ze pojdzie troche do pracy,teraz jest na bezrobociu,jeszcze rok i dobrze mu placa wiec jesli ma mozliwosc to niech siedzi,choc ja bym wolala zeby juz do pracy poszedl :P

Co do siostry to 2 testy pozytywne to raczej bedzie dzidzia,mam nadzieje ze dziewczynka i tak wlasnie czuje ze u niej bedzie coreczka.

Agusia odwazna jestes z ta depilacja,ja chyba bym sie nie zdecydowala no chyba ze laserowa.

Sophie a ja zawsze chcialam miec jeszcze brata ale trudno wyszlo jak wyszlo. lece do łozka.

Dobrej nocki :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #788118 przez Ikunia1910
Dziewczyny nie jestem w temacie i chyba juz nie bede:( tesknie bardzo za wami. Ale ciagle jakies pielgrzymki albo ktos przychodzi albo my jedziemy :( jestem juz strasznie zmeczona. Do tego chyba jeszcze tak zle z moja waga nigdy nie bylo jutro ide do przychodni na badania a pozniej do mamy na caly dzien troche jej oddam zoske a sama se poleze i moze uda mi sie was poczytac troszke chociaz. Widzialam tylko temat obraczek ale rozpisalyscie sie strasznie. Wszystkie blyskotki śliczne a najbardziej podobal mi sie ten pierscionek w niebieskim pudeleczku ale juz nie pamietam czyj to byl.
Wszystkie goraco całuję i obiecuje jutro sie stawic :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #788124 przez szósteczka
Agusia moze on specjalnie zostal zeby pogadac i oczyścić atmosferę mam nadzieje trzymam kciuki i modliłam sie za was zeby wszystko sie ułożyło. Spokojnej nocy papa

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788131 przez Gochens
Ikunia marsz na pizze xxl i zjedz całą!! w ogóle powinnaś więcej jeść takich tłustych rzeczy może wtedy waga pójdzie w górę a jak nie to dietetyk... Trzymaj się kochana i wracaj do nas szybciutko !

Agusia kurcze trzymam za Was ksiukasy naprawdę a to pierwszy raz taka sytuacja??

Mój też woła "nEEE"

Hania no może te kasztany to rzeczywiście jakoś podane bo tak na surowo to pewnie średnio.

Violcia mam siostrę ale ona po rozwodzie i niedawno rozstała się z facetem a też się szykowali do ślubu :dry: szkoda mi jej bo tak celuje niefortunnie, że masakra. A że ma juz 37 lat to chyba już się nie doczekam dzieciaczka. Namawiam ją na in vitro ale jakoś się do tego nie kwapi. a co do tekstu to zaraz napiszę Ci prywatną mesage :)

Rysa zapomnij o tym co Cię dręczy i przypomnij sobie jak fajnie było z mężulem i daj ponieść się chwili :blush:

Uciekam spać kolorowych snów :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #788144 przez Hania84
Ikunia ojej dbaj o siebie kochana :kiss: Wszamaj prawdziwie polski obiad - golona i kapucha kiszona !!! Tak jak Gochens pisze jedz wysoko kaloryczne rzeczy.
Kurcze że nie można tak zrobic by oddac swoją tkanke tłuszczową komuś :P np. tak jak oddaje się krew. Ikunia to zaraz bym ci moja oddała i obie byśmy były zadowolone :lol:
Trzymaj sie i dbaj o siebie po padniesz a jesteś potrzebna Zosieńce :)

Gochens smutne to co piszesz o siostrze :( szkoda że tak jej nie wychodzi z tymi partnerami. Ale jeszcze nie wyszytko stracone :) kobiety po 40 też mają dzieci :) trzeba byc dobrej myśli :)

lecę spać
do jutra :)

11 lata 1 miesiąc temu #788151 przez Marta1985
Sadzam Was dziewczynki na karnego jeża! No przecież ńie było mnie chwilę a wy tu tyle naskrobalyscie ze szok :-) jak ja mam šie odniesc do wszystkich i wszystkiego? :-) zwolnijcie ... :-)

Odezwe šie rano a Kasiu ty šie skontaktuj z allegro i ńie uzeraj šie z facetem - do 10 dni masz prawo zwrócić towar nawet z powodu " ze zupa była zaslona" a ze to jego wina to już wogóle! Tylko zrób to przeź allegro bo szkoda nerwów :-*

Do jutra :-)

11 lata 1 miesiąc temu #788265 przez aleksiaa88
Już po 9 a nikogo nie ma :cheer: śpicie u nas 2 dzień słońce pogoda rozpieszcza :lol: wysyłam niuńka na poranną drzemkę i sama się jeszcze zdrzemnę

11 lata 1 miesiąc temu #788276 przez kakaszka
witam dziewczyny :) faktycznie juz 9 a tu tylko aleksia :)

wczoraj wieczorem bylam w szoku od mojej niunki. zabki znowu zaczely ja meczyc i myslalam, ze z zasypianiem bedzie problem, a tu wykapalam ja polozyzylam do lozeczka 10 minut i mala spala :D pierwszy raz wyszlo tak szybko ibez mleka :)
co prawda pozniej w okolicach polnocy sie budzila, ale jak ja wstawalam z lozka zeby dac jej smok, to juz zasypiala, wiec nie potrzebnie wstawalam :)
no i jedzenie mialysmy dopiwero o 5,30 !!!!!!!!!!!!! a ostatni posilek miala przed 19. no a pozniej pospalysmy az do 7, 40.
jak dla mnie moze byc tak zawsze :D

kasiu napewno dawaj znac allegro o tym co zaszlo i niech oni sie urzeraja z nim, a masz 100% prawo zwrocic rzecz.

agusia przykro mi ze sie klocicie, ale moze faktycznie badz madrzejsza i wyciagnij pierwsza reke? ale oczywiscie to twoja sprawa, no i za bardzo nie wiem co sie stalo. wiec trzymaj sie cieplutko kochana.

ikunia ja ci chyba troche zazdroszcze z ta waga, przeciez ty mozesz jesc wszystko w nieograniczonych ilosciach. wiec korzystaj :)

ja tez marze zostac ciacia juz dluzszy czas, ale cos mojej siostrze i jej mezowi sie nie udaje. raz byla w ciazy pozamacicznej, no i teraz jest mniejsza mozliwosc zajscia w ciaze. ale ona sie tym nie przyjmuje, ma takie podejscie ja ja wczesniej, ze bedzie to bedzie, nie to nie.

violcia gratulacje dla siostry, to super miec babelkow w rodzinie w podobnym wieku :)

milego dnia i zazdroszcze sloneczka aleksia, u nas dalej szaruwa niesamowita.

11 lata 1 miesiąc temu #788292 przez Hania84
Ja też już jestem :)

Lena obudziła sie na mleko o 4.30 i pospała jeszcze do 8...a do 8.45 pogadała sobie w łóżeczku. Teraz czas na mleko :)

U nas pochmurno...juz od kilku dni. Dziś chyba nigdzie nie idziemy.

Pranko sie robi...posprzątane wczoraj...obiad od dwóch dni taki sam :P więc laba :)

miłego dnia

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka