BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #798540 przez Marta1985
Chyba to kokosowe zrobie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #798602 przez KaRoLkA
My po obiadku ,mała sobie śpi a ja pod kocykiem siedzę bo coś mi zimno dzisiaj;/

Marta to rafaello jest pycha i prosto się robi :)

Sophie pocieszanie swoją droga ale mógł Ci wcześniej powiedzieć żebyś się nie martwila a nie że nie odbiera telefonu i wraca po północy :cheer: oj była by awantura bo bardzo nie lubię dowiadywać się ostatnia.. pogadaj z Nim niech Cie uprzedza wcześniej jak chce tak późno wracać

ściągnęłam sobie aplikacje na telefon "zdrowy start nestle" i fajna jest :laugh: jest dzienniczek gdzie można zapisywać kiedy dziecko jadło i kiedy było przewijane , przepisy, siatki centylowe ogólnie pozyteczna :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #798604 przez Gochens
Dzień dobry kochane ;-)

Agusia podziwiam za spokój ja bym chyba nie wytrzymała, nie chyba a na pewno :-) a czemu przenosicie się z forum??
Kakaszka fajnie ze Ci trochę lepiej.
Sophie dobrze zrobiłaś przyjaciele są ważni pewnie się ale przecież mógł zadzwonić prawda?! chodzi ci o takie charczenie - warczenie?? Alan tak robi od dwóch dni :lol: warczy na mnie heh

Młody śpi na balkonie ja biorę kąpiel a później będę uzupełniać mój nowy przepiśnik zakupiony dziś w Biedronce

Karolka tez kiedyś miałam podobną tylko nie wiem czy Nestlé i jak np karmiłam to tam się zaznaczalo ale jak zadzwonił telefon to się sama wyłączała :dry: i nie martw się Twoja niunia na pewno będzie Cię potrzebowała, jesteś dla niej niezastąpiona!!!!! :blush:

11 lata 1 miesiąc temu #798624 przez kakaszka
oczywiscie z usmiechem nie udalo sie :)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #798630 przez KaRoLkA
Gochens dzięki za słowa pocieszenia bo jakoś tak mnie to załamuje :(

Eliza fajnie się bawi stopkami :)

11 lata 1 miesiąc temu #798680 przez Sophie25
Gochenss nooo warczenie na całego , warczy i charczy na Mnie chyba zebym ja na rekach nosiła cały czas :D :D

Nooo dzisiaj sie udało i zupke Zosia ładnie zjadła :)

A własnie mam pytanko kiedy mozna dawać cherbatkę zwykłą czarną? Bo kiedyś u kolezanki widziałam własnie i sie zastanawiam ....

Jaka Elizajest słodzitka, slicznotka z Niej!!! :* :) JAki bobasek słodziutkii nooo ! :D :D

Własnie Zocha uwaliła kupsztala wiec mykam :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #798688 przez Hania84
Lena od 13 śpi...obiad się robi...a mój już wrócił z pracy i poszedł mamusi kupić prezent :lol:
...i przy okazji wymieni sobie prawko na niemieckie :P

Marta nie piecz tak dobrych ciast bo się od gości nie opędzisz :blink:

Elizka urocza :) fajnie tymi girkami fika do góry :)

Gochens widziałam ten przepiśnik w gazetce...nawet fajny :) To ci Alan ...na mamę warczy :lol:

Sophie ja myśle tak jak dziewczyny...musi ci wcześniej mówić jak zostanie dłużej w pracy...albo niech odbiera telefon...co to za nie odbieranie...mnie to zaraz też denerwuje. Po to jest telefon by go chyba odbierać. Jak do kolegi idzie to też powinien zadzwonić albo chociaz smsa napisać. Pogadaj z nim o tym :)
A co do herbaty czarnej to nie wiem...ale wydaje mi się że nie tak prędko. Prędzej owocowa chociaz też pewności nie mam :S

I znów wcięło natalii :S

11 lata 1 miesiąc temu #798699 przez malutkamilka
Ona sie kreci z zamknietymi oczkami, zaczyna stekac jak juz dluzej sie kreci a wybudza sie jak dluzej nie moze zasnac...

zimno? sprobuje dzis ubrac jej pajaca, gore od polspiochow i w spiworek- dobra rzecz jak sie tak kreci bo wiem ze sie nie odkryje jak przy koldrze.

kakaszka jak slodko wyglada Elizka jak tak bierze stopki do buziaka- wogole uwielbiam ten widok malych raczek ktore tak walcza by wsadzic stopke do buziaczka- moja wystarczy ze jest w rajtach a juz pcha do buzi.

O to juz jest ten przepisnik, kurcze mialam go kupic ale znajac zycie jak sie wybiore to juz go nie bedzie

11 lata 1 miesiąc temu #798721 przez Sophie25
Marta daj troche tych pyszności :D Kurcze ja uwielbiam kokos a niegdy tego rafaello nie robiłam :( Musze Go w koncu zrobic! :)

A z J porozmawiam sobie jak wroci bo to nieodbieranie mnie strasznie irytuje, a ja od tych hormonow chyba sie nerwowa robie wiec niech uwaza bo zamienie sie w wiedzme i bedzie :D
Mam je zazywać przynajmniej pół roku i wtedy mam najwieksze szanse na ciaze :)

Zoska sie bawi grzecznie a ja zrobiłam spaghetti :D :)

11 lata 1 miesiąc temu #798747 przez Gochens
Boska Elizka a jak fajnie nogi trzyma :laugh:

Sophie pogadaj pogadaj lepsze to niż nerwy :cheer:
Karolka tez miałam wyrzuty ze nie mogę Alana karmić ale teraz już mi przeszło. głowa do góry ;-)
Hania to Twój dopiero wymienia dowód na niemiecki? nie musiał wcześniej czy kolejny robi?
To teraz będzie pite z ekspressu :lol: tez musze kawę zrobić.

Ja na ten przepiśnik chorowałam odkąd zobaczyłam w gazetce bo wszystkie przepisy mam gdzieś poutykane. Alasiowi tez się podoba :side:

Mój poszedł z bandą na spacer a ja idę na kawe :blush:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #798752 przez Hania84
Gochens on wymienia prawko a nie dowód osobisty. Prawko do wymiany obowiązkowo po 3 latach pobytu (można wcześniej) nam 3 lata mija w maju. Więc i ja bedę musiała :( A dowód osobisty wymieniasz jak chcesz obywatelstwo niemieckie uzyskać...ale dopiero po 8 latach pobytu tutaj jest taka możliwość i trzeba test ze znajomości niemiec napisać :) A my tylko będziemy prawko wymieniać...bo niestety trzeba...ech.

Hehe widać że fajny ten przepiśnik :lol: Alanek aż pożera go ...dosłownie :) pewnie fajne przepisy tam w nim są :blink:

A mój to kupił mi już prezent gwiazdkowy :lol: parowar :) będziemy obiadki na parze serwować głownie :) ale to po świętach tak profesjonalnie bo teraz to zapakowany jest :P (mięliśmy taki garnkowy...a teraz będzie elektryczny) a ekspres już jest od wczoraj używany :lol:
...lecę też na kawusię :)

Lena już po obiadku :) ładnie mi już pyszczolka otwiera :lol: mamusia jest dumna :)

11 lata 1 miesiąc temu #798761 przez KaRoLkA
Gochens ale Alus fajny i zabawa na calego musi najpierw wyprobowac zanim mama użyje :) i jakis extra ten przepiśnik :)

Hania parowar super prezencik i brawo dla Lenki ze smakuja mamine pyszności :)
I my tez musielismy prawka wymieniać, a i bede musiała znowu sie z urzędasami użerac bo tablice mamy do konca roku i musze tń zalatwic zanim pojedzíemy :/

Violcia ciepło juz u Was ??

Sophi uwielbiam spaghetti daj troche :p

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #798770 przez szósteczka
Hej a po ile ten przepismik i co w nim jest bo akurat rodzice jada do biedronki to moze bym im powiedziala zeby mi kupili.
I nas dzis tak sobie ostatnio paweł znowu zle stoisko i budzi sie co godzinę jestem tym zmeczona i przez to chlapnieta w ciagu dnia , czekam na przesyłke z bon prixs zamówiłam kurtkę i czekam az mi przywioza mam nadzieje ze jakos szybko bo zaczyna mi sie chłodno robic w tej mojej kurtence. Dziewczyny poszły dzis na swoja zabawe andrzejkowa a ja siedze przed pudlem i sie relaksuje moj kochany dzis na służbie wiec wróci jutro popołudniu .
Zdjecia sliczne .
Parower super ale ja jakos nie umiem gotowac na parze mam taki wkład do garnka i wogóle nie uzywam moze dajcie jakies fajne przepisy to sie przekonam.
Widze ze wy juz prawie pokonczylyscie zakupy prezentowe ja prawie jeszcze nie zaczęłam.
Całuje wszystkie babelki i mamuski.

11 lata 1 miesiąc temu #798777 przez Gochens
Szosteczka kolo 20 zł. Jest kilka przepisów ale reszta to miejsce na własne. Są podziały na sałatki,ciasta zupy dania główne i inne takie rzeczy.

Uciekam ćwiczyć do później

11 lata 1 miesiąc temu #798779 przez natali
Haniu jestem kochana
Staram sie was podczytywac ale nie bardzo mam czas cos napisac. Erni jest chory i troche dokucza mi juz w miare przeszlo bylismy u lekarza przepisal erniemu krople do oczu bo od kataru zaczely mu ropiec, puchnac i mial czerwone bialka od wczoraj mu zakraplam i juz jest lepiej.

Dziewczyny sliczne macie te dzieciaczki a fryzurki jakie fajne moj Erni prawie lysy jest.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka