BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #788295 przez violcia00
hej.

kakaszka zastanawialam sie gdzie jestes :P

U mnie znow wichura dzis,mam nadzieje ze mnie nie porwie :lol: ,ale strasznie wieje,az dziwne ze jest slonko.

Ja zaraz jade na zakupy,moze kupie sobie cos ladnego i dla Oskara chyba wezme cos ciepłego

:blush:

U nas pobudka jak zwykle o 6stej i po spani...kochany ten moj maz ze mi daje spac,teraz razem z małym odsypiaja :blink: ,a o 1:00 jak sie obudzil to nie dal sie nawet przewinac bo tak płakał,taki był lodny ze jak przyssał sie to cyca to nie chcial gggo puscic,kochany :kiss:

Dziekuje w imieniu siostry...teraz tez kuzynka mojego jest w ciazy(zakochala sie w Oskarze i tez zaczeli próbowac)tak ze maly bedzie miala sie z kim bawic,a i zapomnialam jeszcze o kuzynie,tez bedzie mial dzidzie tak ze same babelki w mojej rodzinie beda w przyszłym roku :blush:

GGochens tłumaczenie wysle jak wroce z zakupów.

Mileo dnia kochane :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #788296 przez violcia00
hej.

kakaszka zastanawialam sie gdzie jestes :P

U mnie znow wichura dzis,mam nadzieje ze mnie nie porwie :lol: ,ale strasznie wieje,az dziwne ze jest slonko.

Ja zaraz jade na zakupy,moze kupie sobie cos ladnego i dla Oskara chyba wezme cos ciepłego

:blush:

U nas pobudka jak zwykle o 6stej i po spani...kochany ten moj maz ze mi daje spac,teraz razem z małym odsypiaja :blink: ,a o 1:00 jak sie obudzil to nie dal sie nawet przewinac bo tak płakał,taki był lodny ze jak przyssał sie to cyca to nie chcial gggo puscic,kochany :kiss:

Dziekuje w imieniu siostry...teraz tez kuzynka mojego jest w ciazy(zakochala sie w Oskarze i tez zaczeli próbowac)tak ze maly bedzie miala sie z kim bawic,a i zapomnialam jeszcze o kuzynie,tez bedzie mial dzidzie tak ze same babelki w mojej rodzinie beda w przyszłym roku :blush:

GGochens tłumaczenie wysle jak wroce z zakupów.

Milego dnia kochane :blush:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788297 przez KaRoLkA
Dziendoberek :)

Ikunia trzymaj się kochana , i masz rację idź do mamy a Ty trochę odpocznij bo cały czas na takich obrotach to na zdrowiu może się odbić , a tego byśmy nie chciały żebyś się po chorowala :)

widzisz kakaszka elizka dorasta :)

u nas noc jak zwykle więc wyspane jesteśmy , a i idziemy do pediatry bo te krostki na brzuszku nie schodzą a jest ich jeszcze więcej :/
wyglądają jak liszaj bo to takie placki suchych kostek co się luszczy skóra i już na raczkach wyżej łokci nam wyskoczyly :( mam nadzieję że to nie alergia , a może mieć bo ja w dzieciństwie też miałam tyle za nie pokarmowa :/

słoneczko święci. ją pomijam kawke a Gabi szykuje się do drzemki :)

miłego piątku dziewczyny :)

11 lata 1 miesiąc temu #788311 przez kakaszka
ojoj karolka, jak juz na brzuszku sa krostki, to niestety prawdopodobna jakas alergia, a niech to bedzie chwilowe. powodzenia u pediatry :)

violcia napisalabym godzine wczesnije, ale musialam was nadrobic, pozniej jadlysmy eliza mleko, ja sniadanie i dlatego tak pozno wyszlo :D
no i chcialam dac komus mozliwsc pierwszenstwa :D
ale czadowo tyle dzieciaczkow w jednej rodzinie, zabawa bedzie na calego :)

karolka watpie, ze babel dorasta, widocznie tak na niebie sie ulozylo i spala fajnie. ale watpie, zeby to sie powotorzylo dzis.

ja sie jakas polamana obudzilam, bo w nocy moj ukradl mi mojego jaska, a na samej poduszce widocznie nie wygodnie mi :)
idziemy dzis do chlopaka elizy, juz postanowione, mam ochote sie napic kawusi z kolezanka, najwyzej na krociutko, bo moze mala marudzic przez te durne zeby.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788332 przez Sophie25
To witam sie i ja :)

Moja Zosia zrywała sie w nocy z płaczem... W pewnym momencie zaczeła płakac i wzielam ja przytuliłam,uspokiła sie a pozniej naszczescie zasnela :)

A jak wasze dzieciaczki spia ? Przykryte kołderka,kocykiem czy w spiworku ?
Bo moja mała spi w spiworku,bo kolderke rozkopuje a kocyk laduje na buzi i nie przykrywam ja kocykiem tak wierzga ze nie ma szans ale moze z wiekem bedzie wolała przykrycie bo raczki ma zimniutkie.... ;/

KaroLka jak mojej tak wyskoczyły to okazało sie kochana ze ma przesuszona skore,zmieniłam proszek na JELP no i kapie ja w emulsji oilanum i krem tez z tego i krostwk nie ma moze sobie tez podrazniła ...

11 lata 1 miesiąc temu #788336 przez srenka_918
Witam Was ;)

Dziewczyny jesteście kochane ;) Dobrze że Was mam ;)

Agusia trzymam kciuki żeby Wam się ułożyło, przecież tworzycie taką super rodzinkę...

Violcia gratulacje dla siostrzyczki ;) u nas najbliżej wiekiem jest mój chrześniak, jest 1,5r starszy i nie zapowiada się żeby było coś jeszcze... Mój jeden brat wybiera drogę kawalera, drugi ma jednego chłopczyka 7 lat i więcej nie chce, a rodzeństwo męża starsze od niego to już też dzieci nie planują, ale może coś jeszcze się wydarzy ;) W końcu troje to nie aż tak dużo ;)

Ikunia Twój stan na pewno przez to ciągłe latanie się tak pogorszył... I dbaj o siebie, jedz zdrowo, ale nie unikaj mięsa wieprzowego ;) No i najważniejsze JEDZ! Mam kuzynkę anorektyczkę... Już jest w takim stanie że "żyje" w szpitalu pod kroplówkami i je te chemicznie przetworzone papki... Od kiedy tylko pamiętam była szczuplutka i kiedyś mogła jeść dużo i wszystko a i tak była chudzinka, ale od kilku lat coś jej się przestawiło w organizmie... Przez pół roku miała biegunkę na którą nikt nie znalazł lekarstwa... A teraz... Oby to Ciebie nie spotkało :*

Pawełek dość dobrze zniósł szczepienie, bo noc standardowa, jedna pobudka w nocy i 2 nad ranem...

A z mężusiem to też powyczynaliśmy troszku ;) Któraś napisała że jak "chce" to śpi bez majtek ;) U mnie to działa tak samo ;) No i "spałam" bez ;)

Dziś mnie pewnie już nie będzie, jadę "do nas" posprzątać... Pod wieczór przyjedzie facet od płytek pomierzyć wszystko, jak kupimy materiał to będzie działał, a teraz właśnie dzwonił gościu od hydrauliki że w tym miesiącu się nie wyrobi i mnie szlag trafił...

11 lata 1 miesiąc temu #788372 przez Hania84
Sophie moja śpi pod kołderką...wciskam ją pomiędzy materac a szczebelki..ale będę musiała rozejrzeć się za śpiworkiem bo coraz ciaśniej ma pod tą wduszoną kołderką...a nad ranem i tak się odkopuje, taką ma siłę w nogach że wyciąga tę kołdrę z pomiędzy szczebelek.

Dziewczyny fajny artykuł na temat pasteryzacji i zamrażania zupek dla dzieci :)
www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Artic...89-97a0-241e6aff1a4e

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788535 przez malutkamilka
Jestem i ja. ledwo co zyje. wyspana jestem mimo ze od 23 do 24 nie moglam zasnac przekrecalam sie z boku na bok i pozniej o 4-5 to samo i juz po 6 pobudka. pozniej wizyta na poczcie zaplacic ZUS, u pediatry po wyniki, apteka, dom, ciasto, robienie deserku i karmienie, zabranie prania, kurze, podlogi... matko padam, ale jeszcze poprasowac i pozmywac podlogi. ale najpier forum z kawka i "pijakiem" w tle zbudntowany aniol ;)

wyniki mala ma dobre, kupki poprawily sie po podaniu dicofloru. rozmawialam z pediatra na temat snu i powiedziala ze to normalne ze dziecko budzi sie raz w nocy- srednio wtym wieku powinno 6 godz wytrzymywac bez jedzenia, kazala dodac kleik na noc moze dluzej pospi, ale mowie ze ja do kazdego karmienia kleik dodaje bo jka nie dam to na samym mleku mala wytrzymuje 1,5-2 godz. Mowila ze sa te zageszczacze, bez recepty ten nutriton ale ponoc jest lepszy ten drugi ale nazwy zapomnialam ale on na recepte i dostarcza duzo wiecej kalori niz nutriton ale nie jest polecany u dzieci ktore znajduja sie powyzej 50 centyla lub na rowni bo jest tuczacy- zazwyczaj jest przepisywany jak dziecko ulewa i slabo przybiera na wadze.

Mala wazy 6470g i prawie ma zrosniete ciemiaczko. przez tydzien przybrala 170g wiec zle nie jest biorac pod uwage ze im starsza bedzie tym wolniej bedzie przybierac.

Wlasnie zrobilam nowe ciasto, co pradwa jest dobre bo juz jadlam u mamy ale zobacze jak mi wyszlo i wtedy dam wam przepis.
Dzis obiadu nie robie taki oczyszczajacy dzien- powiedzmy bo wlasnie ciacho wciagam.

Stroj na wieczor przygotowany, zostalo tylko umyc wloski, pomalowac paznokietki u nog i rak ae to juz wieczorem jak mala zasni bo mezus i tak bedzie kolo 4 nad ranem

11 lata 1 miesiąc temu #788547 przez aleksiaa88
Byliśmy chwilę na podwórzu nawdychał się powietrza teraz śpi w wózku może pośpi trochę.

Malutka Twoja córa ma więcej niż mój. Po tej chorobie schudł i to dużo nie mamy 6 kg i trochę nam brakuje a nawet dużo. Teraz został najmniejszym dzieckiem.
Powodzenia i wyśpij się nim mąż wróci bo później kto wie :silly:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788552 przez Hania84
Malutka - ale czym Ty się stresujesz bo nie wiem??? Że Wiktoria nie waży 8kg jak np. Artek od Agusi który urodził się z wagą 4kg albo Eliza od kakaszki która urodziła się też z taka wagą? Nasze dzieci urodziły się mniejsze i będą lżejsze. Rozwijają się w swoim tempie zgodnie ze swoim rozwojem wg masy urodzeniowej. Zobacz Agusi Arturek w pół roku przybierze jakieś 4-5kg licząc od masy urodzeniowej czyli 8-9 kg będzie miał jak skończy pół roku. Moja Lena urodziła się z masą 2600g i w ciągu pół roku przybierze 4kg bo jak pójdę na pomiar na przyszły wtorek to więcej jak 6600g nie bedzie mieć...czyli prawidłowo :)
Nic na siłę Malutka. Ona prawidłowo przybiera i nie staraj się dodatkowo jej w tym pomagać bo czasem może z tego być więcej strat niż pożytku. Oblicz ile twoja przybrała od wagi wyjściowej ze szpitala do teraz a zobaczysz że jest wszystko okej :) O ile się nie myle to Wiktoria przybrała już 3600g !!! a ma dopiero 4 miesiące i 3 tygodnie...a do 6 miesięcy jeszcze sporo czasu więc jeszcze dużo przybierze. Weź sie tak tym nie stresuj :blink:

Lena od godziny śpi :) a ja mam labę poćwiczeniową :) hehe

Ikunia - odpoczywasz? jesz wysokokaloryczne potrawy? Niech tam w domu Cię trochę podtuczą.

Agusia - jak tam mąż? Dalej cisza w eterze? czy już lepiej? Porozmawialiście?

11 lata 1 miesiąc temu #788556 przez _Klara_
Witam

U nas nocka wyjątkowa z dwiema pobudkami ale tylko jedna na karmienie. Mojego nie było na noc więc połorzyłam małą do siebie i spała dalej.

Agusia nareszcie Artus daje mamie sie wyspać, oby mu sie nie zmieniło.

Malutka ale masz pawera od rana :) Jak ładnie Wikula przybiera i jaki ma apetyt, super :) To pediatra mówiła ze nie bardzo ten kleik do kazdego karmienia, ja też małej go dodaje prawie do kazdego karmienia. U nas bardziej się sprawdza niz ten nutrion.

Elizka udanej randki :) i powodzenia z ząbkiem oby jak najszybciej i bezboleśnie sie przebił.

11 lata 1 miesiąc temu #788561 przez Sophie25
Hania zajebista ta stronka co podałas :)

Zosia zjadła pieknie jabłko a po chwili 160 MM :D

Ale kurde wszyscy mowią że moja corka jakas drobniutka, była znajoma co ma 9 miesieczne dziecko i doktorka jej powiedziała ze ma kilo nadwagi a mo mowi ze drobna ta Zosia!!!! Moze i jest drobnitka ale dobrze przybiera a zreszta we wtorek ma szczepienie wiec zobaczymy jak przybrała... i ona jeszcze mowi ze głowe ma mała moja Zosia ..............

11 lata 1 miesiąc temu #788564 przez violcia00
co dzisi tak malo piszecie :ohmy:

Ja juz po zakupach,przed wyjsciem pokłóciłam sie z mezem ale juz ok,malo zawalu nie dostalam,jakis palant by we mnie wjechal,nie jechalam szybko moze 50 km,jakis kilometr od domu,nie zdarzylam sie nawet rozpedzic,fak ze bylam zdenerwowana,ale ten gostek przegiał,nie wiem czy on nie patrzyl czy co jedzie czy co,ale centralnie by we mnie wjechal,myslalam ze sie zatrzyma jak widzi ze cos jedzie ale nie ten kutas sie pcha dalej,ani mysli hamować,ja w ostatniej chwili zahamowałamgwałtownie,ale to dosłownie kilka cm i by była stłuczka,mogłam wysias z auta i go opierniczyc jak jezdzi,dziad jeden,ale chyba bylam w szoku :angry:

Malutka mnie wczoraj natchnęła tą bielizna i tez kupiłam cos sexi :blush: i dla siebie jeszcze sweterek,a tak to dla Oskarka 2 pary bucików,jedne mikolajowe i sweterek,reszta to produkty spozywcze....teraz chcialam obejrzec wesele siostry,bo akurat płyta przyszla,ale nie chce nie uruchomic ani wyjs z laptopa,cos zpierdzielilam,musze na mojego czekac :S

Gochens tłumaczenie wysłałam na fb :blink:

Srenka milego sprzatania.

Kaeolka jak tam Gabi?

Kakaszka to elizka wczesnie zaczyna z chłopakiem :woohoo: ,mileho wypadu do kolezanki.

Ide sprzatac bo moj nic nie zrobil jak mnie nie bylo.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788569 przez Hania84
Sophie mi tez ta strona przypadła do gustu :) jest tam wiele fajnych porad. Np. m.in. że dziecku karmionemu MM można juz w 8 miesiącu przyprawić troszkę danie przyprawą ziołową :)

Właśnie Karolka jak tam Gabrysia? Co lekarz stwierdził?

Violcia - juz dawno miałam sie zapytać...jak Ty to robisz, że nie widać Cię byś była zalogowana a piszesz i wysyłasz posty :unsure: :S :side:

11 lata 1 miesiąc temu #788571 przez violcia00
Sophie Zosia nie wygląda na drobniutka dziewczynke,wrecz przeciwnie...co do spania Oskara to spi pod kołderka i o dziwo nie odkrywa sie za bardzo jak na razie.

A stronka interesujaca,dopiero teraz zobaczyłam ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka