BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800588 przez aleksiaa88

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

tu Szósteczka

Dziś piękne słońce ale wiatr, że łeb urywa.
Znalazłam wczoraj przepis na "pijane rodzynki" gdzieś u kogoś kiedyś jadłam i jak zobaczyłam to muszę na święta zrobić placek

Jeszcze naszło mnie pytanko
Jak mały leży to czasem szaleje i jedną ręką po brzuchu się uderza aż dudni macie coś takiego? Czy tylko mój jest taki bijatyka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #800601 przez Ikunia1910
Czesc

Po raz pierwszy nie przespałam nocy przy Zośce. Dostala takiego kataru ze budzila sie co półtorej godziny no nawet jako noworodek spała lepiej. Zaraz wkroczylam z gruszka i woda morska ale ona sie dusila. Nie mogła oddychac po kardle jej glutki splywaly to i zaczela kasłać. A wybudzala sie z takim rykiem ze biegiem wstawalam z łóżka. No ale tak sie koncza kapiele z tatusiem :/ jak mu mówię ze dziecko rozgrzane zeby sie pośpieszył z obrabianiem pokapielowym to on do mnie przeciez sa 22 st w mieszkaniu. No i mam teraz jak sie zaczal z nia wyglupiac 20 minut na gole cialko:( eh te facety to takie niemyslace i dotego uparte :dry:

Teraz pije kawke i zabieram mala na spacer ładne slonko wyszlo to niech wdechnie troche świeżego powietrza bidulka.

Faucia śliczna i chyba podobna do Ciebie szósteczka bardziej niz do K.

Filmiku nie obejze bo skasowalam Wisnie ze znajomkow. Ale zoska od trzech dni przy zabawie albo jak sie znudzi to gada mamamamama... Bez konca, ale do świadomego mama to jakis rok pewnie jeszcze więc jak zwykle Wisienka przesadza.

Aleksia moja Zocha tez udeza ręką tylko nie w brzuch a w udo tak jakby chciala powiedziec "ja tu rzadze"

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #800609 przez Hania84
Witam i ja :)

Lena spała ładnie...obudziła sie o 3 na mleko i spała do po 8.

Wiśnia jak zwykle przesadza. Pewnie podczytała nas że o niej pisaliśmy i dała dowód. Ale to żaden dowód bo moja też mówi ma-ma i mamamamamama. Dzieci mówią nie świadomie na razie :)

Ikunia - zdrowia dla Zosi

aleksiaa i dla Ciebie.

Moja Lenka też uderza ręką ale w kanapę albo przewijak jak leży :) i to tez wygląda tak jak u Ikuni "że ja tu rządzę " :lol: a po brzuchu gołym to się dotyka i po udach jakby badała nowy teren.

miłego poniedziałku :)

11 lata 1 miesiąc temu #800612 przez Gochens
Dzień :-)

To mój syn też geniusz bo dadadad mówi hehe do tego ajajajajj i mamaammammm

Noc dziś fajna pierwszy dzwonek o 5 drugi o 8. Ja pospałam do 9 :)
Kurde dobrze ze ta pediatra dziś przychodzi bo jeszcze młody ma jakieś ranki czerwone na główce jakby się podrapał to wygląda ale nie wiem czy to od tego :dry:

Ikunia zdrówka dla rybeczki :kiss: udanego spacerku!
Szosteczka super że córcia wygrała! gratulacje
Mój też wali rękoma do tego jeszcze nogi dojdą
Malutka mój tak kręci ale głową we śnie a raczej rzuca

Ali ma 2 babcie 1 dziadka 3 prababcie i 1 pradziadka :-)

11 lata 1 miesiąc temu #800620 przez malutkamilka
Aleksia spokojnie moja tez tak robi- taka pustka jakby byla w brzuszku ;)

Zosinko zdrowiej malenka.

Ja sie ogarniam i uciekam do mamy bo musze kilka spraw zalatwic i mala idzie na sluzbe

11 lata 1 miesiąc temu #800621 przez aleksiaa88
Mogę mieć do Was prośbę.
Troszkę wjadę tu z innym problemem ale jak by się zastanowić to ma to związek z dzieckiem. Bo w końcu po ciąży to się zrobiło :silly: takie małe usprawiedliwionko

Wiecie jak wyglądam co nie?
I w związku z tym może macie jakąś propozycję jak mam ściąć włosy?
Bo muszę wypadają jak chole.... i do tego tak się kułtunią przejadę szczotką i po chwili dalej mogę je od nowa rozczesywać już nie daje rady.
Teraz mam za łopatki 45 cm i muszę je trochę skrócić. Może macie jakieś pomysł ? Nigdy nie miałam grzywki i na pewno nie będę mieć nie lubię jak mi po czole coś smyra wkurza mnie to.
Jakbyście się gdzieś natknęły na jakieś fryz to link mile widziany.
I przepraszam za temat

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800623 przez Hania84
aleksiaa a chcesz tylko skrócić troche czy ściąć np. do ramion? jak cos znajde to zapodam linka

Gochens to Twój już w ogóle mądry jest bo po anglikańsku tata mówi :lol: :blink:

a ja pożarłam się z A. nie bedę pisac o co bo nie chcę zaśmiecac forum. On specjalnie do mnie gada i udaje miłego a ja mam go dość i się nie odzywam. Wciąż specjalnie o coś mnie pyta żeby mnie wciągnąć w rozmowę. Powiedziałam mu ze sam sobie pierze w rękach, nie będe mu gotować ani kupować chleba czy obkładu. Mam go w ciemnej dziurze. Wkurzył mnie niemiłosiernie. Wojna !!!

11 lata 1 miesiąc temu #800624 przez kakaszka
witam dziewczyny, wczoraj nie bylo mnie caly dzien, bo moj facet sobie zrobil dzien gracza komputerowego, ale raz na jakis czas nalezy mu sie :)

to tak w skocie, eliza jest grzeczna, bylysmy woczraj u tesciowej, mamusia na obiadku, a eliza na zabawie :) wczoraj jadla mala pierwszy raz buraczka i smakowalo jej :)a co jej nie smakuje? :P
do pediatry nie poszlysmy, bo tesciowa powiedziala, ze na szyjce mamy 100% odparzenia i ze musze to traktowac maka ziemniaczana. wcozraj sypnelam, a dzis widze, ze juz sie wysusza, zobacze jak zejdzie to dobrze jak nie to wystartujemy do lekarza, kaszlec juz przestala, takze nie martwie sie juz tak.

ikunia jak przeczytalam posta o tym robactwie, to az ciarki mi przeszly. ja bym chyba zawaly dostala, ja na odleglosc boje sie tego paskudzctwa, a co dopiero na wlasnym dziecku. obys znalazla gdzie sie mnoza i zlikwidowalo to dziadostwo.

filip pawelek opoznienione zyczonka :)

srenka dobrze piszesz o rozmiarach ciuszkow, najlepiej zmierzyc dzidzie, przynjamniej bedzie pewnosc. bo kombinezon co dostalam ma roz 80 a ja jest malutki, na pol elizy, a nosimy teraz kombinezon num UWAGA 62 i jest ok, ale w krekach za duzy :D

ja robie elizie jedzonka na dwa dni, czyli to wyparzanie pasteryzowanie itd mnie nie dotyczy, bo ja sie na tym nie znam i boje sie ze cos zrypie i jeszcze poziej zatruje dziecko, wiec wole zrobici co 2 dni, tym bardziej ze to zajmuje chwile tak naprawde :)

karolka jak dziecku ida zabki to wszystko wlkada do buzi, zeby sobie chociaz troche ulzyc.

haiu moj tez w zyciu nie uspi elizy, ona jak go widzi to automatycnie sie przebudza. nie ma to jak mamusia :)

ikunia nie ma to jak madrzy faceci :D oby zosce szybko gluciki zniknely :) a co do mama napewno uslyszysz wczesniej niz za rok :)

w koncu sie was doczytalam :D

my dzis idziemy na sspacer a moze pozniej na kawke do nowego przyjaciela elizy :)jest mlodszy dwa dni od elizy, a wazy 2 kg mnie :D az jestem ciekawa jak beda obok wygladac, czy mala bedzie dluzsza czy tylko grubsza?

11 lata 1 miesiąc temu #800628 przez kakaszka
aleksia boje sie, ze w sprawie fryzury ci nie pomoge, bo sama awsze mam z tym problem :) nie znam sie po prostu na tym.

haniu ty wojowniczko :P trzymam kciuki obys to ty wygrala ta butwe, chociaz w to nie watpie :D

11 lata 1 miesiąc temu #800638 przez aleksiaa88
Do ramion i jeszcze zapomniałam dodać, że mam włosy trochu się kręcące.
Tak, że jak zawinę wokół palca i zrobię rulon i zostawię do wyschnięcia to potem mam fale które trzymają się, aż do mycia.

11 lata 1 miesiąc temu #800667 przez Gochens
Haniu nie pisz kochana, że nie chcesz zaśmiecać forum, bo po to jesteśmy żeby sobie pogadać na wszystkie tematy no bo ile też można o dzieciach pisać :laugh: także pisz śmiało co Ci na wątrobie leży :P

Aleksia ja bym uderzyła hmmm no właśnie w co :unsure: :unsure: lukne zaraz jakąś frycke na necie B)

Kakaszka tez robie na 2 dni jadło :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #800670 przez Marta1985
Jeżeli chodzi o osiągnięcia to Bartuś wypił dziś sporo herbatki z kubka niekapka :) podobało mu się bardzo :)

11 lata 1 miesiąc temu #800672 przez srenka_918
Witam Was ;)

Ja jestem nie wyspana i przez to trochę powolna ;) Ale jak widzę tą piękną pogodę za oknem to aż się chce żyć ;)

Zaraz napiszę dłuugiego posta ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800673 przez Gochens

11 lata 1 miesiąc temu #800679 przez aleksiaa88
Gochnes niestety strona mi się nie otwiera pusta jest.

Srenka czekam na długiego posta.

Mały zasmakował śliwek suszonych z Gerbera nawet mu wchodzi jedyne z owoców

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka