BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #786756 przez Hania84
Sophie Twój zaręczynowy i obrączka bardzo fajne :) tak samo aleksii i szósteczki :) faktycznie ...pierścionek zaręczynowy szósteczki to taki niespotykany :) świetnie wyglądałaś w dniu ślubu szósteczka :) nic za to nie możemy jeśli choruje się na tarczycę i się tyje. To jest diabelstwo. Lecz to szósteczka bo szkoda żeby to wzięło górę. Zdrowie najważniejsze...tak jak piszesz :) dzięki za pomysł na dietę :)

Właśnie wyszłam z prysznica...Lena popłakuje...pewnie senna ale jeszcze chwilę musi wytrzymać bo mleko musi jeszcze dostać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #786763 przez Marta1985
Witam,

Piękne wszystkie obrączki i pierścionki :)

A to moje :)

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #786788 przez violcia00
Hejka B)

jestem w koncu.

Dzien pelen wrazen,teraz czas na odpoczynek.

Oskar juz spi,w koncu,dzisiaj wogole w ciagu dnia nie spi,obudzil sie o 10rano i do tej pory nie spal.

Ja tez musze ptrzejsc na diete ale nie tak rygorystyczna,napewno musze zrezygnowac ze słodyczy,ale ciezko bedzie z tym i zero smarzonego,cwicze duzo to moze cos z tego bedzie,a dzis dalam sobie taki wycisk podczas cwiczen ze ho ho,ale fajnie sie czuje teraz :laugh:

Sophnie sliczny prezent od meza,fajnie miec takiego romantyka :blush:

Jesli chodzi o prezenty to na mojego B nie moge narzekac,birzuteri tez mam od niego duzo,tylko musze mu otwarcie powiedziec co chce,najpierw idziemy do jubilera i pokazuje co mi sie podoba pozniej on przychodzi i kupuje bo tak samemu to by ciezko było :dry:

Aleksia ładny kolorek lakieru :blink:

Ikunia bardzo Zosia podobna do Ciebie :blink:

Arturek w tym krzesełku słodko wyglada i wlosków juz ma duzo :silly: i zazdroszcze tego sylwestra Agusia :S

U nas ze sexem tez kiepsko,tak jak juz wczesniej pisalam mogłby dla mnie nie istniec
:lol:

Szosteczka na slubie tez pieknie wygladałas :blink:

ja w duchy jaknajbardziej wierze,zreszta teraz duzo horrorów ogladam to czasem boje sie to lazienki nawet wyjsc,czasem wydaje mi sie ze cos w oknie stoi,ale nie bede o tym pisac bo meza nie ma to pozniej sie bede jeszcze bardziej bac :huh:

To ja tez pokaze swoj pierscionek i obraczke :silly:
Dziewczyny Haniu,Sophnie,Aleksia,Marta ,Szósteczka pierscionki,obraczki sliczne :blink:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #786812 przez Kasiasia
Dobry wieczór kochane, ale mam nadrabiania...

Dziękujemy za wczorajsze życzenia :kiss: wszystkim ciociom szczególnie cioci Marcie :kiss: , cioci Karolci :kiss: , cioci Gochens :kiss: , cioci Kakaszce :kiss: cioci Ikuni :kiss: cioci Cordis :kiss: cioci Sophie :kiss: cioci Srence :kiss: cioci Violci cioci Agusi

Dziś wyczytałam że przechodzimy kolejny skok rozwojowy... ufff bo mama próbowała mi wmówic że rozpieszczam synka bo jestem na jego kazde zawołanie a jego potrzeby wyprzedzam o krok :P
Od poniedziałku Tomuś marudzi i jeczy i tylko na rekach chce. Przeczytałam ze teraz przeżywa lęk seperacyjny, zauważa że jest kimś odrebnym od rodziców - niektóre wrazliwe dzieci to bardzo przezywają. Teraz jak to wiem to łatwiej mi reagowac na te jego płacze.
Niestety przeziebienie mnie chwyta :( i mąż coś przebakuje że tez go chyba chwyta :(

Kakaszka tez tam mamy jak Eliza. Tomuś trze oczy, ziewa ale jakgo juz posiomo probóje wziąc na rece to juz płacze bo nie chce spać. Stwierdziliśmy że poprostu szkoda mu dnia - to ma akurat po mnie :) Co do wstawania w nocy to tez wstaje co 3 godziny. Chciałam żeby lekarz mi cos poradził na to, ale powiedział że Tomek nie wygląda na przekarmionego i poprostu może mu sie chce jeść (bo je w nocy najwiecej), chce się potulić. No i powiedział, ze teraz ten dzien jest krótszy więc musze poczekac do wiosny i sie to wtedy wyreguluje. Więc kakaszka żyjmy z nadzieją do wiosny - Byle do wiosny- może się wyspimy.

Co do obrączek to my mamy takie miejsce na nie w mieszkaniu :) i ostatnio obie tam leżą. Mój mąz obraczke wkłada od świeta a moj palec cos jej ostatnio nie toleruje :P

Haniu zdecyduj sie na tą siłownie. Ja gdyby nie te studia to bym poszła - oczywiście gdybym miała z kim. Niedawno była kuzynka mojego męza u nas. i po 4 m-cach chodzenia na siłownie i ograniczenia słodyczy z rozmiaru 44 mieści się w 42 i to z luzem :) pozazdrościłam jej i już z męzem zrobilismy sobie skromna siłke w domu - juz miałam zacząc od poniedziałku cwiczyc ale te przeziebienie mnie złapało.

Ikunia ja dziś zrobiłam tak. Wlałam 120 ml wody do garnka (tyle pije) i pół łyżeczki kaszy manny. Ugotowałam to jak pisało 3 min. Przestudziłam i wsypałam mleko i podałam małemu.
Jak ugotowac taka miniaturkę - tzn kieliszek wody??? chybatez wolałabym łyzkamu to podać.
Pomóż!!!! Ikuniu!!!! :kiss:

Marta u mnie w pracy paczki należą się jak dziecko ma rok.

Szósteczka i Aleksia zdrówka

Ikunia moj tez tak czasem się zawiesza jakby kogos widział - kogos niewidzialnego :ohmy:

Malutka moj tez tak ze smoczkiem robi, nawet podczas jedzenia z butli musze walczy c z jego rekami. Wkłada sobie palec do buzi... Malutka juz tyle razy chciałam Ci napisac że bardzo Cię podziwiam w tej twojej codziennej walce :) Jestes sama z wszystkim na głowie a dajesz rade :) gratuluje!!

Agusia to zaszalejesz :)

Marta co do "s" ja jestem zdania takiego jak Karolka, Violcia i Rysa :silly:

Napisałabym jeszcze wiele... ale boje sie ze Hania posadzi mnie na karnego za te dłuuugasne posty....

Miłego wieczoru i nocki dziewczynki :)

11 lata 1 miesiąc temu #786816 przez Marta1985
Bartuś na noc wypil 210 :-) ale deserku dziś ńie zjadł - była masakra :-( haniu ja cię podziwiam :-)

Violcia super pierścienie :-)

11 lata 1 miesiąc temu #786834 przez violcia00
Kasiu pisz śmiało :kiss: :kiss:

Dzieki Marta :blink: Twoja obraczka mi sie bardzo podoba,to chyba biale złoto z zółtym z tego co dostrzegłam :blush:

11 lata 1 miesiąc temu #786835 przez Marta1985
Kasiu Hania za takie rZeczy ńie sadza na karnego jeża :-)

11 lata 1 miesiąc temu #786836 przez Sophie25
Violcia zakochałam sie w Twoim pierścionku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest PRZEPIĘKNY! :) :) :* Cudny , uroczy , śliczny , boski muaaaa :* :D :D

A co do horrorów to ja nie ogladam bo sie boje i wkurza mnie ze dzieci sa postaciami w takich filmach,ostatnio jak mi znajoma opowiadała bo czesto jezdzi do kina na noc horrorów o filmie " Mama" To masakra :O nie obejrzałabym GO :(

11 lata 1 miesiąc temu #786841 przez Marta1985
Tak Violciu białe i żółte :-)

Wiecie co? Dziś bylam w pracy ba chwilke - może dwie godziny mnie ńie było bo po drodze do lidla wyszłam i jak wróciłam to Bartuś taki szczęśliwy był i zadowolony i steskjiony ze aż mi šie nóżki ugiely :-( a co to będzie jak wróce to pracy? :-(

11 lata 1 miesiąc temu #786844 przez violcia00
Sophnie ile komplementów,dzieki :)

Ja wlasnie lubie horrory,mam jeszcze jeden ale sama sie boje dzisaij.

A "Mama"tez ogladałam,troche straszny,jak sie tymi dziecmi zjawa opiekowala.ale ja lubie take filmy :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #786852 przez violcia00
Ja tez sie boje co to bedzie jak wroce do pracy,a tez juz nie bawem bo w lutym,maz ma z malym poki co zostac,ale ja sobie tego nie wyobrazam ;)

11 lata 1 miesiąc temu #786864 przez KaRoLkA
Witam wieczornie:)

Ale fajne temaciki :)
Obrączki i pierścionki wszystkie prześliczne :lol:

Sophie
ale śliczny ten wisiorek , normalnie się w nim zakochałam :D ja od męża mojego dostałam jak zaczynaliśmy ze sobą być takie serduszko ale to pokaże wam jak je znajdę bo gdzieś tam w biżuteri jest zapodziane:)

szósteczka ślicznie wyglądaliście na ślubie, pierścionek taki inny niż wszystkie aleteż cudny :) a co do tarczycy to nie dawaj się kochana :) dużo zdrówka :kiss:

Rysa Ty masz kompleksy :unsure: śliczna Kobietka z Ciebie więc niema się co zakompleksiać :kiss: a co do cyców po karmieniu to znam ten ból choć ja jeszcze karmię ale cyce już sa w opłakanym stanie i do tego jeszcze mnóstwo rozstępów na nich :(

co do horrorów to ja też niektórych się boje i oglądam przez palce :silly: a horror "MAMA" oglądałam i straszny a ogólnie według mnie najstraszniejsze są właśnie te z dziećmi , np: "sierociniec" "sierota"

a tu moje pierścionki :)

Malutka już śpi a my "top szef" oglądamy i wcinam sobie popcorna :D

miłego wieczorku :)

11 lata 1 miesiąc temu #786878 przez Sophie25
Śliczne KaROLka !!! Jak pieknie wszystko pasuje :) Tak gra ze sobą :D :)

Ten wisiorek załoze moze na jakiś wypad,ale kiedy to bedzie narazie to wogole nie chce małej z nikim zostawić :) Chyba ze z Nią a komunie mamy wiec w maju ubierzemy sie z Zoska w kiecki :D :D

Temat super bo obraczki jak dla mnie sa takie magiczne no nie ? :):)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #786880 przez Hania84
Kasiu smutno mi się zrobiło, że myślisz że ja sadzam na karnego jeża za długie posty :(

Wszystkie pierścionki i obrączki śliczne :)

Ja horrorów też się boję...kiedyś miałam lepsze nerwy na to niż teraz. "sierociniec" oglądałam i straszny...ba dla mnie to nawet "smakosz" jest okropnie straszny i oglądałam go przez palce, gdzie pewnie dla zagorzałych oglądaczy horrorów to komedia haha :D
Bałam się też na "paranormal activity" , w ogóle na wszystkich "paranormalach" się bałam a to ponoc na faktach to tym bardziej brrrr...choc przyznam sie że zafascynował mnie ten film że jednak cos takiego istnieje :S

Marta - moim zdaniem to dobrze, ze Bartek się stęsknił :) gorzej by było gdyby nie tęsknił i gdyby było mu obojętne czy jesteś w domu czy też nie. Tęsknota to bardzo dobra oznaka :)

miłego wieczoru i nocy :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #786887 przez szósteczka
Dziewczyny dzieki. :-)
Pierścionki i obraczki przesliczne.
Tez uwielbiam biżuterię i czesto dostaje od mojego a jeszcze czesciej kupuje sobie sama bo moja kolezanka robi i sprzedaje biżuterię zreszta juz pisalam i podawalam jej strone internetowa. Tez kiedys dostawalam wciaz od tesciowej najczęściej złoto ktore ona kiedys dostala lub kupila ale później zaczely dostawać moje córy a nie ja hihi smieje sie ze straciłam na tym interesie dając jej tyle wnoczek bo ona synów ma tylko i strasznie plakala ze nie miala córki wiec sobie odbiła przy wnoczkach ale ciesze sie ze moje panienki maja juz tyle blyskotek, moich rodziców nie było stac na złoto i mama miala bardzo malo a ja tylko dostalam od nich zloty medalik na 18 stke a łańcuszek sama kupilam sobie przed ślubem zeby miec cos na szyi. Teraz naszczescie sa inne czasy i nasze dzieci maja wiecej, czasem za dużo, nasza najstarsza np dzis okazalo sie ze na ściągala gier, filmow i nie wiadomo czego jeszcze na komurke na 140 zl ponad abonament za ktory my placimy i w ktorym ma minuty do wykorzystania i do tej pory przez ponad rok bylo ok a teraz nastolatce odbiło no to teraz musi nam oddać z kąś za ten rachunek bedzie zarabiać wykonując jakas prace juz daliaśmy jej pomysl co moze zrobic teraz ma wybór albo popracuje albo bedzie zebrać od dziadków choc wątpię zeby udalo jej się cos wyzebrac bo oni tez nie maja jakis kokosowa a teraz ida swieta a maja moi 9 wnuków a tesciowa jedna 8 wnuków wiec jest wesoło. Dobrej nocy i jeszce raz sliczne te wasze swiecidelka

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka