- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Malutka wcale zle nie wygladałas...ja tez strasznie głodna byłam a wymeczona to strasznie i koszmarnie wygladałamm,a babcia młodziutka to fakt
No fakt zaby sobie nie zle licza,moze kupie jakas mniejsza choinke i tansza bo to jeszcze dojda ozdoby to troche mnie wyniesie...swieta tuz tuz,ale ten czas leci
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Aleksia my mamy kurteczke i spodnie kombinezowe na szelkach ale chyba kupie kombinezon gdyz moja perła nie lubi sie ubierac wiec muszę tą czynnośc skrocic
Rysa piękne kwiaty i kolczyki, ma gust ten Twoj przyżad do ćwiczen extra i gratulacje dla Fifcia szybko się szkrab rozwija
Haniu natwidoczniej Lenka potrzebowała smoka ale może sie nie przyzwyczai
Violcia ahh te nerwy i dobrze ze paliwo dowieźli tylko szkoda ze sie co innego popsuło :/
Malutka extra wyglądałaś , a babcia młodziutka
Gochens to co, będzie się działo ?
Moj tata jutro wraca do polski Gabcia już śpi, też dzisiaj troche marudziła ale mam nadzieje że to chwilowe , zmykam spac:)
Dobrej nocki
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Aleksia moim zdaniem skoro masz kurtke powinnas kupic spiworek do spacerowki jeden koszt a wykorzystasz w przyszlym roku w zime, kombinezon owszem fajna sprawa ale po co przeplacac jak masz kurtke.
Co do prezentow ja tez juz powiedzialam mezowi co bym chciala ale zobaczymy jak z kasa bedziemy stali, od dluzszego czasu marzy mi sie suszarka do ciuchow wyglada jak pralka ale suszy.
Rysa maz sie postaral, moj ostatnio mnie zaniedbuje nawet na urodziny nic nie dostalam ale nie mam mu za zle bo to bylo zaraz po narodzinach Erniego takze musze mu wybaczyc.
Agusia co sie dzieje....?
To wasze maluszki nie ssa smoczkow? Moj Erni bez smoczka zyc by nie mogl no ale mi to na reke bo bez tego to juz nic bym nie zrobila.
Wasze maluchy przy tym kretoleniu wybudzaja sie w nocy bo erni tez sie kretoli ale sie nie budzi, takze nie musze do niego wstawac
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Natali - suszarka do ubrań to super sprawa też bym taka w przyszłości chciała i ponoć nie gniecie ubrań
dobranoc laseczki
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja sie czuje juz lepiej, tylko kaszel durny mi zostal.
maly krecioch kretoli sie na bujaczku
w nocy zrobila mi psikusa, zaczela sie kretolic, rozbudzila sie, no to wzielam ja na rece i patrze ona cala obsiusiana. od tego kretolenia sie ciaglego jakos siuski uciekly z pampersa. no to nocne przebieranie itd, az pieknosci sie calkiem rozbudzily, ale nie mialam sil ja lulac, wiec w ruch poszedl bujak.
no i wzielam sie rano na sposob, bo zaczela mi sie przebudzac o 6,30 to daje ja na bujaczek kolo lozka, chwilke bujne i tak jeszcze spimy az do 7,30!!!!!!!!!!!!!
agusia na oko widac, ze macie kryzys malzenski, ale powiem ci, ze kazdy kryzys mozna zwalczyc, ale musicie tego chciec oboje. tylko sie nie spieszcie.
natali my uzywamy smoczka od poczatku, bo ja mala nie moglam nosic na rekach, wiec to byla jedyna mozliwosci usypiania, no i teaz tez do snu daje, albo jak placze czy krzyczy.
haniu tak ze nie zaluj smoczka leniusi z jednej strony relaksuje, bo po to jest, a z drugiej jak zabki ida to czytalam, ze smoczek moze ulzyc
a tak ogolnie to co sie dziaselka nagle obudzily? jakos z pierwszym zebem im poszlo super, a teraz zaczynaja byc wredne. lenita nakrzycz na te swoje dziaselka
no i sto lat solenizantko rosnij duza i zdrowiutka
violcia no napawde jakis pech was przesladuje. pechu precz od violci!!!!!!!!!!!!!!!! naczarowalam, juz musi byc dobrze
chcemy czy nie chcemy dzis z eliza musimy wystartowac do miasta, ale juz jakies sily nadrobilam, wiec mysle, ze fikolka nie zrobie w drodze
milego dnia dziewuszki
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
hahaha Kakaszka to duże masz oko jak Ci się słońce zmieściło
U nas dzisiaj nawet spokojna noc.Filip dwa razu budził się na mleko jak zwykle.oprocz tego nie ryczał tylko przez chwile łkał przez sen.
My też używamy smoczka.Ostatnio to prawie cały czas
Właśnie o taki śpiworek mi chodziło co Natali pisała
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
Lenka sto lat serduszko
Natali ja mam pralkę z suszarka i powiem tak że owszem przydatna ale też ma minusy bo jak właczam na krótkie pranie z suszeniem to 3 godziny się pierze i później jest suchutkie. ale trzeba odrazu prasowac bo jak ostygnie pranie to nie do wyprasowania takie pomietolone dlatego ja pościel susze normalnie na takiej zwykłej suszarce do ubrań bo po kilku razach jak 5 razy musiałam prasowac pościel małej żeby była jako taka to mi się odwidziala . co do smoczka to u Nas też jest używany najczęściej do spania
Kakaszka świetny pomysł żeby pospać dłużej , i co najważniejsze działa
My po sniadanku , daje małej kaszke rano bo cyc jest blee a przed drzemka cyca na pół spiaco. Budziła się 4 razy z czego 2 na karmienie a 2 razy z takim płaczem jakby jej się coś złego przysnilo i nad ranem jeszcze kupkę uwalila i się całą osiuskala także musialysmy się całkiem przebrać
Dziewczyny potrzebuje pomocy gdyż Gabinetu niechce mi jeść MM a mam APTAMIL zwykły i niewiem czy mam jej zmienić?? tylko właśnie pytanie na jaki ?? bo tu są różne rodzaje Aptamila , comfort , ha , zwykle niebieskie , pomarańczowe ,
innego mleka tu niemal tylko aptamil i ja zielona jestem pomóżcie może ten comfort ??
miłego dnia
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lenita najlepszego
Kakaszka mam nadzieje ze te Twoje czary cos pomoga na naszego pecha
U nas dwie pobudki jak nigdy ,Oskarek cos nie chce jesc,zje 60 ml i reszte wypluwa jak mu chce dac wiec nie wiem o co chodzi
My tez smoczka cały czas uzywamy.
U nas tez troche słoneczka wyszło,pozniej na spacer z małym,a teraz za obid sie zabieram.
Troche sie wkurzyłam bo staje dzis na wage a tam 2 kg wiecej,nie wiem po czym,przeciez cwicze,jem mniej,słodkie od czasu do czasu wiec nie wiem skad te kilogramy
Agusia mam nadzieje ze Wam sie ułozy,trzymam kciuki
Milego dnia.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Elizka śliczne stópki masz i Alanek zachwycony Przepiśnikiem młody kucharz nam rośnie
My nockę mieliśmy ok - Bartuś obudził się o 4:30 razem z tata i dyskutowali ale tata wyszedł i w kimonko do 8
U nas sytuacja małżeńska też różna ... w środę już się zaczęło a wczoraj apogeum pierwszy raz można powiedzieć ze się pokłóciliśmy. Zaczęło się od tego że wysłałam smsa o której będzie to powiedział ze nie wie ... był o 17:30 ... myślałam ze go rozszarpie bo się denerwowałam czy mu się nic nie stało potem wywalil swoje żale a ja swoje ... już dawno nie ryczałam tak mocno ale potem mnie przeprosił i ... chyba dobrze ze się tak stało ... atmosfera sie oczysciła i kazdy powiedzial co mu na wątrobie lezy i dziś rano już normalnie było
Co do prezentów to dziś przyjdzie prezent świąteczny od moich rodziców dla nas obojga: narzuta na łózko i dwa komplety pościeli. A co do prezentów dla nas samych to mój maż chce grę komputerową a ja chyba jakiś grupon do salonu kosmetycznego sobie zażyczę
Uciekam ... o 16 przychodza goscie
Milego dnia
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
wiec mysle moze zmien jej calkiem mleko na jakies inne?
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lena zasnęła wczoraj o 22...o 3 obudziła się na mleko głodna jak wilk bo o 19 wypiła tylko 80ml i spała potem jeszcze do 8...ale udało mi się ją przytrzmac w łóżku do 9
Heh dziękujemy cioteczkom za życzenia cioteczki pamiętały a mamie przez te wczorajsze zasypianie wyleciało z głowy że Lenita ma dzis już 6 miesięcy
Już taka dorosła się robi hehe
kakaszka no własnie nie wiem co to wczoraj było...czy te dziąsła...ale chyba bo smoczek pomógł. Dziś już jest pogodna i sie ładnie bawi...teraz siedzi w krzesełku i dotyka swoje kolana i się śmieje Mam nadzieję że to tylko był tylko chwilowy kryzys wczoraj S)
Zazdroszczę słońca u nas znów szaro i buro już tak od kilku dni.
Oj to Ci Elizka...ale pewnie obudziła się bo było jej mokro...i dobrze ze to zrobiła bo źle sie śpi w mokrych ubrankach
Karolka ja jedynie moge Ci powiedzieć odnośnie mleka HA. Mleko HA jest dla alergików...moja Lenita je pije i je lubi...ale wiem że ono jest niedobre i dzieci które piły najpierw normalne i musiały przejść na HA to nie chciały pić bo ohydne ponoć Ja na szczęście nie mam z tym u Lenity problemu bo ona je pije od urodzenia...położna powiedziała ze profilaktycznie mam jej takie dawać bo ja mam alergię na doxycyklinę
A na reszcie się nie znam...u nas to Nestle i Humana przodują w mlekach.
aha a co do mniejszej ilosci jedzenia - to moze na zeby tak byc...bo zauwazyłam ze Lena tez teraz mniej je
miłego dnia
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i widzę że chyba ten pomarańczowy to z nr 2 jes i czytałam ze to dla dużych głodomorków bo tłuściejsze i cięższe...a to zielone to chyba PRE na nim pisze co nie? to jest początkowe mleko dla malutkich niemowlaczków. Z numerem 1 jest to normalne...nie wiem jak tam u Was pisze na tym. Tyle moge pomóc aha a Pepti to dla tych co maja skaze białkową.
lecę bo Lena głodna i mleka sie domaga
aha i czytałam że Aptamil ma identyczny skład co Bebilon
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
U nas pobudka o 24.30 i 6. 30 teraz siedzi w bujaku ja po śniadaniu zaraz zabieram się za gotowanie dla mojego księcia
Lenia wszystkiego najlepszego z okazji magicznej 6!!!!
Karolka ja używam Bebilon 1 nie znam się za bardzo na tych mlekach wiem ze trzeba brać z numerem 1
Violcia a może zęby ida? albo po prostu chłopak nie jest głodny. Co do wagi lepiej mierz się centymetrem, waga czasem różnie pokazuje
Agusia mnie się wydaje ze powinniście pogadać tak od serca, przecież macie cudowne dzieci, na pewno się kochacie tylko gdzieś w tym wszystkim się zagubuliscie. Moim zdaniem powinniście walczyć oWasze wspólne życie
Marta udanego goszczenia!
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
LENKA ślicznotko 100 lat! Buziaki dla Ciebie! :*
KaROlka to mleko to to samo co Bebilon, a jestem z Niego mega zadowolona bo my go uzywamy ,ale nie kupuj zółtego bo to dla dzieci co mają problemy z brzuszkiem ( kolki,zatwardzenia) kupuj niebieskie (1)
A my z mezem porozmawialismy od serca i przynał ze za bardzo sie przejał kolegami a przecie ja najwazniejsza No i mnie uwiódł jak zwykle i wiadomo jak sie skonczyło Nie potrafie sie długo złościć ;/
Zosia ucina mi drzemkę a ja zabieram sie za prasowanie
Dzisiaj odwiedza nas roczniaczek Kubuś