BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #787195 przez Gochens
Agusia nie denerwuj się ochlonie i chłopak wróci raz dwa ;)

Hania ja bez Was to jak bez ręki ! Czasem mam zalatany dzień ale w przerwach Was czytam :)

Kurde ja wciąż bez okresa... poczekam jeszcze z miesiąc i jak nie przybędzie ciotka w czerwonym ferrari to się zglosze do lekarza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #787198 przez Sophie25
KaRoLKa nie duzo troszke pocieniuje i koncowki :)

Kakaszka wyprzedziłas mnie kurcze znowu mi sie nie udało hah :D

doradzcie mi co kupić na prezent ( mezczyzna 25 lat) idziemy z mezem do przyjaciela na urodziny a kompletnie niewiem co kupic mezuś wymyslił portfel skorzany ale mi jakoś to nie bardzo :D :)On uwielbia swoje auto i wojskowe rzeczy ale z tego to niewiem co kupić... :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #787203 przez Hania84
Gochens a karmisz jeszcze piersią? Bo jak tak to jeszcze nawet ze 2 lub 3 miesiące może nie byc okresu.

Sophie - a np. brelok do kluczy od auta? Taki jakis fajny...fajnie zapakowany...może z marką jego auta. :blink:

Gochens przeczytałam ze zamówiłas Alankowi puzzle...a sa bezpieczne? Bo na majówkach dziewczyny miały dylemat bo wyczytały gdzieś że niektóre są produkowane ze szkodliwych materiałów.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #787206 przez KaRoLkA
Gochens ja też bez okresu i zaczyna mnie to martwić :/

Sophie też mam zawsze problem z prezentem dla faceta kobiecie to jakoś łatwiej jest kupić , ale portfel czy perfumy to myślę że się zawsze sprawdza :)

Haniu co. to za bunt Lenka wymyśliła ? Paryska wczoraj też mi się z płaczem budziła 3 razy ale dałam smoka i poglaskalam to usnela ale tyle co wyszłam z pokoju to się budziła znowu niewiem co jej było może jakąś pełnią byla czy coś :)

11 lata 1 miesiąc temu #787216 przez kakaszka
oj mialam poranny koncert corci. chyba jednak nam gruszka nie psozla, bo podejrzewam, ze brzusio jej boli. kupe tak jakby chce, ale nie idzie, nawet dalam jej czopa, ale tez nic nie wyszlo. teraz zasnela, bo juz 2 godziny emu powinna spac, a i pewnie dlatego ez byl taki placz. mam nadzieje, ze jak sie obudzi to sie obsra i bedzie juz ok. chyba dzis juz nie dam gruszki, no bo nic innego mi do glowy nie przychodzi.

sophie wybacz :) jutro mozemy sie umowic, ze czekam na twojego posta, a pozniej ja napisze :D

gochens slyszalam, ze jak sie karmi piersia, to i rok mze nie byc okresu, takze chyba nie masz sie czym martwic.

ikunia sie nie odzywa, bo pewnie kucharzy dla kochanego :) ikunia wracaj do nas :)

oj tak karolka te film to jest to :D polecam mniej znany film "if only" aki typowo zeby poryczec, caly film jestem zalana lzami :D no i "moulen rouge" ale to dla tych co lubia muzikale.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #787224 przez Hania84
Tutaj macie wypowiedx dziewczyny że córka jej kończy za chwile 8 miesięcy i ona jeszcze nie ma okresu...wiec ze spokojem dziewczyny :)
mjakmama24.dlarodzinki.pl/threads/438-Po...4%85cej-piersi%C4%85

Wyczytałam też że "Cykl miesiączkowy zalezy od matki i tego, jak wrażliwa jest na hormonalny wpływ karmienia na organizm" duże znaczenie ma też częstotliwość karmienia...więc Gochens u Ciebie może lada chwila sie cioteczka pojawić...a u Karolki jeszcze może to potrwac bo Ty chyba Karolka prócz obiadków tylko cycusiem karmisz co nie? :)

Karolka no własnie nie wiem co moja królewna wymysliła tej nocy heh :side: może faktycznie jakas pełnia była i młoda była bardziej głodna :side: :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #787225 przez Marta1985
Dzień dobry :)

Nam udało się się na 210 ml przespać 12 godz :) Znaczy Bartkowi - bo ja się wczoraj za sprzątanie wzięłam :P i zeszło mi do północy :)

Moja mama wzięła eskimoska na spacer a ja czekam na opony bo ma kurier przywieźć :) a po popołudniu teściowa ma przyjechać :)

Co do filmów to ja oglądam to co mężulek znajdzie :)niby kosmiczne i akcji ale mi się podobają :) nie przepadam za romansami :P Teraz oglądamy serial Strzała i Supernatural no i może dizś obejrzymy Olimp w Ogniu :)

11 lata 1 miesiąc temu #787235 przez Hania84
Acha...tak czytam Martę i mi sie przypomniało...a Wiecie że obowiązek na zimówkach jest od 1 listopada ??? W poniedziałek gadaliśmy ze siora A. na skypie i ona ogólnie dużo rzeczy wie...a jeśli chodzi o auto to już w ogóle bo ona bardzo zmotoryzowana jest i ma pełno kumpli mechaników...a tego nie wiedziała :side:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #787245 przez szósteczka
Hej i ja sie witam. Nocka i nas w miarę choc naszemu synowi ostatnio sie cos poprzestawialo i zasypia o 16 i tak spi ze nawet jak budzi sie na butle to jest nieprzytomny i szyjatylko butli i dalej spiocha budzi sie o 22 potem po 2 i o5 najchetniej wtedy by wstal i gadal ale jakos go przetrzymuje i do 6 jeszcze drzemiemy a czasem nawet i do 7 ale to na ovol on juz postekije lub pogaduje w łóżeczku. Wiec w sumie jestem w miarę wyspana. :-)
Agusia napewno jakos sie dogadaćie a po takich awanturach troche sie oczyszcza wiec bedzie ok trzymam kciuki.
Ja horrorów nie lubie wole sensacyjne, kryminaly ale nie jakies mordobicia i przygodowe fantastyczne z moimi dziewczynami to lubujemy sie w takich ze smokami takie troche baśniowe np. Hobbit, władca pierścienia czy harry potter zreszta wszystkie przeczytałam i super sie bawiłam moja najstarsza tez sie tym zarazila i teraz czyta erragorna. :-) polecam.
Odnosnie prezentu to mój tez uwielbia swoj samochod i bardzo sie cieszy jak dostaje zestaw do czyszczenia auta bo moze go sobie dopiescic a jak militaria to jakis fajny nóż lub replikę broni moj kiedys dostal zestaw mieczy samurajskich ale to chyba drogie i pistolet taki jak w wojnie secesyjnej mieli ale do konca nie jestem pewna w kazdym razie byl zachwycony tymi prezentami.
Szymek od poniedziałku w domu bo troszke kaszkal w nocy i go zatrzymałam zeby sie wykurowal i co i kaszle coraz gorzej zwariowac mozna chyba lepiej by było jak by chodzil do przedszkola :-( .
Lece bo paweł steka milego dzionka. :-P

11 lata 1 miesiąc temu #787255 przez KaRoLkA
Tak Haniu my jedziemy na samym cycu i warzywka z owockiem :) takźe jeszcze sobie poczekam :p
To chyba musiała byc pełnia he he

Marta zazdroszczę tego snu Bartusia :)

A z seriali to my namiętnie oglądamy "gre o tron" i "odwroceni" :)
I my juz na zimówkach :)

11 lata 1 miesiąc temu #787267 przez szósteczka
Mi w sobotę ma zmienic moj w moim aucie a w swoim to nie wiem kiedy zmieni najwazniejsze w moim bo to nasz rodzinny pozatym ja wizę dzieci wiec musze byc bezpieczna a on sobie poradzi no nie :-D
Pawelek zasnoł ja czekam na dziewczyny i jade na zakupy narazie cos zjem i ogarnely chalupe.

11 lata 1 miesiąc temu #787378 przez _Klara_
Witam po przerwie :)

Haniu nie sadzaj mnie na karną żabę :blink:
Ostatnio jakoś nigdy nie daje rady was nadrobić, dlatego nic nie pisze.

Agusia o co poszło? My z mężem ostatnio mamy ciche dni. Cały czas chodzi o te fajki, dowiedziałam się ze mnie okłamuje i pali też normalne a nie tylko elektryka. Nie wiem moze się go czepiam za mocno, ale zależy mi na jego zdrowiu :( A jemu to wisi.

Julka zmęczona leży w łóżeczku i prubuje zasnąć, narazie ma tylko tego jednego ząbka, jak to jest z tym drugim chyba wychodzi zaraz po, czy moze to chwilke potrwać? A jak ząbki u waszych maluszków, przebiły się?

Tesco doprowadzi mnie do bankructwa :) , wczoraj byłyśmy z małą na zakupach i znowu przeceny. Ja obok przecen obojętnie nie przejdę, do tego mają tam takie ładne i dobre jakościowo rzeczy. Dziewczyny lećcie tam jak macie jakieś braki w garderobach dla maluszków bo warto.
Może póżniej dodam jakieś fotki.

A wasze pierścionki i obrączki śliczne :)
A tutaj nasze obrączki

Oponki zimowe to pewnie w DE są obowiązkowe, u nas tego jeszcze nie wprowadzili.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #787392 przez Gochens
Kurczak siedzi w marynacie ;-)

Mieszkanie ogarnięte, mąż u lekarza a Alan zaczyna się interesować stopami :ohmy: a w ogóle dziś Wiśnia napisała na fb że Gabi mówi Mama. B) mój też czasem tak śpiewa ale na bank nie mówi tego świadomie. Jak myślicie?

Hania wydaje mi się że te puzzle są ok. Znajoma korzysta odkąd mała się urodziła. Mam nadzieję że są ok :laugh:
zaręczyny

A tu obrączka i pierścionek na pierwszą rocznicę ślubu :laugh:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #787418 przez kakaszka
gochens jaki wypasiony pierscionek, czad :)
masz kontakt z wisnia? jestem pewna, ze dzieciaki raczej nie siwdomie mowia mama, bo to latwo wychodzi przez usta :) co prawda eliza nawet nie swiadomie nie mowi. cos czuje, ze pierwsze slowo bedzie tata :)

klara u nas z zebami tak jak bylo, chca sie wykluc, ale cos im nie idzie :) napewno bym sie chwalila, jakbym dostrzegla jakiegos zebala :D chociaz juz pare dni nie zagladalm malej do szczeki :)

no bartek ladnie jesz kochany. ja sie boje malej zwiekszyc dawke mleka, bo jest grubaskiem, wiec jedziemy dalej na 150ml, napewno zjadla by wiecej, ale jak nie placze z glodu to i nie dodaje wiecej :)

sophie z tym prezentem to ciezko, ja w ogole nigdy nie wiem co facetowi kupowac oprocz swojego., bo on zawsze potrzebuja to majki, to skarpetki, to koszulki itd. wiem ze malo romantyczne, ale przynajmniej przydatne :D on mnie tez za bardzo nie rozpieszcza prezentami, wiec musi sie zadowolic tym :D

a z ta pelnia moze cos jest, bo chyba dzis powinna byc, co prawda jeszcze za 3 dni ma byc, ale moze lenita juz sie przygotowywuje. moj facet jest wilkolakiem i nie spi w pelnie, a mnie to nie rusza.

11 lata 1 miesiąc temu #787419 przez KaRoLkA
Gochens piekne pierscionki ale ten co z obraczka jest jest cudny :D
Wydaje mi sie ze napewno nie swiadomie dzieci mowia narazie, Gabi jak jej zle to krzyczy "me" albo "ma" ale to z przypadku wiecej i "ej " jest czesto i "gi"

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka